Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Januari Macintosh

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
110 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
bik
1
Misschien gaat Ome Pjotter nog een beetje ondergraven,he's running out of empty boxes.Uiteindelijk wil onze Claudia Strater ook wel eens van een lekkere beur[t]s notering genieten.Pffft.
voda
1
Macintosh verkoopt 20 Dolcis winkels aan Nelson Schoenen

AMSTERDAM (Dow Jones)--Macintosh Retail Group nv (MACIN.AE) heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van 20 van zijn circa 60 Dolcis-winkels, inclusief voorraden en inventaris, aan Nelson Schoenen bv. Dit is maandagavond bekend geworden.

Het is de bedoeling dat de Dolcis-vestigingen worden omgebouwd naar het concept van Nelson Schoenen, dat in Nederland 75 winkels heeft onder die naam en 35 Ecco brandstores.

Hoeveel Dolcis-vestigingen uiteindelijk worden overgenomen door Nelson, "hangt mede af van de door Nelson Schoenen met verhuurders te maken afspraken over de huurvoorwaarden", meldt Macintosh in een persbericht.

De Dolcis winkels worden de komende weken door de curatoren doorgezet. Over financiele details of transactievoorwaarden worden verder geen uitspraken gedaan.

Familiebedrijf Nelson Schoenen is van plan om een nieuw arbeidscontract aan te bieden aan het winkelpersoneel van de over te nemen vestigingen en aan een deel van de in het hoofdkantoor / distributiecentrum in Den Bosch werkzame medewerkers. In totaal gaat het daarbij om ongeveer 200 van de circa 700 Dolcis medewerkers.


Door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


jan6307
0
bik
0
Wellicht is Ome Peter,of van der Neihuus weer lege huls aan het inslaan van de Schoenenreus?Grmpffft.
jaar2018
0
quote:

jan6307 schreef op 11 feb 2016 om 11:44:


Worden er om 10.20 1.2 miljoen aandelen gekocht op 0.03

Komt er meer belangstelling???

Ja Jan, goed gezien ze worden door V&D overgenomen
bik
0
Of was het wellicht Media Tycoon Johnnie & Co? Uiteidelijk moet deze superbeleggert flink aan de bak om heftig te middelen. GNIFFLE.
ch@rter
0
Als johnnie dit soort keuzes blijft maken, kannie aanschuiven voor een voedselpakket. Tommy2/postzegelknallers/deltalaag
Diegene met de 1.2 mio staat momenteel al 12.000 euroknallers in de -
En als ie ze loslaat blijft er een mager biedje over op de 2
bik
0
Het is een teken,er moet een plan achter zitten.Zie me nog wel weer 3 jaar in het wachthok vertoeven.Zal een aanvraag doen veur een glasvezelkabel aansluiting.Je moet wel in de Pharming geduld spiraal modus blijven kunnen verkeren,anders wordt het weer Dico-nisch afzien.Grrrr.
ch@rter
0
$Johnnie (of Jan) heeft m weer even op de 3 gezet met geld wattie nog in een oude jas had gevonden wattie ooit terugkreeg als wisselgeld van een lunch, anders zag zijn porto er wel heel tomaatjensrood uit in het weekend. Kortom zolangienietverkooptheeftiegeenverliesprincipe.
bik
0
Die 15K zijn van ondegetekende.Heb er nu veur zoon 5 ton inzitten.Dead or the gladiators.Voedselbank of Fageltjes,roept U maer.>>>>>>>
ch@rter
0
Dan was die andere 5k op zeker van Jan.
Halve meloen?? Das bijna een nwe vw polo met sjoemelboemelsjoftware in ut kinderzitje ..
Pittig heur bik .. ouwe daredevil ;)
Wie niet waagt die niet wint, wie niet schijt die niet stinkt. Prrrut
bik
0
Good meurning,do jou have a rum for me?Nieuwe ronde nieuwe kansen,Ga vedaag het wachthok maer eens een likje verf geven,me boy.Slagboom smeren en dranghekken plaatsen,veur het grote Invarko succes.Viva the giant of shoes.Grrr.
The Duck Master
0
Bikmans, jij nog op een alleraardigst instapkoersje in kunnen stappen in die stinkschoenen?
Spes
1
Interessant artikel in het FD over een fusieakkoord dat Macintosh met Bristel had gesloten. Verklaart de volatiele bewegingen vorig jaar.

Macintosh werd op haar na gered door moederbedrijf Bristol
Gijs den Brinker
, Wouter Keuning

Vandaag, 06:00

Update: vandaag, 11:16

Krantentitel: ‘Macintosh werd op haar na gered door Belgisch ESG’


Het failliete retailconcern Macintosh, beter bekend van de schoenenwinkels Dolcis, Manfield en Brantano, was vorig jaar dicht bij een redding. Het concern tekende in de zomer een principeakkoord over een fusie met Euro Shoe Group (ESG), de Belgische moeder van schoenenwinkelketen Bristol.

Dat blijkt uit een reconstructie die deze krant maakte van de val van Macintosh. In plaats daarvan viel Macintosh om en werd het in brokstukken verkocht. Alleen voor de schoenenketens Invito, PRO 0031 en Steve Madden zijn nog geen kopers gevonden. De curatoren verwachten de laatste levensvatbare onderdelen deze week te verkopen, zegt een woordvoerder.

De deal met ESG was tot in detail uitgewerkt. Door de krachten te bundelen zou de combinatie een sterkere inkoop- als marktpositie verwerven. Het Macintosh-deel zou een flinke facelift krijgen en er zou worden gesnoeid in merken en managementlagen.

De fusie was onder voorbehoud. Eerst moest Macintosh’ schoenenbedrijf in de Benelux schuldenvrij worden door woonwinkelketen Kwantum en de Britse tak te verkopen. Vooral de Engelse activiteiten, in oktober verkocht, leverden echter weinig op. Hierdoor bleef een nettoschuld over van circa €?45 mln. Toen in het najaar de resultaten ook tegenvielen, klapte de deal.

Na de mislukte fusie zocht Macintosh nog tevergeefs naar kopers voor het retailbedrijf, in zijn geheel of in delen. Behalve met ESG werd gesproken met onder meer Unlimited Sports Group (bekend van Perry Sport) en de familiebedrijven Nelson en Ziengs.

De nood werd richting het einde van het jaar steeds hoger, want er was geen geld voor nieuwe collecties. Toen de aandeelhouders, potentiële kopers en banken er niet uitkwamen, viel op 22 december, drie dagen voor Kerst, het doek voor Macintosh. Het retailconcern, waar op dat moment nog ruim drieduizend mensen werkten, vroeg uitstel van betaling aan.

ESG geeft geen commentaar.
ch@rter
0
Kun je nagaan wat er allemaal achter de schermen heeft plaatsgevonden, waarvan wij de helft waarschijnlijk nog niet weten en nooit te weten komen.

Macintosh was, is en blijft brandhout.

Abtje van mij spes voor de post!
bik
0
quote:

The Duck Master schreef op 15 feb 2016 om 14:43:


Bikmans, jij nog op een alleraardigst instapkoersje in kunnen stappen in die stinkschoenen?

50K instappers,wie maakt mij los? Master of all Ducks,wat moet ge in godesnaam met 1,2 million stockjes? Overnamenieuws?Grrrrr.
bik
0
quote:

jan6307 schreef op 11 feb 2016 om 11:44:


Worden er om 10.20 1.2 miljoen aandelen gekocht op 0.03

Komt er meer belangstelling???
Wanneer komt van der Nijenburcht weer eens buiten spelen?Grrrr.
110 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
01-jan-01 00:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium