Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

SBM Offshore - on topic - februari 2016

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
600 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 26 27 28 29 30 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Dutchtenor
0
quote:

gpjf schreef op 5 feb 2016 om 17:48:


Toch blijft het ontzettend hoog, moet ik dit percentage nou vertalen naar het feit dat deze shorters nog steeds er van overtuigd zijn dat de koers omlaag gaat of hebben ze andere strategieën om zich in te dekken en draaien ze ons alleen maar een rad voor de ogen ?

Er wordt echt redelijk afgebouwd gpjf, kijk maar eens op de all time shortlist
shortsell.nl/short/SBMOffshore/all
Een kwestie van geduld. Een maand geleden zaten we nog op 12% en een koers van € 10,- het gaat echt de goede richting in, 10% en € 13,-
J.Inv
0
Ik snap niet dat die shorters het zichzelf zo moeilijk maken. Er zijn tijden geweest dat ze er tussen 8 en 10e uit konden. Nu al bijna 13...
Spes
0
Kijk naar Aperam waarbij shorters heel lang de tijd hadden om eruit te kunnen en de koers gestegen is naar €40. Nog steeds zat 5% short. Je vraagt je af hoe ze daar nu winst mee kunnen maken...
gerrit 69
0
In de column van vrijdag geeft Wessel Aslander zijn visie op het aandeel SBM
www.wallstreetweb.nl/nieuwsarchief/EF...
Zie ook de grafiek op deze site

Opwaartse uitbraak waarschijnlijk definitief !

Het heeft er schijn van dat de koers van SBM Offshore, na meer dan 8 jaar onder de dalende magenta weerstanden en de alles overheersende dalende oranje weerstand te hebben gezeten, opwaarts uitgebroken is. De terugtest ging weliswaar wat dieper dan de dalende oranje (nu) steun maar daar heeft de koers zich goed van hersteld zodat die terugtest alsnog valide is. De indicatoren lijken ook geen strobreed in de weg te hebben gelegd, of binnenkort willen leggen. Om ook opwaarts potentieel te krijgen zou de koers ook nog boven de horizontale weerstand op ongeveer 12,5-13 moeten breken; iets dat na de recente opwaartse uitbraak nog niet gelukt was. De eerdere topjes getuigen daar nog van, evenals de toen tijdelijk omdraaiende indicatoren. Het is belangrijk voor langere termijn beleggers dat dit opwaarts potentieel er komt in de vorm van een stijgend trendkanaal. De laatste lows zijn weliswaar sinds begin 2015 steeds iets hoger komen te liggen, maar nog niet hoog genoeg om van een serieus stijgend trendkanaal te kunnen spreken.

Boven 13 potentieel naar 16 en mogelijk meer …

Een goede aanzet daarvoor zou kunnen zijn: een verdere stijging van de RSI, naar de bovenkant van zijn licht stijgende trendkanaal. In dat geval kan de koers boven 13 breken en zich gaan bewegen richting de belangrijke horizontale groene weerstand op 16. En zolang de dan ontstane stijgende steunlijn en de wig met horizontale weerstand 16 intact blijft, kan dat kleiner wordende gebied meerdere keren worden ‘bespeeld’. Bij weerstand 16 zal dan opnieuw richting moeten worden gekozen en aangezien de opwaartse uitbraak vooral het resultaat is van een overzichtelijk einde van de fraudeaffaire in Brazilië en andere landen, zal een verdere stijging boven 16 vooral afhangen van de olieprijs. Mochten we onlangs het diepste punt op $ 26 hebben gezien, en gaat de olie per saldo horizontaal tussen dat niveau en maximaal $ 40 (dollarkoers-afhankelijk), dan is ook een verdere stijging met 20 mogelijk. Zoekt de olieprijs de komende tijd opnieuw naar een iets hogere of gelijke bodem rond $ 26 dan zal de koers van SBM geruime tijd horizontaal gaan verlopen. Ook dan zijn er leuke winsten te behalen maar dan moet er vooral gehandeld worden tussen steun en weerstand; precies hetzelfde als gisteren met Fagron (dat nu met wat tegenvallend nieuws komt dus steun 6 komt onder zeer grote druk) …

Scenario: boven 13 (bij)kopen met koersdoel 16 in 1-4 maanden (snelheid sterk afhankelijk van de afwikkeling van de fraudezaak) en mocht de koers snel boven 16 komen dan wordt het scenario zelfs: boven 16 (bij)kopen met koersdoel 20 in 2-10 maanden. Onder 13 afwachten of zelfs afblijven i.v.m dalingsrisico naar 10.
Wessel Aslander
***********************
Hierbij ook de daggrafiek van SBM-Offshore
www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/IHC-g...
relpinda
0
@WA1985

hier het art. ABO kost 500e.

Beursblik: KBC Securities verlaagt koersdoel SBM Offshore

ABM Financial News
Gisteren, 11:14
Update: gisteren, 11:32
KBC Securities heeft vrijdag in aanloop naar de jaarcijfers het koersdoel voor SBM Offshore verlaagd van €17,50 naar €16,70 met een ongewijzigde koopaanbeveling.

Aanleiding voor het verlagen van het koersdoel was volgens analist Dirk Verbiesen een aanpassing in taxatie voor de euro/dollar. Rekende de analist aanvankelijk nog met een wisselkoers van 1,07, inmiddels is dit 1,12.

Koopwaardig

SBM Offshore blijft volgens Verbiesen koopwaardig vanwege de aantrekkelijke winst-risicoverhouding, ondersteund door de verwachte kasstroom uit de leasevloot.

Aanstaande woensdag maakt SBM Offshore nabeurs de cijfers over 2015 bekend. Verbiesen verwacht dat de oliedienstverlener zal aangeven nog altijd op koers te liggen met het kostenbesparingsprogramma van $?80 mln. Verder hoopt de analist op nieuws over hoe SBM Offshore zich aanpast aan de huidige neergang in de sector.

Op een iets hoger Damrak won SBM Offshore vrijdag 1,2% op €12,825.


lza, ja ik ben long in SBM en ze liggen heel mooi op de plank naast BAM, HEY enz. iets van lange adem en soms wat opties erom heen schrijven PUTS en CALS voor wat extra rendement.
Spes
0
Koersdoel naar 9,60 euro.
Nomura heeft het koersdoel voor SBM Offshore verhoogd van 9,00 euro naar 9,60 euro met een ongewijzigd Neutraal advies. Dit bleek maandag uit een sectorrapport van de Japanse zakenbank.


De analisten verwezen naar een trading update van SBM Offshore, waar de oliedienstverlener aangaf tot 2017 te rekenen op vertragingen bij het opstarten van nieuwe olieprojecten door opdrachtgevers. Hoewel de Schiedamse oliedienstverlener documentatie heeft ontvangen van het Braziliaanse Petrobras voor twee FPSO's, is er nog altijd geen akkoord bereikt met de Braziliaanse autoriteiten over de smeergeldaffaire in dat land. Wel zijn er geruchten over een schikking ter waarde van 250 miljoen dollar. Zolang er geen schikking is, zo benadrukte Nomura, kan SBM Offshore geen nieuwe opdrachten bij Petrobras binnen halen.


De analisten constateerden daarnaast dat SBM Offshore nog altijd niet in onderhandeling is getreden over de dagtarieven die het onder bestaande contracten in rekening brengt.


Nomura erop dat de marges voor lease en exploitatie in de komende jaren verbetert dankzij een gunstigere mix in de komende jaren. Echter, de marges voor turnkey zullen naar verwachting van de analisten onder druk staan.


Voor 2015 verlaagde Nomura de winsttaxatie voor SBM Offshore van 1,39 naar 1,21 dollar per aandeel en voor 2016 van 1,51 naar 1,12 dollar.


SBM Offshore opende maandag met een kleine plus. Kort na de start van de handel steeg het aandeel 0,4 procent naar 12,87 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-578 24 80
gpjf
0
ma 08 feb 2016, 10:00
'Omzet SBM iets onder eigen outlook'
AMSTERDAM (AFN) - De omzet van SBM Offshore over heel 2015 zal waarschijnlijk iets lager uitkomen dan de verwachting die het bedrijf zelf had uitgesproken. Dat blijkt uit een consensus die SBM op de eigen website heeft geplaatst. De maritiem oliedienstverlener komt woensdag nabeurs met resultaten.
Klik hier voor meer nieuws en actuele koersinformatie over SBM Offshore

Volgens de consensus komt de omzet (directional) uit op 2,56 miljard dollar. SBM had een prognose uitgesproken voor een omzet van minstens 2,6 miljard dollar. De nettowinst zal volgens de consensus uitkomen op 250,9 miljoen dollar met een bedrijfsresultaat (ebitda) van 722,7 miljoen dollar. SBM gaf in november aan dat de nettoschuld aan het einde van het jaar zou uitkomen op 3,3 miljard dollar.
Het bedrijf trof vorige maand nog een schikking met de Braziliaanse justitie waarbij voor bijna 111.000 euro strafvervolging werd afgekocht tegen topman Bruno Chabas en commissaris Sietze Hepkema. Zij werden eerder verdacht van betrokkenheid bij het omkoopschandaal bij oliebedrijf Petrobras waarbij ook SBM betrokken zou zijn geweest. SBM benadrukte dat de schikking geen schuldbekentenis is en houdt vol dat Chabas en Hepkema niets verwijtbaars hebben gedaan.
De zaak rond Petrobras en SBM loopt nog steeds. Naar verluidt willen de Braziliaanse autoriteiten de komende tijd deals gaan sluiten om de zaak af te kunnen ronden. SBM zou daarbij volgens berichten een schikking van 250 miljoen dollar moeten betalen.


hoe komt het dat dit soort zaken nu al gepubliceerd worden ?
gpjf
0
Dat blijkt uit een consensus die SBM op de eigen website heeft geplaatst. De maritiem oliedienstverlener komt woensdag nabeurs met resultaten.


ik kijk er misschien overheen maar zie helemaal niks op de SBM site, iemand anders misschien die weet waar het staat ?
gpjf
0
is dat dat verhaal van Nomura ? Zou toch echt weer smeerlapperij zijn van de Telegraafmaar ik hoop dat ik me vergis.
Styleless
0
denk dat dat wel mee zal vallen, vandaag gaan we gewoon mee in het algehele beursklimaat
gpjf
0
gpjf
0
quote:

Styleless schreef op 8 feb 2016 om 11:55:


denk dat dat wel mee zal vallen, vandaag gaan we gewoon mee in het algehele beursklimaatnou gaat het me om de informatieverspreiding die ik wil checken en niet kan vinden
Dutchtenor
0
quote:

gpjf schreef op 8 feb 2016 om 12:04:


[...]


nou gaat het me om de informatieverspreiding die ik wil checken en niet kan vinden

Niets te vinden...
Mijn mening is overigens dat de adviezen van deze partij niet getuigen van helder inzicht. Maar mijn mening is ook gekleurd door mijn long-visie ;-)
gpjf
0
ok , eerlijk gezegd dacht ik dat dit vandaag geplaatst was maar het feit dat ze teruggrijpen naar iets wat al een paar weken oud is, sterkt mijn vermoeden dat ze bij DE TELEGRAAF niet objectief naar het aandeel kijken maar dat was me al eerder opgevallen.
klaar
0
quote:

Spes schreef op 8 feb 2016 om 10:11:


Koersdoel naar 9,60 euro.
Nomura heeft het koersdoel voor SBM Offshore verhoogd van 9,00 euro naar 9,60 euro met een ongewijzigd Neutraal advies. ........................SBM Offshore: naar 14 van 13,1 euro - Goldman Sachs
Gregoor
0
quote:

gpjf schreef op 8 feb 2016 om 13:26:


ok , eerlijk gezegd dacht ik dat dit vandaag geplaatst was maar het feit dat ze teruggrijpen naar iets wat al een paar weken oud is, sterkt mijn vermoeden dat ze bij DE TELEGRAAF niet objectief naar het aandeel kijken maar dat was me al eerder opgevallen.

Voor één keer zal ik dan toch de Telegraaf verdedigen ;) Maar het is vrij gebruikelijk dat net voor de cijfers, er een nieuwsbericht komt met wat de verwachtingen van analisten zijn over de resultaten. Als soort van voorbereiding.

Normaal is dit echter een bericht van een financieel nieuwsbureau, dat alle gegevens zelf naast elkaar heeft gelegd. Voor de Telegraaf is dat kennelijk teveel werk, dus die pikken het dan gewoon van de site van SBM zelf :)

Ik verwacht morgenavond daarom ook nog een dergelijk nieuwsbericht van een financieel nieuwsbureau.
gpjf
0
Koersdoelverhogingen in de afgelopen dagen naar 14 , 15,50 en 16,70 euro voor SBM moet toch op zijn minst gebaseerd zijn op enige positieve verwachtingen . Wanneer woensdag dat ook onderbouwd wordt met stabiele cijfers, dan kan de opwaartse beweging een vervolg krijgen en zien we wel waar de top ligt. Vooralsnog wacht ik de schikking af en reken er op dat daarna de eerste tenders worden toegewezen
ff_relativeren
0
de short posities boven de meldingsgrens dalen tot onder de 10% door 0,01% afbouw ;

BlackRock UK gaat van 0,50% naar 0,49%, en verdwijnt daarmee van de lijst > 0,5%.
Ook Marshall Wace schuift met slechts honderdsten ; van 1,41% naar 1,39%.


Overige posities ongewijzigd.
Coba zei
0
quote:

Coba zei schreef op 5 feb 2016 om 12:47:


AFM meldt me dat de melding van Hambro is ingetrokken en van de site gehaald. Er komt een gecorrigeerde melding.

Vanmorgen meldt de AFM de gecorrigeerde melding vanwege Hambro.

Hambro heeft op 3 februari jl. haar longpositie opgetrokken van 5.04 naar 5.53%. Maar het heeft geen shortpositie van 1.84%.

Die eerder gemelde 1.84% short was dus fout: 1.84% is enkel het percentage dat Hambro "rechtstreeks potentieel" aanhoudt in SBM.

Daarmee staat het totaal aan aangemeld aandelenbezit in SBM inderdaad op bijna 78%.

:-)

www.afm.nl/nl/professionals/registers...
600 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 26 27 28 29 30 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

SBM Offshore Meer »

Koers 15,440   Verschil +0,22 (+1,45%)
Laag 15,095   Volume 940.013
Hoog 15,500   Gem. Volume 742.493
16-okt-19 17:35
label premium

SBM: corruptie-affaire afgesloten

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium