Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

IMCD 2016

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
35 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Lucerne kleiner in IMCD

Gepubliceerd op 22 jun 2016 om 08:11 | Views: 2.089

AMSTERDAM (AFN) - Lucerne Capital Management heeft zijn belang in IMCD verkleind. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Lucerne heeft nu een kapitaalbelang en stemrecht van 2,97 procent. Dat was bij een eerdere melding nog 3,07 procent, zo valt op te maken uit de archieven van de toezichthouder.
voda
0
Beursblik: IMCD maakt overnames te gelde

Amerikaanse overname werkt efficienter met lagere kosten.

IMCD boekt over de eerste jaarhelft van dit jaar een gestegen omzet en operationeel resultaat mede als gevolg van overnames in 2015 en autonome groei. Dit blijkt uit de ramingen van drie door ABM Financial News analisten.

IMCD deed vorig jaar een overname in de Verenigde Staten en in Brazilië. Analist Quirijn Mulder van ING is met name geïnteresseerd in de gang van zaken rondom de Amerikaanse acquisitie van Cachat. "Cachat verschilt in twee opzichten van IMCD met een lagere brutomarge, maar een hogere ratio voor de cashconversie en dat betekent dat Cachat efficiënter werkt en minder kosten heeft", aldus Mulder.

Mulder raamt de omzet over de eerste zes maanden van dit jaar op 881 miljoen euro. Over de eerste zes maanden van 2015 was dit 729 miljoen euro. Zijn taxatie voor het operationeel resultaat ligt op 77,5 miljoen euro tegen 62,1 miljoen euro een jaar eerder. Mulder hanteert het advies Kopen met een koersdoel van 38,80 euro.

Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux houdt rekening met een bedrijfsresultaat (EBITA) van 78,4 miljoen euro over de eerste helft en 39,3 miljoen euro over het tweede kwartaal. Olofsen stelt dat IMCD naast overnames ook profiteerde van autonome groei in Europa en opkomende markten. Hij schat het negatieve valuta-effect in op 3 procent. Ook Olofsen heeft een koopadvies met een koersdoel van 35,50.

Deutsche Bank, dat alleen een raming heeft voor de april-juni periode, gaat voor die periode uit van een bedrijfsresultaat van 40 miljoen. Een raming voor de omzet ontbreekt. Analist Sylvia Foteva heeft het aandeel IMCD ook op Kopen staan met een koersdoel van 42,00 euro.

IMCD publiceert dinsdag om 07.00 uur de halfjaarcijfers.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: resultaten IMCD zeer goed

Degroof Petercam ziet wel lichte verzwakking in Europa.

De cijfers van IMCD over het eerste halfjaar van 2016 zijn zeer goed, maar komen ondanks een lichte verzwakking in Europa in het tweede kwartaal wel overeen met de verwachting. Dit zei analist Nathalie de Bruijne van Degroof Petercam dinsdag tegen ABM Financial News.

"Niettegenstaande Europa zijn de cijfers en dan met name de vrije kasstroom sterk. Ik verwacht ook dat deze goed blijft. De waardering van het aandeel is echter zogezegd 'rich' en dat zou in combinatie met de trend in Europa in het tweede kwartaal een verklaring kunnen zijn voor de koersdruk van dinsdag", aldus De Bruijne.

Degroof Petercam hanteert een Houden advies voor IMCD, mede op basis van de hoger waardering. Het koersdoel staat bij de marktvorser op 40,00 euro.

Het aandeel IMCD noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,2 procent lager op 38,77 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: IMCD presteert conform verwachting

Koers volgens Kepler Cheuvreux mogelijk omlaag door winstnemingen.

De cijfers van IMCD over het eerste halfjaar komen overeen met de verwachtingen. Dit zei analist Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux dinsdag tegen ABM Financial News in reactie op de halfjaarcijfers van de onderneming.

Olofsen hield vooraf rekening met een operationeel bedrijfsresultaat (EBITA) van 78,4 miljoen euro, terwijl IMCD 78,3 miljoen rapporteerde. Olofsen meldde verder geen bijzonderheden in de cijfers te signaleren.

De koersdaling van het aandeel dinsdagmorgen was volgens de marktvorser mogelijk het gevolg van "wat winstnemingen".

