Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pharming Facts II

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
404 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
CEO PHARMING REAGEERT OP OPEN BRIEF MINISTER BRUINS

BNR Webredactie Vandaag, 14:30

Minister voor Medische Zorg en Sport Bruins opende deze week met een open brief in De Volkskrant de aanval op farmaceuten die volgens hem woekerprijzen vragen. Biotechbedrijf Pharming heeft een medicijn op de markt: Ruconest, dat aanvallen van erfelijk angio-oedeem bestrijdt. Het bedrijf heeft voor het eerst in dertig jaar winst gemaakt. CEO van Pharming, Sijmen de Vries, voelt zich 'totaal niet' aangevallen door de veroordeling van minister Bruins.


Minister Bruins wil uitleg van biotechbedrijven over de reden achter prijsstijgingen bij medicijnen. Het prijsniveau waarin ze geclassificeerd werden voor een bepaald ingrediënt in het productieproces van hun medicijn is nog steeds hetzelfde als sinds de jaren 80. 'Je kan eigenlijk heel weinig verdienen op dat prijsniveau', zegt De Vries.

Het biotechbedrijf Pharming heeft voor het eerst in dertig jaar winst. Het is een buitengewoon moeilijke industrie met een heel hoog risicogehalte, zegt De Vries. 'Als je zulke lange ontwikkelingstrajecten hebt, die zo kapitaalintensief zijn, waarbij zoveel misgaat, dan moet je op een gegeven moment als bedrijf ook iets kunnen verdienen aan producten die wel op de markt komen want anders heb je geen bedrijf meer.'

Ongenuanceerd
Hij vindt de minister te ongenuanceerd. De minister moet wel met enige nuance kijken naar dit soort zaken. 'Ik begrijp dat de minister voor zijn eigen parochie wil preken, maar het is een groter verhaal hier dan dat de minister hier doet, denk ik.'

Beluister het hele gesprek met CEO van Pharming, Sijmen de Vries, in Zakendoen via de gele link.

www.bnr.nl/nieuws/ondernemen/10388265...
voda
0
Sijmen de Vries presents at H.C. Wainwright Conference in NY

CEO of Pharming Sijmen de Vries presented at the 21st Annual Global Life Science Investment Conference on the 9th of September in New York City.

(23 slides)

www.pharming.com/sites/default/files/...

(PDF is te groot om hem te plaatsen) (2.2MB)
voda
0
Video: Pharming rekent op betere tweede jaarhelft

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Pharming Group
1,3025 -0,021 -1,59 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Pharming Group verwacht dat de tweede helft van 2019 beter zal verlopen dan de eerste zes maanden. Dit zei CEO Sijmen de Vries voor de camera van ABM Financial News.

De topman rekent op een geleidelijke verkoopstijging bij Ruconest.

www.youtube.com/watch?v=LvsG959MAfs

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
HansAfoort
0
voda
0
Pharming jaagt op nieuwe deals

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Pharming Group
1,327 0,011 0,84 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Pharming Group heeft een goed gevulde pijplijn, maar in de tussentijd zet het biotechbedrijf in op het vermarkten van behandelingen van derden.

Pharming heeft momenteel studies lopen voor potentiële behandelingen bij pre-eclampsie, contrast geïnduceerde nephropatie, de ziekte van Pompe en die van Fabry.

Maar omdat deze onderzoeken en het op de markt brengen "nogal lang gaan duren", sloot Pharming een deal met Novartis voor APDS. Dat kost 20 miljoen dollar.

"Heel blij dat we het product hebben kunnen krijgen". Het zit in laatste fase van studie en kan vervolgens worden ingediend voor goedkeuring. De Vries denkt het middel eind 2021 of begin 2022 op de markt te hebben. En dit vult het "gat" tussen Ruconest en de nieuwe producten in de pijplijn op. De topman denkt de investering in APDS "heel snel" terugverdiend te hebben.

De deal met Novartis smaakt volgens De Vries naar meer. "We zijn continu op zoek naar producten en bedrijven. We zijn nu een jager geworden."

Maar, zo zei de CEO, "we sluiten geen deal om een deal te sluiten".

www.youtube.com/watch?v=tADZclE6Hl8

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Met dank aan poster La Reina (maanddraad oktober 2019)

PHARMING : INTERVIEW CEO SIJMEN DE VRIES
23 november 2018 Geschreven door Onze redactie

Geen biotechfonds zo geplaagd als Pharming. Veelgeprezen, veel gedumpt. Een geneesmiddel op de markt dat zich telkens weer opnieuw bewijst. Maar toch is het aandeel een pennystock. Tijd voor het hoe en waarom.
Welgesteld sprak met de CEO van Pharming, Sijmen de Vries.

Zou u misschien wat meer kunnen vertellen over uw rol in het algemeen als CEO bij Pharming?

SdV: ,,Wat doet de CEO zoal? Alles eigenlijk. Pharming is natuurlijk een beursgenoteerd bedrijf. Ik kwam er zo’n 10 jaar geleden bij, in november 2008. Toen was Pharming in een heel ander stadium van het bestaan. Het was een bedrijf dat nog geen goedgekeurd product had. Dus dat was nog echt in een development stadium, meer Research & Development (R&D). Dan is het natuurlijk de uitdaging om het product goedgekeurd te krijgen. Pharming had ervoor gekozen dit te doen in eerste instantie in Europa, vervolgens in Amerika."

,,Die lijn kan je dan alleen maar voortzetten. Dus wat ik heb gedaan, ik heb getracht, net voordat ik kwam was het product afgekeurd door de Europese autoriteiten, ongeveer 9 maanden voor mijn aankomst, en ik moest toen eigenlijk in eerste instantie het goedgekeurd krijgen in Europa. Daarnaast was het bedrijf in een financieel moeilijke situatie geraakt, een converteerbare lening van 70 miljoen euro was afgesloten. Net voordat het product niet was toegelaten, dus dat was ook ongeveer een jaar voordat ik hier kwam. En ik had nog 2 jaar om die converteerbare lening op te ruimen, want er zat een put optie op die converteerbare lening en die liep op 31 oktober 2010 af. Al met al, een behoorlijke uitdaging. Het werd nog veel erger, ik weet niet of je daar nog iets van weet, maar 10 jaar geleden viel ook Lehman Brothers om, dus er kwam een enorme financiële crisis. En dan wil natuurlijk niemand meer geld uitlenen aan niemand. De banken zouden gaan omvallen en allerlei andere. Dus in dat umfelt kwam ik hier terecht."

