Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pharming Facts II

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
395 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Pharming plaatst met succes converteerbare lening

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Pharming Group
1,43 -0,0635 -4,25 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Pharming heeft 125 miljoen euro aan converteerbare obligaties geplaatst en lost met deze nieuwe lening een oude lening van 56 miljoen dollar aan Orbimed af. Dat maakte het Leidse biotechbedrijf dinsdag bekend.

De financiering van Pharming wordt hierdoor verlengd voor de periode waarin het bedrijf verwacht marktgoedkeuring te krijgen voor de meeste producten die in ontwikkeling zijn.

Zoals dinsdagochtend al was aangekondigd, werden de stukken geplaatst bij institutionele beleggers buiten de Verenigde Staten, Japan, Australië en Zuid-Afrika.

CEO Sijmen de Vries van Pharming wees erop dat de obligatie de belangen van de huidige aandeelhouders niet verwatert.

De conversieprijs is vastgesteld op 2,003 euro, wat 40 procent hoger is dan de actuele koers van 1,4306 euro.

Pharming mag onder bepaalde voorwaarden een deel van de lening vervroegd aflossen in 2023.

De vervaldatum van de lening is 21 januari 2025. De obligaties worden verhandelbaar in Frankfurt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Pharming haalt €125 mln nieuw kapitaal op

Het Leidse biotechbedrijf Pharming heeft €125 mln opgehaald met de plaatsing van converteerbare obligaties. De onderneming PHARM€1,44-3,78% gebruikt bijna de helft van het kapitaal om een oude, dure lening van $56 mln vervroegd af te lossen.


Over de oude lening betaalde Pharming 13% rente. Dat hoge rentepercentage was een erfenis uit het verleden, toen het biotechbedrijf nog zwak in zijn schoenen stond en daardoor een hoge rente moest accepteren. Het nieuwe rentepercentage is veel gunstiger. De obligatiehouders krijgen 3% per jaar over hun stukken. De obligaties krijgen een notering aan de beurs van Frankfurt.

Nieuwe konijnenboerderij
Pharming gebruikt de opbrengst van de herfinanciering ook voor het uitvoeren van zijn investeringsplannen. De onderneming bouwt onder meer een derde boerderij voor zijn genetisch gemanipuleerde konijnen, die de werkzame stof leveren voor haar belangrijkste medicijn.

Beleggers kunnen hun obligaties pas omzetten in aandelen als de koers van het aandeel-Pharming is gestegen tot boven de €2,00. Hun potentiële winst wordt door een bijzondere bepaling gemaximeerd, aangezien Pharming de obligaties vervroegd kan aflossen als de koers van het aandeel tot boven de €2,60 stijgt.
Verwatering
Ceo Sijmen de Vries verwacht dat de herfinanciering direct zal leiden tot een hogere winstgevendheid. De obligaties lopen tot en met 21 januari 2025.

In reactie op de bekendmaking daalde de koers van Pharming dinsdag met 4% tot €1,43. Beleggers zijn kennelijk niet blij met de verwatering van hun belang die kan voortvloeien uit een mogelijke conversie van de nieuwe obligaties. Het onderliggende aantal aandelen van de obligaties is ruim 62.000.000, wat volgens Pharming neerkomt op een potentiële verwatering van 9,9%.

fd.nl/ondernemen/1330990/pharming-haa...
Bijlage:
voda
0
Pharming maakt de plaatsing bekend van €125 miljoen aan senior
ongedekte converteerbare obligaties met vervaldatum 2025

