Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,241 18 apr 2024 17:38
  • -0,077 (-5,84%) Dagrange 1,230 - 1,298
  • 2.916.414 Gem. (3M) 2,2M

PostNL April 2016

423 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 22 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 april 2016 14:44
    Concurrent Packs neemt strategisch belang in PostNL

    Aandelenbelang onder meldingsdrempel AFM.

    Overnight pakketvervoerder Packs heeft een belang genomen in PostNL, in een stap die de concurrent van PostNL zelf omschrijft als strategisch.
    "Door het aandelenbelang in PostNL zal Packs nu steeds eerstelijns geïnformeerd zijn over de ontwikkelingen bij PostNL en kan Packs ook invloed uitoefenen op het beleid en de richting van de marktleider in de overnight pakketbranche", zei hoofd Marketing Gerdwin Lammers van Packs tegenover ABM Financial News.
    Het aandelenbelang dat Packs nam, blijft vooralsnog onder de 3 procent, zo zei de onderneming, die niet wilde zeggen hoe groot het genomen belang precies is.
    Packs opereert in dezelfde overnightmarkt als PostNL, stelde het concern. "PostNL is marktleider, maar wij willen op de eerste momenten geïnformeerd zijn, en waar mogelijk invloed kunnen uitoefenen".
    Packs is niet één van PostNL's grootste concurrenten in de overnight pakketmarkt, maar de deelneming kan een gevaar vormen voor PostNL. "Onze relaties komen van partijen die van de grotere partijen afscheid nemen", benadrukte Lammers evenwel. "En wij groeien veel harder dan de markt."
    Packs richt zich op zogenoemde kwetsbare pakketten, een sector waar PostNL zich recent op begon te focussen, wat aanleiding was voor Packs om een belang in PostNL op te bouwen.
    Volgens Lammers is het "niet business as usual" in deze pakkettenmarkt. "Deze branche verandert razendsnel met nieuwe mogelijkheden, en nieuwe technologie".
    "Zij zijn een NV en bieden op die manier een mogelijkheid om daarbij betrokken te zijn. Wij mogen van die mogelijkheid gebruik maken", aldus Lammers over de ruimte die de beursnotering van PostNL biedt.
    PostNL was vrijdag niet bereid commentaar te geven, in lijn met het communicatiebeleid niet op individuele belangennames of aandeelhouders in te gaan.
    De pakketdivisie van PostNL is naast de internationale divisie de groeidivisie van het pakket-en postconcern, terwijl de postdivisie te kampen heeft met een daling van de postvolumes.
    Lammers sluit niet uit dat Packs het aandelenbelang in PostNL binnen afzienbare tijd nog verder zal uitbreiden. "Dat is meer aan de aandeelhouders van Packs. Hoe groter je belang hoe groter je invloed."
    Aandeelhouders in Packs zijn moedermaatschappij Quantum Leap, een groep met meerdere transportbedrijven, en tien2 Veendam, terwijl Maarten en Hans Erik Ouwehand zo ongeveer de overige 50 procent van de aandelen in handen hebben. Packs ontstond in 2012, nadat Ouwehand, vanuit hun positie als meerderheidsaandeelhouder in overnight netwerk SnelNed, Packs special care overnamen en dit samenvoegden tot Packs.
    PostNL steeg vrijdag op een rood Damrak 2,1 procent naar 3,65 euro.

    Door: ABM Financial News. Info@abmfn.nl Redactie: +31(0)20-26 28 999

    (END) Dow Jones Newswires
    April 01, 2016 08:15 ET (12:15 GMT)
  2. forum rang 4 Toekomstbeeld 1 april 2016 15:31
    Gezien de rit van vandaag heb ik wel het gevoel dat we vandaag in het "pack" zijn genomen!

    Per saldo toch niet slecht m.i. dat er een partij is die mee wil kijken. Per saldo denk ik niet echt dat Packs nu heel veel wijzer gaat worden van wat er op de bestuurstafel van PostNL besproken wordt. Ze zijn per slot ook maar een aandeelhouder zoals zoveel anderen ook. Kunnen en mogen niet eerder geïnformeerd worden.
    Als zij PostNL strategisch willen uitdagen dan lijkt me dat ook prima. Als ze uiteindelijk hun belang willen vergroten dan zou ik zeggen ga je gang. Dat doen ze niet met de doelstelling om verlies te leiden op het belang. Zij zien m.i. ook dat het neerwaarts risico erg klein is geworden.

    Ik zie op dit moment geen minnen aan dit belang, alleen maar plussen.
  3. forum rang 6 prinszicht 1 april 2016 16:01
    Per saldo kunnen dit soort partijen een strategisch belang inkopen op een veels te lage koers. We staan op 3,50 en een beetje en uitbreiden van belangen zonder koersopdrijvend effect met nog 8 miljoen aandelen short. Dit is een brevet van onvermogen. Kom maar binnen concurrenten en andere opportunisten. Ook voor degene die geloven in de lange termijn. Zet de koers op 3,30 en bied 4,50 en al het wachten is voor niets.
  4. forum rang 4 Toekomstbeeld 1 april 2016 17:01
    ROTTERDAM (AFN) - De dekkingsgraad van de pensioenfondsen is in maart licht verbeterd. De financiële positie van de fondsen blijft echter zwak, waardoor de dreiging van kortingen nog niet is verdwenen. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerd onderzoek van marktvorser Aon Hewitt.

    De gemiddelde dekkingsgraad van de pensioenfondsen steeg in maart van 94 naar 96 procent. De voor besluiten over kortingen leidende beleidsdekkingsgraad, die wordt gebaseerd op de scores van de afgelopen twaalf maanden, stabiliseerde op 102 procent. Daarmee ligt deze graadmeter nog altijd onder het vereiste niveau.

    Pensioenfondsen profiteerden in maart van een stijgende rente en oplopende beurskoersen.

    Heeft iemand een berekening wat dit niet onbelangrijke item "per saldo" voor PostNL betekend?
423 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 22 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links