Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PostNL februari 2016

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.642 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... 79 80 81 82 83 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
I-trader
0
dat postnl minder winst gemaakt heeft in 2015 wil toch niet zeggen dat de koers maandag niet omhoog kan , wat je hier soms leest,...
minder winst , blijft winst , winst die zorgt dat de schulden sneller weggewerkt worden
ik heb me nog nooi zo zeker gevoeld over aan komende cijfers als deze , ben superrustig en ben goed geïnformeerd.
wat de koers ook doet maandag of dinsdag ,... dit is enkel maar een koers , ik bekijk mijn stukken als zijnde : ik ben voor een mini stukje mede eigenaar van een bedrijf dat in de toekomst meer waarde zal hebben als vandaag:)
succes allen
DWB Happy
0
quote:

Spes schreef op 26 feb 2016 om 23:02:


[...]
Dit... is de reden dat vele beleggers geen winst maken met beleggen! Fugro durfde niemand op te pakken op de €14, €12, €10 en nu kijkt men erna van had ik maar. Het is ook lastig om te doorgronden wanneer een bedrijf zichzelf goed transformeert, een goede strategie heeft en een goede winst maakt. Maar het is toch essentieel dit als belegger te doorgronden. Zal dit een reden zijn dat de gemiddelde Nederlandse particulier na 2 jaar van de beurs verdwenen is?

Op de 4,5 na overname TNT Express door UPS waren de meeste enthousiast en kochten. Oké, je koopt op de top, waarom? Blijf aan de zijlijn en wacht momenten zoals deze af!

Zijn de Nederlandse particuliere beleggers soms de reden van het bestaansrecht van de shortfondsen???

Ik vind het frustrerend want ik gun iedereen een mooie winst. Maar soms denk ik...


Hallo, zo'n slapert ben ik nu ook niet, ben een zeer actieve belegger/trader, en stop mijn winsten in postnl, dit omdat het risico nihil is, van welk Nederlands aandeel kan je dat nu nog zeggen?

Ik durf mijn geld in deze onstuimige markt niet te parkeren voor een paar weken in een ander aandeel, maar wel in Postnl, dit omdat er een onderwaardering in zit van zo'n 60%!
Met een reële kans dat er tussentijds ook nog een overnamebod komt!

Spes
0
gerrit 69
0
Op de daggrafiek bevinden zich verschillende weerstanden.
De eerste was op € 3,50 maar daar zijn we toch weer onder gesloten.
Als de cijfers toch beloond worden dan is de volgende weerstand € 3,70 en dan nog € 3,85
Het lijkt mij bijna onmogelijk dat we de € 4,00 nog gaan testen want dan moeten de cijfers zeer goed zijn met een aankondiging van een hervatting van een klein dividend wat ik niet geloof.
Vandaag zakte het aandeel vanaf de € 3,60 naar € 3,40 en dat tekent wel de enorme onzekerheid.
Hierbij de daggrafiek van Ad Nooten
www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/TPG-g...
*Plata o Plomo*
0
Ik heb niet zoveel vertrouwen in de cijfers en de outlook van PostNL en zie maandag de koers onder druk komen te staan. Echter, het zal net als bij USG, Dockwise, Smit, Vedior en een aantal andere ondernemingen gaan, vroeg of laat wordt PostNL overgenomen. Daarom blijf ik tandenknarsend zitten en accepteer ik m'n (tijdelijke) verlies.
[verwijderd]
0
Abtje.aandeel zakt nog geen 5eurocent haha en iedereen in de stress
Dit aandeel staat eind 2016 minimaal op 5euro!
Meestal zit ik er ook bovenop bij aandelen.AM.Aegon etc
Ik ben voor PostNL geen seconde bang.
Kan ook zomaar nog een x onder de 3 euro komen,maar dan blijf ik rustig zitten.
Kijk er over een jaar eens na.
Het is hetzelfde verhaal als je tegen iemand zegt:Wil je vandaag 100euro of over een jaar 500euro?
Vreemde is dat veel mensen kiezen om die 100 te ontvangen vandaag!
[verwijderd]
0
quote:

Een fijn sociaal dier schreef op 27 feb 2016 om 09:27:Vreemde is dat veel mensen kiezen om die 100 te ontvangen vandaag!
beter EEN vogel in de hand dan Tien die je nog moet zien te vangen
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
quote:

Een fijn sociaal dier schreef op 27 feb 2016 om 09:27:


Abtje.aandeel zakt nog geen 5eurocent haha en iedereen in de stress
Dit aandeel staat eind 2016 minimaal op 5euro!
Meestal zit ik er ook bovenop bij aandelen.AM.Aegon etc
Ik ben voor PostNL geen seconde bang.
Kan ook zomaar nog een x onder de 3 euro komen,maar dan blijf ik rustig zitten.
Kijk er over een jaar eens na.
Het is hetzelfde verhaal als je tegen iemand zegt:Wil je vandaag 100euro of over een jaar 500euro?
Vreemde is dat veel mensen kiezen om die 100 te ontvangen vandaag!Je hebt gelijk wat dat betreft, maar je zit dan wel een heel lange tijd op dood geld, en als je veel geld in Post hebt zitten, laat je de mooie ritjes zoals AM, TT, RD, Aegon etc aan je neus voorbij gaan.
[verwijderd]
0
Luister allemaal maar goed naar Dicall, als die man op het forum verschijnt en hij gaat long in het aandeel dan post hij, zonder ook maar enige kennis van het desbetreffende bedrijf, dat de koers omhoog zal schieten en zodra hij uitstapt dan predikt dezelfde man hel en verdoemenis voor het aandeel.

Zo ook bij PNL, hij begrijpt niet eens waarom ze geen dividend uitkeren. Wellicht omdat ze nog steeds een negatief eigen vermogen hebben en dat ze daarom geen dividend mogen uitkeren? Verder zijn er meer beren op de weg bij PNL, pensioenfonds in eigen beheer waar steeds bijgestort moet worden. Zal mij niet verbazen indien dat wederom het geval is. Het voordeel is dat de verwachtingen niet al te hoog zijn.

Ik ga in ieder geval direct bij opening de helft van mijn positie afbouwen. De postitie is namelijk te groot geworden omdat ik flink uitgebreid had. Verder laat ik het staan voor de LT en om dividend op te strijken als ze in, wellicht 2017 maar kan ook 2018 worden, dividend gaan uitbetalen.

Verder wens ik iedereen succes
Fijn weekend
DWB Happy
0
quote:

pieter1960 schreef op 27 feb 2016 om 11:03:


[...]

Je hebt gelijk wat dat betreft, maar je zit dan wel een heel lange tijd op dood geld, en als je veel geld in Post hebt zitten, laat je de mooie ritjes zoals AM, TT, RD, Aegon etc aan je neus voorbij gaan.Beste Pieter,

Met ritjes kan je dubbeltjes pakken, met het risico dat het ook dat aandeel (flink) kan zakken, waardoor je dan langer in een aandeel moet blijven wachten om alsnog een keer winst te halen.

Die tijd die jij nodig hebt om een paar hele euro's bij elkaar te kunnen traden met aftrek
van al je kosten kan mogelijk wel eens veel langer duren dan gewoon nu te wachten
in het aandeel postnl.
Waarbij het risico nihils is, en waar je dagelijks niets voor hoeft te doen door alleen maar geduld te hebben, dat zal je ook meer rust geven.

Je kunt toch niet spreken over dood geld hebben als je binnen 1 jaar een rendement van minimaal 50% kunt halen, met ook nog een dividend.

En tussentijds ook nog een reële kans dat er een overnamebod komt!
manuss
0
Onder kopje "Opinie" schrijft op 26 februari 2016 Citifirst:

Het advies voor de kortetermijn van PostNL is Positief. Donderdag werd een slotkoers van EUR 3.529 bereikt na een stijging van 3.7%, dit betekent voor PostNL de hoogste koers sinds eind december 2015. Het advies werd positief nadat de MACD indicator bij een koers van EUR 3.423, medio februari 2016 de nullijn opwaarts doorbrak. De doorbraak van de koerstop op EUR 3.386 van begin februari 2016 en het bijbehorende opwaartse momentum bevestigen de stijgende trend bij PostNL. Positief signaal: -De Stochastics staat zeer hoog met een stand van 92. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van PostNL zijn unaniem en wijzen op een opwaartse trend met een positief momentum. Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 25 februari 2016.

sjoerdje13
0
Hoi Manuss,

ik kan je mening moeilijk delen. Stoch geeft enige div aan to van de koers, maar de RSI alles behalve. Zowel bij uur als dag chart. Daarbij komt kijken dat de laatste candle niet de uppband heeft doorbroken. Samen met het slechte nieuws durf ik niet long te gaan. Van afblijven is mijn advies. Zie bijlage
DWB Happy
0
Even een reactie op dit nieuwsbericht!

"De analisten voorzien in een doorsnee een omzet van 3,5 miljard euro voor PostNL over 2015."

Gezien dat in 2015 de omzet van de voorgaande kwartalen 1058 + 824 + 780 = totaal 2662 miljoen was, zou dat betekenen dat de omzet in het vierde kwartaal slechts 838 miljoen zou zijn als je de analisten mag geloven!

De omzet in het vierde kwartaal in 2014 was 1194 miljoen, tevens de hoogste kwartaalomzet
van dat jaar, het laatste kwartaal bij Postnl is ook altijd het hoogste!

Nu heeft Postnl al in verschillende persberichten aangegeven dat in December er dagen bij waren dat ze 30% meer pakketten afgehandeld hadden dan het jaar daarvoor.

Kortom, ik geloof niet dat postnl maar een omzet gehaald zal hebben van 838 miljoen, terwijl ze al gemeld hebben dat de December omzetten behoorlijk toegenomen zijn tov van 2014.

Dus de omzet in het vierde kwartaal kan wel eens aardig in de richting zijn van die van het jaar daarvoor, dus zo'n 1194 miljoen!

Dus geen doorsnee omzet van 3,5 miljard, maar mogelijk een bedrag wat ligt tussen de
3,6 en 3,7 miljard, reken ik dezelfde omzet als in 2014 dan kom ik zelfs op 3.85 miljard,
en als ze dus echt de omzet flink hebben zien groeien dan kan het zelfs dus nog hoger zijn.

Jongens een omzet van 100 of 200 miljoen meer, zou zomaar een extra winst op kunnen leveren van 50 tot zelfs wel 100 miljoen!

Immers de kosten van de organisatie blijven nagenoeg gelijk, de winst van dat laatste stukje omzet brengt de slagroom op het toetje!

Maandag vuurwerk, analisten zitten er flink naast!
Peett
0
quote:

"Don't Worry, Be Happy" schreef op 27 feb 2016 om 16:59:


Even een reactie op dit nieuwsbericht!

"De analisten voorzien in een doorsnee een omzet van 3,5 miljard euro voor PostNL over 2015."

Gezien dat in 2015 de omzet van de voorgaande kwartalen 1058 + 824 + 780 = totaal 2662 miljoen is,
zou dat betekenen dat de omzet in het vierde kwartaal slechts 838 miljoen zou zijn als
je de analisten mag geloven!

De omzet in het vierde kwartaal in 2014 was 1194 miljoen, tevens de hoogste kwartaalomzet
van dat jaar, het laatste kwartaal bij Postnl is ook altijd het hoogste!

Nu heeft Postnl al in verschillende persberichten aangegeven dat in December er dagen bij waren dat ze 30% meer pakketten afgehandeld hadden dan het jaar daarvoor.

Kortom, ik geloof niet dat postnl maar een omzet gehaald zal hebben van 838 miljoen, terwijl ze al gemeld hebben dat de December omzetten behoorlijk toegenomen zijn tov van 2014.

Dus de omzet in het vierde kwartaal kan wel eens aardig in de richting zijn van die van het jaar daarvoor, dus zo'n 1194 miljoen!

Dus geen doorsnee omzet van 3,5 miljard, maar mogelijk een bedrag wat ligt tussen de
3,6 en 3,7 miljard, reken ik dezelfde omzet als in 2014 dan kom ik zelfs op 3.85 miljard,
en als ze dus echt de omzet flink hebben zien groeien dan kan het zelfs dus nog hoger zijn.

Jongens een omzet van 100 of 200 miljoen meer, zou zomaar een extra winst op kunnen leveren van 50 tot zelfs wel 100 miljoen!

Immers de kosten van de organisatie blijven nagenoeg gelijk, de winst van dat laatste stukje omzet brengt de slagroom op het toetje!

Maandag vuurwerk, analisten zitten er flink naast!

Goede cijfers en mindere outlook geven meestal lagere koersen. Succes.
Dokus
0
quote:

gerard_ecb schreef op 27 feb 2016 om 11:54:


Luister allemaal maar goed naar Dicall, als die man op het forum verschijnt en hij gaat long in het aandeel dan post hij, zonder ook maar enige kennis van het desbetreffende bedrijf, dat de koers omhoog zal schieten en zodra hij uitstapt dan predikt dezelfde man hel en verdoemenis voor het aandeel.

Zo ook bij PNL, hij begrijpt niet eens waarom ze geen dividend uitkeren. Wellicht omdat ze nog steeds een negatief eigen vermogen hebben en dat ze daarom geen dividend mogen uitkeren? Verder zijn er meer beren op de weg bij PNL, pensioenfonds in eigen beheer waar steeds bijgestort moet worden. Zal mij niet verbazen indien dat wederom het geval is. Het voordeel is dat de verwachtingen niet al te hoog zijn.

Ik ga in ieder geval direct bij opening de helft van mijn positie afbouwen. De postitie is namelijk te groot geworden omdat ik flink uitgebreid had. Verder laat ik het staan voor de LT en om dividend op te strijken als ze in, wellicht 2017 maar kan ook 2018 worden, dividend gaan uitbetalen.

Verder wens ik iedereen succes
Fijn weekend


Risk/reward is wel erg goed bij pnl. Waarom eruit gaan? Imo het laagst gewaarde aandeel op outlook en cijfers.
DWB Happy
0
Dit bericht is van 2 November, dus er was al een maand om van het kwartaal!

Herna Verhagen, CEO van PostNL: “Onze resultaten in het derde kwartaal zijn in lijn met onze verwachtingen. We liggen op koers om onze outlook voor 2015 te halen. We verwachten een door seizoensinvloeden sterk vierde kwartaal dat geholpen zal worden door 2 extra werkdagen.

Dit bericht is van 23 December

PostNL heeft dinsdag een recordaantal pakketten verwerkt en bezorgd. Meer dan 1,4 miljoen stuks passeerden de sorteercentra, 30 procent meer dan in 2014 en 100.000 meer dan op 1 december toen er tijdens de sinterklaasdrukte ruim 1,3 miljoen pakketten werden bezorgd.
Een aanzienlijk deel van het aanbod bestond volgens PostNL uit kerstpakketten, maar vooral ook wijnpakketten. Steeds meer consumenten bestellen flessen wijn online.

En ik denk dus niet alleen wijn, maar ook schoenen, kleding, sportartikelen enz.
dit omdat er vele winkelketens weggevallen de afgelopen tijd!
trab33
0
vergeet ook niet dat het de ronde deed dat vanuit postnl de banken op de hoogte gebracht werden dat de 4ekw cijfers beter dan verwacht waren
zie de komende weken de koers naar 4.5 gaan en hoger
Dagelijkse Kost
1
Ik heb vandaag alweer een pakje ontvangen via PostNL.
Ik hou ze wel bezig, die PNL-bezorgers.
1.642 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... 79 80 81 82 83 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

PostNL Koninklijke Meer »

Koers 1,860   Verschil -0,01 (-0,56%)
Laag 1,855   Volume 865.529
Hoog 1,887   Gem. Volume 3.594.199
24-sep-19 11:08
label premium

PostNL nog steeds dirty cheap

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium