Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pharming Facts II

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
332 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
www.pharming.com/pharming-announces-r...

Pharming announces refinancing of its existing debt by a single US$100 million debt facility on improved commercial terms
Repayment of amortising convertible bonds eliminates risk of approximately 24% dilution

Leiden, The Netherlands, 16 May 2017: Pharming Group N.V. (“Pharming” or “the Company”) (Euronext Amsterdam: PHARM) announces that it has completed a new US$100 million finance agreement with Orbimed Advisors. This has been used to redeem the Amortizing Convertible Bonds due 2017/2018, and to refinance the Company’s senior debt facility with Silicon Valley Bank and Kreos Capital, together with the associated prepayment fees and the legal and other costs of the transaction. The loan, initially structured as a bridge facility will be replaced within 60 days by a full loan agreement with a maturity date of June 2021 under similar terms and conditions as described below.
[verwijderd]
0
quote:

SijmendeVries schreef op 16 mei 2017 om 07:42:


Goedemorgen Pharming-volgers!

Onderstaand de tekst van het persbericht dat we vanochtend hebben verspreid mbt de herfinanciering van onze schuld na de terugkoop van de commerciële rechten van RUCONEST afgelopen december. De houders van de aflosbare converteerbare obligatielening zijn terugbetaald. We hebben hiermee een potentiële verwatering van 24% voor bestaande aandeelhouders geëlimineerd.

Met vriendelijke groet,

Sijmen de Vries

Link naar persbericht: www.lifespring.nl/view_web_version?da...

Persbericht

Pharming herfinanciert bestaande schuld met een nieuwe lening van US$100 miljoen tegen verbeterde voorwaarden

Terugbetaling van Aflosbare Converteerbare Obligaties elimineert risico op 24% verwateringLeiden, 16 mei 2017: Pharming Group N.V. (“Pharming” of “de Onderneming”) (Euronext Amsterdam: PHARM) heeft een nieuwe financiering ter waarde van US$100 miljoen afgesloten met Orbimed Advisors. De lening is aangewend voor de terugbetaling van de bestaande Aflosbare Converteerbare Obligaties 2017/2018, maar ook voor de herfinanciering van de lening van Silicon Valley Bank en Kreos Capital, samen met de daarmee verband houdende vergoedingen voor vervroegde aflossing en juridische en overige kosten. De overeenkomst met Orbimed, die aanvankelijk als een overbruggingsfaciliteit is opgezet, zal binnen zestig dagen worden vervangen door een leningsovereenkomst met een looptijd tot juni 2021 tegen de hieronder omschreven voorwaarden.

Hoofdpunten
• Nieuwe vierjaars lening van US$100 (€91,7 miljoen) voor de herfinanciering tegen aantrekkelijker voorwaarden, voor de aflossing van in totaal €35,9 miljoen (US$39,1 milljoen) aan Aflosbare Converteerbare Obligaties en de herfinanciering van de US$40 miljoen lening. De overige voorwaarden worden niet bekendgemaakt.
• Netto effect:
o Vrijval van 124,2 miljoen aandelen gereserveerd in het maatschappelijk aandelenkapitaal voor conversie van de Aflosbare Converteerbare Obligaties, minus 9,2 miljoen warrants voor Orbimed. Hiermee is een mogelijke verwatering van circa 24% van bestaande aandeelhouders voorkomen
o Aanzienlijke afname van de cash burn op korte termijn (door aflossingen en terugbetalingen) van circa €16,0 miljoen in 2017 en €8,0 miljoen in 2018. Deze besparingen kunnen ten goede komen aan commerciële inspanningen voor RUCONEST® en de verdere ontwikkeling van de pijplijn
• De bestaande 5 jaars (2021) gewone Converteerbare Obligatielening van €11,8 miljoen blijft onveranderd
• Geen materieel effect op het kasgeld niveau van de onderneming dat op €33 miljoen staat.

Dr Sijmen de Vries, CEO of Pharming, zegt over de herfinciering:
“We zijn verheugd dat we de financieringsstructuur van de terugkoop van de commerciële rechten van RUCONEST® van december jl. verder hebben kunnen verbeteren door de herfinanciering van de lening en terugbetaling van de Aflosbare Converteerbare Obligaties tegen zulke goede voorwaarden. Orbimed Advisors is een mondiaal vooraanstaande life sciences investeerder en schuldbelegger. We zijn dan ook bijzonder blij hen als partner voor de langere termijn te kunnen verwelkomen.”

