Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AKZO Nobel draadje 2016

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
91 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Coldplay
0
quote:

alrob schreef op 10 jul 2016 om 17:08:Wellicht met calls als koers nog flink verder zakt.


Calls kopen in een periode van dalende koersen (= oplopende volatiliteit) is meestal niet de beste strategie. Immers, je koopt verwachtingswaarde.

En dat deel van de premie raak je weer kwijt zodra de koers weer gaat oplopen.

Coldplay
0
Voor mij werken de 'pure' aandelen het beste. En dan vooral die aandelen die ik fundamenteel koopwaardig vind en op basis van koersniveaus uit het verleden een interessant niveau bereikt hebben.

Akzo is zo'n aandeel en vanaf 53.76 zit ik erin.

www.aandelenfabriek.nl/akzo/

Coldplay
0
Even afkoelen na de stijging van 10% vanaf de slotkoers van 27 juni.

Komende dinsdag 19 juli 2e kwartaal cijfers !! Via de AKZO button op de onderstaande link kom je bij de financiële kalender van AKZO uit.

www.aandelenfabriek.nl/akzo/

voda
0
Causeway Capital vergroot belang in AkzoNobel

Zowel kapitaalbelang als stemrecht licht verhoogd.

Causeway Capital Management heeft een groter belang in AkzoNobel gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 13 juli 2016.

Causeway Capital meldde een kapitaalbelang van 6,74 procent met een stemrecht van 5,01 procent.

Op 26 januari dit jaar meldde Causeway Capital nog een kapitaalbelang van 6,48 procent met een stemrecht van 4,94 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Turbo player
0
Iemand al enig reactie wat het aandeel dinsdag gaat doen?
Komen er goede cijfers?

Bedankt voor de reactie
voda
0
Beursblik: lagere winst voor AkzoNobel

Ook omzet in tweede kwartaal onder druk.

AkzoNobel heeft in het tweede kwartaal zowel de omzet als de winst zien dalen. Dit is de gemiddelde verwachting van 13 door Vara Research ondervraagde analisten in een door AkzoNobel zelf gepubliceerde consensus.

De analisten voorzien na een zeer sterk vergelijkbaar kwartaal een jaar geleden gemiddeld een 10,6 procent lagere nettowinst van 296 miljoen op een 2,7 procent gedaalde kwartaalomzet van 3.842 miljoen euro. De marktvorsers verwachten gemiddeld een 1,6 procent hoger bedrijfsresultaat (EBITDA) van 620 miljoen euro.

Analisten van Barclays gaven aan ruim onder de consensus uit te komen, omdat zij een "minder constructieve" kijk op de verfactiviteiten van AkzoNobel hebben.

Analist Markus Mayer van Baader Helvea Equity Research denkt dat de resultaten van Decorative Paints, na het sterke eerste kwartaal, wel eens teleurstellend zouden kunnen zijn. Bij Performance Coatings ziet Mayer nog geen opleving bij de afnemers in de olie- en scheepvaartindustrie.

Analist Wim Hoste van KBC Securities merkte in een sectorrapport op dat het concern na jaren van herstructureringen en desinvesteringen solide posities in de kernactiviteiten verf, coatings en specialty chemicals inneemt en daarbij de winstgevendheid significant heeft opgevoerd.

De marktvorser van KBC voegde daaraan toe de doelstelling van AkzoNobel van een EBIT-marge van 9 tot 11 procent voor de middellange termijn conservatief te vinden, omdat in 2015 al een marge van 10,3 procent werd gerealiseerd.

Hij voorziet in het tweede kwartaal een lagere omzet als gevolg van negatieve valuta-invloeden en een mindere prijs/mix verhouding.

Hoste vindt de waardering van het aandeel aantrekkelijk, zowel afgezet tegen chemische sectorgenoten als tegen concurrenten in de verf- en lakkenmarkt.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel AkzoNobel maandag 1,4 procent hoger op 59,51 euro. Dinsdag voorbeurs komt de onderneming met de cijfers over het tweede kwartaal.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
gerrit 69
0
Ik vind de afstraffing weer eens buiten proportie.
SBM=Offshore betaald een hogere boete en het aandeel werd gisteren beloond met een 16 procent koersstijging omdat zogenaamd de onzekerheid verdwenen was.
Ook deze koersstijging was weer eens zwaar overdreven.
AKZO maakt nog altijd winst en geeft een goed dividend.
gerrit 69
0
www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/akzo-n...

AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel blijft last houden van de matige economische ontwikkelingen in veel van zijn markten. Het verf- en chemieconcern wist zijn verkopen vorig kwartaal licht op te voeren, maar kampte opnieuw met dalende prijzen en negatieve wisselkoerseffecten.

AkzoNobel meldde dinsdag een omzet van 3,7 miljard euro over het tweede kwartaal. Dat was 6 procent minder dan een jaar eerder. Ook de nettowinst zakte met 6 procent, naar 312 miljoen euro, maar dat kwam vooral door eenmalige meevallers die vorig jaar konden worden bijgeschreven. Het bedrijfsresultaat (ebit) verbeterde met 9 procent, tot 491 miljoen euro. Dat resultaat was beter dan analisten voorspelden.

Akzo gaf aan dat de marktomstandigheden de komende tijd onzeker blijven ,,met uitdagende omstandigheden in verschillende landen en segmenten''. De prijzen blijven onder druk staan, terwijl de tegenwind op de valutamarkt evenmin afneemt.

Zwakke groei

Afgelopen tijd sneed het mes van de lagere prijzen voor Akzo aan twee kanten. Afzetprijzen staan onder druk door de zwakke economische groei, maar tegelijkertijd zakken inkoopkosten door de daling van de olieprijs. Dat laatste effect wordt de komende maanden waarschijnlijk echter minder groot, terwijl de daling van de afzetprijzen aanhoudt.

Bestuursvoorzitter Ton Büchner gaf aan dat de omstandigheden in Europa de afgelopen tijd licht zijn verbeterd. Tegelijkertijd zorgen de brexit en de recente onrust in Turkije voor nieuwe onzekerheid in de regio. Akzo houdt vast aan zijn activiteiten in Groot-Brittannië, waar het naar eigen zeggen een sterke positie heeft. Problemen op de Britse huizenmarkt kunnen de verfverkopen in het land wel onder druk zetten.
voda
0
Correctie: Update: Minder winst voor AkzoNobel bij dalende omzet

Bedrijf voorziet aanhoudende deflatie en nadelige wisselkoerseffecten.

AkzoNobel heeft in het tweede kwartaal als gevolg van een geringe volumegroei en negatieve wisselkoerseffecten, conform de verwachting van analisten, de winst en de omzet zien dalen. Dit maakte het verf- en chemieconcern uit Amsterdam dinsdag voorbeurs bekend.

Het concern voorziet aanhoudende deflatie en nadelige valuta-effecten en uitdagende omstandigheden en verschillende regio's en marktsegmenten.

De omzet daalde met 6 procent naar 3.711 miljoen euro, het bedrijfsresultaat (EBIT) exclusief eenmalige posten steeg met 9 procent naar 491 miljoen euro, mede dankzij lagere kosten, maar de aan aandeelhouders toe te kennen nettowinst daalde juist weer met 6 procent tot 312 miljoen euro. Vorig jaar werd de nettowinst in het tweede kwartaal gestuwd door een eenmalige bate uit de verkoop van Paper Chemicals aan Kemira.

Analisten hadden gemiddeld een nettowinst van 296 miljoen euro, een EBIT van 463 miljoen euro en een kwartaalomzet van 3.842 miljoen euro voorzien.

"Onze focus blijft op continue verbetering en autonome groei in onze kernactiviteiten", zei bestuursvoorzitter Ton Büchner in een toelichting op de kwartaalcijfers, maar hij sloot aanvullende acquisities ook niet uit. De topman voegde daaraan toe dat de marktomgeving in 2016 onzeker blijft met in veel landen en segmenten "uitdagende omstandigheden". Deflatoire druk en valutategenwind zullen naar verwachting van AkzoNobel aanhouden.

De volumegroei van AkzoNobel bedroeg afgelopen kwartaal slechts 1 procent, gedreven door Decorative Paints en Performance Coatings. "De volumegroei bij Deco bedroeg één procent, vooral dankzij Azië, en bij Coatings nam het volume met twee procent in alle marktsegmenten toe, waar de volume-ontwikkeling bij Specialty Chemicals vlak was", zei Büchner in een telefonische toelichting.

AkzoNobel ziet nog geen verbetering optreden in de eindmarkten voor olie- en gas, "en we verwachten dat ook niet op korte termijn", zei de topman desgevraagd tegen ABM Financial News.

Het rendement op de omzet steeg van 11,4 naar 13,2 procent en het rendement op investeringen nam toe van 12,2 naar 15,1 procent. Zowel het rendement op de omzet als op de investeringen steeg bij alle drie de bedrijfsonderdelen.

Het aandeel AkzoNobel sloot maandag op 59,53 euro.

Update: om meer informatie en toelichting CEO toe te voegen.

Correctie: om juiste koers van het aandeel weer te geven.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Pbm
0
Akzo neigt omhoog maar 1 partij manipuleert de koers voortdurend naar beneden met zeer kleine orders. De koers stijgt bij grotere orders en dealt bij miniscule orders. Dit geschiedt al dagen achtereen. Als de koers intraday eindkoers vorige dag bereikt dan worden direct kleine orders ingelegd op steeds lagere koersen om de koers te laten zakken. Als volume aantrekt dan is deze shorter de pineur en zal de koers hard stijgen. Zelfde beeld zie je bij Randstad.
Pbm
0
Mooi voorbeeld van koersorkestratie. Akzo met miniscule orders naar beneden gezet. Feest gat nog even door. Maar als amerikaanse beurzen opengaan en de handel fors zal nemen is het gedaan met de kleine manipuleerder vrees ik. Dan zou het aandeel van nu -0.4% wel een fors in de plus kunnen sluiten. Anders volgende week wel.
voda
0
AkzoNobel breidt coatingbelang in Egypte uit

Gepubliceerd op 26 jul 2016 om 11:08 | Views: 1.059

AMSTERDAM (AFN) - AkzoNobel heeft zijn belang in een Egyptisch dochterbedrijf vergroot. Dat meldde het verf- en chemiebedrijf dinsdag, zonder op financiële details in te gaan.

Het concern vergrootte zijn belang in AkzoNobel Powder Coatings van 60 naar 100 procent. Dat bedrijf exploiteert een coatingsfabriek in Caïro en heeft een belang van 90 procent in het handelsbedrijf AkzoNobel Powder Coatings Trading.

Akzo sprak in een toelichting van een belangrijke stap in het streven om de eigen positie te versterken. De totale markt voor poedercoatings groeit de komende jaren wereldwijd naar verwachting met zo'n 7 procent per jaar, tot ruim 11 miljard dollar in 2020. Er is volgens Akzo veel vraag naar de coatings, onder meer vanuit de auto- en verpakkingsindustrie.
[verwijderd]
0
Vooralsnog een mooie plus. Benieuwd wat het ons volgende week met de cijfers zal gaan brengen!
cortrexmarketing.ru
gerrit 69
0
Het aandeel AKZO heeft steun op € 57,00 en weerstand op € 61,00
De dalende lijn k op de grafiek geeft min of meer deze weerstand aan
Boven de € 61,00 komt er ruimte vrij om te stijgen naar globaal € 66,00
www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/AKZ-g...
91 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Akzo Nobel Meer »

Koers 84,160   Verschil +0,13 (+0,15%)
Laag 83,620   Volume 452.965
Hoog 84,480   Gem. Volume 667.396
17-okt-19 16:55
label premium

AkzoNobel krikt winstgevendheid op

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium