Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Aandeel NN Group AEX:NN.NL, NL0010773842

 • 48,560 25 jan 2022 17:35
 • +0,650 (+1,36%) Dagrange 47,860 - 48,570
 • 974.818 Gem. (3M) 774,9K

NN 2016

281 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 10 voda 11 januari 2016 16:09
  Rabo wijzigt favorietenlijst - Market Talk

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Analisten van Rabobank hebben hun favorietenlijst voor dit jaar flink gewijzigd, maakte de bank maandag bekend. Beter Bed, IMCD, KPN, NN Group en Wolters Kluwer werden opgenomen in de lijst, wat ten koste ging van ASM International, ING Groep en OCI. Ahold en BAM Group blijven gehandhaafd in de favoritetenlijst voor 2016. Thema's voor dit jaar zijn volgens de Rabo-analisten onder meer blootstelling aan landen met een aantrekkende economie, zoals Nederland en Frankrijk, bedrijven die goed kunnen omgaan met lage grondstof- en olieprijzen en die een goede en voorspelbare vrije kasstroom hebben. Ook letten de analisten van Rabobank op de kans dat een onderneming wordt overgenomen. Als meest waarschijnlijke overnamekandidaten in Nederland noemen de analisten BinckBank, Brunel International en Fugro. Geen van deze fondsen staat op de favorietenlijst. (amsterdam@dowjones.com)


  Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

 2. forum rang 10 voda 15 januari 2016 15:59
  NN Group kleiner in TenCate

  Gepubliceerd op 15 jan 2016 om 06:53 | Views: 2.508

  AMSTERDAM (AFN) - NN Group heeft zijn belang in TenCate verkleind. Dat bleek vrijdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

  NN heeft nu een kapitaalbelang en stemrecht van 2,07 procent. Dat was eerder nog 3,75 procent. De meldingsplicht van het nieuwe belang is 13 januari, aldus de registers van de toezichthouder.
 3. forum rang 10 voda 27 januari 2016 16:27
  Verzekeraars voorlopig niet van woekerpolis af

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Nederlandse verzekeraars zijn voorlopig nog niet van het tien jaar oude woekerpolisdossier af, blijkt woensdag vanuit verschillende hoeken.

  Het begon woensdagochtend met een oproep van de vereniging Woekerpolis.nl aan tussenpersonen en voormalige medewerkers van verzekeraars, om floppy's met software uit de jaren negentig van de vorige eeuw op te sturen, omdat dit zou kunnen helpen in de collectieve claimzaken tegen de verzekeraars.

  De software waarmee offertes werden gemaakt in de begintijd van de woekerpolissen, zou moeten aantonen dat verzekeraars hun klanten bewust onmogelijk hoge rendementen hebben voorgerekend.

  De claimclub heeft al de hand gelegd op zogenaamde 'sjoemelsoftware' van Reaal, de verzekeraar die inmiddels is omgedoopt tot Vivat en overgenomen door het Chinese Anbang. Het woord sjoemelsoftware deed zijn intrede onlangs door een uitlaatgassenschandaal bij de Duitse autofabrikant Volkswagen, dat verder niets met de Nederlandse woekerpolisaffaire te maken heeft.

  Die affaire kwam aan het licht na een onderzoek van de Autoriteit Financiele Markten (AFM) in 2006. Dat liet zien dat de beleggingsverzekeringen die in de voorgaande jaren met miljoenen verkocht waren, complex en duur zijn en erg nadelig om stop te zetten. In de jaren daarna schikten de grote verzekeraars Delta Lloyd, ING, ASR en SNS Reaal ieder voor honderden miljoenen euro's.

  De betaalde compensatie was echter maar een fractie van de totale geleden schade, die door de Amsterdamse professor Arnoud Boot in 2010 werd geschat op EUR20 miljard tot EUR30 miljard. Sindsdien blijven claimorganisaties regelmatig overwinningen boeken in procedures tegen Nederlandse verzekeraars, waaronder Aegon (AGN.AE) en het van ING (INGA.AE) afgesplitste NN Group (NN.AE).

  Na het verzoek om floppy's van woensdagochtend eisten de belangenclubs Wakkerpolis en Consumentenbond woensdagmiddag dat ASR alle tienduizenden polishouders van Waerdye-woekerpolissen evenveel compensatie biedt als de groep van enkele honderden polishouders die daarover klaagde bij klachteninstituut Kifid.

  Als niet alle polishouders dezelfde compensatie van duizenden euro's per klant krijgen, is er sprake van rechtsongelijkheid, stellen de belangenclubs. Ze dreigen dan met een collectieve claimprocedure.

  Woordvoerder Anita Wassink van ASR zei dat de verzekeraar de brief woensdagmiddag heeft ontvangen en dat die nu eerst zal worden bestudeerd, voordat ASR erop reageert. Het is een lijvig document, voegde ze daaraan toe.

  Niet alleen Nederlandse verzekeraars moeten lasten nemen voor zogeheten 'misselling'-praktijken, maar ook banken buiten Nederland.

  Woensdagochtend meldden zowel Royal Bank of Scotland (RBS) als het Spaanse Banco Santander een voorziening van honderden miljoenen ponden, voor de massale verkoop van inkomensverzekeringen aan Britten die deze polissen niet nodig hadden. Omdat claims uiterlijk 2018 moeten worden ingediend, wordt tot die tijd een groeiende instroom van claimzaken verwacht. In totaal zullen Britse banken voor tenminste GBP5 miljard (EUR6,6 miljard) aan voorzieningen nemen voor dit schandaal, meldde Sky News afgelopen zaterdag, waarmee de totale kosten zouden oplopen tot GBP30 miljard (EUR39 miljard).


  Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

 4. forum rang 10 voda 28 januari 2016 16:26
  Vraag naar NN-aandelen blijft sterk - Market Talk

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De beperkte korting van 3% die ING (INGA.AE) biedt aan de Aziatische investeerders bij de omruil van hun resterende achtergestelde obligaties in aandelen NN (NN.AE), wijst op een sterke marktvraag naar het aandeel van de verzekeraar, stelt SNS Securities. De negatieve impact op de koers van de aandelen die nog boven de markt hingen blijft daarmee beperkt. SNS heeft een accumulate-advies op NN en buy-advies op ING. Beide aandelen noteren donderdag rond 9.30 uur 0,5% hoger en houden daarmee gelijke pas met de AEX-index. Het aandeel NN is sinds de beursgang in juli 2014 met 47% gestegen, terwijl ING een vergelijkbare winst in de tussenliggende periode inmiddels vrijwel weer geheel heeft ingeleverd.(archie.vanriemsdijk@wsj.com)


  Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

 5. forum rang 10 voda 28 januari 2016 16:37
  ING-belang in NN daalt onder 15%

  AMSTERDAM (Dow Jones)--ING Groep nv (INGA.AE) heeft zijn belang in NN Group (NN.AE) verder verlaagd, door de resterende pluk achtergestelde obligaties van een groep Aziatische kerninvesteerders om te wisselen voor aandelen NN en contanten.

  Het belang van ING in NN daalt door de transactie tot 14,1% van 16,2%. De transactie zal naar verwachting op 2 februari plaatsvinden.

  Het gaat om de derde en laatste tranche van een achtergestelde lening van in totaal EUR1,125 miljard, die in 2014 in obligaties werd uitgegeven aan drie Aziatische institutionele beleggers, voorafgaand aan de beursgang van NN.

  Van de laatste tranche van EUR337,5 miljoen wordt EUR208 miljoen omgeruild in 6,9 miljoen aandelen NN, voor een prijs van EUR30,34 per aandeel, wat een korting biedt van 3% op de slotkoers van 22 januari.

  Een deel van het bedrag, EUR129,5 miljoen, zal worden voldaan in contanten aan RRJ Capital - een van de drie investeerders. De andere twee investeerders zijn Temasek en SeaTown.

  De eerste tranche was omgeruild in aandelen bij de beursgang van NN, voor EUR19,70 per aandeel. De tweede tranche werd op 15 juni 2015 omgeruild voor EUR24,78 per aandeel.

  Na de transactie, die het belang van ING beneden 15% brengt, wordt de benoeming van Dick Harryvan en Robert Jenkins als commissarissen bij NN van kracht. De twee werden op 6 oktober benoemd door de aandeelhoudersvergadering van de verzekeraar.


  Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

 6. [verwijderd] 8 februari 2016 21:36
  quote:

  Slnc schreef op 8 februari 2016 16:02:


  iemand een idee waarom NN zo hard wegzakt? vrijdag ook al 3,8%


  Nope...ja alles zakt weg.
  Maar dit jaar kan ik niet echt snappen dat men NN verkoopt.
  Kan het me ieder jaar voorstellen.....maar dit jaaar niet.

  Maar goed het is pas februari....komt nog wel goed voor december met NN.

 7. forum rang 10 voda 16 februari 2016 16:18
  Verzekeraars gevoelig voor obligatierisico - Market Talk

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Europese verzekeraars moeten oppassen voor verder verslechterende obligatiemarkten, stelt J.P. Morgan dinsdag, omdat dit kan leiden tot downgrades van ratings en wanbetalingen. Verzekeraars geven doorgaans alleen aan hoe gevoelig ze zijn voor hogere risico-opslagen op obligaties, maar bij downgrades en wanbetalingen op grote schaal kunnen de solvabiliteitsratios onder het Solvency II-kapitaalregime sneller dalen, denken de J.P. Morgan-analisten. Hun voorkeur gaat daarom uit naar verzekeraars met een sterke "kapitaalvoorraad", die daarmee de "kapitaalstroom" richting aandeelhouders op gang kunnen houden. Dat zijn met name NN Group, Munich Re, Standard Life en Allianz, met alle vier een overweight-advies. Bij sommige verzekeraars waar het eigen vermogen van lagere kwaliteit is, kan bufferkapitaal hierdoor niet worden verschoven naar de onderdelen waar problemen zijn - bijvoorbeeld in de obligatieportefeuilles, of door impairments op aandelen na de recente marktdalingen. De analisten zien hier meer risico bij Delta Lloyd, met een neutral-advies, en mogelijk Aegon, met een overweight-advies. Het aandeel NN Group noteert dinsdag rond 10.00 uur 0,1% lager, Delta Lloyd verliest 2,0% en Aegon noteert vlak in een 0,6% hogere AEX-index. (archie.vanriemsdijk@wsj.com)


  Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

 8. forum rang 10 voda 17 februari 2016 21:52
  KBC en nog 6 aantrekkelijke dividendaandelen

  Door Belegger.nl op 17 feb 2016 om 08:42 | Views: 6.840


  Traditionele inkomstenbronnen leveren ten opzichte van hun langetermijngemiddelden maar teleurstellende rendementen op. Zo levert cash een negatief rendement op en krijgen beleggers voor veel Europese 10-jaars staatsobligaties minder dan 1% rente. Daarnaast hebben aandelen van 60% van de Europese bedrijven momenteel een dividendrendement dat hoger is dan de rente op obligaties van die bedrijven. Het is daarom niet gek dat beleggers hun heil zoeken in Europese aandelen met een hoog dividendrendement, stellen Michael Barakos en Thomas Buckingham, portfoliomanagers van het Europe Strategic Dividend Fund van JP Morgan. -

  Groeimarkt

  Ook NN Group staat op de favorietenlijst met een verwacht rendement van 4,9% in 2016. Het bedrijf is volgens de portfoliomanagers erg goed gekapitaliseerd. "Zoals tijdens de meest recente capital markets day ook werd onderstreept, heeft het bedrijf een kaspositie van 1,6 miljard euro wat bijna twee keer zoveel is als tijdens de beursgang. Dit zorgt voor flexibiliteit als het gaat om toekomstige potentiële veranderingen qua solvency-eisen in de industrie en maakt dat het bedrijf in de toekomst substantiële hoeveelheden kapitaal uit kan keren aan aandeelhouders."

  (ingekort)
  - See more at: www.belegger.nl/Column/171848/KBC-en-...
 9. forum rang 10 voda 19 februari 2016 14:18
  Volaliteit kan obligaties verzekeraars raken - Market Talk

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Verzekeraars zullen naar verwachting in verschillende mate bestand zijn tegen het uitdagende marktklimaat op de obligatiemarkt, vooral nu het Solvency II-toezichtskader van kracht is geworden, stelt Commerzbank. De analisten denken dat AXA (CS.FR) Zurich (ZURN.VX), Nationale-Nederlanden (NN.AE) en Aegon (AGN.AE) in dit opzicht veerkrachtig zijn, mede dankzij technische aspecten van hoe zij onder Solvency II omgaan met oplopende 'credit spreads', oftewel risico-opslagen op obligaties. Het Italiaanse Generali (G.MI) en het Duitse Talanx (TLX.XE) lijken gevoeliger voor een stressscenario. Kredietanalist Sonja Zinner van Commerzbank noemt de obligaties van AXA met couponrentes 3,875%, 5,77% en 6,211% en die van NN Group met een couponrente van 6,375% aantrekkelijk. (tasos.vossos@dowjones.com)


  Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


 10. forum rang 10 voda 24 februari 2016 16:16
  Verzekeraars moeten bij dividend denken aan flatteuze rente

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Verzekeraars moeten in hun dividendbeleid rekening houden met de impact van de rekenrente die hun kapitaalbuffer flatteert. Dat stelt toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) woensdag in een nieuwsbrief.

  Dit zou een tegenvaller kunnen zijn voor verzekeraars waar de impact van deze rekenrente op de kapitaalbufer relatief groot is, bijvoorbeeld omdat zij lange gegarandeerde verplichtingen hebben. Onder andere bij Delta Lloyd (DL.AE) en ASR flatteert de rekenrente de kapitaalbuffers aanzienlijk.

  Verzekeraars mogen sinds 2012 gebruikmaken van de ultimate forward rate, of UFR, om hun toekomstige verplichtingen te berekenen. Deze rentecurve veronderstelt dat de marktrente op termijn naar het historische gemiddelde van 4,2% terugkeert.

  Op de markt wordt echter een veel lagere toekomstige rente ingeprijsd. De UFR verlaagt de toekomstige verplichtingen dus fors en geeft daarmee een positiever beeld van de kapitaalpositie dan de huidige marktrente rechtvaardigt.

  In het nieuwe Solvency II-raamwerk worden de kapitaalratio's van verzekeraars volatieler, stelt DNB. Daarbij stijgt ook de impact van de niet-marktconforme UFR-rekenrente.

  DNB wijst er verder op dat Solvency II meer aandacht schenkt aan de interne schulden op groepsniveau, of 'double leverage', en de verdeling van de kapitaalbuffers tussen de groep en de bedrijfsonderdelen.

  De toezichthouder start in maart een onderzoek om te zien of het kapitaalbeleid van verzekeraars Solvency II-proof is. Dat document benoemt de stappen die de verzekeraar kan zetten als de buffer onder de interne doelstelling zakt. Dit heeft volgens DNB een preventieve werking.

  De toezichthouder focust in het onderzoek op de onderbouwing van de interne kapitaaldoelstelling, de omgang met de UFR-rekenrente en met long term guarantee-maatregelen (LTG), en het dividendbeleid.

  LTG-maatregelen zijn aanpassingen die verzekeraars mogen doen bij de berekening van hun kapitaalbuffer: de zogenaamde 'matching adjustment', de 'volatility adjustment' en overgangsregelingen voor risicovrije rentes en technische voorzieningen.

  De eerste resultaten van het onderzoek worden voor de zomer met de sector gedeeld.


  Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

 11. forum rang 10 voda 24 februari 2016 16:32
  'NN boekt sterke winstgroei'

  Gepubliceerd op 24 feb 2016 om 13:16 | Views: 2.363

  AMSTERDAM (AFN) - NN Group (Nationale-Nederlanden) heeft zijn nettowinst vorig jaar ruimschoots verdubbeld. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die de verzekeraar donderdag voorbeurs publiceert.

  De analisten voorzien in doorsnee een nettowinst van 1,4 miljard euro voor 2015, tegen een positief resultaat van 588 miljoen euro over 2014. De operationele winst ging naar schatting van 1,1 miljard naar 1,4 miljard euro.

  NN Group boekte in het derde kwartaal minder winst dan een jaar eerder. De operationele winst uit voortgezette activiteiten verdubbelde in die periode wel bijna.
 12. forum rang 5 Nel 25 februari 2016 09:59
  NN blijft op reduce bij KeplerCheuvreux - Market Talk

  AMSTERDAM (Dow Jones)--KeplerCheuvreux verhoogt het koersdoel maar handhaaft het reduce-advies voor NN Group (NN.AE), na tegenvallende operationele resultaten over het vierde kwartaal, terwijl het slotdividend hoger uitviel verwacht. De operationele winst van EUR250 miljoen was 8% lager dan verwacht, stelt analist Benoit Petrarque van KeplerCheuvreux. Dat kwam onder andere doordat het Nederlandse levenbedrijf als gevolg van lagere fees 4% minder opbracht dan verwacht, ondanks een meevaller van EUR12 miljoen voor aangepaste technische voorzieningen en amortisatie van hypotheken. De cash in de holding valt 12% hoger uit dan verwacht met EUR1,95 miljard, dankzij het doorsluizen van dividend naar de holding. Het koersdoel gaat omhoog naar EUR28 van EUR24. Het aandeel NN noteert donderdag rond 9.50 uur 3% lager op EUR27,07, na een aanvankelijke koersstijging van 7%. De AEX stijgt 1,4%. (archie.vanriemsdijk@wsj.com)
 13. forum rang 4 appiehappie 25 februari 2016 09:59
  nn aandeel is te duur. Dat is al veel eerder geschreven. ING heeft haar belang al afgestoten! Koers zal volgens mij de komende tijd gedrukt gaan worden door shorters en marktomstandigheden. Kansen liggen er meer bij Aegon! 6 aandelen Aegon voor 1 nn. qua dividend ong. Gelijk. Aegon heeft er hoger stijgingspercentage.
281 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

NN Group Meer »

Koers 48,560   Verschil +0,65 (+1,36%)
Laag 47,860   Volume 974.818
Hoog 48,570   Gem. Volume 774.946
25 jan 2022 17:35
Premium

Nieuw pensioenstelsel biedt kansen voor NN Group

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over financials

  6 december 2017 16:13 - Vimeo

 2. video thumbnail

  ASR is helemaal los

  15 september 2017 13:18 - Vimeo

 3. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over NN, Aegon en ASR

  9 mei 2017 16:52 - Vimeo

 4. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over Delta Lloyd

  27 oktober 2016 17:12 - Vimeo

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links