“Deze nieuwe herfinanciering stelt ons in staat om een aanzienlijk deel van ons maatschappelijk aandelenkapitaal, 124 miljoen aandelen, uit de markt weg te houden. Dit deel was verbonden aan de Aflosbare Converteerbare Obligatielening. Met een conversieprijs van €0,289 zouden deze obligaties anders mogelijk zijn omgewisseld en hiervoor aandelen uitgegeven zijn tegen aanzienlijke kortingen ten opzichte van de huidige koers van het aandeel.”

“Het netto-effect op de balans van de onderneming is aanzienlijk. We hoeven de komende twaalf maanden geen afbetalingen in contanten te doen van bijna €3,0 miljoen per maand (dan wel in aandelen met een korting) op de Aflosbare Converteerbare Obligaties. Maar ook geen afbetalingen van bijna €1,0 miljoen per maand, tot oktober volgend jaar, op de lening van afgelopen december. Dit maakt dat we dit geld kunnen investeren in de promotie van RUCONEST® en de ontwikkeling van onze pijplijn en faciliteiten, waarmee we onze kansen op verdere groei vergroten.”

“Het is daarom wederom een uitstekende dag voor onze aandeelhouders. We willen onze dank uitspreken naar onze voorgaande financiers Kreos Capital en Silicon Valley Bank, alsmede de houders van de Aflosbare Obligatielening, die het, door hun steun in december 2016, ons mogelijk maakten de transformerende terugkoop van de Noord-Amerikaanse rechten van ons eigen medicijn RUCONEST® te realiseren.”


[verwijderd]
0
08:05:14 / 16-05-17 DJ Update: Pharming herfinanciert bestaande schuld met nieuwe lening


Nieuwe financiering ter waarde van 100 miljoen dollar.
(ABM FN-Dow Jones) Pharming Group heeft een bestaande lening geherfinancierd met een nieuwe lening ter waarde van 100 miljoen dollar. Dit meldde het biofarmaceutische concern uit Leiden dinsdag voorbeurs.
De lening is afgesloten met Orbimed Advisors en wordt aangewend om een aantal bestaande Aflosbare Converteerbare Obligaties 2017/2018 ter waarde van in totaal 35,9 miljoen euro af te lossen, en daarnaast gebruikt om een lening van Silicon Valley Bank en Kreos Capital ter waarde van 40 miljoen dollar te herfinancieren, aldus Pharming.
"Hier hebben we hard aan gewerkt", zei CEO Sijmen de Vries in een toelichting tegen ABM Financial News. "Hiermee hebben we 24 procent aan verwatering kunnen wegnemen."
Met de herfinanciering kan een aanzienlijk deel van het maatschappelijk aandelenkapitaal "uit de markt gehouden worden", omdat door de aflossing ruim 124 miljoen aandelen zijn teruggevloeid naar Treasury. Na aftrek van aandelen die bedoeld zijn voor warrants, blijven er 115 miljoen aandelen, of zo'n 24 procent van het geplaatste aandelenkapitaal over, die Pharming momenteel niet zal uitgeven.
"Gezien de conversieprijs van 0,289 euro zou de aflosbare converteerbare obligatielening anders mogelijk zijn omgewisseld voor uit te geven aandelen tegen behoorlijke kortingen ten opzichte van de huidige koers", aldus De Vries.
De overeenkomst met Orbimed werd oorspronkelijk opgezet als een overbruggingsfaciliteit, maar zal binnen 60 dagen worden vervangen door een leningsovereenkomst die loopt tot juni 2021.
"We zijn verheugd dat we de financieringsstructuur van de terugkoop van de commerciële rechten van Ruconest verder hebben kunnen verbeteren door de herfinanciering van de lening en terugbetaling van de Aflosbare Converteerbare Obligaties tegen zulke goede voorwaarden", zei de topman van Pharming.
Naast het voorkomen van een verwatering, zorgen de aflossing en herfinanciering ook voor een "aanzienlijke" afname van de cashburn van ongeveer 16 miljoen euro in 2017 en 8 miljoen euro in 2018.
"Deze besparingen kunnen ten goede komen aan commerciële inspanningen voor Ruconest en de verdere ontwikkeling van de pijplijn", aldus het concern, dat in de komende twaalf maanden ongeveer 3 miljoen euro minder aan aflossingen kwijt is per maand op een aantal leningen. Daar komt vanaf december tot en met oktober volgend jaar nog eens 1 miljoen euro aan maandelijkse aflossingen bovenop.
Volgens Pharming is er geen materieel effect op het kasgeldniveau van 33 miljoen euro. Wel moet vanwege de aflossing een eenmalige boete worden betaald en dat effect zal zichtbaar zijn in het tweede kwartaal, aldus De Vries.
Het concern komt woensdag voorbeurs met eerste kwartaalcijfers. Het aandeel Pharming sloot maandag 1,2 procent hoger op 0,33 euro.
Update: om aanvullende informatie en toelichting CEO toe te voegen.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
May 16, 2017 02:05 ET (06:05 GMT)
© 2017 ABM Financial News. All rights reserved.

AAND PHARMING GROUP @ EUR 0.01
NL0010391025
[verwijderd]
0
FD
Thieu Vaessen
Pharming beperkt verwatering met herfinanciering
fd.nl/beurs/1201998/pharming-beperkt-...

Het Leidse biofarmaceutische bedrijf Pharming PHARM€0,34+1,80% heeft de dreigende verwatering van het uitstaande aantal aandelen flink weten te beperken. Dat is gelukt door de herfinanciering met een nieuwe lening ter waarde van $100 mln. Met de lening kan Pharming een converteerbare obligatie aflossen, die de kredietverleners onder bepaalde voorwaarden hadden kunnen omzetten in nieuwe aandelen Pharming.

De herfinanciering voorkomt dat Pharming zijn aantal uitstaande aandelen (ruim 484 miljoen) nog eens met 115 miljoen moet uitbreiden, zo meldde het biofarmaceutische bedrijf dinsdagochtend. Het FD berekende eind vorig jaar dat Pharming zijn bestaande aantal aandelen in het ongustigste geval met 328 miljoen stukken moest uitbreiden. De dreigende verwatering houdt verband met de complexe financieringsconstructie waarmee Pharming €112 mln aan vers kapitaal aantrok.
Eenmalige boete

Voor de aflossing van de converteerbare obligatie betaalt Pharming wel een eenmalige boete van €16,5 mln. Daar staat tegenover dat de onderneming dit jaar €16 mln en volgend jaar € 8 mln bespaart op zijn uitgaven. Dat geld wil Pharming gebruiken voor investeringen in de marketing van Ruconest, zijn enige medicijn. Het Leidse bedrijf haalde vorig jaar nieuw geld op om de Amerikaanse verkooprechten op Ruconest terug te kopen.

De herfinanciering is volgens topman Sijmen de Vries 'vreselijk goed nieuws'. 'We zijn erin geslaagd meer vreemd vermogen aan te trekken. En dat lukt natuurlijk alleen maar als de kredietverstrekker ziet dat het goed met ons gaat.' De lening is verstrekt door Orbimed Advisors, een investeringsmaatschappij die zich toelegt op de gezondheidszorg.
Koers hoger

Het aandeel Pharming wint dinsdag 1,5% op een negatief gestemd Damrak. Het bedrijf publiceert woensdag zijn cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar.
[verwijderd]
0
quote:

lower schreef op 16 mei 2017 om 19:17:


Minus 12% of 11% over 91,7 miljoen euro (11 miljoen of 10 miljoen) over 4 jaar
Minus 16,5 miljoen boete valt in 2017Q2

===============

Plus 16 miljoen besparing 2017
Plus 8 miljoen besparing 2018
Plus 150.000.000 miljoen minder aandelen
[verwijderd]
0
Pharming GroupInterim Report on Financial Results for the First Quarter 2017Operating profitability achieved, with a 794% increase in revenues from product sales, demonstrating the benefits of reacquiring RUCONEST® commercialisation rights in the US
www.pharming.com/wp-content/uploads/2...


Leiden, The Netherlands, 17May2017:Pharming Group N.V. (“Pharming” or “the Company”) (Euronext Amsterdam: PHARM) presents its (unaudited) financial report for the quarterended 31 March 2017.

Operational highlights

•Strategic decision to reacquire commercial rights to sell RUCONEST® in North America accelerated the delivery of operating profitability

•On track with investment in US commercialization team

•On scheduleto completetransition of services from Valeant Pharmaceuticals International, Inc. in the second quarter

•Positive EMA amendment to the marketing authorization in Europe to allow self-administration of RUCONEST® for HAE attacks with a new custom-designed RUCONEST® Administration Kit

Financial highlights


•Net product sales increased by 794% to €15.2 million (2016: €1.7 million), mainly as a result of the combined effect of receiving all of the revenue from US product sales instead of the previous 30% supplyshare of net sales, as well as a significant underlying increase of USsalesvolumes.

•Total revenues increasedby 605%to €15.5 million (including €0.3 million of license revenue) from €2.2 million in 2016 (including €0.5million in license revenue)

•Operating results improved to a profit of €3.9millionfrom a loss of €3.2 million in 2016, and a loss of€11.5million over the whole of 2016, despitea considerable increase in commercialization activities,especially in the US

•The net result wasa loss of€5.7million, compared witha loss of €3.4million in 2016, mainlyas a result of non-cashfinancing expensesrequired to be shown under IFRS associated with the Amortising Convertible Bonds 2017/2018

•The equity position improvedfrom €27.5millionin December 2016to €28.9million at the end of March 2017, mainly due to the conversion of the early installments of the Amortizing Convertible Bond into sharesanddespite the net loss of €5.7million

•Inventories changed from €17.9million in 2016to €18.9million in 2017, largely due to the need to cover the improving sales level in the US and to preparationfor the launch of the self-administration kits in Europe,as well as raw materialsfor the new forms of RUCONEST® in development

•Conversions by some bondholders during the quarter,together with scheduled repayments,meantthat the amount of Amortizing Bonds outstanding prior to the refinance was reduced 2from €45.0 million to €36.6million. No cash payment was required for the first installment of the Bonds due on 1 February 2017,only €125,000 was required for the second installment,paidon 1 March 2017,and €1.3 million was required for the third installment,paid on 31 March 2017.

•The Company’s cash position decreased from €32.1million at year-end 2016to €27.6million at 31 March 2017(€27.5 million at 31 March 2016), largely due to delayedreceipt of some trade paymentsfor the quarter, which werereceived after the quarter end in April,balancedbythe lower-than-expected cash installments paid on the Amortizing Bonds. If these trade payments had been received during the quarter, the cash position would have increased, showing positive net cash generation.

Post period highlights

•The refinance ofthe Company’s debt by means of 48months senior secureddebt from Orbimed Advisorshas enabled the Company to recover 115.0millionsharesnet of new warrants,which were previously reserved for conversion and/or repayment of the Amortizing Bonds due in 2018,and has eliminatedthe need to repay part of these Bonds in shares at a significant discount to the current market price

•As expected, therefinancing will have a one-time negative impacton the net result for the second quarter as a result of the costsof the exercise as adjusted by the reversal of certain IFRS accounting entries in respect of the instruments which were refinanced. This will be rapidly recovered during the year as the benefitsof the lower cash cost of debt and the recovery of theconversion shares,which could otherwise have been issued for less than the current market price of the Pharming shares, are realized

•The refinancing is currentlystructured as a bridge facility, and is expected to be replaced by a full facility with Orbimed Advisors within 60 days.The transaction has had almost no effect on Pharming’s cash position as at the reporting date.

For more details see the relevant press release dated Tuesday 16 May 2017 on the Company’s website at www.pharming.com
[verwijderd]
0
Thieu Vaessen
Omzet Pharming verachtvoudigd, positief bedrijfsresultaat voor het eerst in dertig jaar
fd.nl/beurs/1202226/omzet-pharming-ve...

Pharming PHARM€0,34-- lijkt de vruchten te plukken van het terugkopen van de Amerikaanse rechten op Ruconest, het enige medicijn van het biofarmaceutische bedrijf uit Leiden. De omzet steeg in het eerste kwartaal met 794% tot €15,2 mln. Tegelijkertijd schreef Pharming een positief bedrijfsresultaat van €3,9 mln.