» Wilt u meer informatie over het Welgesteld Biotechnologie Fonds?
De Vries slaagde erin om het bedrijf in leven te houden, al moest men saneren in personeel; van 95 naar 40 mensen. Daartegenover stond een nieuw samenwerkingsverband. De Vries: ,,We hebben een deal gesloten met Santaris, een redelijk klein Amerikaans bedrijf, waardoor we een hoop geld binnenkregen in de vorm van mijlpaalbetalingen. Het ontwikkelen van een biotechnologisch medicijn kost namelijk veel meer geld dan de reguliere medicijnen."

Ondanks het feit dat Pharming in Europa al op de markt was, bleef het financieel lastig. Het bedrijf had wat geschilpunten met de FDA, de Amerikaanse toezichthouder. In juli 2014 werd Ruconest toch goedgekeurd in de Verenigde Staten. Het ging toen best goed met het geld verdienen. Maar een paar maanden later komt het bericht dat Salix overgenomen wordt door Valeant Pharmaceuticals. Een agressief bedrijf dat allemaal bedrijven opkoopt om vervolgens weer met winst te verkopen.

Valeant verkreeg de rechten op Ruconest door de overname van Salix Pharmaceuticals in april 2015. Salix had op zijn beurt de rechten weer gekregen door de overname van Santarus in januari 2014. Dat was sinds 2010 de Amerikaanse samenwerkingspartner van Pharming. In 2016 maakte Pharming bekend de rechten op Ruconest te willen terugkopen van Valeant.

biotech-kolven

Pharming is een jaar bezig geweest om de financiering hiervoor voor elkaar te krijgen. Met een creatieve constructie lukte het eind 2016. Daarmee had Pharming ook ineens een Amerikaanse sales force. De verkoop begon op te lopen, de controle was er en het vertrouwen steeg.

NIEUWE FINANCIERING
Om de lopende schulden af te lossen, kreeg het bedrijf een nieuwe financiering ter waarde van $100 miljoen van Orbimed Advisors. Vervolgens hield Pharming nog een aandelen inkoopprogramma. 150 miljoen aandelen werden teruggehaald voor 40 eurocent. De beurskoers was toentertijd 1,20 - 1,30.

Pharming is er trots op dat het het enige Nederlandse biotech bedrijf is wat winstgevend is met eigen research, met marktrechten in Amerika èn Europa.

In één keer van lelijk eendje dat maar niet wilde tot een zwaan die mooi begint te worden.

De Vries: ,,We verwachten nog meer toename in de verkopen. Dus de rol van mij als CEO is telkens naar de omstandigheden aangepast. Eerst de focus op financial engineering, besparingen en daarna opbouwen en expanderen. Telkens met het oog op de bankrekening. Van besparingen en noodgrepen doen naar gas durven geven. De rol van een CEO is dus de research and development overzien. De juiste beslissingen nemen en nog steeds financial engineering. De volgende uitdaging is om nog meer te groeien nu Ruconest loopt."

,,We hebben voor het eerst in onze geschiedenis een capital markets update gegeven. De webcast hiervan is geplaatst op de website van Pharming. In vier uur hoort u hoe Pharming die groei gaat stimuleren en wat de verdere plannen zijn."

Ruconest willen we nu voor meerdere indicaties goedgekeurd krijgen. Het voordeel is nu dat het al voor één indicatie is goedgekeurd, dan hoef je niet dat hele traject opnieuw af te leggen om het ook voor andere indicaties goedgekeurd te krijgen. In het geval van Ruconest denken we ook dat het heel goed in een franchise kan.

DE PIJPLIJN VAN PHARMING
,,Voor de zeldzame ziekte erfelijk angio-oedeem is er het missende eiwit, maar voor het immuunsysteem is het een heel centraal molecuul dat je kunt besturen. Heel veel andere ziektes daaromheen zou je daarmee mogelijk ook kunnen invloed kunnen uitoefenen. Dat gaan we nu onderzoeken en daarnaast hebben we onze pijplijn met nieuwe producten. Daarin zit onder meer ons product tegen de Ziekte van Pompe."

,,We zijn ook aan het rondkijken want op een gegeven moment krijg je markt kapitalisatie. Kijken of je andere producten of bedrijven over kunt nemen om nieuwe pijlers onder je eigen bedrijf te zetten. Je moet voortdurend als CEO van een biotechbedrijf heel erg omschakelen. En het was destijds geen bedrijf dat al draait en waar je rustig het stuur van kunt overnemen."

Kunt u ons vertellen wat u deed voordat u bij Pharming begon?

,,Ik ben een tijdje CEO geweest van een bedrijf dat door venture capital werd gefinancierd. Het was een vergelijkbaar bedrijf maar in een vroeger stadium van ontwikkeling. Pharming was de eerste job bij een public company en beursgenoteerd. Een interessante uitdaging en ik heb in het begin wel getwijfeld of het zo slim was om eraan te beginnen. Toen ik hier net zat, al het geld dat de deur uit vloog en je realiseren dat er ook nog die 90 mensen hier aan het werk zijn."

Hebt u altijd al een baan als deze geambieerd? In deze sector? Is het een droombaan?

,,Nou, ik ben opgeleid basisarts. Ik ben mijn carrière begonnen bij een grote farmaceut, dat tegenwoordig bekend is onder de naam GlaxoSmithKline. Daar heb ik toen een biotech start-up mogen leiden. Daarna ben ik een tijdje in Zwitserland werkzaam geweest. Daar bedacht ik dat ik het toch wel leuk vond om een kleiner bedrijf te leiden. Zo is mijn CEO loopbaan begonnen. Na een aantal venture capital bedrijven kwam ik bij Pharming terecht.
Ik ben nooit klinisch bezig geweest, meer marketing gericht. De farmacie was destijds een interessant alternatief voor verder gaan met de artsenopleiding en specialiseren. Zoveel doktoren zijn er ziet die dit gaan doen."
voda
0
Deel 2:

Hoe kijkt u tegen de beurskoers aan die nogal fluctueert?

,,Er zijn veel dingen die spelen. Pharming is van oudsher een populair aandeel. Zeker sinds ik hier ben en we veel verwaterende instrumenten hebben gebruikt. Hierdoor werden we op een gegeven moment een pennystock. Er werd heel veel in gehandeld en gespeculeerd. Dit heeft z’n voordelen maar ook z’n nadelen. We hebben bijvoorbeeld nooit te klagen gehad over liquiditeit.
We hebben daardoor altijd geld op kunnen halen, al was de marktkapitalisatie nog zo klein. Nu hebben we nog steeds meer dan 40.000 aandeelhouders, heel veel voor een bedrijf van onze omvang. De koers is enorm omhoog gegaan, een jaar geleden noteerden we nog op 30, 40 cent. Nu staan we op €1,30 ongeveer. We waren de beste performing buying stock van 2017."

,,De combinatie van particuliere spelers en institutionele investeerders enerzijds en de marktkapitalisatie en liquiditeit anderszins geeft dat er short hedgefunds in de markt komen die automatisch handelen. Die 3-4% shorting, dat zul je niet vaak zien bij andere bedrijven. Ik geloof dat bij Galapagos hetzelfde speelt."

,,Dat maakt het dat de koers een beetje heen en weer gaat. Fundamenteel is er niets aan de hand. Door analisten worden we op onze revenues afgerekend. Maar de koers is een speelbal van hedgefunds. Als onze pijplijn producten vorderen, zoals onze Pompe medicijn, en we kunnen profylactische data publiceren, we krijgen weer een goedkeuring en de verkoopinkomsten nemen toe, dan wil ik het nog weleens zien."

,,Op een gegeven moment gaat het mis met shorters als wij goed nieuws naar buiten brengen. Het is link om biotech bedrijven te shorten. Maar het is een fact of life."

Pharminglogo

U heeft veel aandeelhouders en er staan relatief veel aandelen uit, dit is voornamelijk gebeurd om de financiën op orde te krijgen vroeger en het benodigde geld op te halen. Ziet u in te toekomst nog een emissie?

We zijn nu winstgevend, we genereren cash. Maar we hebben ook grote expansieplannen. Als er goed nieuws is en we kunnen onze plannen snel doorvoeren, moeten we heel misschien een kleine emissie doen. Maar ook dat zou goed nieuws zijn want als je nu 10% ophaalt van onze marketcap, heb je 80 miljoen binnen. Dat was vroeger anders. Ik weet nog toen we een market cap van 15 miljoen hadden, dan is een emissie voor 10% relatief veel meer.

Koers van het aandeel Pharming

Als je er rationeel naar kijkt, zijn we nu op een heel ander vlak bezig. We genereren geld dus hebben geen nieuwe kapitaalronde nodig. Het blijft natuurlijk biotech dus het kan ook eens misgaan maar wij hebben ook een plan B of een plan C.

Daarnaast hebben we ook nog toegang tot non-dilutive capital. We hebben net 100 miljoen geleend van Orbimed dat over 3 jaar verspreid wordt afgelost. Maar over 2 jaar hebben we wellicht een veel grotere market cap waardoor we tegen gunstiger rente kunnen herfinancieren. Met een mooie mix zijn van dilutive en non-dilutive capital waarmee we expansie kunnen bewerkstelligen. Plus dat we zo een klein oorlogskasje hebben voor een eventuele overname.

Daarover gesproken: hoe staat Pharming daarin? Zijn jullie op zoek of is er kans om zelf te worden overgenomen?

,,We zijn altijd op zoek. Je kunt autonoom groeien of door acquisities. Als we zelf worden overgenomen, dan heb ik daar zelf verder weinig controle over. Dan zijn er bepaalde procedures te volgen. Hoe gaat het met het personeel en zo. Ik vrees dat Pharming een aantrekkelijke prooi is voor grotere bedrijven. Zeker nu we aantoonbaar succes hebben geboekt.

Ruconest is als molecuul niet meer te verbeteren maar wel de manier van toediening kan anders. We willen er naartoe werken dat het met technologie intraveneus is toe te dienen.

We hebben een strategische partnerschip in China. Daar wordt een fabriek gebouwd dat Ruconest kan gaan maken. In eerste instantie voor de Chinese markt maar uiteindelijk ook voor ander markten. Het is een staatsbedrijf wat als voordeel heeft voor ons dat we er verder niet in hoeven te investeren. Het volume komt goed van pas als we meer toepassingen voor Ruconest vinden.

Europa is op zichzelf niet de grootste markt, Amerika heeft er destijds voor gekozen om weesgeneesmiddelen toe te staan, in prijszetting en bepaalde studievoorwaarden, omdat er in dat land enorm veel mensen zeldzame aandoeningen hebben. Op de normale commerciële manier had het nooit gekund, dan wordt het veel te duur. Er dus een geweldige hausse gekomen op innovatie en medicijnontwikkeling. Dat heeft zich voor de VS geweldig terugbetaald want de rest van de wereld koopt hun medicijnen.

In Europa heeft men de afgelopen 30 jaar de zelfscheppende farmaceutische bedrijven kapotgemaakt door het ontbreken van slimme oplossingen en industriepolitiek. In Nederland hadden we ooit Gist Brocades en Organon; allemaal gerenommeerde bedrijven. Zwitserland is nog een uitzondering in Europa, daar is de farmaceutische industrie dan ook groot.

Nederland loopt zo steeds verder achter. Dat komt door de Europese politiek."

Waar zal Pharming staan over 5 jaar tijd?

,,Het ontwikkelen van onze pijplijn is nog in een vroeg stadium. We hebben heel ambitieuze plannen en hopen dat we deze zelfstandig kunnen uitvoeren. In de biotech lukt niet alles maar als we een aantal van deze plannen kunnen realiseren ziet Pharming er over vijf jaar heel anders uit."

» Lees meer over het Welgesteld Biotechnologie Fonds.
Disclaimer: onze posities in biotech aandelen kunnen snel veranderen. Op deze pagina vindt u onze huidige posities.

www.welgesteld.com/nieuws/pharming-bi...
voda
0
Aandeel Pharming: Koers in een hazenslaapje?
09 oktober 2019

Het aandeel Pharming zweeft al twee maanden lang rond een koers van €1,2 per aandeel. Na de enorme stijging van de koers gedurende juli en augustus lijkt het aandeel Pharming afkoeling te zoeken. Tegelijkertijd liet het Leidse biotechnologiebedrijf weinig van zich afweten en is er amper nieuws rond het bedrijf.

Toch is het aandeel Pharming zich aan het klaarstomen voor een nieuw hoofdstuk. Naast hun bekende Ruconest is Pharming aan de productie bezig van nieuwe geneesmiddelen. Wat brengt de toekomst en waarom is het aandeel zo gestegen? Wij geven u een korte samenvatting.

Wat u hier te weten komt over het aandeel Pharming:

-Aandeel Pharming: belangrijkste bewegingen afgelopen jaar
-Activiteiten van Pharming
-Toekomstperspectief
-Aandeel Pharming: fundamentele en technische analyse
-Risico’s aandeel Pharming

Aandeel Pharming: belangrijkste bewegingen afgelopen jaar
Eind 2018 ging de koers van het aandeel Pharming in geen tijd van €1,35 naar €0,66. Dat had alles te maken met de beslissing van de FDA (Food and Drug Admininistration) dat er meer klinisch onderzoek nodig was naar het gebruik van Ruconest bij HAE-profylase. Tezelfdertijd waren er geruchten dat concurrerende bedrijven met gelijkaardige medicijnen op de markt zouden komen.

Pharming rondde een deal af met BioConnection in april. Zo kreeg het een minderheidsbelang in de onderneming. BioConnection is verantwoordelijk voor de steriele sluiting van de ampullen met het Pharming-product Ruconest.

In april klaagde concurrent Shire Pharming aan voor het negeren van het wettelijk verbod op publieksreclame. Aangezien dat Pharming geen lid is van een organisatie die aangesloten is bij de Codecommissie had de uitspraak geen directe impact. Pharming deelde zijn onderzoeksresultaten om beleggers te informeren.

Eind juli kwam Pharming naar buiten met zeer goede kwartaalresultaten. Dankzij de meevallende resultaten en het groeiende vertrouwen van patiënten ging de koers van het aandeel Pharming sterk omhoog. Later op 13 augustus tekende Pharming een ontwikkelings- en licentieovereenkomst met Novartis voor het ontwikkelen en commercialiseren van CDZ173. Voor de farmaciegigant Novartis was de doelgroep voor het medicijn veel te klein.

Sijmen de Vries, CEO van Pharming, zei: “Deze transactie betekent een geweldige mijlpaal voor Pharming. De licentie is de eerste stap waarmee we voortbouwen op het commerciële succes van Ruconest. Op die manier kunnen we ons portfolio verder doen laten groeien en diversifiëren.”

Activiteiten van Pharming
Pharming is een Nederlands biotechbedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van innovatieve therapeutische eiwitten voor niet of moeilijk behandelbare ziekten. Het bekendste product dat ze tot nu toe hebben ontwikkeld is Ruconest. Dat product wordt gebruikt om Hereditair angio-oedeem te behandelen. Mensen die lijden aan deze ziekte hebben last van acute aanvallen waarbij onderhuidse zwellingen optreden. Het is een eerder zeldzame aandoening aangezien er wereldwijd maar zo’n 30.000 patiënten zijn.

Pharming heeft met zijn vrij kleine afzetmarkt op het eerste zicht niet veel potentieel. Maar niets is minder waar: Pharming heeft bijvoorbeeld in de VS een exclusiviteitscontract van de FDA voor twaalf jaar. Het is dus de enige die tot juli 2026 dergelijke medicijnen mag verkopen.

Het aandeel Pharming kwam in 1998 op de Nederlandse beurs.

Toekomstperspectief
CEO Sijmen de Vries gaf recent een interview waar hij de vooruitgang deelde met het publiek. Hij zei: “onze sterke prestaties in 2018 en het eerste kwartaal van 2019 hebben ons in staat gesteld te investeren in toekomstige groei door de verdere ontwikkeling van onze pijplijn”.

De studie met Novartis voor de ontwikkeling van CDZ173, of Leniolisib, bevindt zich momenteel in fase III. Eens die af is zal Pharming moeten wachten op de goedkeuring van de FDA voor het gecommercialiseerd kan worden. Als alle zaken lopen zoals gepland dan kan het product ten vroegste eind 2020 al op de markt gebracht worden.

Volgens de CEO is de samenwerking met Novartis bepalend voor de toekomst van Pharming. Het bedrijf ontwikkelde steeds producten die gebaseerd waren op Ruconest. Voor het eerst zal het bedrijf nieuwe producten uitbrengen die de pijplijn verder ontwikkelen zonder afhankelijk te zijn van enkel Ruconest.

Hij liet ook weten dat de fase II studies naar de ACE-remmer uit koeienmelk gestart zijn. Ook een andere studie te maken met nierbeschadiging is nu volop in onderzoek. Investeringen in de ontwikkeling van de nieuwe pijplijnprogramma’s in de ziekte van Pompe en de ziekte van Fabry volgen later.

Pharming verwacht tot eind 2019 nog een geleidelijke groei van de verkopen gedreven door de Amerikaanse en Europese markt.

Aandeel Pharming: Technische analyse
Aandeel Pharming: Lange termijn technische analyse
Op lange termijn zien we dat na de afkeuring van de FDA in 2018 de koers van het aandeel Pharming enorm gecrasht was. Sindsdien bevond de koers van het aandeel Pharming zich steeds rond de €0,8 en is het in juli-augustus de lucht in geschoten.

De RSI, of de Relative Strength Index, impliceert dat het aandeel Pharming noch overbought is noch oversold is. Dit maakt dat er eventueel nog ruimte voor een verderzetting van de stijging.

Mocht de koers van het aandeel Pharming toch weer dalen dan kan het rekenen op de weerstandszone boven €1.

Voor grafiek, zie link

Aandeel Pharming: Korte termijn technische analyse
Als we op korte termijn kijken naar de Fibonacci indicator lijkt het alsof de koers het 76,4% niveau aan het testen is. Fibonacci Retracement wordt vaak gebruikt om keerpunten te bepalen. Na een zeer sterke stijging in juli-augustus heeft de koers van het aandeel Pharming zich gecorrigeerd. Of de correctie zich verder doorzet of gedaan is, is nog koffiedik kijken.

Risico’s aandeel Pharming
Het succes van het aandeel Pharming was steeds dankzij hun bekendste product Ruconest. Nu nieuwe producten in de maak zijn die het aanbod vergroten ziet de toekomst er rooskleurig uit. Er moet wel opgemerkt worden dat nog geen enkele van die nieuwe producten goedgekeurd zijn. Dat is zeer belangrijk voor het commercialiseren en de toekomstige verkopen.

Een ander risico is het feit dat Pharming zeer afhankelijk is van zijn leveranciers. Voor sommige essentiële materialen hebben ze maar een enkele toeleveraar. Tijdens een recessie kan dit ernstige gevolgen hebben op de productie.

www.lynx.be/kennis/aandelen/20191009-...
voda
0
dws Investment S.A. - Pharming Group N.V. - Leiden

Gewoon aandeel 20.787.809,00 20.787.809,00 Reëel Reëel Middellijk
(DWS Investment S.A.)

Kapitaalbelang 3,32 %
Stemrecht 3,32 %

www.afm.nl/en/professionals/registers...
Olli-Street
0
DWS is one of the largest European fund managers. DWS was founded in 1956 and is an integral part of the Asset Management division of Deutsche Bank. This division is one of the largest global asset managers.

In 2002, DWS also became active in the Netherlands. DWS is a truly pan-European player who excels by performance, quality and innovation. DWS has an excellent expertise in Europe's major markets. The international network allows trends to be identified at an early stage and quickly translate them into innovative investment solutions.

Innovation with efficiency, reliability, trust and service quality are the guiding concepts of the organization. The comprehensive fund range gives enough opportunity for any investor to build a well diversified portfolio appropriate to his or her investment profile and objective
voda
0
CEO Pharming bevestigt onderzoek bedrijfsspionage

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Pharming Group
1,135 -0,123 -9,78 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Pharming Group heeft bevestigd dat er een onderzoek loopt naar bedrijfsspionage in Australië, maar noemt de aantijgingen "bizar". Dit liet CEO Sijmen de Vries van Pharming woensdag weten tegenover ABM Financial News.

Vanmorgen werd bekend dat het Australische CSL branchegenoot Pharming beschuldigt van bedrijfsspionage. Voormalig senior medical officer Joe Chiao van CSL zou tienduizenden documenten met gevoelige informatie hebben gestolen. Het betreft in totaal 25 gigabytes aan data.

De Vries bevestigde vanochtend tegenover ABM Financial News dat er een onderzoek loopt, waaraan Pharming "volledig meewerkt". De Vries noemde de aantijgingen "bizar" en "volledig ongegrond". "We zijn hier niet van gediend en het is absurde sensatiejournalistiek", aldus de topman, wijzend op een artikel in The Sydney Morning Herald die de zaak aan het licht bracht.

De Vries bevestigt dat Joe Chiao in dienst is bij Pharming in de Verenigde Staten, maar dat hij niet werkt aan het hereditair angio-oedeem. "Wij hebben niets met de zaak te maken en hebben niets gezien aan informatie die Chiao zou hebben meegenomen."

De Vries liet wel weten dat Chiao momenteel niet wordt ingezet in het licht van het lopende onderzoek. Over het onderzoek inhoudelijk gaf de topman geen commentaar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Pharming responds to press speculation

Pharming categorically denies having had any involvement in the alleged abstraction of proprietary information by Dr Joseph Chiao from his former employer CSL

Leiden, The Netherlands, 16 October 2019: Pharming Group N.V. (Euronext Amsterdam: PHARM) todayconfirmed it has been included in an injunction in the US obtained by CSL Behring, a subsidiary of CSL Limited of Australia (“CSL”), to prevent possible transmission of proprietary documents and data to
Pharming which CSL claims have been removed from its systems by Dr Joseph Chiao, who was hired recently by Pharming to be a medical director.
The injunction is aimed at giving CSL time and opportunity to investigate how and what was taken, and whether or not Pharming was involved and/or has received any of the abstracted data or documents.
Pharming is issuing this release to state for the record that Pharming did not induce or encourage Dr Chiao to breach any rules or contract terms or in any way to remove any data from his former employer.
Furthermore, Pharming has not received or seen any proprietary CSL information from Dr Chiao or any other source.
Pharming is cooperating with CSL in the cyber-interrogation of all of Pharming’s systems and with US judiciary authorities to demonstrate its innocence of any wrongdoing. In accordance with the injunction, Dr Chiao has been suspended pending the outcome of the court hearing.


Full pdf:

www.pharming.com/sites/default/files/...
voda
0
Chiao stal geen herleidbare patientengegevens

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Pharming Group
1,1785 0,0315 2,75 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Joe Chiao, de medewerker die tijdelijk op non-actief staat bij Pharming, heeft geen herleidbare patiëntendata gesloten. Dit bevestigde zijn vorige werkgever CSL vrijdag, na berichtgeving in de Sydney Morning Herald.

"CSL bevestigt dat er, op basis van ons onderzoek tot op heden, geen identificeerbare patiëntendata door Chiao werden verkregen."

Wel zei CSL dat hun voormalige werknemer data in handen heeft gekregen die niet terug te leiden zijn naar een patiënt.

Op 1 oktober startte CSL een rechtszaak tegen Chiao nadat duidelijk werd dat hij met opzet grote bestanden met data had gedownload, "waarvan we denken dat hij deze wilde overleggen aan Pharming Healthcare, waar hij recent ook is begonnen te werken."

"We zijn er van overtuigd dat onze snelle acties […] onze data en intellectueel eigendom hebben beschermd tegen gebruik of openbaarmaking door Chiao of Pharming."

CSL voegde nog toe "diep teleurgesteld" te zijn in Chiao.

De zaak ligt nu bij de rechter.

CEO Sijmen de Vries noemde de aantijgingen "bizar" en "volledig ongegrond". "We zijn hier niet van gediend en het is absurde sensatiejournalistiek", aldus de topman.

De Vries liet weten dat Chiao momenteel niet wordt ingezet, in het licht van het lopende onderzoek.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
FMR verkleint belang in Pharming

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Pharming Group
1,1785 0,0315 2,75 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) FMR heeft een kleiner belang in Pharming Group gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 15 oktober 2019.

Het kapitaalbelang en stemrecht kwamen uit op 2,90 procent, hetgeen middellijk reëel en middellijk potentieel wordt gehouden.

FMR meldde op 18 februari dit jaar nog een kapitaalbelang van 3,14 procent met een stemrecht van eveneens 3,14 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Pharming: geen rol onderzoeker in dataroof

Gepubliceerd op 18 okt 2019 om 13:16 | Views: 2.340

Pharming 13:48
1,19 +0,04 (+3,75%)

LEIDEN (AFN) - De onderzoeker van Pharming die contact onderhield met een van bedrijfsspionage verdachte oud-medewerker van branchegenoot CSL, heeft volgens de Leidse biotechnoloog niets verkeerd gedaan. Hij is ook nog steeds actief voor het bedrijf. Dat zei topman Sijmen de Vries van Pharming tegen het ANP.

The Sydney Morning Herald schreef deze week dat een voormalige medewerker van CSL, Joe Chiao, 25 gigabyte aan gegevens van zijn werknemer had gestolen voordat hij aan de slag ging voor Pharming. Volgens de Australische krant, die zich baseert op rechtbankdocumenten, wordt een hooggeplaatste onderzoeker van Pharming ervan beschuldigd Chiao te hebben aangemoedigd documenten over specifieke therapieën te bemachtigen.

"Uiteraard is dat niet gebeurd", zei De Vries. Het Nederlandse bedrijf heeft na onderzoek geconcludeerd dat het contact tussen de twee personen puur om een sollicitatieprocedure ging. Chiao is door Pharming op non-actief gesteld sinds zijn reilen en zeilen onder de loep wordt genomen.

Volgens De Vries pleit een recente verklaring van CSL Pharming vrij van betrokkenheid bij de datadiefstal. De Australische onderneming rept daarin van vermoedens dat Chiao de bedoeling had gestolen bedrijfsgeheimen aan zijn nieuwe werkgever over te dragen. "Daar staat dus dat het niet is gebeurd."
voda
0
dws Investment verkleint belang in Pharming

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Pharming Group
1,165 -0,0115 -0,98 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) dws Investment heeft een kleiner belang in Pharming Group gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 16 oktober 2019.

dws meldde een kapitaalbelang van 2,69 procent met een stemrecht van eveneens 2,69 procent.

Op 4 oktober 2019 meldde dws nog een eerste kapitaalbelang van 3,32 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Pharming gevrijwaard in CSL Behring rechtszaak

• CSL Behring en Pharming zijn onderling overeengekomen dat CSL Pharming zal
vrijwaren van verdere actie in de zaak tegen Dr. Chiao
• Deze vrijwaring impliceert geen schuld, aansprakelijkheid of boete voor Pharming; het tijdelijke gerechtelijke bevel tegen Pharming is nu ingetrokken
• Pharming heeft het dienstverband van Dr. Chiao beëindigd
Leiden, 24 oktober 2019: Pharming Group N.V. (Euronext Amsterdam: PHARM) maakt bekend dat CSL Behring, een dochteronderneming van CSL Limited uit Australië ('CSL'), ermee heeft ingestemd Pharming te vrijwaren van verdere actie in de zaak tegen de voormalige werknemer van Pharming, Dr. Joseph Chiao. Pharming heeft het dienstverband van Dr. Chiao definitief beëindigd.
CSL en Pharming hebben samengewerkt en zullen dat blijven doen bij het doorlopen van de issues die centraal staan in CSL's claims tegen Dr. Chiao. De partijen blijven gezamenlijk een forensisch onderzoek uitvoeren, en we zijn ervan overtuigd dat deze geen bewijs zullen opleveren dat vertrouwelijke
informatie, inclusief persoonlijk identificeerbare informatie, door Dr. Chiao met Pharming is gedeeld.
Dienovereenkomstig kon onderling overeenstemming worden bereikt dat CSL Pharming in deze zaak vrijwillig vrijwaart.
Zoals Pharming reeds voorzag, werd duidelijk dat Pharming Dr. Chiao tijdens zijn werving en dienstverband niet heeft aangespoord of aangemoedigd tot de beweerde acties in de zaak.

Sijmen de Vries, Chief Executive van Pharming, zei:
“De vrijwillige vrijwaring door CSL Behring van Pharming in deze zaak bevestigt onze eerdere verklaring dat Pharming Dr. Chiao niet heeft aangespoord of aangemoedigd om regels of
contractvoorwaarden te overtreden of op welke manier dan ook gegevens van zijn voormalige werkgever te ontnemen, noch dat Pharming of onze collega Dr. Anurag Relan enige vertrouwelijke informatie van CSL Behring van Dr. Chiao heeft ontvangen. "

=== E I N D E P E R S B E R I C H T ===

BELANGRIJKE INFORMATIE
Dit bericht is een vertaling van het originele Engelstalige persbericht. In

www.pharming.com/sites/default/files/...
voda
0
Press releaseOctober 24
Pharming Group reports strong interim financial results for the first nine months of 2019
Highlights:
Compared with the first nine months of 2018 (on a like-for-like basis):

Revenues up 26%, operating profit up 38%, net profit up 73%
Compared with the previous quarter ended 30 June 2019:

Revenues up 7%, operating profit up 46%, net profit up 52% (after additional €2.5 million provision for contingent consideration)
Maintained cash position despite paying a €17.9m upfront to secure the rights to leniolisib from Novartis
Good progress in expanding and extending the pipeline:

Strategic investment in the license from Novartis of the new leniolisib (CDZ173) program, the first new program from outside the Company’s platform
Initiation of the first clinical study of RUCONEST® in pre-eclampsia
"I am pleased to report strong results again today, despite the ongoing intense competition in the market. The continued growth for RUCONEST® is a result of the increasing number of patients benefiting from the product in acute attacks of HAE"

- SIJMEN DE VRIES - CEO

www.pharming.com/sites/default/files/...

www.pharming.com/sites/default/files/...

Engelse en Nederlandse versie
voda
0
Financiële hoofdpunten
• De netto productverkopen stegen over de eerste negen maanden van 2019 naar € 122,8 miljoen
(Q3 2019: € 45,3 miljoen), een toename van ongeveer 26% (op vergelijkbare basis) ten opzichte
van de € 97,7 miljoen in de eerste negen maanden van 2018, voornamelijk dankzij het
toenemend aantal patiënten dat RUCONEST® gebruikt in de VS.

2
• De netto-omzet van de VS steeg in de eerste negen maanden van 2019 tot € 119,0 miljoen (Q3
2019: € 44,1 miljoen), een toename van 28% vergeleken met € 92,9 miljoen voor de eerste negen
maanden van 2018. In de rest van de wereld kwamen de productverkopen over de eerste negen
maanden van 2019 uit op € 3,7 miljoen (Q3 2019: € 1,2 miljoen), een afname van ongeveer 23%
vergeleken met € 4,8 miljoen in dezelfde periode in 2018. Deze daling is het gevolg van de
introductie van concurrerende producten en verhoogde claims voor kortingen door
overheidsinstanties in 2019.
• De totale omzet over de eerste negen maanden van 2019 namen met 26% toe tot € 122,8 miljoen
(inclusief € 0,6 miljoen aan licentie-inkomsten), vergeleken met € 98,3 miljoen in de eerste negen
maanden van 2018 (inclusief € 0,6 miljoen aan licentie-inkomsten).
• Het bedrijfsresultaat (EBIT) steeg met 38% tot € 42,7 miljoen in de eerste negen maanden van
2019, vergeleken met € 31,0 miljoen in dezelfde periode van 2018. Het bedrijfsresultaat steeg
ook kwartaal op kwartaal, en wel met 46% tot € 18,1 miljoen in het derde kwartaal vergeleken
met € 12,4 miljoen in het tweede kwartaal. Deze verbeteringen konden worden gerealiseerd
ondanks een lichte stijging van de bedrijfskosten boven het gemiddelde over de eerste helft van
het verslagjaar, voornamelijk met betrekking tot investeringen in uitbreiding van
productiecapaciteit en klinische ontwikkelingskosten voor de nieuwe indicaties voor
RUCONEST®.
• De nettowinst over de eerste negen maanden bedroeg € 24,1 miljoen (Q3 2019: € 10,5 miljoen),
vergeleken met € 13,9 miljoen in dezelfde periode vorig jaar na aanpassing. De 73% verbetering
kwartaal-op-kwartaal was voornamelijk te danken aan de gestegen omzet in de VS, exclusief een
extra voorziening van € 2,5 miljoen voor de voorwaardelijke vergoeding voor toekomstig
verschuldigde mijlpaalbetalingen aan Bausch Health (voorheen Valeant Pharmaceuticals).
• De aanzienlijk hogere kasstromen in het derde kwartaal van 2019 werden opgestuwd door
stijgende inkomsten boven de benodigde contanten voor kosten en betaling van de
driemaandelijkse aflossing van € 7,5 miljoen van de hoofdsom van de uitstaande lening van de
Onderneming, inclusief bijbehorende vergoedingen. Het resterende saldo van de lening bedraagt
circa $58 miljoen. De cashpositie nam af door de vooruitbetaling van $20 miljoen (€ 17,9 miljoen)
aan Novartis, als onderdeel van de licentieovereenkomst met betrekking tot leniolisib, die in
augustus werd aangekondigd en waar hieronder nader op wordt ingegaan. Dit resulteerde in een
kleine netto daling van de kaspositie tot € 64,4 miljoen van € 65,3 miljoen op 30 juni 2019 (€ 72,2
miljoen op 30 september 2018), hetgeen aangeeft dat in dit kwartaal voorafgaand aan deze
eenmalige betaling, € 17,0 miljoen aan contanten werden gegenereerd.
• De vermogenspositie verbeterde van € 77,5 miljoen aan het einde van het tweede kwartaal van
2019 tot € 90,5 miljoen aan het einde van het derde kwartaal (Q3 2018: € 48,2 miljoen),
voornamelijk als gevolg van het nettoresultaat tijdens het kwartaal. Overige financiële
verplichtingen, die verwijzen naar de voorwaardelijke vergoeding voor succesmijlpalen in
verkopen, zijn onderverdeeld in kortlopende en langlopende elementen, hetgeen de grote kans
weergeeft dat de volgende mijlpaal in 2020 zal worden betaald.
• Voorraden wijzigden van € 12,7 miljoen aan het einde van het tweede kwartaal van 2019 naar
€ 11,8 miljoen aan het einde van het derde kwartaal (eind december 2018: € 17,3 miljoen),
voornamelijk als gevolg van een iets hoger dan verwachte vraag in de Amerikaanse markt. Als
gevolg van deze vraag en de regelmatige noodzaak voor ad-hocleveringen op verschillende
Europese markten na tijdelijke tekorten van van plasma afgeleide producten, zien we nu op korte
termijn druk op de levering van producten voor bepaalde Europese gebieden, wat kan leiden tot
tijdelijke beperkingen op leveringen tijdens de laatste maanden van het jaar tot mogelijk ook in

3
het eerste kwartaal van 2020, afhankelijk van de lopende EMA-goedkeuring voor de nieuwe
productiefaciliteit van Pharming.
• De nettowinst werd beïnvloed door een toename van € 2,5 miljoen in de voorwaardelijke
vergoeding, als gevolg van de hogere waarschijnlijkheid dat de laatste RUCONEST®
mijlpaalbetalingen aan Bausch Health verschuldigd zullen worden, evenals de vervroegde
mogelijkheid om succesmijlpalen te betalen voor leniolisib, waarover hieronder meer. Deze
voorziening (opgenomen onder ‘overige financiële verplichtingen’) is opgesplitst in kortlopende
en langlopende segmenten om de grote waarschijnlijkheid weer te geven dat de volgende
RUCONEST®-mijlpaal voor Bausch Health binnen 12 maanden moet worden voldaan.
• Activa voor gebruik in het gedeelte van de vaste activa van de balans, alsmede
leaseverplichtingen onder kortlopende en langlopende schulden, tonen de effecten van nieuwe
items die zijn verworven onder leasing volgens de nieuwe financiële standaard IFRS 16. Deze
wijzigingen hebben geen materieel netto-effect op het bedrijfsresultaat gedurende het kwartaal.
Deze cijfers werden oorspronkelijk niet gerapporteerd in 2018 omdat de standaard nog niet van
kracht was geworden.
• Sinds de laatste rapportagedatum 30 juni 2019 heeft de Onderneming in totaal 2,762,801
aandelen uitgegeven en 762,981 aandelen teruggenomen van vervallen of geannuleerde opties
in verband met een aantal uitoefeningen en expiraties van opties onder de huidige regelingen.
Het aantal uitgegeven aandelen per 24 oktober 2019 bedraagt 629,561,640. Het volledig
verwaterde aantal aandelen (fully diluted) per 24 oktober 2019 bedraagt 680,521,480.
Operationele hoogtepunten in het derde kwartaal en volgende op de rapportagedatum
voda
0
Deel 2:

Operationele hoogtepunten in het derde kwartaal en volgende op de rapportagedatum In augustus 2019 maakte Pharming bekend dat het een ontwikkelingssamenwerking en licentieovereenkomst met Novartis was aangegaan voor de ontwikkeling en commercialisering van leniolisib (CDZ173), een klein molecuul fosfoïnositide 3-kinase delta (PI3K?)-remmer die door
Novartis wordt ontwikkeld voor de behandeling van patiënten met het geactiveerde
Fosfoïnositide 3-kinase Delta Syndroom ("APDS"). Novartis en Pharming zullen gezamenlijk de ontwikkeling van het kandidaatmedicijn voorzetten in de lopende registratie-studie. Pharming zal het medicijn op de markt brengen zodra goedkeuring van toezichthouders is verkregen.
Pharming betaalde een bedrag van € 17,9 miljoen (US$ 20 miljoen) voor de licentie. Verdere details van de voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.
APDS is een primaire immuundeficiëntie veroorzaakt door een mutatie in het PIK3CD-gen dat de activiteit van PI3K? verhoogt, een aandrijver van activiteit in het immuunsysteem. Als gevolg van deze overactiviteit kunnen de cellen die betrokken zijn bij de immuunrespons niet goed worden uitontwikkeld, wat betekent dat patiënten niet goed kunnen reageren op infecties en vroege
celdood kunnen ondervinden. Patiënten hebben vaak een functioneel onvermogen om infecties te bestrijden, maar lopen ook het risico op de ontwikkeling van onder andere beschadiging van de luchtwegen en van bepaalde soorten kanker. Het betreft een uiterst zeldzame aandoening met incidentiepercentages wereldwijd van ongeveer 1 à 2 per miljoen. Belangrijk is dat er een
genetische test verkrijgbaar is die patiënten kan identificeren die baat zullen hebben bij CDZ173, waarmee dit programma voor ‘gepersonaliseerde therapie’ zorgt voor APDS-patiënten en hun familieleden die ook de mutatie hebben.
Nadat deze test is uitgevoerd bij patiënten met niet-gespecificeerde primaire
immuundeficiënties, kan een duidelijker beeld van de prevalentie van de aandoening worden bepaald.
• In oktober 2019 bevestigde Pharming dat het was opgenomen in een gerechtelijk bevel in de VS, verkregen van CSL Behring, een dochteronderneming van CSL Limited uit Australië ("CSL"), om 4 de mogelijke overdracht van eigendomsdocumenten en -gegevens aan Pharming te voorkomen,
waarvan CSL had geclaimd dat deze uit zijn systemen verwijderd zouden zijn door dr. Joseph Chiao, die onlangs door Pharming was aangenomen als medisch directeur.
Pharming heeft Chiao niet aangespoord of aangemoedigd om regels of contractvoorwaarden te
overtreden of op enigerlei wijze gegevens van zijn voormalige werkgever te verwijderen.
Bovendien hebben noch Pharming, noch onze collega dr. Anurag Relan gepatenteerde CSLinformatie van dr. Chiao of een andere bron ontvangen of gezien. Gisteren heeft CSL vrijwillig de aantijgingen ten aanzien van Pharming ingetrokken zonder enige schuld, aansprakelijkheid of boete voor Pharming. Het dienstverband van Dr. Chiao bij Pharming is beëindigd.

Sijmen de Vries, Chief Executive Officer, zegt in reactie:
“Ik ben verheugd vandaag wederom sterke resultaten te kunnen melden, ondanks de
voortdurende intense concurrentie in de markt. De aanhoudende groei van RUCONEST® is een gevolg van het toenemende aantal patiënten dat profiteert van dit product bij acute aanvallen van erfelijk angio-oedeem en bevestigt nog eens onze patiëntgerichte aanpak.
Bovendien blijven we goede voortgang boeken in onze pijplijn, nadat we zijn gestart met de eerste klinische studie met RUCONEST® voor de behandeling en het voorkomen van preeclampsie en zijn we klaar voor de start in het vierde kwartaal van 2019 van een klinisch
onderzoek met RUCONEST® voor het verminderen of voorkomen van acuut nierfalen bij patiënten die percutane coronaire interventies ondergaan.
Tijdens het kwartaal hebben we een belangrijke transactie afgesloten door het in-licentiëren van Novartis van leniolisib (CDZ-173), een late fase klein molecuul voor de behandeling van een ultra-zeldzame immuundeficiëntie. Dit betekende de eerste acquisitie van een nieuw programma buiten Pharmings eigen platform. Voor dit product kunnen we onze huidige
commerciële infrastructuur gebruiken die heeft bijgedragen aan het succes van RUCONEST®.
Dit vertegenwoordigt precies de missie van Pharming: nieuwe therapieën brengen naar patiënten met onvervulde medische noden. En we zullen op zoek gaan naar meer van dit
soort activa, evenals naar andere mogelijkheden die de aandeelhouderswaarde kunnen vergroten.
Tot slot konden we gisteren bevestigen dat alle aantijgingen tegen Pharming door CSL vrijwillig waren ingetrokken zonder enige schuld, aansprakelijkheid of boete voor Pharming."

Commentaar
• Tijdens het derde kwartaal van 2019 hebben we een aanhoudende groei van RUCONEST®- verkopen laten zien, voortbouwend op de reeds hoger dan verwachte vooruitgang in het
voorgaande kwartaal zoals gerapporteerd in onze halfjaarresultaten. Het valideert bovendien onze marketingaanpak die erop is gericht ervoor zorg te dragen dat alle patiënten voor hun HAE-aanvallen toegang krijgen tot RUCONEST®.
• Vooruitkijkend naar de rest van 2019 en daarna, verwachten we dat de verkoop in het laatste
kwartaal van dit jaar, ondanks concurrentiedruk, in dezelfde orde van grootte zal liggen als in Q3, naarmate meer patiënten vertrouwd raken met het gemak van behandeling van hun acute HAE-aanvallen met RUCONEST®. Bovendien verwachten we dat meer patiënten RUCONEST® zullen gaan gebruiken voor het behandelen van doorbraakaanvallen die zich
5
voordoen ondanks de profylaxe-medicatie die ze gebruiken. We verwachten 2020 met een zeer sterk fundament te kunnen aanvangen, met veel goede nieuwe mogelijkheden voor het vergroten van de toekomstige aandeelhouderswaarde
404 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Pharming Group Meer »

Koers 0,918   Verschil -0,05 (-4,75%)
Laag 0,888   Volume 16.424.681
Hoog 0,953   Gem. Volume 15.433.580
27 mrt 2020 17:38
label premium

Pharming: Kopen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Outlook Pharming 7 juni 2018 16:58
Pharming: Groeiperspectieven 13 maart 2018 22:16
Pharming kan verder omhoog 27 oktober 2017 17:23
Arend Jan Kamp over Pharming 26 oktober 2017 13:24
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare