Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wie gaat Deutsche Bank redden?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
410 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Vrijspraak oud-toplieden Deutsche blijft staan

Gepubliceerd op 31 okt 2019 om 11:33 | Views: 176

KARLSRUHE (AFN/DPA) - Voormalige topbestuurders van Deutsche Bank zijn ook in hoger beroep vrijgesproken van meineed. De hoogste rechtbank van Duitsland achtte niet bewezen dat oud-topmannen Jürgen Fitschen, Josef Ackermann en Rolf Breuer onder ede hebben gelogen.

Deutsche Bank raakte ruim zestien jaar geleden verwikkeld in een conflict met mediamagnaat Leo Kirch. Die betichtte Breuer ervan een groot aandeel te hebben gehad in het bankroet van zijn imperium in 2002, door op televisie te spreken over de benarde kredietwaardigheid van Kirch Media. Duitse openbaar aanklagers betichtten Breuer, Ackermann en Fitschen ervan valse verklaringen te hebben gegeven tijdens de behandeling van de zaak.

Een lagere rechtbank ging in 2016 al niet mee in die aantijgingen. Het Bundesgerichtshof zag in het hogere beroep ook geen tegenstrijdigheden of hiaten die de eerdere vrijspraak ongedaan zouden maken.

Nabestaanden van de in 2011 overleden Kirch troffen uiteindelijk een schikking met Deutsche Bank. Die laatste partij betaalde 925 miljoen euro.
voda
0
Rechter Italië stuurt bankiers de cel in

Gepubliceerd op 8 nov 2019 om 17:35 | Views: 542

MILAAN (AFN/BLOOMBERG) - Voormalig leidinggevenden van Deutsche Bank en het Japanse Nomura moeten de cel in vanwege hun rol in een grote fraudezaak bij de Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena. Ook oud-medewerkers van de oudste bank van Italië zelf moeten de gevangenis in. De bankmedewerkers zouden geholpen hebben met het wegmoffelen van honderden miljoenen euro's aan verliezen.

Een Italiaanse rechter deelde vrijdag gevangenisstraffen uit tot 8 jaar. De betrokken bankiers zouden onder meer nepaccounts hebben gebruikt voor de fraude en markten moedwillig hebben gemanipuleerd. Ook zou gesjoemeld zijn met de handel in complexe derivaten, waarmee renteverliezen kunnen worden afgedicht.

Oud-voorzitter Giuseppe Mussari van Monte dei Paschi moet ruim 7 jaar brommen. Ook de overige tien verdachten kregen gevangenisstraffen opgelegd, waaronder voormalig financieel directeur Daniele Prondini en algemeen directeur Antonio Vigni van Monte dei Paschi. De verwachting is dat de gestrafte medewerkers de beslissing van de rechter zullen aanvechten.
voda
0
Betaalsysteem Deutsche Bank kraakt

Deutsche Bank heeft toegegeven dat de systemen die de bank gebruikt om betalingen af te handelen niet robuust genoeg zijn. Honderden miljoenen euro's aan betalingen bleven dagenlang in het systeem van Deutsche hangen. De bank zou hierover enkele weken terug ontboden zijn bij de Britse centrale bank.

De Bank of England wilde weten waarom het betaalsysteem van Deutsche in oktober maar liefst 10% van de tijd onbereikbaar was, meldt de Financial Times. De bank is volgens de krant daarmee een van de slechts presterende banken in het zogenoemde Chaps-netwerk, het Britse afhandelingssysteem voor directe betalingen in pond sterling. Chaps verwerkt dagelijks £400 mrd aan betalingen voor zijn 34 aangesloten banken.

Amazon gedupeerd
Een van de bedrijven die last had van de problemen bij Deutsche was Amazon, meldt de FT. Het webwinkelbedrijf moest in de afgelopen maanden op meer dan 21.000 betalingen wachten, bij elkaar goed voor enkele honderden miljoenen ponden.
Het is geen geheim dat Deutsche een van de Europese banken is die het meeste last heeft van technologische achterstand. De afgelopen jaren is er weinig geïnvesteerd in IT en dat zorgt steeds vaker voor problemen in de bedrijfsvoering. Het verouderde IT-systeem wordt verantwoordelijk gehouden voor talloze blunders in het toezicht en sterk stijgende kosten.

Nieuwe bank
In juli van dit jaar kondigde Deutsche aan een frisse start te maken en een geheel nieuwe bank te bouwen op een geheel nieuwe IT-infrastructuur. Deze nieuwe bank, Fyrst, lijkt qua opzet op het Nederlandse Knab en richt zicht alleen op start-ups en kleine zelfstandigen.

Daarnaast zou Deutsche de komende drie jaar €13 mrd investeren in nieuwe techniek om de oude bank weer op niveau te krijgen. Volgens fintechexperts heeft veel geld in IT steken helemaal geen zin als er ook niet gewerkt wordt aan de mentaliteit van het personeel. Niemand gelooft dat Deutsche daartoe in staat is.

'Ten dode opgeschreven'
'De bank is veel te hiërarchisch en bureaucratisch om te veranderen', zei de Britse fintechgoeroe Chris Skinner afgelopen juli in gesprek met het FD. 'Banen schrappen en gigantische bedragen in technologie steken zonder duidelijke visie of strategie is een project dat gedoemd is te mislukken.' Zijn Amerikaanse collega Brett King voegde daaraan toe: 'Deutsche is al jaren ten dode opgeschreven.'
En ook van binnenuit klinkt kritiek. De voormalige ceo John Cryan klaagde na zijn aftreden in 2018 over 'waardeloze systemen' en 'extreem trage processen'. En de vorig jaar afgetreden operationeel directeur Kim Hammonds noemde de bank 'vreselijk complex' en de 'meest disfunctionele plek' waar ze ooit gewerkt had.
Meerdere schandalen
Het is niet voor het eerst dat de bank een loopje neemt met de Deutsche Gründlichkeit. In maart van dit jaar beloofde Deutsche de Bank of England al beterschap. Later dit jaar moest het concern toegeven dat zijn technologie en waarborgsystemen lang niet zo goed waren als eerder bij de toezichthouder gemeld. Ook de Financial Conduct Authority houdt de bank scherp in de gaten.

Bij de voorlaatste controle werd de bank bestraft voor falende IT-systemen, het niet uitvoeren van essentiële IT-vernieuwingen, het niet voldoen aan de toezichtregels en het implementeren van nieuwe technologie zonder deze uitvoerig te testen op veiligheid en stabiliteit.

Fout in software
De huidige problemen komen bovenop eerder ontdekte missers bij de bank. In mei meldde Deutsche Bank een fout ontdekt te hebben in de software die gebruikt wordt om betaaltransacties te controleren op witwaspraktijken, een schandaal dat sterk lijkt op de kwestie die speelde bij ING en de Amsterdammers €775 mln kostte.

Deutsche Bank boekte over het derde kwartaal van 2019 een verlies van €832 mln, tegen een winst van €130 mln in het derde kwartaal vorig jaar.

fd.nl/beurs/1324082/betaalsysteem-deu...
voda
0
'Deutsche verkoopt bezittingen aan Goldman'

Gepubliceerd op 27 nov 2019 om 12:24 | Views: 169

FRANKFURT (AFN) - Deutsche Bank heeft onlangs een pakket bezittingen ter waarde van ongeveer 50 miljard dollar verkocht aan de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. Dat meldden ingewijden met kennis van de verkoop aan persbureau Bloomberg.

Het zou gaan een pakket effecten gerelateerd aan schulden van opkomende landen. Deutsche Bank is bezig zijn balans af te bouwen en risicovolle bezittingen van de hand te doen. Daarvoor heeft de Duitse bank een speciaal vehikel opgezet om dergelijke zaken apart te zetten van de rest van het bedrijf. In september zou de bank al een pakket Aziatische bezittingen hebben verkocht aan Goldman Sachs.
voda
0
Met miljoenenboetes kan Deutsche Bank hoofdpijndossier sluiten

Deutsche Bank is een boete van €5 mln opgelegd wegens zwak toezicht op mogelijke onregelmatigheden. Daarnaast moet de bank €10 mln betalen als sanctie voor investeringen in de compliance die de bank onterecht had uitgespaard. Dat heeft de bank vrijdag bekend gemaakt.

De kwestie vloeit voort uit de Panama Papers die onthullingen brachten over belastingparadijzen en de dubieuze rol van financiële instellingen.

Het goede nieuws voor de bank is dat in het strafrechtelijk onderzoek geen strafbare gedragingen van (voormalige) medewerkers is vastgesteld. Dat is een hoofdpijndossier minder voor Deutsche Bank dat mede door de nasleep uit een reeks van malversaties uit het verleden en de grote financiële uitdagingen moeite heeft de weg omhoog terug te vinden.

De verdenking van het Openbaar Ministerie dat twee bankmedewerkers medeplichtig waren aan belastingontduiking en het witwassen van geld is ingetrokken. In november 2018 deed justitie nog invallen bij op het hoofdkantoor en enkele bijgebouwen in Frankfurt wegens de kwestie. De beurskoers van Deutsche Bank kwam daardoor extra onder druk.

Geen crimineel wangedrag
‘Met de afsluiting van deze procedure is het duidelijk dat de aanklagers na de inval geen gevallen van crimineel wangedrag van medewerkers van de Deutsche Bank hebben gevonden’, stelt de bank in een verklaring.

Deutsche Bank onderstreepte destijds volledig mee te werken. Toen werd gezegd dat het zelf geen verdachte was in het onderzoek. Toch worden de bank nu miljoenenboetes opgelegd wegens de rammelende compliance.

‘Het klopt dat de bank in het verleden zwakke plekken had in haar controles’, stelt de woordvoerder van de bank nu. ‘We hebben deze zwakke punten geïdentificeerd en we hebben ze op een gedisciplineerde manier aangepakt.’

Modernisering
Deutsche Bank stelt het aantal werknemers in haar eenheid voor de bestrijding van financiële criminaliteit verdrievoudigd te hebben. De bank heeft sinds 2016 naar eigen zeggen €700 mln geïnvesteerd in de modernisering van haar compliance.
Een internationaal journalistencollectief bracht via de Panama Papers de opgetuigde dubieuze internationale belastingconstructies en de twijfelachtige rol van financieel dienstverleners in de openbaarheid.

Maagdeneilanden
Een voormalige dochteronderneming van Deutsche Bank, Regula Limited op de Maagdeneilanden, speelde een belangrijke rol met ongeveer 900 klanten. Deutsche Bank onderstreepte vrijdag nog eens dat de bank deze dochter van de hand gedaan in 2018.
Justitie in Duitsland heeft ook nog een omvangrijk onderzoek lopen naar belastingontduiking, via dividendstrippen. In die zaak deed het Duitse Openbaar Ministerie in november nog invallen bij onder andere ABN Amro, als rechtsopvolger van Fortis, op het kantoor in Frankfurt.

fd.nl/ondernemen/1327172/met-miljoene...
voda
0
'Deutsche Bank zet mes in consumententak'

Gepubliceerd op 10 dec 2019 om 07:39 | Views: 91

FRANKFURT (AFN) - Deutsche Bank overweegt om in kosten te snijden bij zijn Duitse consumententak. Dat meldden ingewijden tegen zakenkrant Financial Times. De financiële instelling wil de activiteiten van Privat- und Firmenkundenbank (PFK), die momenteel grote zelfstandigheid geniet, fuseren met de rest van de bank.

Met de ingreep wil de bank 100 miljoen euro per jaar besparen. De consumententak heeft namelijk een eigen bankenlicentie, eigen bestuur en raad van commissarissen en eigen ondersteunend personeel. Bij de integratie met de rest van de bank verdwijnen de dubbelingen. Naar verluidt vallen er geen gedwongen ontslagen.

De integratie van PFK is goed voor zo'n 7 procent van de totale kostenverlaging van 1,4 miljard euro, die Deutsche Bank tegen 2022 beloofde door te voeren. De bank is bezig met een grote reorganisatie om hoofd te bieden aan onder meer tanende inkomsten uit de zakenbankdivisie.

Naar verwachting zal topman Christian Sewing de plannen later op dinsdag uit de doeken doen. Deutsche Bank heeft niet inhoudelijk gereageerd.
voda
0
ECB verlaagt kapitaaleisen Deutsche Bank

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Deutsche Bank AG
6,54 0,00 0,00 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
Deutsche Bank AG
$ 7,21 -0,02 -0,28 % NYSE
Deutsche Bank AG
6,55 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank heeft de kapitaaleisen voor Deutsche bank verlaagd. Dit maakt de Duitse bank dinsdag bekend.

De zogeheten Common Equity Tier 1 kapitaalratio vereiste gaat van 11,84 naar 11,59 procent. Dit geldt per 1 januari 2020.

Deutsche Bank meent dat de verlaging van de eisen een bevestiging is van de vooruitgang die de Duitse bank boekt. CFO James von Moltke reageerde dan ook tevreden en noemde het een beloning voor de conservatieve houding ten aanzien van de balans en de "sterke" interne controles.

Von Moltke benadrukte dat de kapitaalratio van Detusche Bank momenteel al "ruim" boven het vereiste niveau zit.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Deutsche Bank handhaaft doelen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Deutsche Bank AG
6,54 0,00 0,00 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
Deutsche Bank AG
$ 7,21 -0,02 -0,28 % NYSE
Deutsche Bank AG
6,55 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft dinsdag zijn outlook herhaald.

Volgens de bank ligt het op koers om zijn doelstellingen te halen, of zelfs iets voor op schema.

"In de afgelopen paar maanden hebben we significante vooruitgang geboekt op elk onderdeel van onze strategische transformatie", zei CEO Christian Sewing dinsdag.

De komende jaren wil Deutsche Bank de kosten met bijna 6 miljard euro terugbrengen ten opzichte van 2018.

Daarbij mikt de bank op een zogeheten Common Equity Tier 1 kapitaalratio van ten minste 12,5 procent. Dit jaar denkt Deutsche Bank dat de ratio boven de 13 procent zal uitkomen.

De Europese Centrale Bank besloot vandaag dat de kapitaaleisen voor Deutsche Bank omlaag kunnen. De Common Equity Tier 1 kapitaalratio vereiste per 1 januari 2020 gaat van 11,84 naar 11,59 procent.

Verder mikt Deutsche Bank in 2022 op een rendement op het 'tastbare eigen vermogen' van 8 procent. Deze doelstelling is als gevolg van de externe tegenwind die de bank ondervindt wel "ambitieuzer" geworden. Vooral de lage rente in Europa doet de bank pijn.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
H.D.L.
0
De vraag wie DB gaat redden wordt onderstaand beantwoord.

www.youtube.com/watch?v=5He-opu-nFk

Ik zak het antwoord alvast verklappen: U!

Hoe Merkel de weg vrij maakte en Rutte in de Raad van Europa met uw portemonnee staat te wapperen.
voda
0
'Deutsche Bank wil mes in bonuspot zetten'

Gepubliceerd op 13 dec 2019 om 13:43 | Views: 221

FRANKFURT (AFN) - Deutsche Bank is van plan de bonuspot voor dit jaar met wel 20 procent te verlagen om zo kosten te besparen. Dat meldde persbureau Bloomberg op basis van ingewijden bij de grootste bank van Duitsland.

De lagere bonuspot hangt grotendeels samen met het omvangrijke banenverlies bij Deutsche Bank. In de komende jaren moeten 18.000 arbeidsplaatsen verdwijnen bij het financiële concern, waaronder veel aandelenhandelaren. De ingreep moet helpen miljarden aan kosten te besparen. In 2018 spendeerde Deutsche Bank 1,9 miljard euro aan bonussen. Er zou nog geen definitief besluit zijn genomen over de extraatjes voor personeel.
410 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Rode koersenborden op Europese beurzen

17:44 De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met verlies de handel uitgegaan. Ook elders in Europa sloten de be... 2

  Indices

  AEX 611,89 -0,38%
  EUR/USD 1,1091 -0,06%
  Germany30^ 13.563,00 +0,10%
  Gold spot 1.557,07 -0,37%
  LDN100-24h 7.616,70 -0,52%
  NY-Nasdaq Composite 9.388,94 +0,34%
  US30# 29.323,17 -0,09%

  Stijgers

  Corbion
  +2,76%
  Galapagos
  +2,64%
  Alfen ...
  +2,31%
  Sif Ho...
  +2,23%
  ASMI
  +1,91%

  Dalers

  Heineken
  -2,86%
  Arcelo...
  -2,63%
  Air Fr...
  -2,61%
  ABN AM...
  -2,60%
  Kiadis...
  -2,34%

  Nieuws Forum Meer»

  (1)

  jus1711 op 21-jan-20 18:48
  (11)

  Andy5 op 21-jan-20 18:47
  (2)

  gewone sterveling op 21-jan-20 18:29
  (1)

  T. R. op 21-jan-20 18:14
  (6)

  taurus86 op 21-jan-20 17:42

  Column Forum Meer»

  (164)

  retsok op 21-jan-20 18:41
  (8)

  Lepre Chaun op 21-jan-20 17:55
  (1)

  ricardo op 21-jan-20 16:07
  (2)

  Snugger op 21-jan-20 15:46
  (1)

  Pinoooo op 21-jan-20 14:00