Het is voor het eerst in de dertigjarige geschiedenis van Pharming dat het bedrijf een positief bedrijfsresultaat schrijft. 'Sterker nog', zegt ceo Sijmen de Vries. 'We zijn volgens mij het eerste Nederlandse biotechbedrijf ooit dat een positief bedrijfsresultaat heeft dankzij productverkopen.' Grotere biotechbedrijven slagen er soms wel in positieve cijfers te schrijven, maar dat is meestal te danken aan samenwerkingsverbanden met farmaconcerns die de verkooprechten op nieuwe medicijnen overnemen.
Marketing Ruconest

Doordat Pharming weer volledig eigenaar is van de verkooprechten van Ruconest, hoeft het bedrijf niet langer 70% van de verkoopinkomsten af te staan aan zijn Amerikaanse partner. De omzetgroei is volgens het bedrijf ook te danken aan ‘de betekenisvolle onderliggende groei van de Amerikaanse verkopen’.

De Verenigde Staten zijn veruit de belangrijkste markt voor Pharming. De onderneming kocht vorig jaar de rechten op zijn medicijn terug van zijn toenmalige partner Valeant, dat in moeilijkheden was geraakt. Om het terugkopen te financieren en te kunnen investeren in de marketing van Ruconest haalde Pharming vorig jaar met een financieringsronde € 112 mln nieuw kapitaal op.
'Belangrijk kwartaal'

Onder de streep schrijft het biofarmaceutische bedrijf nog altijd rode cijfers. Het netto-verlies kwam uit op €5,7 mln, vergeleken met €3,4 mln in het eerste kwartaal vorig jaar. Die toename schrijft Pharming toe aan boekhoudkundige posten die verband houden met de financieringsronde van vorig jaar.

‘Het eerste kwartaal was heel belangrijk’, aldus ceo De Vries. ‘Voor het eerst ondervonden we alle voordelen van de terugkoop van de verkooprechten. Ik ben ook heel blij dat we in het eerste kwartaal al operationeel winstgevend zijn. We genereren cash met onze activiteiten.’
marlanki
2
AMSTERDAM (AFN) - Het belang van Sander Gerber in Pharming is stevig verkleind, na een aflossing van converteerbare obligaties door het bedrijf. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
Gerber heeft momenteel een kapitaalbelang en stemrecht van 9,21 procent. Dat was eerder nog 28,80 procent, zo valt op te maken uit de registers van de toezichthouder.
Dinsdag werd bekend dat Pharming een nieuwe financieringsfaciliteit van 100 miljoen dollar heeft gesloten. Dat geld werd mede gebruikt voor het aflossen voor 44,9 miljoen euro aan obligaties, waardoor ruim 124 miljoen aandelen die waren gereserveerd voor conversie terugvloeiden in de schatkist van Pharming. Dat is de oorzaak van de sterke daling van het aandelenbelang van Gerber.
Topman Sijmen de Vries van Pharming wees er op dat de verkleining van het belang van Gerber dus niet moet worden opgevat als een teken van afnemend vertrouwen in het bedrijf.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)

[verwijderd]
0
AFM melding 15 mei (datum meldingsplicht), reden bekend

Empery Asset Management, LP
middellijk potentieel: 1,55% (kapitaalbelang/stemrecht)

www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...

Melding 26 januari
middellijk potentieel: 4,99% (kapitaalbelang/stemrecht)

www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...

Alleen nog warrants (7.042.254 stuks)
[verwijderd]
0
AFM meldingen Pharming op register substantiële deelnemingen en bruto shortposities

www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...
S Gerber
7 december 2016
Converteerbare note 114.186.852,00
Warrant 46.478.873,00
Kapitaalbelang 35,27 %
www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...

S Gerber
6 feb 2017
Converteerbare note 92.858.131,49
Warrant 43.661.972,00
Kapitaalbelang 28,80 %
www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...

S Gerber
15 mei 2017
Converteerbare note 0,00
Warrant 43.661.972,00
Kapitaalbelang 9,21 %

======================

Empery Asset Management, LP
07 dec 2016
Converteerbare note 17.301.038,00
Warrant 7.042.254,00
Kapitaalbelang 5,34 %
www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...

Empery Asset Management, LP
26 jan 2017
Converteerbare note 15.679.064,00
Warrant 7.042.254,00
Kapitaalbelang 4,99 %
www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...

Empery Asset Management, LP
15 mei 2017
Converteerbare note 0,00
Warrant 7.042.254,00
Kapitaalbelang 1,55 %
www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...


=======================

Heights Capital Management, Inc.
6 dec 2016
Converteerbare obligatie 17.301.038
Warrant 7.042.254,00
Kapitaalbelang 5,90 %
www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...

Heights Capital Management, Inc.
28 jan 2017
Converteerbare obligatie 16.219.723,00
Warrant 7.042.254,00
Kapitaalbelang 4,99 %
www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...
[verwijderd]
1
Quote van dhr. de Vries op de AVA 24 mei 2017 naar aanleiding van de Q1 cijfers:

Pharming is het eerste Nederlandse biotechbedrijf dat operationeel winst heeft geboekt.
[verwijderd]
0
quote:

lower schreef op 17 mei 2017 om 08:29:


[lower schreef op 16 mei 2017 om 19:17:

Minus 12% of 11% over 91,7 miljoen euro (11 miljoen of 10 miljoen) over 4 jaar 11 0f 10 miljoen per jaar = 44 miljoen maximaal aan rente
Minus 16 miljoen boete valt in 2017Q2

Totaal -60 miljoen

===============

Plus 16 miljoen besparing 2017
Plus 8 miljoen besparing 2018
Besparingen na 2018?
Plus 150.000.000 miljoen minder aandelen]

Totaal +24 miljoenVerschil -36 miljoen euro plus 150 miljoen minder aandelen
[verwijderd]
1
Daniel Bradbury
Life Science Consultant, Investor and CEO Coach
www.linkedin.com/in/bradburydaniel/

the Pharming Group N.V. Commercial Advisory Board
Bronnen:
seekingalpha.com/symbol/ICPT?s=icpt
Daniel Bradbury has served as a member of our board of directors since July 2016. Mr. Bradbury has over 30 years of experience leading global, fast-growing life sciences companies. Since 2012, Mr. Bradbury has been a managing member of BioBrit, LLC, a life sciences consulting and investment firm. Mr. Bradbury served as the president and chief executive officer and as a director of Amylin Pharmaceuticals, a biopharmaceutical company based in San Diego, California, focused on metabolic diseases, from March 2007 until it was acquired by the Bristol-Myers Squibb Company in August 2012. Prior to being named president and chief executive officer, Mr. Bradbury held positions of increasing responsibility at Amylin since 1994, including president (2006 – 2007), chief operating officer (2003 – 2006) and executive vice president (2000 – 2003). Before joining Amylin, Mr. Bradbury worked in marketing and sales roles for ten years at SmithKline Beecham Pharmaceuticals. Mr. Bradbury currently serves as a director of Corcept Therapeutics, Inc., Geron Corporation and Illumina, Inc., all of which are NASDAQ-listed biopharmaceutical companies, and Biocon Limited, a biopharmaceutical company traded on the National Stock Exchange of India. He is an advisory board member of Patricia Industries AB (a part of Investor AB), BioMed Ventures, Artic Aurora Life Science (a part of Artic Fund Management), ProLynx LLC and Pharming Group NV. Mr. Bradbury also serves on the University of California San Diego’s Rady School of Management’s Advisory Council and the Keck Graduate Institute’s Board of Trustees. Mr. Bradbury received a Bachelor of Pharmacy from Nottingham University and a Diploma in Management Studies from Harrow and Ealing Colleges of Higher Education in the United Kingdom.

We believe that Mr. Bradbury’s significant experience in leading biopharmaceutical companies that have brought innovative therapies to market and his deep strategic and operational understanding of rapidly growing, global life science companies qualifies him to serve on our board of directors.

Intercept Pharmaceuticals | NASDAQ market cap 2,94 B$
seekingalpha.com/symbol/ICPT?s=icpt:

seekingalpha.com/filing/3511017
the Pharming Group N.V. Commercial Advisory Board,
Corcept Therapeutics Incorporated | NASDAQ market cap 1,37 B$
seekingalpha.com/symbol/CORT?s=cort


Initial members:
•Experienced ex-CEO of US public company
? Daniel Bradbury
•Sijmen de Vries, CEO, Pharming
•VP Pharming US operations
Sinds 2017 is Stephen Toor de Senior Vice President & General Manager van Pharming Group N.V. in the USA.
www.linkedin.com/in/stephentoor/
•Experienced US HAE sales & marketing expert(s)

[verwijderd]
1
Mij bekruipt regelmatig het gevoel dat bezoekers en deelnemers op dit forum geen enkel benul hebben waar het bedrijf Pharming nou precies mee bezig is. Het belangrijkste wapenfeit, haar door FDA en EMA goedgekeurde medicijn Ruconest/Conestat Alfa voor het behandelen van acute aanvallen van HAE.

Daarom, voor de geinteresseerden de informatie omtrent Conestat Alfa in het nederlands als PDF bijlage.

www.ema.europa.eu/ema/


Bijlage:
Sursum
0
Recombinant human plasma phospholipid transfer protein (PLTP) to prevent bacterial growth and to treat Sepsis
www.nature.com/articles/s41598-017-03...

Although plasma phospholipid transfer protein (PLTP) has been mainly studied in the context of atherosclerosis, it shares homology with proteins involved in innate immunity. Here, we produced active recombinant human PLTP (rhPLTP) in the milk of new lines of transgenic rabbits. We successfully used rhPLTP as an exogenous therapeutic protein to treat endotoxemia and sepsis. In mouse models with injections of purified lipopolysaccharides or with polymicrobial infection, we demonstrated that rhPLTP prevented bacterial growth and detoxified LPS. In further support of the antimicrobial effect of PLTP, PLTP-knocked out mice were found to be less able than wild-type mice to fight against sepsis. To our knowledge, the production of rhPLTP to counter infection and to reduce endotoxemia and its harmful consequences is reported here for the first time. This paves the way for a novel strategy to satisfy long-felt, but unmet needs to prevent and treat sepsis.

Among the Authors:
Pharming Group N.V. Branch, Evry, France
Pierre-Jean Ripoll, Caroline Chabert-Le Borgne & Véronique Turquois

P.-J.R., C.C.-L.B., V.T. and L.-M.H. designed gene construct, generated transgenic rabbits and provided the milk. J.L., G.M. and L.J.L. performed in vivo or in vitro experiments.

Competing Interests
L.L. and P.-J.R. are inventors on a patent application pertaining to this work.

[verwijderd]
0
quote:

Sursum schreef op 9 jun 2017 om 13:06:


Recombinant human plasma phospholipid transfer protein (PLTP) to prevent bacterial growth and to treat Sepsis
www.nature.com/articles/s41598-017-03...

Although plasma phospholipid transfer protein (PLTP) has been mainly studied in the context of atherosclerosis, it shares homology with proteins involved in innate immunity. Here, we produced active recombinant human PLTP (rhPLTP) in the milk of new lines of transgenic rabbits. We successfully used rhPLTP as an exogenous therapeutic protein to treat endotoxemia and sepsis. In mouse models with injections of purified lipopolysaccharides or with polymicrobial infection, we demonstrated that rhPLTP prevented bacterial growth and detoxified LPS. In further support of the antimicrobial effect of PLTP, PLTP-knocked out mice were found to be less able than wild-type mice to fight against sepsis. To our knowledge, the production of rhPLTP to counter infection and to reduce endotoxemia and its harmful consequences is reported here for the first time. This paves the way for a novel strategy to satisfy long-felt, but unmet needs to prevent and treat sepsis.

Among the Authors:
Pharming Group N.V. Branch, Evry, France
Pierre-Jean Ripoll, Caroline Chabert-Le Borgne & Véronique Turquois

P.-J.R., C.C.-L.B., V.T. and L.-M.H. designed gene construct, generated transgenic rabbits and provided the milk. J.L., G.M. and L.J.L. performed in vivo or in vitro experiments.

Competing Interests
L.L. and P.-J.R. are inventors on a patent application pertaining to this work.
Leiden, 25 juni 2008. Biotechbedrijf Pharming Group NV (Pharming) (NYSE Euronext: PHARM) heeft vandaag bekend gemaakt dat het een exclusieve sublicentie van GTC Biotherapeutics Inc heeft verkregen op belangrijke patenten op het gebied van recombinant fibrinogeen. Hierdoor kan Pharming de farmaceutische ontwikkeling van recombinant humaan fibrinogeen (rhFIB) versnellen en de ontwikkeling als ‘medical device’ via het ‘biomaterials’-programma stimuleren.

Pharming heeft exclusieve rechten gekregen op het gebied van recombinant fibrinogeen voor alle toepassingen in verschillende landen, waaronder Noord-Amerika, Europa en Japan.

Pharming ontwikkelt recombinant humaan fibrinogeen als een vervangingstherapie om bloedingen te behandelen bij patienten die lijden aan een erfelijk of niet-erfelijk tekort aan fibrinogeen. De bestaande markt in de Westerse wereld voor de behandeling van deze aandoeningen wordt geschat op meer dan USD 500 miljoen. De markt voor rhFIB als een biofarmaceutisch product voor behandeling van bloedingen bij trauma en operatieve ingrepen is zelfs nog groter en wordt geschat op meer dan USD 1 miljard. De huidige standaard behandeling in de Verenigde Staten is toediening van een cryoprecipitaat, een onzuiver product uit menselijk bloed dat grotendeels bestaat uit fibrinogeen. In sommige landen in Europa is een gezuiverd fibrinogeen product (afkomstig uit menselijk bloed) op de markt.

www.pharming.com/pharming-krijgt-lice...
Bailey-Leah
0
quote:

BoOOOming schreef op 9 jun 2017 om 15:31:


[...]

Leiden, 25 juni 2008. Biotechbedrijf Pharming Group NV (Pharming) (NYSE Euronext: PHARM) heeft vandaag bekend gemaakt dat het een exclusieve sublicentie van GTC Biotherapeutics Inc heeft verkregen op belangrijke patenten op het gebied van recombinant fibrinogeen. Hierdoor kan Pharming de farmaceutische ontwikkeling van recombinant humaan fibrinogeen (rhFIB) versnellen en de ontwikkeling als ‘medical device’ via het ‘biomaterials’-programma stimuleren.

Pharming heeft exclusieve rechten gekregen op het gebied van recombinant fibrinogeen voor alle toepassingen in verschillende landen, waaronder Noord-Amerika, Europa en Japan.

Pharming ontwikkelt recombinant humaan fibrinogeen als een vervangingstherapie om bloedingen te behandelen bij patienten die lijden aan een erfelijk of niet-erfelijk tekort aan fibrinogeen. De bestaande markt in de Westerse wereld voor de behandeling van deze aandoeningen wordt geschat op meer dan USD 500 miljoen. De markt voor rhFIB als een biofarmaceutisch product voor behandeling van bloedingen bij trauma en operatieve ingrepen is zelfs nog groter en wordt geschat op meer dan USD 1 miljard. De huidige standaard behandeling in de Verenigde Staten is toediening van een cryoprecipitaat, een onzuiver product uit menselijk bloed dat grotendeels bestaat uit fibrinogeen. In sommige landen in Europa is een gezuiverd fibrinogeen product (afkomstig uit menselijk bloed) op de markt.

www.pharming.com/pharming-krijgt-lice...dit bericht is van 9 jaar geleden, Niet erg recent!
$rob$
0
quote:

BoOOOming schreef op 1 jun 2017 om 12:10:


Mij bekruipt regelmatig het gevoel dat bezoekers en deelnemers op dit forum geen enkel benul hebben waar het bedrijf Pharming nou precies mee bezig is. Het belangrijkste wapenfeit, haar door FDA en EMA goedgekeurde medicijn Ruconest/Conestat Alfa voor het behandelen van acute aanvallen van HAE.Mij bekruipt het gevoel, dat u niet weet waar PH mee bezig is, als u een persbericht van 2008 (!!!!) hier neerzet.
332 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Pharming Group Meer »

Koers 1,109   Verschil -0,15 (-11,88%)
Laag 1,071   Volume 48.143.378
Hoog 1,196   Gem. Volume 4.847.350
16-okt-19 17:35
label premium

Medewerker Pharming aangeklaagd

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium