Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wie gaat Deutsche Bank redden?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
392 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
haas
0
Zozo, dat is niet echt degelijk en saai. Flessen champagne, een bezoek aan een exclusieve nachtclub en een lunch van £400. Het is een greep uit de lijst van traktaties van Deutsche Bank aan medewerkers van woningcorporatie Vestia. Deutsche negeerde systematisch de regels voor het mee uit nemen van klanten, stelt de advocaat van Vestia woensdag in de zaak die de woningcorporatie tegen de bank heeft aangespannen. Vestia eist een schadeclaim van €840 mln van de bank voor het verkopen van grote aantallen schadelijke rentederivaten tussen 2005 en 2011. Die zijn bedoeld om uitstaande leningen te beschermen tegen een rentestijging. Maar toen de rente in plaats daarvan daalde, ging Vestia bijna failliet. De corporatie overleefde alleen dankzij de financiële hulp van andere woningcorporaties. Volgens Vestia wist Deutsche Bank dat tussenpersoon Arjan Greeven, die de verkoop van de derivaten regelde, Vestia-kasbewaarder Marcel de Vries omkocht. De bank had de derivaten daarom nooit mogen verkopen, stelt Vestia.
voda
0
'Amerikaans onderzoek naar Deutsche Bank'

Gepubliceerd op 20 jun 2019 om 07:48 | Views: 1.823

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse autoriteiten doen onderzoek naar Deutsche Bank en het naleven van wetgeving om witwassen en andere criminele activiteiten te voorkomen. Mogelijk heeft het Duitse financiële concern zich hier niet aan de regels gehouden. Dat meldden bronnen rond het onderzoek aan The New York Times.

In het onderzoek zou worden gekeken naar het optreden van Deutsche Bank bij meldingen door werknemers van mogelijk verdachte transacties. Sommige van die transacties zijn gelinkt aan de Amerikaanse president Donald Trump en diens schoonzoon en topadviseur Jared Kushner, aldus The New York Times. De zaak bij Deutsche Bank is deel van een groter onderzoek naar verdachte geldstromen in het financiële systeem in de Verenigde Staten. Hierbij worden meerdere banken onder de loep genomen.

Deutsche Bank wilde geen inhoudelijk commentaar op het bericht geven, maar zei wel samen te werken met onderzoeken van autoriteiten. Ook heeft de bank stappen gezet om zijn antiwitwasbeleid te verbeteren.
Kaiser
0
Deutsche Bank werkt aan een plan om tot 20.000 banen te schrappen. Dat melden ingewijden aan zakenkrant The Wall Street Journal. Het gaat om ongeveer 20 procent van het totale personeelsbestand. Ook persbureau Bloomberg meldt op basis van bronnen dat er een golf van ontslagen aankomt.

De zakenbankdivisie krijgt de grootste klappen, schrijft Bloomberg. Volgens het persbureau wil de grootste bank van Duitsland een streep door de helft van het personeelsbestand van de aandelenhandeldivisie zetten. Ook bij de tak waar onderzoek naar aandelen gedaan wordt en bij de divisies voor de handel in derivaten en obligaties zouden veel medewerkers op de schopstoel zitten.
Volgende maand krijgen de medewerkers te horen of ze bij Deutsche Bank mogen blijven, meldden de bronnen. De banen verdwijnen naar verluidt op meerdere locaties zoals in de Verenigde Staten en Azië. Deutsche Bank gaf geen commentaar op de geruchten.
hirshi
0
Tja

Wie belegt er nog in Deutsche Bank.

Terwijl ING voor een habbekrats te krijgen is met de onuitgesproken garantie van de Staat der Nederlandsen dat ze nooit failliet zullen gaan. En een super dividend ook nog. Onder een tientje kopen en dat beweer ik al jaren.

Met BEN hele discussies over gehad.

objectief
0
De banken hebben het moeilijk om een mooi rendement te maken en zijn daarom m.i. terecht niet de favoriete sector om in te beleggen. Zelf heb ik wat aandelen CommerzBank; ik verwacht niet veel van de koers, tenzij er op (korte) termijn een overnemer deze bank gaat opslokken.
zeurpietje
0
quote:

hirshi schreef op 28 jun 2019 om 20:06:


Tja

Wie belegt er nog in Deutsche Bank.

Terwijl ING voor een habbekrats te krijgen is met de onuitgesproken garantie van de Staat der Nederlandsen dat ze nooit failliet zullen gaan. En een super dividend ook nog. Onder een tientje kopen en dat beweer ik al jaren.

Met BEN hele discussies over gehad.


nooit failliet klopt maar bij moeilijkheden zullen de aandeelhouders en obligatiehouders zeker gaan bloeden voordat er belastinggeld naar de bank gaat. de tijden dat de aandeelhouders buiten schot blijven is geweest.
voda
0
Deutsche Bank vraagt om lagere kapitaaleisen - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Deutsche Bank AG
6,726 -0,029 -0,43 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
Deutsche Bank AG
$ 7,65 0,02 0,26 % NYSE
Deutsche Bank AG
6,719 -0,042 -0,62 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft overlegd met Duitse en Europese toezichthouders over een verlaging van zijn kapitaaleisen om zijn aanstaande reorganisatie te helpen financieren. Dat schreef persbureau Bloomberg dinsdag.

De Duitse bank zou de reorganisatie willen bekostigen door de kapitaalbuffer te laten zakken, zonder nieuwe aandelen uit te hoeven geven voor aanvullend kapitaal, wat de winst van bestaande aandeelhouders zou verwateren.

Een lagere kapitaalbuffer kan negatieve gevolgen hebben voor de kredietwaardigheid, waarschuwde ING in een reactie. Overigens heeft Deutsche Bank nu nog 190 basispunten speelruimte, met CET1-ratio van 13,7 procent, tegen een vereist minimum van 11,8 procent. Die speelruimte is groter dan bij sommige Franse en Britse sectorgenoten, volgens ING.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Financieel topman Deutsche Bank weg'

Gepubliceerd op 4 jul 2019 om 16:02 | Views: 793

FRANKFURT (AFN) - Financieel topman James von Moltke van Deutsche Bank is een van de topbestuurders die binnenkort het veld moeten ruimen bij het financiële concern. Dat meldt het Duitse tijdschrift Focus op basis van ingewijden.

De opvolger van Von Moltke zou Alexander Ilgen zijn, die nu nog verantwoordelijk is voor de financiën van de afdeling Private & Commercial Bank. Naast de financieel topman worden naar verluidt ook het juridisch hoofd, Sylvie Matherat, en de hoogste bestuurder van de zakenbankdivisie, Garth Ritchie, vervangen. De taken van die laatste manager worden tijdelijk waargenomen door topman Christian Sewing, zo schrijft Focus.

Sewing kondigde eerder dit jaar grote ingrepen aan bij Deutsche Bank en momenteel staan er, volgens mediaberichten, tienduizenden banen op de tocht. De grootste bank van Duitsland verkeert al enige tijd in zwaar weer, met onder meer een gedaalde beurskoers, hoge boetes voor misstanden uit het verleden en grote ingrepen bij het personeelsbestand.
voda
0
Topman zakenbankdivisie Deutsche Bank vertrekt

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Deutsche Bank AG
7,191 0,189 2,70 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
Deutsche Bank AG
$ 7,80 0,00 0,00 % NYSE
Deutsche Bank AG
7,16 0,154 2,20 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Garth Ritchie, de president van de raad van bestuur van Deutsche Bank en hoofd van de zakenbankdivisie stapt eind deze maand op. Dit maakte de Duitse grootbank vrijdag bekend.

Ritchie vertrekt per 31 juli. Zijn taken worden waargenomen door CEO Christian Sewing.

Eerder deze week meldde het Duitse blad Focus al dat Deutsche Bank het topmanagement wilde vervangen. Naast Ritchie zou ook financieel directeur James von Moltke moeten vertrekken.

Deutsche Bank zit in zwaar weer. Vorige week meldde The Wall Street Journal dat de Duitse grootbank tot 20.000 banen wil schrappen om het tij te keren. Ook zou Deutsche Bank een zogeheten 'bad bank' willen opzetten als onderdeel van een reorganisatie.

Het aandeel Deutsche Bank noteerde vrijdag 1,9 procent in de plus.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Miljarden in technologie pompen zal Deutsche Bank niet helpen'

De ingrijpende reorganisatie bij Deutsche Bank DBK€6,52-3,58% gaat niet alleen over het snijden in kosten en het afstoten van activiteiten, maar ook over investeren. Liefst €13 mrd wordt er de komende jaren in nieuwe technologie gestoken. Experts zijn er niet van overtuigd dat er nog iets te redden is.


Mensen lopen langs het filiaal van Deutsche Bank in Londen.Foto: Reuters

Waar Europese banken als ING, BBVA en Banco Santander de afgelopen jaren miljarden geïnvesteerd hebben in vernieuwing, kwam Deutsche nauwelijks van zijn plek. De fintech-revolutie ging, net als veel andere veranderingen in de financiële wereld, aan het voormalige kroonjuweel van de bancaire sector voorbij.

Maar nu wordt alles anders, belooft Deutsche. Nog dit jaar wordt €3,8 mrd in nieuwe technologie gestoken. Volgend jaar wordt dat zelfs €4,2 mrd, zo staat te lezen in het reorganisatieplan van de bank. De monsterinvestering moet zowel de efficiency als producten en diensten verbeteren.

Maar het is te laat, stellen fintechexperts.

Vernieuwing
Veel geld tegen een bank gooien, leidt niet zonder meer tot veel vernieuwing, zeggen zij. Om te overleven zou de mentaliteit van het personeel radicaal op de schop moeten, pas dan kan de bank weer naar de toekomst kijken. Niemand gelooft dat Deutsche daartoe in staat is.

'Ze zitten op de highway to hell', zegt fintechgoeroe Chris Skinner. 'In drie jaar tijd €13 mrd investeren lost niets op. De bank is veel te hiërarchisch en bureaucratisch om te veranderen. Banen schrappen en gigantische bedragen in technologie steken zonder duidelijke visie of strategie is een project dat gedoemd is te mislukken.'
Bankenexpert Dave Birch stelt: 'Deutsche zit gevangen in een sterk verouderde IT-infrastructuur. Ze moeten heel snel de samenwerking zoeken met fintech-spelers en producten ontwikkelen voor een online generatie.'

‘Deutsche zit gevangen in een sterk verouderde IT-infrastructuur’• Bankenexpert Dave Birch
Juist daar wringt de schoen, denkt futurist Brett King. Volgens hem heeft slechts een klein deel van de banken een antwoord op de snelle veranderingen in hun sector. Het gaat daarbij vooral over de mentaliteit binnen de bank en veel minder over de technologische uitdagingen. 'Ik zeg al jaren dat zowel Deutsche als HSBC ten dode zijn opgeschreven.'

Te laat
De problemen van Deutsche zijn volgens King niet op te lossen met een directie die digitale verandering omarmt. 'De problemen van de bank zitten daar veel te diep voor.' Het is kenmerkend voor een bank die te lang in de achteruitkijkspiegel gekeken heeft, zegt hij. 'Dit kan wel eens “too little too late” zijn.'
Volgens Skinner is er weinig nieuws aan het geluid dat nu uit Frankfurt komt. De bank heeft een bedrag op vernieuwing geplakt, maar van een duidelijk pad is nog geen sprake. 'De boodschap van de huidige bestuursvoorzitter Christian Sewing verschilt nauwelijks met die van zijn voorganger, John Cryan. En hoe is het ook alweer afgelopen met Cryan?'

Cryan sprak enkele jaren terug over een vergaande robotisering bij de bank. 'We zijn sindsdien geen steek opgeschoten', zegt Skinner. Volgens hem is de voormalige Duitse grootmacht te formeel georganiseerd en bemoeilijkt het Duitse arbeidsrecht snelle verandering. 'Het is nagenoeg onmogelijk voor de bank om nog een been bij te trekken.'

Koers
Het aandeel Deutsche Bank zakte dinsdag voor de tweede dag op rij weg op de beurs in Frankfurt. Maandag was er een verlies van 5,4% na de aankondiging van de reorganisatieplannen, met onder meer het schrappen van 18.000 banen en het staken van de aandelenhandel voor klanten. Dinsdag kwam daar nog eens een verlies van 4,2% bij.

fd.nl/beurs/1308096/miljarden-in-tech...
voda
0
Vestia en Deutsche Bank schikken fraudezaak

Woningcorporatie Vestia is vrijdag met Deutsche Bank een definitieve overeenkomst aangegaan over de afwikkeling van alle vorderingen met betrekking tot de tussen hen gesloten derivatentransacties. Dit hebben Vestia en Deutsche Bank zojuist bekendgemaakt.

REUTERS
Als onderdeel van de schikking betaalt Deutsche BankDBK€6,73+1,45% een bedrag van €175 mln aan Vestia zonder erkenning van enige aansprakelijkheid. Vestia en Deutsche Bank doen over en weer afstand van alle vorderingen in verband met deze derivaten-transacties.

Claim bedroeg €840 mln
Vestia procedeerde sinds 2016 tegen Deutsche Bank bij de High Court of Justice in Londen. Met deze schikking komt een einde aan het geschil tussen Deutsche Bank en Vestia. De corporatie eiste een schadevergoeding van €840 mln, omdat de bank medeverantwoordelijk zou zijn voor de miljardenverliezen die Vestia in 2012 leed op ingewikkelde rentederivaten. De rente daalde, terwijl de derivaten bescherming tegen rentestijgingen moesten bieden.

Deutsche Bank zou volgens Vestia hebben geweten dat tussenpersoon Arjan Greeven, die met zijn Nederlandse bedrijf Fifa bemiddelde tussen banken en Nederlandse woningcorporaties, steekpenningen betaalde aan Vestia-kasbewaarder Marcel de Vries. Deutsche stelde daarvan geen enkel vermoeden te hebben gehad en wees alle beschuldigingen af.

De rechtszaak in Londen van Vestia tegen Deutsche Bank was de eerste keer dat een bank zich moest verantwoorden voor het derivatenschandaal. Nederlands grootste woningcorporatie van dat moment ging bijna failliet aan de tientallen miljarden aan derivatencontracten die het had afgesloten. De corporatiesector voelt nog steeds de gevolgen van deze affaire. Vestia probeert er bovenop te komen door duizenden huurwoningen te verkopen.

Kreeftenfeest
Op de eerste zittingsdag eerder dit jaar in Londen publiceerde Vestia een lijst van gelegenheden waarbij Deutsche Bank Vestia-kasbewaarder de Vries excessief fêteerde. Zo was er een diner van bijna €1600 in het Rotterdamse restaurant Parkheuvel, waarvoor negen mensen op de declaratie stonden, terwijl er volgens de reservering maar vier aanwezig waren. Op de pagina’s lange lijst van traktaties stond verder een kreeftenfeest in Zweden, bezoeken aan voetbal- en honkbalwedstrijden en een avond in de Londense Boujis, waar ook leden van het Britse koningshuis kwamen.

Er was een officiële richtlijn voor uitgaven, die moest voorkomen dat klanten vanwege de dure diners zaken deden met Deutsche. Maar de medewerkers van de bank zeiden daar geen weet van te hebben, en leken niet op of om te kijken van een fles champagne meer. Voor de uitgaven hadden ze alleen een handtekening van een leidinggevende nodig. Die vatte zijn houding tegenover traktaties als volgt samen: ‘Mensen zijn nu eenmaal sociale dieren. Als daar bubbelwijn voor nodig is, dan is dat maar zo.’

Gevangenisstraf
Eerder stond naast Vestia's kasbeheerder Marcel de Vries onder meer ook bemiddelaar Arjan Greeven voor de rechter. Laatstgenoemde verkocht de derivaten met zijn bedrijf Fifa Finance namens Deutsche Bank en andere banken aan Vestia. Van de €20 mln aan commissies die hij van de banken ontving, betaalde Greeven de helft als steekpenningen aan De Vries. De rechtbank in Rotterdam veroordeelde De Vries hiervoor vorig jaar tot 36 maanden cel. Greeven moest dertig maanden de gevangenis in. De behandeling van het hoger beroep hierover moet nog plaatsvinden.

Wapenstilstand verbroken
Met de rechtszaak tegen Deutsche Bank verbrak Vestia de wapenstilstand die de corporatie zomer van 2012 sloot met tien banken, waaronder Deutsche. De banken gaven de woningcorporatie destijds lucht door de oplopende financiële verplichtingen van Vestia aan de banken te bevriezen. Door de betalingen van de corporatie aan de banken af te toppen op €2,1 mrd wendde Vestia faillissement af.
Vestia stelde de wapenstilstand te kunnen verbreken door de clausule dat 'in geval van fraude, omkoping of ander ernstige verwijtbaarheid aan de kant van de banken' Vestia alsnog mocht procederen tegen haar banken. Omgekeerd gold dat overigens ook. Deutsche kon alsnog de hele uitstaande negatieve waarde van de geleverde derivaten opeisen. Hoe groot dat bedrag is, is onbekend.

fd.nl/economie-politiek/1308757/vesti...
392 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street sluit lager

16 jul De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag licht lager geëindigd. Beleggers verwerkten de kwartaalresultat... 2

  Indices

  AEX 571,21 0,00%
  EUR/USD 1,1213 +0,01%
  Germany30^ 12.420,00 -0,09%
  Gold spot 1.405,30 -0,07%
  LDN100-24h 7.560,64 +0,10%
  NY-Nasdaq Composite 8.222,80 -0,43%
  US30# 27.347,23 +0,07%

  Stijgers

  AALBER...
  0,00%
  ABN AM...
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Dalers

  AALBER...
  0,00%
  ABN AM...
  0,00%
  Accell
  0,00%
  Accsys
  0,00%
  Acomo
  0,00%

  Nieuws Forum Meer»

  (12)

  dasokwat op 17-jul-19 05:29
  (6)

  dasokwat op 17-jul-19 05:24
  (1)

  dasokwat op 17-jul-19 05:14
  (3)

  dasokwat op 17-jul-19 04:24
  (1)

  dasokwat op 17-jul-19 04:13

  Column Forum Meer»

  (141)

  ren-je-dement op 17-jul-19 06:27
  (10)

  Ronald Engels op 17-jul-19 00:40
  (4)

  Partout op 16-jul-19 19:33
  (6)

  Jeroentje-2018 op 16-jul-19 16:37
  (10)

  Tradingjunkie op 16-jul-19 14:21