Olofsen hanteert een Kopen advies voor IMCD met een koersdoel van 35,50 euro. Het aandeel noteerde dinsdag op een groen Damrak 1,6 procent lager op 38,23 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: resultaten IMCD conform verwachting

Berenberg ziet vrije kasstroom beter uitkomen dan verwacht.

IMCD heeft tegen constante wisselkoersen resultaten gepresenteerd die overeenkwamen met de verwachtingen, terwijl de vrije kasstroom beter was dan voorzien. Dit schreef analist Josh Puddle van Berenberg dinsdag in een reactie op de resultaten van IMCD over de eerste helft van 2016.

De verwachting van analist Puddle lag 7 procent onder de door IMCD gerapporteerde vrije kasstroom van 63 miljoen euro, die flink opliep als gevolg van een goede verbetering van het werkkapitaal.

Op basis van de algemene en herhaalde outlook van IMCD verwacht Berenberg geen wijziging in de consensus op de winst per aandeel. IMCD rekent op een verdere groei van het operationele bedrijfsresultaat (EBITA) in 2016.

Op divisieniveau bleef IMCD in EMEA met de brutowinst 1 procent achter bij de taxaties van Berenberg en ook de beide Amerikaanse regio's samen bleven met 2 procent licht achter de verwachtingen. De Aziatisch-Pacifische regio deed het met de brutowinst iets beter dan verwacht.

Berenberg hanteert een Houden advies voor IMCD met een koersdoel van 36,00 euro. Het aandeel sloot maandag op een rood Damrak 0,9 procent lager op 38,85 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: IMCD ziet omzet en resultaten stijgen

Outlook met verdere stijging van operationeel resultaat in 2016 herhaald.

IMCD heeft over de eerste zes maanden van dit jaar de omzet en de resultaten conform verwachting zien oplopen en handhaafde de outlook voor dit jaar. Dit maakte de distributeur van chemicaliën en voedingsstoffen dinsdag voorbeurs bekend.

De omzet van het Rotterdamse bedrijf bedroeg 884,8 miljoen euro vergeleken met 728,9 miljoen een jaar eerder. Tegen constante wisselkoersen was er sprake van een omzetstijging van 26 procent. De autonome omzetgroei bedroeg 4 procent en de bijdrage uit acquisities 22 procent.

De brutowinst steeg over de verslagperiode steeg met 20 procent van 164,3 miljoen over de eerste helft van 2015 naar 194,0 miljoen euro over de eerste zes maanden van dit jaar. Hier bedroeg de stijging tegen constante wisselkoersen 25 procent. Autonoom was er bij de brutowinst sprake van een stijging van 6 procent. De bijdrage uit acquisities bedroeg 19 procent.

Het operationeel resultaat voor rente, belastingen en amortisatie (EBITA) steeg met 26 procent van 62,1 miljoen naar 78,3 miljoen euro. Tegen constante wisselkoersen was dit een toename van 31 procent. IMCD sloot met dit resultaat aan op de verwachting van analisten. De bijbehorende marge kwam 30 basispunten hoger uit op 8,8 procent.

De contante winst per aandeel kwam uit op 1,01 euro, een stijging met 25 procent. Analist Quirijn Mulder van ING ging vooraf ook uit van dit resultaat.

De kasstroom liep op naar 63,3 miljoen euro. Vorig jaar lag dit nog op 42,9 miljoen. De cashconversie marge steeg van 67,4 procent naar 78,9 procent. Dit percentage geeft de vrije kasstroom weer, uitgedrukt in een percentage van het operationele EBITDA. De stijging daarvan schreef IMCD toe aan een hogere operationele EBITDA en een daling van het werkkapitaal.

De nettoschuld van het bedrijf daalde van 437,5 miljoen aan het eind van 2015 naar 418,3 miljoen euro op 30 juni 2016. De verhouding met het EBITDA daalde daarmee, inclusief het effect van overnames, naar 2,8. Eind 2015 was dit nog 2,9.

Outlook

IMCD verwacht op basis van de ontwikkelingen in de eerste jaarhelft een verdere stijging van het EBITA-resultaat in 2016 vergeleken met het voorgaande jaar. Het bedrijf ziet goede mogelijkheden om de mondiale positie te versterken en de productenportefeuille uit te breiden, zowel autonoom als via overnames.

"We hebben recent met de overname van Mutchler in de Verenigde Staten en Puerto Rico een belangrijke stap gezet in de uitvoering van onze strategie in Amerika en onze mondiale farmastrategie. Met een toenemend onzekere macro-economische omgeving blijven we ons richten op de uitvoering van ons beleid", aldus CEO Piet van der Slikke.

Per segment steeg de omzet uit de EMEA-regio met 2 procent en met 4 procent tegen constante wisselkoersen. De Aziatische-Pacifische regio liet een stijging zien van 4 procent en 10 procent tegen constante wisselkoersen. De omzet uit het Amerikaanse continent kwam door acquisities 421 procent hoger uit en tegen constante wisselkoersen zelfs 522 procent. IMCD kocht vorig jaar in de tweede jaarhelft het Amerikaanse Cachat en het Braziliaanse Selectchemie.

De overname van Mutchler is op 1 juli van dit jaar afgerond.

Het aandeel IMCD sloot maandag op een rood Damrak 0,9 procent lager op 38,85 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel IMCD

Koersdoel na halfjaarcijfers met 2 euro omhoog naar 38,00 euro.

Berenberg heeft het koersdoel van IMCD na publicatie van de halfjaarcijfers eerder deze week verhoogd van 36,00 naar 38,00 euro met een ongewijzigd Houden advies.

Analist Josh Puddle vindt de outlook van het bedrijf aan de voorzichtige kant. Puddle verwijst bij de verwachtingen van IMCD naar de moeilijke marktomstandigheden in juli na de Brexit en politieke onevenwichtigheden in Turkije.

Berenberg verlaagt de taxaties voor de winst per aandeel voor 2016, 2017 en 2018 met 2 tot 5 procent op basis van de voorzichtige outlook van het bedrijf.

De resultaten over de eerste zes maanden kwamen overeen met zijn verwachtingen. Daarnaast signaleert de analist een goede voortgang in de conversiemarges.

Puddle denkt dat er in de sector betere beleggingsmogelijkheden zijn, zoals Brenntag, waar Berenberg een voorkeur voor heeft boven IMCD. Brenntag noteert momenteel met een korting ten opzichte van de waardering van IMCD.

Het aandeel IMCD sloot woensdag op een vlak Damrak 0,5 procent lager op 38,02 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: IMCD heeft relatief zwak kwartaal achter de rug

Analisten voorzien verbetering na derde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) IMCD heeft in het derde kwartaal nauwelijks vooruitgang geboekt ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dit bleek uit een rondgang van ABM Financial News onder analisten, die aangaven te rekenen op herstel in de komende periode.

De groothandelaar in chemische en voedingsgrondstoffen maakte op 23 augustus bekend dat de omzet en resultaat in het eerste halfjaar van 2016 sterk waren gestegen en dat een verbeterd resultaat voor het hele jaar wordt voorzien.

Analist Sylvia Foteva van Deutsche Bank voorziet voor het derde kwartaal een afname van de autonome groei in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika, een vlakke ontwikkeling in de Amerika's en een 5 procent hogere autonome groei in de Aziatische regio.

Foteva verwacht dat negatieve wisselkoerseffecten in belangrijke markten als het Verenigd Koninkrijk grotendeels konden worden gecompenseerd door bijdragen uit acquisities.

De marktvorser van de Duitse bank gaat uit van een groeiherstel in de Verenigde Staten dankzij overnames en de recent gesloten samenwerking met het Duitse BASF.

Analisten van ING voorzien na een relatief zwak derde kwartaal ook een herstel van groei, met een solide marktbasis.

ABN AMRO meent dat IMCD het relatief goed doet, "maar de eindmarkten blijven uitdagend". Het zwakkere Britse pond en de onrust in Turkije maken dat het aandeel volgens de analisten niet langer koopwaardig is.

Deutsche Bank en ING hebben IMCD op de kooplijst. ABN AMRO verlaagde recent het advies naar Houden, maar zei wel dat IMCD terecht tegen een premie wordt gewaardeerd.

Woensdag 16 november voorbeurs maakt IMCD de resultaten over het derde kwartaal bekend. Op een groen Damrak noteerde het aandeel maandagmiddag 0,3 procent lager op 35,67 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Michel Plantevin wordt voorzitter RvC IMCD

Plantevin vervangt Jean-Charles Pauze.

(ABM FN-Dow Jones) Michel Plantevin is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van IMCD. Dit maakte het chemiebedrijf dinsdag nabeurs bekend.

Plantevin vervangt daarmee Jean-Charles Pauze die om persoonlijke redenen zijn functie heeft neergelegd. Pauze blijft wel lid van de raad van commissarissen.

Het aandeel IMCD is maandag gesloten op 35,60 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Pjotrrrr
0
Tnx voor de updates Voda.

Na een sterke koerscorrectie heb ik mijn turboshorts vanmiddag om 16:00 verkocht. Misschien te vroeg maar beter safe than sorry. Ik zie de cijfers en de outlook morgenochtend met belangstelling tegemoet.

Fijne avond, P.
voda
0
Graag gedaan hoor.

Beursblik: IMCD houdt autonome groei op peil

Kepler Cheuvreux ziet goede regionale resultaten in derde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) IMCD heeft de autonome groei in het derde kwartaal goed op peil weten te houden. Dit zei analist Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux woensdag tegenover ABM Financial News na een analyse van de cijfers van de distributeur van chemische producten en voedingsingrediënten over de eerste negen maanden van dit jaar.

De marktvorser merkte daarbij op dat er in het derde kwartaal weliswaar enige vertraging was van de autonome groei van de brutowinst in vergelijking tot de eerste jaarhelft, maar dat de groei in het afgelopen kwartaal met nog altijd 3 tot 4 procent beter was dan de vlakke groei die Olofsen voorzag.

De analist concludeerde dat IMCD in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika in augustus en september beter presteerde dan de maanden ervoor en dat de regio's Azië-Pacific en de Amerika's in het afgelopen kwartaal, mede dankzij acquisities, solide groei hebben laten zien. Ook was er volgens Olofsen vermoedelijk sprake van een positief wisselkoerseffect.

Kepler Cheuvreux hanteert voor IMCD een Houden advies met een koersdoel van 40,00 euro. Op een groen Damrak noteerde het aandeel woensdag 0,6 procent hoger op 35,81 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: resultaten IMCD grofweg in lijn met verwachting

Berenberg ziet autonome brutowinst afnemen.

(ABM FN-Dow Jones) IMCD heeft over de eerste negen maanden van 2016 resultaten geboekt, die in grote lijnen conform verwachting van analisten van Berenberg waren. Dit meldden analisten van de Duitse bank woensdag in een reactie op de kwartaalcijfers.

De analisten merkten daarbij wel op dat de autonome brutowinstgroei van circa 2 procent, een vertraging betekende vergeleken met de 6 procent in het eerste halfjaar en in het tweede kwartaal.

Berenberg hanteert voor IMCD een Houden advies met een koersdoel van 38,00 euro. Het aandeel sloot dinsdag 0,9 procent hoger op 35,60 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
IMCD neemt Turkse bedrijf Feza Kimya over

Financiele details transactie niet vermeld.

(ABM FN-Dow Jones) IMCD neemt de Turkse speciale chemie distributeur Feza Kimya iç ve Dis Ticaret Anonim Sirketi, ofwel Feza Kimya, over. Dit meldde de distributeur van chemische producten en voedingsingrediënten donderdag nabeurs.

De financiële details van de transactie werden niet vermeld.

Feza Kimya focust zich op de coatings en kunststoffenmarkt en vorm een perfecte aanvulling op de bestaande IMCD-activiteiten in Turkije, meldde IMCD in het begeleidende persbericht.

In 2015 realiseerde Feza Kimya een omzet van 8 miljoen euro. Het bedrijf is gevestigd in Istanbul en telt 23 werknemers.

IMCD sloot donderdag op een rood Damrak 0,6 procent hoger op 39,92 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Marshall Wace vergroot belang in IMCD fractioneel

Zowel kapitaalbelang als stemrecht licht verhoogd.

(ABM FN-Dow Jones) Marshall Wace heeft een iets groter belang in IMCD gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 21 december 2016.

Marshall Wace meldde een kapitaalbelang van 3,01 procent met een dito stemrecht.

Op 19 december dit jaar meldde Marshall Wace nog een kapitaalbelang van 2,99 procent met eenzelfde stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Urbi et Orbi
0
Bizar dat dit forum zo rustig is. Onlangs 300 stuks aangeschaft en tot nu toe een mooie (papieren) winst.
35 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

IMCD Meer »

Koers 79,750   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 79,050   Volume 106.107
Hoog 80,350   Gem. Volume 166.929
17-jan-20 17:35
label premium

IMCD verliest glans: Advieswijziging

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium