Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 24,300 18 apr 2024 09:53
  • +0,140 (+0,58%) Dagrange 23,840 - 24,300
  • 18.594 Gem. (3M) 244,6K

AMG-Februari 2016

162 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. viper one 2 februari 2016 07:17
    goedemorgen iedereen, nieuwe maand, nieuw draadje en in bijlage een bericht van AMG

    AMG Advanced Metallurgical Group N.V. Subsidiary ALD Vacuum Technologies Expands Market Presence in North America
    Amsterdam, 2 February 2016 (Regulated Information) --- AMG Advanced Metallurgical Group N.V. ("AMG", EURONEXT AMSTERDAM: "AMG") is pleased to announce that ALD Vacuum Technologies of Hanau, Germany ("ALD"), has acquired the remaining 50% share of their joint venture company, ALD-Holcroft Co. Inc. ("ALD-Holcroft") of Wixom, MI, USA from AFC-Holcroft LLC ("AFC-Holcroft") of Wixom, MI, USA.
    ALD-Holcroft, formed in 2005, acts as the exclusive sales agent for ALD's heat treatment product lines in the NAFTA region.
    The acquisition will enable AMG to streamline its heat treatment and metallurgy furnace marketing operations in North America, Canada and Mexico
    succes iedereen
  2. viper one 2 februari 2016 08:03
    beetje info over de nieuwe aanwinst:
    ALD Vacuum Technologies – High Tech is our Business
    The word „Vacuum“ stems from the Latin adjective vacuus for "vacant" and describes an empty physical space. ALD is a worldwide leading supplier of vacuum systems for melting, coating and heat treatment of metals.
    In an empty physical space resp. in the controlled process atmosphere of a ALD systems our customers are able to produce especially pure and powerful metal materials and parts. Our customers – they are High Tech companies worldwide: Manufacturer of aerospace- and stationary turbines, semiconductors, solar cells, motor gearboxes or engines, which process high tech metals like special steels, superalloys, reactive and refractory metals or Rare Earths. Together with 382 employees at the headquarters in Hanau, Germany, a worldwide service network and own subsidiaries in North America, Japan, Russia, Mexico, India, Thailand, Poland, France and China as well as more than 20 representatives all over the world, ALD is a strong partner for this demanding industries.
    In Vacuum Metallurgy with our Primary and Secondary Melting Technologies highly pure steels and special alloys and special metals like Hastelloy, Titanium, Tantalum, Molybdenum or Niobium can be refined and melted into semifinished forms, precision parts or metal powders. We are world leaders for systems and processes for casting and coating of turbine blades and for recrystallization of ultraclean solar grade silicon. Our newly developed heat treatment and sintering technologies enables innovation in tool manufacturing and automotive gear industry.
    ALD is part of the AMG Advanced Metallurgical Group N. V., Netherlands, a public listed technology company with leading market position and interesting growth potential.
    ze verhuizen ook in maart naar Duitsland waar ze naar ik denk volledig zullen integreren met AMG, natuurlijk zal dit enkel de hoofdzetel zijn...
    We are moving, from March 21, 2016 the new address is:
    Otto-von-Guericke-Platz 1, 63457 Hanau
  3. [verwijderd] 2 februari 2016 08:41
    Thx Viper

    In het bericht op IEX stond

    "De twee hadden gezamenlijk de joint-venture ALD-Holcroft, met beiden een deelneming van 50 procent. Door de zet kan AMG zijn activiteiten in Noord-Amerika, Canada en Mexico beter stroomlijnen. Financiële details werden niet verstrekt."

    Voor mij is dit nietszeggend iemand een idee hoe dat beter stroomlijnen er uit kan zien?
  4. viper one 2 februari 2016 09:00
    quote:

    gerard_ecb schreef op 2 februari 2016 08:41:

    Thx Viper

    In het bericht op IEX stond

    "De twee hadden gezamenlijk de joint-venture ALD-Holcroft, met beiden een deelneming van 50 procent. Door de zet kan AMG zijn activiteiten in Noord-Amerika, Canada en Mexico beter stroomlijnen. Financiële details werden niet verstrekt."

    Voor mij is dit nietszeggend iemand een idee hoe dat beter stroomlijnen er uit kan zien?
    goedemorgen Gerard, zoals ik het lees heeft AMG dankzij haar dochter het volledig bedrijf overgenomen en de betere stroomlijning zal dan gebeuren doordat slechts één firma de logistiek zal beheren, dat is wat ik er van denk... Dankzij de volledige integratie in het Global Network van AMG, wordt ALD dus verder opgenomen in de firma en kunnen weer meerdere jobs door minder personen worden uitgevoerd en wordt de administratie en logistiek en het overzicht verbetert.
  5. gerrit 69 2 februari 2016 09:26
    www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/amg/25...

    di 02 feb 2016, 07:23
    Onderdeel AMG koopt partner uit
    AMSTERDAM (AFN) - ALD Vacuum Technologies, een onderdeel van het in Amsterdam genoteerde AMG Advanced Metallurgical Group (AMG), neemt het belang van AFC Holcroft in een samenwerkingsverband over. Dat bleek dinsdag.

    De twee hadden gezamenlijk de joint-venture ALD-Holcroft, met beiden een deelneming van 50 procent. Door de zet kan AMG zijn activiteiten in Noord-Amerika, Canada en Mexico beter stroomlijnen. Financiële details werden niet verstrekt.
    ALD-Holcroft werd in 2005 opgericht.
  6. making_money 2 februari 2016 18:25
    Nu AMG de zaken aardig op de rit heeft verwacht ik omtrent de bedrijfsvoering binnen AMG en de AMG onderdelen, geen schokkende ontwikkelingen. Momenteel nog niet, maar op termijn zal AMG een mooie sprong in beurswaarde gaan maken. Ik ben bezig mijn positie in AMG in te nemen. Wacht nu nog op een flinke dip om bij te kopen.
    Ik houd het maar bij aandelen en niet bij hondjes!
  7. forum rang 4 Louis Pasciuto 2 februari 2016 18:38
    Ik heb vanmiddag The Big Short gezien in de bios, ik had het boek al gelezen overigens. Ik lees alles van schrijver Michael Lewis. Ik raad iedereen aan die geinteresseerd is in de financiele wereld deze film te gaan zien. Schokkend, inspirerend en bovenal ge-wel-dig!
  8. [verwijderd] 2 februari 2016 19:22
    quote:

    making_money schreef op 2 februari 2016 18:25:

    Nu AMG de zaken aardig op de rit heeft verwacht ik omtrent de bedrijfsvoering binnen AMG en de AMG onderdelen, geen schokkende ontwikkelingen. Momenteel nog niet, maar op termijn zal AMG een mooie sprong in beurswaarde gaan maken. Ik ben bezig mijn positie in AMG in te nemen. Wacht nu nog op een flinke dip om bij te kopen.
    Ik houd het maar bij aandelen en niet bij hondjes!
    Als die dip komt. Ik heb nu geen positie maar elke keer valt mij op hoe goed dit fonds presteert vergeleken met andere fondsen bij een negatieve beurs.
  9. aandeeltje! 2 februari 2016 20:57
    quote:

    JanK1 schreef op 2 februari 2016 19:22:

    [...]

    Als die dip komt. Ik heb nu geen positie maar elke keer valt mij op hoe goed dit fonds presteert vergeleken met andere fondsen bij een negatieve beurs.

    Klopt, dat geeft vertrouwen. Ik hou de long positie aan. Zal er maar bij zeggen welke positie, want ik wil ook nog wel eens short zitten.
  10. viper one 3 februari 2016 05:38
    www.tritonmineralsltd.com.au/wp-conte...
    goedemorgen iedereen,
    deze ochtend mocht ik van mijn vriendin Libby deze prospectus ontvangen van Triton. Onlangs hebben ze wat veranderingen doorgevoerd in hun raad van bestuur en dit is hun eerste poging om te tonen dat er een nieuwe wind waait. Het is een mooie en gelikte presentatie die bulkt van ambitie en zelfvertrouwen. Triton is verleden jaar een JV aangegaan met AMG/GK om hun bovengrondse grafietmijnen in Afrika te helpen klaar maken voor ontginning. Ze hebben onlangs een kapitaalsverhoging doorgevoerd, maar de resultaten hiervan zijn nog onduidelijk. Ze zijn nu nog hoofdzakelijk mijnbouwers, maar willen vlotjes een volledige verticale integratie doorvoeren om quasi een rechtstreekse concurrent te worden van AMG. Persoonlijk geloof ik daar niet in want de nodige investering is immens en zelf hebben ze daar niet de know-how of het personeel voor. Wat is er veranderd waardoor deze mijnen zowel voor Triton als AMG/GK nu wel rendabel zouden worden? Wel, het grootste probleem was stroom, en die zouden ze nu aan een goede prijs ter plaatse beschikbaar hebben door de hydrodam die nu operationeel is en aan goede prijzen levert. De prospectus is vooral interessant voor de nieuwere leden op dit forum omdat in klare taal beschreven is wat de voordelen en inzetmogelijkheden van grafiet zijn en hoe deze in de toekomst steeds belangrijker worden en waarom. Wat ze niet vermelden is dat de Chinezen nog steeds tot eind maart kunnen wachten om te beslissen of ze de off-take agreement voor hun miljardenbestelling gaan activeren of niet en dat is absoluut nodig voor Triton om de cash te genereren die ze nodig hebben om te overleven. Zoals ik in het verleden reeds meermaals opperde op dit forum, ga ik er nog steeds van uit dat AMG indien de gelegenheid zich voordoet zich wel eens zou kunnen positioneren om ofwel alle gronden over te nemen van Triton, ofwel enkel de licencies. Amg heeft dit hoegenaamd niet nodig, maar toekomstgericht zou het wel een serieuze cashcow kunnen zijn. Ze hoeven het niet te doen, maar het is een optie als Triton ten onder gaat aan te zware investeringen en te lang moet wachten op bestellingen of betalingen van klanten. Voor degenen die zich geroepen voelen, ga er eens rustig voorzitten en lees het eens aandachtig door want het is zeker een prospectus die klaar en duidelijk het groeipotentieel weergeeft van grafiet. Succes iedereen
162 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links