Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Oekraine-referendum special:)

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
606 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 31 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 10 DeZwarteRidder 11 mei 2017 13:48
  Invloed Moskou tergt Oekraïense separatisten
  28 min geleden

  DONETSK - Een naaste medewerker van de Russische president Vladimir Poetin trekt achter de schermen aan de touwtjes in Oost-Oekraïne. Vladislav Soerkov verdeelt onder meer topfuncties in rebellengebied, zeggen drie voormalige leiders van de pro-Russische separatisten.

  Soerkov oefent volgens de bronnen enorme invloed uit via zijn plaatsvervangers in Oost-Oekraïne. Hij zou een sleutelrol hebben gespeeld bij de benoeming van Aleksandr Zachartsjenko tot voorman van de Volksrepubliek Donetsk. Nadat de voormalige elektricien in Moskou een bezoek had gebracht aan Soerkov, werd hij plots naar voren geschoven als nieuwe leider.

  De voormalige rebellenleiders doen een boekje open over de invloed van het Kremlin, omdat ze naar eigen zeggen het gevoel hebben dat hun opstand is gekaapt door Moskou. De door Rusland aangewezen leiders zouden niet altijd handelen in het belang van de regio. De meeste separatisten van het eerste uur zouden inmiddels onder druk zijn opgestapt.

  ,,Ieder telefoontje uit Moskou werd gezien als een telefoontje van het kantoor van God zelf. Instructies werden onmiddellijk uitgevoerd'', zei een voormalige rebellenleider. Twee andere bronnen bevestigden die lezing. Het Kremlin reageerde niet op een verzoek om een toelichting. De Oekraïense regering weigerde commentaar te leveren.
 2. forum rang 5 whammy 30 juni 2017 13:46
  quote:

  haas schreef op 30 juni 2017 08:54:


  De strijd tussen Rusland en Oekraïne kan wel eens uit de hand gaan lopen nu Oekraïne zwaar geraakt wordt door het laatste ransomware virus en er deze week een bomaanslag was op één van haar legerofficieren.
  Er komt een moment dat Oekraïne terugslaat.


  Zou je denken? Op welke wijze dan? Het Oekraïense leger?. Die slaat nog geen deuk in een pakje boter.
  Overigens gaan experts van de Nato ondersteuning geven in Oekraïne om cyberaanvallen tegen te gaan door computers beter te beveiligen. Waar de Nato al niet goed voor is...
 3. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 juli 2017 14:32
  Kiev: Rusland achter grote cyberaanval
  2 uur geleden

  KIEV - De staatsveiligheidsdienst van Oekraïne zegt dat Russische veiligheidsdiensten achter de grote cyberaanval van afgelopen week zaten.

  Het gaat volgens de SBU om dezelfde hackers die in 2016 een digitale aanval uitvoerden op onder andere energie- en transportbedrijven in Oekraïne.

  Het doel van de jongste aanval was het vernietigen van data en paniek zaaien. Oekraïne werd het zwaarst getroffen door de aanval met Petya-ransomware die ook in andere landen, waaronder Nederland, bedrijven trof.
 4. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 juli 2017 13:18
  'Aanvallers achter Petya-virus zaten al drie maanden in geïnfecteerde systemen'

  Gepubliceerd: 04 juli 2017 13:11 Laatste update: 04 juli 2017 13:09

  De cyberaanvallers die onlangs bedrijven in Oekraïne en verschillende andere landen aanvielen met het Petya-virus, hadden al drie maanden lang toegang tot de getroffen systemen.

  Dat stelt cybersecurityfirma ESET dinsdag na analyse van de aanval, die verliep via de Oekraïense boekhoudsoftware MeDoc.

  Al in april werd een officiële update voor MeDoc uitgebracht waarin de 'achterdeur' van de aanvallers verborgen was. Sinds dat moment konden zij onder meer wachtwoorden stelen of de controle over computers overnemen, stellen onderzoekers van ESET. Het is niet duidelijk of er ook daadwerkelijk informatie is buitgemaakt voor de Petya-aanval.

  Opvallend genoeg kwamen tussen april en juni ook elf updates voor MeDoc uit die de achterdeur niet bevatten. In drie updates, waaronder de meest recente van 22 juni, was de achterdeur wel aanwezig.

  Bijzonder is dat de aanvallers geen aparte controleserver gebruiken om te communiceren met de geïnfecteerde systemen. In plaats daarvan werd informatie meegestuurd bij reguliere controles naar nieuwe updates van MeDoc.
  Zorgen

  Voor getroffen bedrijven zal de nieuwe vondst extra zorgen betekenen, denkt directeur Dave Maasland van ESET Nederland.