Hoofdpunten
• Vervangt de lening met Orbimed en lost deze af
• Versnelt de uitbreiding van de productiecapaciteit en commerciële capaciteit inclusief de terugname van nieuwe markten van Sobi
• Verlengt Pharming de looptijd van de financieringen gedurende de periode van ontwikkeling
van de bestaande pijplijn
• Door de uitgifte van de Obligaties, dalen voor Pharming de financieringskosten van 13% naar 3%
Leiden, 14 januari 2020: Pharming Group N.V. (“Pharming” of de "Onderneming”) (Euronext
Amsterdam: PHARM) maakt vandaag de plaatsing bekend van €125 miljoen aan senior niet door
zekerheden gedekte (ongedekte) converteerbare obligaties met vervaldatum 2025 (de "Obligaties").
De aanbieding is volledig geplaatst. De Obligaties zijn aangeboden via een versnelde orderboek procedure door een private plaatsing bij institutionele beleggers buiten de Verenigde Staten, Australië, Zuid-Afrika en Japan.
De netto-opbrengsten van de uitgifte van de Obligaties zullen worden aangewend voor de volledige aflossing van de ongeveer US$ 56 miljoen lening bij Orbimed Advisors, waarmee de financieringskosten afnemen en de looptijd van de financiering van de Onderneming wordt verlengd gedurende de periode
tot aan goedkeuring van het merendeel van de huidige pijplijn van de Onderneming. Het restant van de netto-opbrengsten van de aanbieding van de Obligaties zal worden aangewend voor de ondersteuning van de investeringen in de commerciële en productie-infrastructuur van de
Onderneming, en dienen voor de financiering van de marktintroductie van het door Pharming recentelijk geacquireerde kandidaat-medicijn Leniolisib en voor mogelijkheden tot additionele acquisities/inlicentiëringen.

Sijmen de Vries, Chief Executive Officer van Pharming, zegt in reactie op de plaatsing:
“Voor Pharming is dit een uitstekende nieuwe kapitaalfinanciering, die onze aandeelhouders niet verwatert tenzij de koers van het aandeel aanzienlijk stijgt, en die naar die aandeelhouders toe de meest kostenefficiënte manier voor de Onderneming is om onze voorgaande schuldfaciliteit te herfinancieren, uit te breiden en te verlengen. Naast het verkrijgen van additionele liquide
middelen ter ondersteuning van onze groei- en marktintroductieplannen en aanvullende inlicentiëringsmogelijkheden, zijn we met name verheugd over de aanzienlijk lagere financieringskosten, waardoor onze winstgevendheid zal verbeteren en de uitstroom van liquide middelen voor onze financiering significant zal dalen."


2
50112679 M 28335166 / 8
De Obligaties zullen elk een nominale waarde van €100,000 hebben. De Obligaties zullen worden uitgegeven à pari met een coupon van 3% per jaar, half-jaarlijks betaalbaar, achteraf verschuldigd in gelijke termijnen. Tenzij eerder wordt geconverteerd, terugbetaald of teruggekocht en geannuleerd,
zullen de Obligaties à pari afgelost worden op de overeengekomen vervaldatum, die verwacht wordt bte vallen op 21 januari 2025.
De Obligaties zullen converteerbaar zijn in gewone aandelen in de Onderneming (de “Aandelen”) met een conversieprijs die gezet is op €2,0028, die een premie van 40% boven het meerdere van de volume gewogen gemiddelde prijs (VGGP) weergeeft van een Aandeel op Euronext Amsterdam tussen opening
van de beurs op de lanceringsdatum en pricing van de aanbieding van de Obligaties (oftewel €1,4306).

De initiële conversieprijs van de Obligaties zal onderhevig zijn aan de gebruikelijke aanpassingsbepalingen zoals uiteengezet in de voorwaarden van de Obligaties.
Het initiële aantal Aandelen onderliggend aan de Obligaties is 62.412.622, hetgeen neerkomt op 9,9% van het huidige geplaatste aandelenkapitaal van de Onderneming. Iedere aanpassing van de conversieprijs die resulteert in een toename van het aantal conversie-aandelen zou de Onderneming
ertoe kunnen verplichten om een aanvullende machtiging van haar aandeelhouders te verkrijgen om Aandelen uit te geven, rechten te verlenen om in te schrijven op Aandelen en voorkeursrechten uit te sluiten.

Verdere details van de Obligaties Pharming zal de optie hebben om op ieder moment alle, maar niet slechts enkele, van de uitgegeven Obligaties vervroegd af te lossen in contanten à pari, vermeerderd met de opgebouwde rente, a) indien
op of na 13 februari 2023, de marktwaarde op elke van de minstens 20 andelsdagen gedurende een periode van 30 opeenvolgende handelsdagen 130% van de nominale waarde zal hebben overschreden, of b) indien op welk moment dan ook 85% of meer van de nominale waarde van de aanvankelijk
uitgegeven Obligaties reeds eerder geconverteerd is en/of is teruggekocht en geannuleerd.
Closing en settlement van de aanbieding worden verwacht plaats te vinden op of rond 21 januari 2020 (de “Uitgiftedatum”).
Een verzoek tot toelating en notering van de Obligaties op de Open Market (Freiverkehr) van de Frankfurt Stock Exchange (Frankfurter Wertpapierbörse) zal uiterlijk op 20 februari 2020 worden ingediend.
In het kader van de aanbieding, zullen de Onderneming en de
ochtervennootschappen van de
Onderneming een lock-up overeenkomen met betrekking tot verdere uitgiften van Aandelen en
rechten om Aandelen te kopen gedurende een periode die aanvangt bij de pricing en eindigt 90 kalenderdagen na de Uitgiftedatum, onder bepaalde gebruikelijke uitzonderingen (inclusief uitzonderingen voor bestaande goedgekeurde aandelenregelingen voor werknemers) en een vrijstelling te verlenen door de Sole Global Coordinator en Sole Bookrunner.

J.P. Morgan trad op als Sole Global Coordinator en Sole Bookrunner voor de aanbieding van de Obligaties.

--- Einde persbericht ---
BELANGRIJKE INFORMATIE
Dit bericht is een vertaling van het originele Engelstalige persbericht. In geval van verschillen ten gevolge van vertaling of verschillen in interpretatie, geldt het originele Engelstalige persbericht als leidend.

www.pharming.com/sites/default/files/...
voda
0
Al iets ouder, maar een mooi stuk!

INTERVIEW Michiel Pekelharing, 28 jun 2019 12:00

Gesprek van de Dag: Sijmen de Vries, topman Pharming
17 5 Leestijd ongeveer 6 minuten

Na een woelige periode is Pharming (NL0010391025: -3,28%)uitgegroeid tot een winstgevend biotechbedrijf. Topman Sijmen de Vries vertelt hoe de onderneming de toekomst in eigen hand kon nemen.

Op 16 juni was het twintig jaar geleden dat Pharming een beursnotering in Amsterdam kreeg. Na een langere periode van ups and downs is het biotechbedrijf sinds een paar jaar een winstgevende onderneming met een beurswaarde van bijna €500 mln. Dat is voor een groot deel te danken aan een ambitieuze operatie waarmee het bedrijf de Amerikaanse rechten terugkocht van zijn tot dusver enige medicijn Ruconest, dat wordt gebruikt bij behandeling van de zeldzame aandoening erfelijk angio-oedeem (HAE). Topman Sijmen de Vries vertelt over de metamorfose van zijn bedrijf en deelt zijn visie op de farmaceutische- en biotechindustrie.

De stevige omzetgroei van de afgelopen jaren is te danken aan het middel Ruconest. Hoe ziet de markt voor dit medicijn er momenteel uit?
‘Toen we vijf jaar geleden groen licht kregen voor de Amerikaanse introductie van Ruconest, waren er al verschillende HAE-middelen op de markt. Daarom kregen we in eerste instantie de patiënten bij wie de werking van de andere middelen niet afdoende was. Voor die groep was ons middel een mooi alternatief. Vervolgens zijn we om deze patiënten een goed zorgnetwerk heen gaan bouwen. Hierdoor hebben we een heel trouwe patiëntengroep gecreëerd.

‘Vorig jaar is er een nieuwe generatie medicijnen op de markt gekomen, vooral gericht op preventie van HAE-aanvallen met een ander werkingsmechanisme. Deze middelen zijn een stap voorwaarts. Ze kunnen echter niet voorkomen dat, zo weten we uit gegevens van de FDA (de Amerikaanse toezichthouder op de medicijnmarkt, red.) meer dan de helft van de patiënten nog steeds kampt met doorbraakaanvallen. Tot voor kort werd Ruconest niet voor de behandeling van doorbraakaanvallen gebruikt, maar na goede resultaten bij ernstig zieke patiënten zien we nu dat ook op voor deze toepassing van ons medicijn de interesse toeneemt.

Lees ook:
Groeimotor Pharming dreigt stil te vallenGroeimotor Pharming dreigt stil te vallen

‘Hoewel het steile groeitempo misschien wat afvlakt, zitten onze inkomsten in deze nichemarkt nog steeds in de lift. Maar doordat HAE-aanvallen op onvoorspelbare momenten plaatsvinden, moeten beleggers er wel rekening mee houden dat de inkomsten van kwartaal tot kwartaal behoorlijk kunnen fluctueren. Dat is echter niets bijzonders. Zo zagen we in 2017 dat de verkopen plotseling omhoog schoten door leveringsproblemen met een concurrerend middel. Dat heeft ons toen een flinke duw in de rug gegeven. Het was ook een wake up call, die ons ertoe bracht om onze eigen productieketen nog eens goed tegen het licht te houden. Om de levering van Ruconest te kunnen blijven garanderen, hebben we in het voorjaar een minderheidsbelang genomen in onze toeleveringspartner BioConnection.’

Hoe komt het dat Pharming als Nederlands bedrijf het overgrote deel van de omzet in de Verenigde Staten boekt?

‘In Europa wordt de medicijnprijs vastgesteld door marktautoriteiten. Het uitgangspunt voor die prijsstelling is in dit geval het prijsniveau van de vorige generatie HAE-middelen. Die werd echter dertig jaar geleden gefabriceerd door semi- overheidsbedrijven (bloedbanken) zonder winstoogmerk. Met een middel met hoge productiekosten, zoals Ruconest, valt daarom nauwelijks iets te verdienen in Europa. In dit geval ging het om producten die niet in de Verenigde Staten te verkrijgen waren. De fabrikanten hebben bij de eerste introductie, tien jaar geleden, voor een prijsstelling gekozen die meer in overeenstemming was met de toegevoegde waarde van de producten.

‘De ophef over hoge medicijnprijzen in Nederland is volgens mij niet altijd terecht. Innovatie kost nu eenmaal heel veel geld. Toen ik 32 jaar geleden voor het eerst aan de slag ging in de farmaceutische industrie, maakten de medicijnkosten slechts 10 tot 12% van de totale medische uitgaven uit. Dat is nog steeds zo. Politici kunnen makkelijk scoren als ze medicijnfabrikanten de zwartepiet toespelen, maar ze gaan voorbij aan de vraag wat een investering in geneesmiddelen de totale gezondheidszorg en de gehele samenleving uiteindelijk bespaart – vooral bij behandelingen die langdurig het functioneren van een jonge populatie kunnen verbeteren. De maatschappelijke winst is dan veel groter dan het ogenschijnlijk hoge prijskaartje van een geneesmiddel.

‘In de Verenigde Staten hebben ze dat beter door, hoewel de gemiddelde prijs van een geneesmiddel daar niet zo heel ver verwijderd is van de prijs in Europa. Dat komt omdat er, ook in de VS, voor het merendeel goedkope, generieke kopieën worden voorgeschreven van medicijnen waarvan het patent verlopen is en de prijzen ook in de VS heel laag liggen.

‘Een gevolg van de prijsdiscussie in de afgelopen decennia is dat er in Europa een enorme kaalslag heeft plaatsgevonden. Er zijn nog maar een paar grote spelers over, die vooral gevestigd zijn in landen waar ze normalere medicijnprijzen hanteren, zoals Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. De biotech- en farmasector in de Verenigde Staten floreert en vrijwel alle Europese bedrijven worden uiteindelijk door Amerikaanse branchegenoten opgekocht.’

Pharming heeft nu een eigen verkooporganisatie in de Verenigde Staten. Aanvankelijk opereerde het bedrijf daar via een marketingpartner. Wat gaat er schuil achter die omslag?

‘Op basis van mijn ervaringen, onder andere vroeger bij Novartis, zijn we in de VS zo’n tien jaar geleden voor Ruconest op zoek gegaan naar een relatief kleine farmaceut die nog hongerig was en die veel energie in de marketing voor het toen nog niet goedgekeurde Ruconest zou kunnen stoppen. Zo kwamen we uit bij Santarus, waarmee we in veel opzichten op dezelfde golflengte zaten. Maar nog voordat we het middel op de markt mochten brengen, werd Santarus al overgenomen door Salix Pharmaceuticals. In eerste instantie leek die partij niet van plan om veel moeite in Ruconest te stoppen. Het kostte behoorlijk wat moeite om onze nieuwe partner te overtuigen van de kansen die er voor ons medicijn lagen. En hoewel Salix weinig ervaring had met middelen tegen zeldzame aandoeningen, werd de marktintroductie toch een succes.

voda
0
Deel 2:

‘Niet lang daarna werd Salix op zijn beurt ook weer overgenomen. Onze nieuwe partner Valeant Pharmaceuticals stond indertijd bekend als een grote partij met een sterke verkoopafdeling. In eerste instantie was ik enthousiast, maar al snel begon ik me meer en meer zorgen te maken omdat Valeant allerlei bezuinigingen doorvoerde. De alarmbellen gingen pas echt rinkelen toen de topman vertelde dat Ruconest voor hen een van de snelst groeiende producten was — maar zo groot waren die verkopen helemaal niet! Het had er alle schijn van dat Valeant een groot kaartenhuis was, dat vroeg of laat zou instorten.

‘We hebben de koppen bij elkaar gestoken om te kijken hoe we het heft weer in eigen hand konden nemen. Valeant stond echter niet te springen om zaken met ons te doen en het was heel lastig om de financiering rond te krijgen. We hadden €80 mln tot €100 mln nodig, maar onze beurswaarde was slechts €60 mln à €70 mln. Het heeft uiteindelijk meer dan een jaar geduurd voordat we de deal met veel kunst en vliegwerk rond kregen. Vervolgens zijn we heel hard aan de gang gegaan om dure schuldconstructies te herfinancieren. Daar zijn we goed in geslaagd. Pharming heeft de toekomst weer in eigen hand en is sinds vorig jaar ook helemaal onder de streep steeds winstgevender.’

Lees ook:
Winstprimeur voor Pharming

Hoe ziet toekomst eruit?
‘Een van de grote uitdagingen is om te kijken of Ruconest ook ingezet kan worden tegen nieuwe indicaties, zoals bij de zwangerschapscomplicatie pre-eclampsie of acuut nierfalen bij bijvoorbeeld stentoperaties waarbij contrastvloeistof wordt gebruikt. De eerste studies naar acuut nierfalen en opvattingen van zogeheten key opinion leaders op beide gebieden zijn veelbelovend. En de potentiële marktomvang voor deze aandoeningen, waarvoor nog geen behandeling voorhanden is, is een veelvoud van die voor HAE. Bovendien hoeven we voor deze studies geen geld te lenen, want we verdienen dat nu in ruime mate zelf.

‘Het voordeel daarbij is dat eerdere studies al hebben uitgewezen dat Ruconest een veilig middel is. Voor dit deel van het onderzoekstraject hoeven dan ook geen langdurige testfases doorlopen te worden, maar kunnen we meteen met patiënten beginnen. Iets anders waar we sinds kort ook naar kijken, is het overnemen van een kleinere partij met een veelbelovend middel tegen zeldzame aandoeningen, dat we via onze eigen verkooporganisatie kunnen vermarkten. Er lopen allerlei gesprekken. Of het tot een akkoord komt, hangt van heel veel zaken af. Het zou echter zomaar kunnen dat we binnen afzienbare tijd een aankoop kunnen doen.’

Sijmen de Vries, topman Pharming
2008 – heden Topman Pharming
2006 – 2008 Topman 4-Antibody
2004 – 2006 Topman Morphochem AG in München
2000 – 2004 Diverse functies bij Novartis
1998 – 1999 Topman Londense biotech-startup
1986 – 1998 Diverse functies bij Smithkline Beecham
1986 Studie Geneeskunde (Universiteit van Amsterdam) afgerond
1959 Geboren in Vlaardingen

www.beleggersbelangen.nl/2019/06/28/g...
voda
0
Goedkeuring Pharming voor nieuwe Ruconest-fabriek

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Pharming Group
1,424 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Pharming Group heeft goedkeuring verkregen van het European Medicines Agency voor een zogeheten Type II-Variatie, die in een nieuwe fabriek geproduceerd Ruconest toelaat tot de EU-markt. Dit maakte Pharming dinsdag voorbeurs bekend.

Met deze nieuwe fabriek, die in de loop van het jaar volledig operationeel zal worden, zal de productiecapaciteit van Ruconest aanzienlijk stijgen.

Pharming verwacht in het eerste halfjaar van 2020 ook goedkeuring in de VS voor distributie van Ruconest uit de nieuwe fabriek.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Pharming verkrijgt EMA-goedkeuring nieuwe fabriek en kan de RUCONEST®-productie nu verhogen

Hoofdpunten:
• Nieuwe fabriek zal de productiecapaciteit van RUCONEST® aanzienlijk verhogen
• Tijdens het goedkeuringsproces in de nieuwe fabriek geproduceerde RUCONEST® is nu beschikbaar voor distributie binnen de EU

Leiden, 21 januari 2020: Pharming Group NV (Euronext Amsterdam: PHARM) heeft goedkeuring verkregen van het European Medicines Agency (EMA) voor een zogeheten Type II-Variatie die in de nieuwe fabriek geproduceerd RUCONEST® toelaat tot de EU-markt.

Met de komst van deze nieuwe fabriek zal Pharming de productiecapaciteit van RUCONEST® aanzienlijk vergroten naarmate deze in de loop van dit jaar volledig operationeel zal worden. Pharming kan nu ook de vials vrijgeven voor distributie in de EU die tijdens het goedkeuringsproces vervaardigd werden van materiaal uit de nieuwe fabriek. Eerder had Pharming, als gevolg van de toenemende vraag naar het product, voor de korte termijn een mogelijk leveringsrisico van RUCONEST® voor de Europese markt bij de EMA gemeld. Met de goedkeuring van de nieuwe fabriek is dat risico nu aanzienlijk verminderd.

Het zogeheten ‘supplement na goedkeuring’ van de nieuwe fabriek voor de distributie van RUCONEST® in de VS wordt thans nog beoordeeld door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Goedkeuring hiervoor wordt verwacht in het eerste halfjaar van 2020.

Sijmen de Vries, Chief Executive van Pharming, zegt:
“Gezien de toenemende vraag naar RUCONEST® voor de behandeling van erfelijk angio-oedeem, zijn we verheugd de goedkeuring van onze nieuwe fabriek bekend te kunnen maken. Hierdoor kunnen we de productiecapaciteit voor levering aan patiënten in de EU nu aanzienlijk verhogen. Bovendien stelt, dankzij onze recente terugname van de RUCONEST®-distributierechten van Sobi, deze capaciteitsuitbreiding ons in staat om een nog groter aantal patiënten in de EU te bereiken."
voda
0
dws Investment vergroot belang in Pharming

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Pharming Group
1,424 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) dws Investment heeft een groter belang in Pharming Group gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 15 januari 2020.

dws Meldde een kapitaalbelang van 3,41 procent met een stemrecht van eveneens 3,41 procent. dws Houdt dit belang vrijwel volledig middellijk reëel.

Op 31 december 2019 meldde dws nog een kapitaalbelang van 2,99 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Fiat Geneesmiddelenbureau goed voor Pharming

Gepubliceerd op 21 jan 2020 om 15:40 | Views: 871

Pharming 16:01
1,45 +0,03 (+2,07%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De goedkeuring voor een nieuwe productiefaciliteit van Pharming door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) is goed nieuws voor de onderneming. De opening van een nieuwe faciliteit stimuleert het biotechbedrijf naar verwachting bij het vinden van nieuwe indicaties voor zijn medicijn Ruconest, schijven analisten van zakenbank Stifel.

Volgens de marktvorsers is Pharming dankzij een extra productielocatie ook beter in staat om tekorten te lijf te gaan. Stifel geeft een buy-advies en een koersdoel van 2 euro op Pharming. Het aandeel stond dinsdag omstreeks 15.30 uur 1,5 procent hoger op 1,45 euro.
voda
0
dws Investment verkleint belang in Pharming

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Pharming Group
1,4305 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) dws Investment heeft een kleiner belang in Pharming Group gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 17 januari 2020.

dws meldde een kapitaalbelang van 2,60 procent met een stemrecht van eveneens 2,60 procent. dws houdt dit belang vrijwel volledig middellijk reëel.

Op 15 januari dit jaar meldde dws nog een kapitaalbelang van 3,41 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Oss in beeld voor opzuiveringsfabriek Pharming

Het Leidse biotechbedrijf Pharming noemt het Pivot Park in Oss als mogelijke locatie voor de bouw van een opzuiveringsfabriek.

In die fabriek wordt konijnenmelk verwerkt tot een injecteerbaar medicijn, Ruconest genaamd. Daarmee wordt de zeldzame ziekte angio-oedeem, dat onder meer kan leiden tot het plotseling opzwellen van gezichtsweefsel, behandeld. Ook zijn er aanwijzingen dat het medicijn effectief is tegen acuut nierfalen en zwangerschapsvergiftiging.

Pivot Park
"We overwegen inderdaad om de opzuiveringsfabriek op het Pivot Park in Oss te laten bouwen", vertelt CEO Simon de Vries van Pharming. "In Oss bij BioConnection wordt nu al opgezuiverd medicijn vanuit Frankrijk verpakt in flesjes."

Op dit moment wordt de opzuivering gedaan bij farmaconcern Sanofi in Frankrijk. Dat zuiveren gaat in elf stappen - onder meer zuiveren, purificeren en filteren - en duurt negen maanden. Het is een kostbaar proces, vandaar dat Pharming wil investeren in een eigen fabriek. En die komt mogelijk in Oss.

Konijnenboerderijen
Pharming, dat twee vestigingen in Nederland heeft, één in Frankrijk en één in de VS, maakt het geneesmiddel met genetisch gemanipuleerde konijnen die op twee konijnboerderijen op geheime locaties in Nederland zitten. Er zijn plannen om die uit te breiden naar vier.

"Het eiwit uit die konijnenmelk wordt gezuiverd in de fabriek die we willen bouwen", legt De Vries uit. "Oss is één van de mogelijke locaties voor de nieuw te bouwen fabriek. Ik verwacht binnenkort witte rook."

De bouw van de fabriek in Oss zou enkele tientallen miljoenen euro's kosten. Bij Pharming werken op dit moment 220 mensen.

dtvnieuws.nl/nieuws/artikel/oss-in-be...
voda
0
Pharming laat mooie stijging zien (17 januari)
Pharming kreeg een koopadvies sinds augustus, toen het aandeel met de belangrijke horizontale trendlijn op €1,11 brak. Min of meer gelijktijdig kwamen de indicatoren in de koopmodus terecht. Daarna heeft de koers een mooie stijging laten zien, ondanks een al aanzienlijke klim voorafgaand aan het koopsignaal. Zoals we vaak zien in de grafieken zetten trends (stijgend of dalend) zich doorgaans langer voort dan gedacht. Een bekend adagium uit de technische analyse is ‘the trend is your friend’. De laatste weken heeft de koers echter wél moeite met de horizontale weerstand op €1,64. Hier ligt een aantal toppen uit 2017 en 2018. Het is logisch dat Pharming na zo’n mooie stijging even pauzeert, maar om de stijgende trend intact te houden moet er wel afgerekend worden met deze weerstand. Daarna is de koers ‘los’.

www.beleggersbelangen.nl/2020/02/02/v...
voda
0
Pharming Group NV (AEX:PHARM): Set For A Swelling Growth In 2020
Updated: Jan 24

Every now and then The Golden Investor covers interesting stocks overseas. Today we end up in The Netherlands where Pharming Group NV (AEX:PHARM) is heading to grow exponentially this year and the years beyond. Their main product being Ruconest, a treatment against angioedema attacks in patients with hereditary angioedema.

Hereditary angioedema is a rare genetic condition which occurs in approximately 1 in 30,000 people worldwide. Symptoms include episodes of swelling in the hands, feet, abdomen, face and airway. Patients may suffer bouts of excruciating abdominal pain, nausea and vomiting that is exacerbated by swelling in the intestinal wall. Airway swelling is particularly dangerous and can lead to death by asphyxiation. Untreated, attacks can last between 48 and 120 hours and can be fatal.¹ The severeness of this disease is exactly the reason why Ruconest is such a great medicine, why Pharming Group was only profitable in 2018 and almost doubled its EPS in 2019.

This success is attributable to superior leadership by Sijmen de Vries who bought the commercial license for Ruconest back from Valeant Pharmaceuticals in 2016. Recently Pharming Group announced that it also bought the Ruconest commercial license for another 36, mainly EU, countries. This will instantly increase their profitability and proves yet again the supreme leadership of this well managed company in an effort to boost their growth. Interesting fact: CEO's can be accountable for up to 30 percent of variance in ROA (Crossland et. al., 2007).²

If Pharming Group is able to grow their market share and revenue like they have been the last few years, this stock is up for a big jump. The right leadership and an increasing workforce could guide them to additional indications for Ruconest and the broadening of their pipeline. In combination with an increase in R&D spending recent years this could potentially be the next Galapagos (AEX:GLPG).

Disclaimer: The writer of this article holds Pharming Group NV (AEX:PHARM) stock, this article should not be interpreted as investment advice or anything like that.

Bibliography

1) Pharming Group NV, RUCONEST®. www.pharming.com/ruconest, Retreived on 12 Januari 2020

2) Crossland, C. C., & Hambrick, D. C. (2007). How national systems differ in their constraints on corporate executives: a study of CEO effects in three countries. Strategic Management Journal, 28(8), 767–789. doi: 10.1002/smj.610

www.thegoldeninvestor.com/post/pharmi...
voda
0
Alfen naar de AEX!
Veel nieuws is er niet — een contract in Estland, een deal met Enexis — en toch is de koers van Alfen in 2020 al 60% gestegen: in januari tikte die een 'all time high aan' en de handel in het aandeel is door het spreekwoordelijke dak gegaan. In januari werden er ruim zes miljoen stukken verhandeld, bijna evenveel als de eerste tien maanden van vorig jaar.

Conform het adagium 'als je wint heb je vrienden' springen beleggers dus massaal op het bedrijf uit Almere. Alfen staat bijna twee jaar aan de beurs. Het bedrijf maakt laadpalen en transformatorhuisjes, en staat zo in het hart wat nogal abstract 'de energietransitie' heet.


Dankzij de koersstijging dit jaar, heeft Alfen een beurswaarde van €520 mln. Daarmee is het een middenmoter in de smallcapindex, met een weging van 3,5%. Alfen is een stuk groter dan SIF (beurswaarde €340 mln, weging 2,1%) maar veel kleiner dan Pharming (€870 mln beurswaarde, weging 11,4%).

Alleen: de smallcapindex heeft een hoog Mickey Mouse-gehalte. Er zijn bijvoorbeeld geen trackers op de index en er zit een aantal onalledaagse beleggingen in: onder meer een voetbalclub, een bedrijf dat hout verduurzaamt en een stoker van sterke drank.

Om nog meer aandacht te trekken, zou Alfen eigenlijk moeten doorstoten naar de Midkap. Dat kan: periodiek is er een herweging. De volgende is in maart. Grote fondsen uit de smallcapindex kunnen dan opgenomen worden in de Midkap, terwijl de kleinduimpjes uit de Midkap een stap terug doen naar de smallcap.

Het kleinste fonds in de Midkap is op dit moment Wereldhave. Dat heeft een weging van 1,24%. De beurswaarde van het vastgoedfonds is €700 mln. Wereldhave is op de beurs dus 35% meer waard dan Alfen.

Anders gezegd: de koers van Alfen schommelt rond de €26. Die koers moet stijgen naar boven de €35, om de huidige waarde van Wereldhave te evenaren. En ook dan is maar de vraag of Alfen direct promoveert — iets dat ook nog afhangt van andere beursfondsen in beide indices.

De koerssprong van januari bewees dat zo'n stijging mogelijk is. En een analist van Berenberg berekende dat de waarde van het aandeel Alfen naar €80 zou kunnen gaan in het meest optimistische scenario. In dat geval is de beurswaarde €1,6 mrd. Dat zou zeker genoeg zijn voor opname in de Midkap.

Maar het is nog lang niet genoeg voor de AEX. Vopak is daar het kleinste fonds, met een weging van 0,5% en een beurswaarde van €6,3 mrd. Alfen heeft 20 miljoen aandelen uitstaan. Als het bedrijf geen nieuwe stukken uitgeeft, zou Alfen in de AEX kunnen komen, wanneer de koers stijgt naar €315.

Dus de koerswinst van de voorbije maanden is indrukwekkend, maar wanneer Alfen echt tussen de grote jongens wil komen te staan, is dat feitelijk nog maar een beginnetje.
Reageren? Mail naar Bartjens@fd.nl.

fd.nl/ondernemen/1333828/alfen-naar-d...
395 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Pharming Group Meer »

Koers 1,134   Verschil -0,01 (-0,57%)
Laag 1,060   Volume 16.846.083
Hoog 1,148   Gem. Volume 12.455.743
28 feb 2020 13:58
label premium

Pharming: Plaatsing geslaagd (update)

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Outlook Pharming 7 juni 2018 16:58
Pharming: Groeiperspectieven 13 maart 2018 22:16
Pharming kan verder omhoog 27 oktober 2017 17:23
Arend Jan Kamp over Pharming 26 oktober 2017 13:24