Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Macintosh 2016. Het nieuwe Goudhaantje?

26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. VolvoR 19 januari 2016 14:46
    Volgens mij weten er hier een paar niet echt wat het betekend.De curatoren bepalen wat voor hoeveel naar wie toe gaat.Die zitten er alleen voor zichzelf.Zo snel mogelijk die zooi wegdoen voor een appel en een ei en zelf miljoenen declareren.Het is gewoon mafia dat soort volk, maar in dit land mag dat allemaal.Aandeelhouders, zeker de kleintjes krijgen helemaal 0,000000.Mocht er iets zijn dan is eerst de belastingdienst nog aan de beurt en dan komt het UWV enz. enz.
    Wat nog iets waard kan zijn is de lege beurshuls als alles afgehandeld is, daar kun je nu nog op gokken voor een paar cent.
  2. forum rang 4 jan6307 19 januari 2016 21:04
    ASSEN - Schoenenwinkelketen Ziengs heeft officieel toestemming gevraagd aan toezichthouder Autoriteit Financiële Markten om Scapino over te nemen.

    Het is nog niet duidelijk of Ziengs alle circa 190 winkels van Scapino over wil nemen. Ziengs heeft zelf 107 schoenenzaken en een webwinkel.

    "De komende tijd moeten we er met elkaar vol tegenaan. We doen er alles aan om met zoveel mogelijk winkels verder te gaan", aldus Henk Ziengs. "Dat zullen allemaal gezonde winkels zijn, op de juiste plek en met een goed rendement. Ik wil mij wederom maximaal inzetten voor Scapino en de medewerkers. Het is een goed bedrijf dat niet stuk hoeft. Dit bedrijf moet voor Nederland behouden blijven."

    Macintosh
    Scapino was als laatste uit de rij Nederlandse ketens van winkelbedrijf Macintosh die bankroet werd verklaard. De ketens van Macintosh gingen ten onder aan een hoge schuldenlast en slechte marktomstandigheden. Binnen vier weken moet bekend zijn of de overname mag doorgaan.

    Lees ook: Komt Scapino weer in handen van de familie Ziengs uit Assen?

    Panden Scapino
    Ruim dertig Scapino-panden zijn nog altijd eigendom van Henk Ziengs, die deze aan Scapino verhuurde.
  3. forum rang 4 jan6307 19 januari 2016 22:54
    Morgenvroeg een bod op alle overige aandelen, succes??
    30% van de panden is eigendom van Ziengs, van wie zijn de overige panden??
    Wat is de prijs van 1 winkelpand??


    www.nu.nl/beurs/4200568/schoenenwinke...

    Schoenenwinkelketen Ziengs mag de winkels van Scapino overnemen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft dinsdagavond een spoedbesluit gemaakt waarbij ze onder voorbehoud met de beslissing akkoord zijn gegaan.



    Ziengs wilde haast maken, omdat het bedrijf zo de voorraden op peil kan houden, meldt de Volkskrant.

    Scapino was als laatste uit de rij Nederlandse ketens van winkelbedrijf Macintosh die bankroet werd verklaard. De ketens van Macintosh gingen ten onder aan een hoge schuldenlast en slechte marktomstandigheden. Binnen vier weken moet bekend zijn of de overname mag doorgaan.

    De curatoren zeiden eerder in gesprek te zijn met een aantal partijen. Ziengs heeft 77 winkels in Nederland.

    Zoveel mogelijk

    In een reactie laat Ziengs weten er alles aan te zullen doen om met zoveel mogelijk winkels verder te gaan. ''Dat zullen allemaal gezonde winkels zijn, op de juiste plek en met een goed rendement." Daarbij gelooft Ziengs in de formule waarmee Scapino ''groot" is geworden. ''Het is een goed bedrijf dat niet stuk hoeft. Scapino moet voor Nederland behouden blijven", aldus de nieuwe eigenaar.

    Het personeel van Scapino is inmiddels ingelicht over de aanstaande overname. Ook worden op zeer korte termijn gesprekken met leveranciers gepland. Het streven daarbij is om zoveel mogelijk winkels en banen te behouden, aldus de nieuwe eigenaar.
  4. forum rang 4 jan6307 20 januari 2016 09:24

    Ontmanteling Macintosh in volle vaart

    De ontmanteling van de onlangs failliet verklaarde schoenenwinkelketen Macintosh ontwikkelt zich snel.

    Macintosh maakte woensdag bekend dat de verkoop van de aandelen Brantano in België en Luxemburg nagenoeg rond is. Daarnaast worden vergevorderde gesprekken gevoerd over de verkoop van aanzienlijke delen van de winkelformules Manfield, Dolcis, Invito, PRO Sport, Steve Madden en Intreza.

    Dinsdag werd al bekend dat schoenenwinkelketen Ziengs de nieuwe eigenaar is van de winkels van Scapino. Die overeenkomst betreft 140 tot 180 van de in totaal bijna 200 zaken inclusief voorraden en inventaris. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) ging onder voorbehoud al akkoord met de overname na een zogeheten spoedbesluit.

    Het definitieve aantal over te nemen winkels Scapino hangt mede af van nog af te spreken huurvoorwaarden. Ziengs heeft de intentie om 1600 tot 1800 van de circa 2000 werknemers van Scapino in de winkels, distributiecentrum en op het hoofdkantoor een nieuw dienstverband aan te bieden.

    Brantano

    De winkels van Brantano in België en Luxemburg komen vermoedelijk in handen van Brantnew, een samenwerking tussen R&S Retail, FNG Group en de familie Torfs, in België bekend van de gelijknamige schoenenwinkels. Die transactie heeft onder meer betrekking op alle 130 winkels en alle ruim 1100 medewerkers van Brantano in beide landen.

    Over de verkoop van de overige winkelformules wordt binnenkort meer bekendgemaakt, aldus de curatoren. Ze hebben ''goede hoop" dat nagenoeg alle formules in de markt kunnen blijven. Ook kan naar verwachting een aanzienlijk deel van de werkgelegenheid bij deze formules worden behouden.
  5. VolvoR 20 januari 2016 10:36
    quote:

    jan6307 schreef op 20 januari 2016 09:24:

    [...]

    Moet je Alescon nog verder een poot uittrekken??
    Nee hoor, heb ik niks meer mee te maken. Per 1 febr. beginnen in Emmen als jobhunter voor een reïntegratiebedrijf voor alleen Wajongeren en Wia kandidaten. Heb ik zin in. Daarnaast nog wat auto's en een beetje aandelen.Werkbureau heb ik verkocht aan mijn compagnon, en zelfs Heijmans heeft netjes betaald, heeft wel veel moeite gekost maar eindelijk.Ben vooral bezig met daghandel fagron en arcelor.Pharming en Kardan staan ook weer lekker laag om een ritje mee te maken richting de cijfers.
    Succes.
26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0700 -0,02%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.076,70 -0,34%
Gold spot 2.321,86 -0,01%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links