  "Het gevaar is dat de aanvallers drie maanden praktisch volledig toegang hebben gehad en wachtwoorden hebben gestolen", zegt hij. "De aanval is niet klaar met het terugzetten van systemen en het updaten van MeDoc."

  Maandag zei het hoofd van de cyberafdeling van de Oekraïense politie al dat het bedrijf achter MeDoc op de hoogte was van beveiligingsproblemen. Waarschuwingen daarover zouden echter zijn genegeerd.
  Rotterdam

  De aanval met het Petya-virus trof vooral bedrijven in Oekraïne, maar ook daarbuiten. Ook het in Rotterdam actieve havenbedrijf APM Terminals en pakketbezorger TNT Express werden getroffen. Volgens ESET heeft de TeleBots-groep eerder aanvallen uitgevoerd in Oekraïne. Dat land heeft Rusland beschuldigd van de aanval, maar daarvoor is nog geen sluitend bewijs gepresenteerd.

  TNT zei dinsdag dat vooruitgang wordt geboekt in het oplossen van de cyberaanval. Een zegsman stelt dat nationale en regionale diensten van TNT grotendeels weer operationeel zijn, maar dat er nog vertragingen zijn.
  Door: NU.nl/ANP
 5. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 juli 2017 13:01
  Drie jaar na MH17 blijven Russische media verwarring zaaien over wie het toestel neerhaalde
  'Oekraïens gevechtstoestel schoot Boeing uit de lucht'

  Drie jaar na de ramp met MH17, waarbij 298 mensen omkwamen, zijn Russische media nog steeds bezig twijfelachtige theorieën te verspreiden die moeten bewijzen dat Oekraïne het toestel heeft neergeschoten.
  Door: Bert Lanting 17 juli 2017, 08:00

  In de aanloop naar de herdenking van de ramp vandaag publiceerde het Russische blad Soversjenno Sekretno (Topgeheim) een serie artikelen waaruit zou blijken dat het Maleisische vliegtuig door een Oekraïens gevechtstoestel uit de lucht is geschoten.

  Het blad baseert zich op 'geheime documenten' van de Oekraïense inlichtingendienst SBOe, die het van een anonieme bron zou hebben gekregen. Soversjenno Sekretno erkent dat het de echtheid van de documenten niet kan controleren, maar toch werden de 'onthullingen' van het blad gretig overgenomen door tal van pro-Russische nieuwssites.

  Ook de Russische staatszender Sputnik nam de berichten van Soversjenno Sekretno over onder de suggestieve kop: 'Zou Oekraïne het bewijs voor zijn schuld voor de ramp met MH17 kunnen hebben vernietigd?' Sputnik haalde er een deskundige bij die eveneens erkende dat hij de echtheid van de documenten niet kon staven. Maar volgens hem heeft de Oekraïense geheime dienst wel 'verdachte' dingen gedaan na de ramp. De deskundige, Vladimir Kornilov - een Rus uit Oekraïne die in Nederland woont - staat erom bekend dat hij al jaren campagne voert tegen Oekraïne.

  De serie artikelen werd overgenomen door andere pro-Russische sites, zoals het Amerikaanse VeteransToday. Tweede Kamerlid Thierry Baudet, die tijdens de campagne tegen het associatieverdrag met Oekraïne met Kornilov samenwerkte, retweette het bericht. 'Echt of fake?', voegde hij er voorzichtigheidshalve aan toe.
 6. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 augustus 2017 23:50
  Noordelijke Donbas herstelt zich langzaam van een diep oorlogstrauma

  Het Oekraïense leger veroverde drie jaar geleden de oostelijke stad Kramatorsk op pro-Russische rebellen. Stap voor stap proberen de inwoners er de oorlog te vergeten.

  In zijn kantoortje toont Aleksandr Vorosjkov trots dat hij inmiddels EU-adviseur is voor de vluchtelingenopvang in zijn regio. ‘Ik moet nu wel beter Engels leren’, grinnikt de coördinator van SOS Kramatorsk, een drie jaar geleden in het leven geroepen hulporganisatie voor mensen die de zelfverklaarde, pro-Russische Volksrepubliek Donetsk (DNR) zijn ontvlucht.

  Hoeveel dat er zijn, is volgens Vorosjkov lastig vast te stellen. ‘Oekraïne betaalt geen pensioenen meer uit in de DNR. Daarvoor moeten de mensen nu naar Kramatorsk, Slovjansk en Bachmoet. Maar in de praktijk wonen er veel nog gewoon in Donetsk’, vertelt Vorosjkov, een vriendelijke vijftiger met grijs baardje en het haar in een paardenstaart.

  Vorosjkov hoort van vluchtelingen dat er weinig meer goed functioneert in het rebellengebied, waarvoor westerse journalisten nauwelijks nog een vergunning krijgen om er te werken. ‘Ze vertellen dat er geen werk is’, zegt Vorosjkov. ‘Dat zo goed als alle mijnen zijn gesloten of door gebrek aan onderhoud volledig met water zijn onderlopen. Velen zijn de DNR zat, maar willen niet toegeven dat ze fout zaten, toen ze drie jaar geleden voor onafhankelijkheid stemden.’

  Diep trauma

  In 2014 scheidden de regio’s Donetsk en Loehansk zich de facto af van Oekraïne, nadat een volksopstand eerder dat jaar de Oekraïense president Viktor Janoekovitsj op de vlucht had doen slaan. Na een referendum in mei 2014 behoorde Kramatorsk (ruim 180.000 inwoners) een maand of twee tot de DNR. Maar in juli van dat jaar rukte het Oekraïense leger plotseling op en wist het de stad te heroveren. De pro-Russische rebellen trokken zich terug in de stad Donetsk. Kramatorsk was in een klap het nieuwe administratieve, financiële en militaire centrum van het Oekraïense deel van de streek Donbas.

  De laatste oorlogshandelingen dateren van februari 2015. Toen regende het ineens raketten op de stad en kwamen vijf mensen om. Oekraïne beschuldigde de rebellen ervan opzettelijk woonwijken te hebben beschoten. De DNR ontkende. Sindsdien is het rustig in Kramatorsk en de steden eromheen. De communistische relieken uit het verleden zijn inmiddels opgeruimd. Lenin is van het plein voor het stadhuis verwijderd, op het voetstuk wappert nu een Oekraïense vlag.

  De huidige rust ten spijt, heeft de oorlog een diep trauma achtergelaten, vertelt locoburgemeester Svetlana Falsjtsjenko in het gemeentehuis. ‘Als er vliegtuigen laag overkomen, raken mensen nog steeds in paniek.’

  Volgens Falsjtsjenko kent Kramatorsk zo’n 15.000 geregistreerde vluchtelingen uit Donetsk, maar ze schat het onofficiële aantal op het dubbele. Ze drukken op de woning- en arbeidsmarkt. De industrie in Kramatorsk heeft het hoe dan ook zwaar om de draad na de oorlog weer op te pakken, zegt Falsjtsjenko. ‘Heel Oekraïne heeft door het conflict 70% van zijn afzetmarkt in Rusland verloren. Ook de machinebouw hier merkt dat.’
  Teleurgesteld in Kiev

  Bovendien heeft het regionale fabriekswezen moeite zich aan te passen aan Europese regels waarmee Oekraïne nog nadrukkelijker te maken heeft na het sluiten van het Associatieverdrag in 2014. En de inwoners van Kramatorsk zijn teleurgesteld in Kiev, vertelt de locoburgemeester. ‘Ze denken dat er meer geld naar West-Oekraïne gaat dan naar de Donbas.’

  Maar de bouwsector ontwikkelt zich goed en de ontslaggolf bij de fabrieken is tenminste tot stilstand gebracht, zegt Falsjtsjenko. ‘We hebben twee jaar echt crisis gehad. Maar nu is er een begin van stabilisatie van de economie in de Donbas.’
 7. forum rang 7 haas 16 augustus 2017 10:44
  Volgens de NYT is het Oekraïne dat Noord Korea aan de meest recente rakettechniek heeft geholpen. Als het waar is, dan is het wederom eens taaltje van Amerikaanse briljantie. Help een regime in Oekraïne in het zadel en help ze Europa in. Vervolgens bewapenen ze een vijand van je...
 8. forum rang 9 objectief 16 augustus 2017 10:46
  quote:

  haas schreef op 16 augustus 2017 10:44:


  Volgens de NYT is het Oekraïne dat Noord Korea aan de meest recente rakettechniek heeft geholpen. Als het waar is, dan is het wederom eens taaltje van Amerikaanse briljantie. Help een regime in Oekraïne in het zadel en help ze Europa in. Vervolgens bewapenen ze een vijand van je...


  Dat geloof je toch zelf niet....niet zo naif doen.
 9. forum rang 5 whammy 16 augustus 2017 15:45
  quote:

  haas schreef op 16 augustus 2017 10:44:


  Volgens de NYT is het Oekraïne dat Noord Korea aan de meest recente rakettechniek heeft geholpen. Als het waar is, dan is het wederom eens taaltje van Amerikaanse briljantie. Help een regime in Oekraïne in het zadel en help ze Europa in. Vervolgens bewapenen ze een vijand van je...

  Michael Elleman zegt dat dat motor van de raketten die NK gebruikt dezelfde zijn zoals die geproduceerd werden/worden in de voormalige Sovjet Unie. De fabriek staat in de Oekraïne. Hij beweert niet ze daadwerkelijk uit de Oekraïne komen.

  ELLEMAN: Well, I don't know that it came from Ukraine. In my writing, I think I was very specific in saying that the most likely source would be Ukraine. We've seen the modifications that were incorporated into the engine that the North Koreans are using. I have two independent sources that have said they've seen that engine in Ukraine. It doesn't mean that it came from Ukraine, but it strongly implies that.

  But I want to make one point very clear. I don't think the Ukrainian government was involved in this at all. I don't even know that executives from the Yuzhnoye plant would have been involved. This, to me, sounds like criminal gangs were able to access something and export it from either Ukraine or Russia.
  www.npr.org/2017/08/14/543477518/nort...
 10. forum rang 10 voda 18 augustus 2017 14:36
  Oekraïne waarschuwt banken voor cyberaanval

  Gepubliceerd op 18 aug 2017 om 13:02 | Views: 752

  KIEV (AFN/RTR) - De centrale bank van Oekraïne heeft financiële instellingen in het land gewaarschuwd voor een nieuwe aanval door hackers. Veiligheidsdiensten vrezen voor een nieuwe cyberaanval, zoals degene die in juni wereldwijd voor problemen zorgde bij bedrijven.

  De aanval eind juni legde onder meer een deel van de containerterminals in de Rotterdamse haven plat, maar was begonnen in Oekraïne. Veel overheidsorganen en lokale bedrijven waren daar getroffen door wat later NotPetya ging heten, in verwijzing naar de zogeheten ransomware die eerder veel computers versleutelde.

  Oekraïne heeft sinds die aanval meer werk gemaakt van cyberbeveiliging om met name de financiële sector te beschermen. De nieuwe dreiging waar nu voor wordt gewaarschuwd zou zich verspreiden via een e-mailbijlage en nog niet door virusscanners worden tegengehouden.
 11. forum rang 10 DeZwarteRidder 8 december 2017 09:54
  'Stem op MH17-tape is waarschijnlijk van Russische generaal'

  Gepubliceerd: 08 december 2017 08:56 Laatste update: 08 december 2017 09:33

  Een van de militairen die wordt gezocht in het onderzoek naar de ramp met de MH17 is waarschijnlijk de Russische generaal Nikolaj Fjodorovitsj Tkatsjov.

  Tot die conclusie komt onderzoekscollectief Bellingcat na het beluisteren van opgenomen gesprekken en een analyse van zijn stem.

  Het Joint Investigation Team (JIT) zoekt al lange tijd naar twee mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij de ramp. Een van de twee, met codenaam 'Delfin', is volgens het collectief dus generaal Tkatsjev. In juli 2014 was hij in Oost-Oekraïne om de rebellen beter te laten samenwerken.

  In 2016 gaf het JIT enkele afgetapte telefoongesprekken vrij. Daarop was onder anderen 'Delfin' te horen. Er wordt onder meer gezegd dat "een ding geladen, gecamoufleerd en weggereden" is. De rol van 'Delfin' is niet bekend.

  Het JIT zegt vrijdag dat de conclusie van Bellingcat serieus worden bekeken en worden betrokken in het eigen onderzoek.

  Bellingcat is een journalistiek netwerk van burgers dat werd opgericht door de Brit Eliot Higgins. Op de website van Bellingcat staan video's en geluidsfragmenten die het verhaal ondersteunen.

  Door het neerhalen van het toestel met vluchtnummer MH17 van Malaysia Airlines boven Oekraïne kwamen alle 298 inzittenden om het leven.
606 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 31 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 561,30 0,00%
EUR/USD 1,1213 -0,21%
Germany30^ 12.516,60 +0,23%
Gold spot 1.705,18 +0,38%
LDN100-24h 6.365,33 -0,28%
NY-Nasdaq Composite 9.682,91 +0,78%

Stijgers

UNIBAI...
+14,68%
Brunel
+12,50%
Wereld...
+11,93%
Air Fr...
+10,11%
Aegon
+9,91%

Dalers

VIVORY...
-1,96%
Fagron
-1,78%
Acomo
-1,31%
GrandV...
-1,22%
Pharming
-0,69%

Nieuws Forum Meer»

(11)

Japio_ op 4 jun 2020 05:50
(2)

cool op 4 jun 2020 05:41
(27)

boomer92 op 4 jun 2020 02:47
(2)

bergen333 op 4 jun 2020 01:12
(25)

Kees1968 op 4 jun 2020 00:57

Column Forum Meer»

(394)

Subtropical op 4 jun 2020 06:19
(391)

LT-Gokker op 4 jun 2020 02:09
(11)

HogerOfLager op 4 jun 2020 01:46
(3)

deflationist op 3 jun 2020 23:32
(13)

treasury t op 3 jun 2020 21:02
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare