Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Must read: Stop QE!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
B.R.
1
Het is verbijsterend wat er allemaal gaande is momenteel. Alle knipperlichten flikkeren bloedrood. Wat doen men (de ECB)... straal negeren en hebzuchtig gebakken lucht blijven kopen. Vele landen kampen met financiële tekorten en torenhoge schulden. De ECB verergert nog de kwaal door het verdere versoepelingsbeleid zoals de afbraak van het spaarvermogen en moedigt het aangaan van schulden aan?! Terwijl we nu al verzuipen in de schulden. Deze waanzin zal niet blijven duren.
B.R.
0
De losgeslagen fuifgangers dansen er in een wilde roes erop los! Ze hebben zojuist verse partydrug gekregen van de ECB. Heel herkenbaar... „Als de muziek ophoudt, in termen van liquiditeit, wordt het ingewikkeld. Maar zolang de muziek blijft spelen moet je wel dansen. Wij dansen nog.” De man aan het woord is Charles Owen Prince van 2003 tot 2007 CEO van Citigroup. Hij sprak deze profetische woorden uit in interview in The Financial Times, 9 juli 2007. Inderdaad 2007 voor de boel ontplofte en banken omvielen, maar dit was nog maar het voorspel. We zitten nu precies in dezelfde situatie maar dan op hoger niveau (nog veel slechter dus) namelijk bij de bron... de centrale banken en failliete staten.
Mugje
1
Draghi acteert vanuit een dubbele agenda. Hij zegt dat hij probeert de inflatie aan te jagen maar bedoelt eigenlijk dat hij de schuldenlast van de zuidelijke lidstaten zo 'licht' mogelijk probeert te houden. Door de rente zo laag mogelijk te houden financiert hij dat lekker voordelig over de rug van de noordelijke staten. In feit vindt er toekomstige vermogensoverheveling plaats van de noordelijke staten naar de zuidelijke staten. Raad eens welke staten de macht hebben binnen het ECB-bestuur.

Nadeel van dit beleid is dat de zuidelijke staten zich niet inspannen om nieuw beleid in te voeren. Het kost dus de noordelijke lidstaten niet alleen nu geld, dit zal geld blijven kosten want er verandert niets bij de zuidelijke staten. Morbide is dan dat je leest dat een land als Italië een enorme staatsschuld heeft terwijl de gemiddelde Italiaan rijker is dan de gemiddelde nederlander. Ook die situatie zal dan niet wijzigen want waarom je eigen burger laten betalen als je het ook je noorderbuur kan laten doen.

Niet op de Wilders manier, maar ik denk dat na de mogelijke Grexit en de mogelijke aanstaande Brexit, ook een Nexit bespreekbaar gemaakt moet worden. De Euro kost nederland bakken met geld en vooral de burger. De voordelen vallen bij de bedrijven en de gemiddelde burger betaalt en de gepensioneerde nog eens extra.
fritscrach
1
Ik ben wel eens onaardig geweest over Wellink. Maar sinds gisteravond is hij weer mijn vriend. Geen politiek correct geleuter, maar keihard stellen wat je vindt. Dat er een doodlopende weg wordt gegaan.
Ga eens na wat Wellink allemaal weet wat hij misschien nooit mocht vertellen en dat zo iemand nu bezorgd is voor een 9 op de schaal van 10.
De Europese Onderneming is de grootste kapitaalroof ooit.

TheSky
0
Gezien onze enorme hypotheekschuld: weegt dat niet op tegen verliezen bij pensioenen?
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Stapje terug op Wall Street na records

19:31 De aandelenbeurzen in New York deden maandag een klein stapje terug, nadat de graadmeters op Wall Street vr...

  Indices

  AEX 569,26 +0,33%
  EUR/USD 1,1258 -0,11%
  Germany30^ 12.411,50 +0,72%
  Gold spot 1.415,66 0,00%
  LDN100-24h 7.540,50 +0,36%
  NY-Nasdaq Composite 8.244,14 +0,59%
  US30# 27.348,97 +0,11%

  Stijgers

  Galapagos
  +18,77%
  BESI
  +4,85%
  ALTICE...
  +3,21%
  Aperam
  +1,81%
  Wolter...
  +1,72%

  Dalers

  Kiadis...
  -4,82%
  Sif Ho...
  -3,57%
  OCI
  -1,75%
  Arcadis
  -1,37%
  Fugro
  -1,30%