Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ahold-Delhaize ultimo 2016: Euro 29,79

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.369 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 115 116 117 118 119 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
marique
0
Aho-delha combi

Een greep uit het persbericht:
- The transaction will create significant value, with anticipated run-rate synergies of €500 million per year to be fully realized in the third year after completion
- Both companies are highly cash generative which will allow Ahold Delhaize to invest in future growth and deliver attractive returns to shareholders
- Ahold and Delhaize businesses reported aggregated net sales of €54.1 billion, adjusted EBITDA of €3.5 billion, net income from continued operations of €1.0 billion and free cash flow of €1.8 billion in 20141
- Ahold will terminate its ongoing share buyback program; €1 billion will be returned to Ahold shareholders via a capital return and a reverse stock split prior to completion of the transaction
- At completion, Delhaize shareholders will receive 4.75 Ahold ordinary shares for each Delhaize ordinary share. Ahold shareholders will own c. 61% of the combined company's equity and Delhaize shareholders will own c. 39% of the combined company’s equity
- The transaction is expected to be completed mid-2016, following regulatory clearances, associated consultation procedures and shareholder approval.


Genoemde jaarcijfers verdienen een update.
YoY-cijfers (Q4-14 t/m Q3-15) in mln €:
- omzet 60.348 mln
- ebitda 3.657
- ebit 1.814
- nw 1.013

Beide bedrijven tonen dit jaar mooie omzetgroei t.o.v. 2014. Ik verwacht daarom dat de gezamenlijke omzet voor geheel ’15 nog met 2 á 3% hoger zal eindigen naar plusminus € 62.000 mln. Of ook de winstcijfers in gelijke mate toenemen is de vraag.

Beide bedrijven hebben de laatste 4-5 jaren te kampen met terugzakkende winstmarges. Vermoedelijk onder druk van prijsconcurrentie. Bij Delhaize is de schade groter dan bij Ahold.
Bij Delhaize lag de ebitmarge in de periode 2005 t/m 2010 op een vrij constante 4,8 - 4,9%.
Daarna fors teruggezakt naar huidige 2,3%.
Ahold kwam wat later op stoom. In de jaren 2008 t/m 2011 gemiddeld 4,6%, daarna terug naar gemiddeld 3,7%.

Ik denk dat aandeelhouders Ahold er rekening mee moeten houden dat de ebitmarge de eerstvolgende jaren gedrukt zal worden door de lagere ebitmarge van Delhaize. Maar dat wordt hopelijk gecompenseerd door de ‘beloofde’ € 500 mln synergiebesparingen.

Mari33
0
05 januari 2016 14:53de tijd: Ahold: 'Het Amazon van Nederland'
www.tijd.be/markten_live/homepage/Aho...

"Goed nieuws voor de Delhaize-belegger die binnenkort zijn aandelen in stukken van Ahold omruilt. Volgens Rabo is de Nederlandse retailer 'een klein Amazon'.
Advertentie
Recent advies

Ahold Koninklijke kopen of verkopen?
Bekijk hier het advies op belegger.be

Delhaize group kopen of verkopen?
Bekijk hier het advies op belegger.be

Halverwege 2016, zowat een jaar na de aankondiging van het Belgisch-Nederlandse supermarkthuwelijk, moet de fusie van Delhaize DELB 0,19% en Ahold AH 0,51% rond zijn, benadrukt Delhaize-CEO Frans Muller regelmatig.

De aandeelhouders moeten dus dit voorjaar afscheid nemen van hun stukken. In ruil ontvangen ze per aandeel Delhaize 4,75 stukken Ahold. Logisch dus dat de beurskoers van Delhaize nauw die van Ahold schaduwt.

Volgens Rabo Securities moet de Delhaize-belegger geen vrees hebben: straks wordt hij immers aandeelhouder van 'het Nederlandse Amazon'. Het beurshuis plakt dinsdag in een uitgebreid rapport een 'overtuigd kopen'-advies, met een koersdoel van 23,50 euro. De titel van het rapport spreekt boekdoel: 'Amazon in Nederland'.

'De markt onderschat het potentieel van het Nederlandse onlineplatform van Ahold', klinkt het. 'Met een groeivoet van 30 procent levert online jaarlijks zo'n 4 à 5 procent omzetgroei aan'. Ahold en online, dat is in de eerste plaats de online webwinkel Bol.com die ook in België als kool groeit. 'Bol.com is twee keer groter dan zijn naaste online rivaal, mede dankzij de link met 880 fysieke Albert Heijn-winkels.'

Bovendien lijkt het er sterk op dat omdat er in Nederland al een Amazon is, Ahold dus, de Amerikaanse e-commercereus zelf de sprong naar Nederland niet waagt. 'De relatieve kleine omvang van de Nederlandse markt en de aanwezigheid van sterke lokale spelers hebben tot nog toe verhinderd dat Amazon er agressief actief is', schrijven analisten Patrick Roquas en Karel Zoete. 'Met 30 procent groei per jaar kan Bol.com tegen 2018 de jaaromzet verdubbelen tot 2 miljard euro en de grootste non-food retailer van het land worden'.

Bol.com is overigens niet het enige Nederlandse on-lineplatform van Ahold. Er is ook AH.nl, de onlineshop van supermarktketen Albert Heijn. 'AH.nl had decennia nodig om aan 300 miljoen euro omzet te komen, vergelijkbaar met de omzet van Bol.com in 2011', stelt Rabo, dat wijst op het feit dat Ahold een voorsprong van drie jaar heeft op de concurrentie.

Rabo becijfert de huidige waarde van de Nederlandse onlinedochters op 1,7 keer de jaaromzet. Dat is 4 miljard euro, of 17 procent van de beurswaarde.

Maar tegelijk is er ook beterschap bij de 'bakstenen' winkels van Albert Heijn. Die zullen dit jaar dankzij de betere 'onderliggende' Nederlandse economie weer omzetgroei boeken. Bovendien is het merk Albert Heijn een kaskoe, wat met de grote focus van beleggers op de Amerikaanse ketens vaak vergeten wordt.

Voor 2015 rekent Rabo op een winstmarge van 5,7 procent bij Albert Heijn, in lijn met de stevige marge van Colruyt. De marge van Ahold Nederland ligt daar wel nog een vol procentpunt onder, omdat Bol.com voorlopig nog niet rendabel is en ook Albert Heijn België - dat onder Ahold Nederland valt - het na de opstartverliezen voorlopig nog met kleine marges moet stellen.

Het aandeel Ahold is voorlopig niet echt onder de indruk en brokkelt in Amsterdam 0,4 procent af tot 19,39 euro. "(c)
[verwijderd]
0
Je had gelijk Hasvasdé.Er mocht zelfs 6 cent bij in de natik.Na gisteren de Bank of America met zijn "in de top 10 van EU aandelen zit Ahold".Vandaag de Rabo met een promo van jewelste en de plussen die Marique liet zien, kan de toekomst er toch alleen maar goed uitzien ,zou je zeggen?.

Mooie avond!
hvasd2
0
quote:

Hoopmazzel schreef op 5 januari 2016 17:43:


Je had gelijk Hasvasdé.Er mocht zelfs 6 cent bij in de natik.Na gisteren de Bank of America met zijn "in de top 10 van EU aandelen zit Ahold".Vandaag de Rabo met een promo van jewelste en de plussen die Marique liet zien, kan de toekomst er toch alleen maar goed uitzien ,zou je zeggen?.

Mooie avond!


Doe het niet maar bij Ahold kan je met de daghandel veel verdienen...

Het verloop van vandaag heeft al erg vaak plaats gevonden de laatste maanden.

Voor mij zou 2,50 Euro erbij wonderen doen !
[verwijderd]
0
quote:

hvasd2 schreef op 5 januari 2016 18:04:


[...]

Doe het niet maar bij Ahold kan je met de daghandel veel verdienen...

Het verloop van vandaag heeft al erg vaak plaats gevonden de laatste maanden.

Voor mij zou 2,50 Euro erbij wonderen doen !


De laatste keer dat ik Ahold had en dacht ritjes te kunnen maken ging de koers als een speer omhoog net toen ik eruit was.Weliswaar met winst,maar toch .

Dus ik wacht nog maar even geduldig? af.

[verwijderd]
0
Ahh half 3 in de regel volgt nu zo'n beetje de omslag richting groene velden.

Het is me het dagje weer wel.

Noord Korea(dat kon natuurlijk ook nog...),China weer,Apple,olie en morgen weer andere koersdrukkers.
[verwijderd]
0
We moeten weer stil zitten:we worden weer geschoren....

Geen eindejaarsrally ,dacht komt het nieuwe jaar wel.Maar goed we hebben nog ff...

Sterkte!
[verwijderd]
0
Klopt kassie en in de middag lopen we vaak weer wat in.Zou mooi wezen.

De normaal gesproken rots in de branding Shell spoelt ook weg....
[verwijderd]
0
Zo weer bij de firma Heijn geweest;131 eurootjes kwijt...mooie aantikker.En bijzonder druk in de tent.

Ook weer ff in het groen;doorbijten A.!
Overvloedgolf
0
In Hoogeveen had de filiaalmanager van de Albert Heijn er niet aan gedacht dat na twee dagen gedwongen opsluiting ivm de ijzel mensen vandaag boodschappen zouden gaan doen... Veel te lange rijen want te weinig kassa's open. Ook bij de servicebalie een rij van 10 wachtenden.
Ik had dit liever gemeld via het klachtenformulier van de Albert Heijn maar de knop 'verzenden' doet het niet. Dus ze zullen wel weinig klachten krijgen.
Basta
0
Die koers schiet alle kanten op. Adhd fondsje begint het te worden. Lang leve Royal!

Basta
[verwijderd]
0
quote:

Basta schreef op 8 januari 2016 16:03:


Die koers schiet alle kanten op. Adhd fondsje begint het te worden. Lang leve Royal!

Basta


Gisteren nog een klein ritje in de Royale Dutch gemaakt.Ik had nog divi-aandelen staan plus een winstje in de koers.
Onze Royal blijft mooi liggen!.Defensief nou en?
Basta
0
[verwijderd]
0
Volume erg hoog bijna 5.5 mio.Tweede plaats over de laatste 5 weken bekeken.

Overstappers uit Shell?

Mooi weekend.
Basta
0
Ik heb vanochtend maar weer is wat bijgekocht vrienden, wat een flauwekul allemaal inderdaad zeg Hoop.

We staan echt veel te goedkoop te wezen, maar goed dat mag duidelijk zijn aan het koersdoel te zien.

Ik bedank de verkopers.

Basta
Basta
0
Ik zag het al. Nu weer goed bij de les. Misschien dat het overlijden van Bowie je van je stuk af heeft gebracht. Bij mij kwam het wel ff binnen!

Basta
2.369 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 115 116 117 118 119 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Ahold Delhaize Koninklijke Meer »

Koers 21,280   Verschil +1,09 (+5,40%)
Laag 20,000   Volume 6.855.137
Hoog 21,280   Gem. Volume 5.175.826
27 mrt 2020 17:37
label premium

Ahold: Kopen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Arend Jan Kamp over Ahold Delhaize 28 februari 2018 14:57
Arend Jan Kamp over Ahold 24 januari 2018 16:34
Ahold: Kopen of Verkopen? 15 september 2017 14:30
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare