Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Aandeel Ahold Delhaize Koninklijke AEX:AD334, NL0011794037

 • 24,700 11 jun 2021 17:39
 • +0,030 (+0,12%) Dagrange 24,570 - 24,775
 • 2.119.835 Gem. (3M) 3,5M

Ahold-Delhaize ultimo 2016: Euro 29,79

2.369 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 119 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 2 januari 2016 15:50
  Goedenmiddag Ahold fans!

  Bij deze mijn jaarlijkse openingsbijdage op het IEX forum platform. Ik waardeer de inbreng van Rob74 maar het lijkt me toch wel aardig om iets dieper op de materie in te gaan dan alleen maar een koersdoel af te geven, tenslotte is het een discussie platform. Dus mocht je op- of aanmerkingen hebben dan verneem ik dat graag!

  Laat ik beginnen met de gebruikelijke beste wensen voor 2016 toe te dichten aan de reguliere bezoekers van dit forum maar natuurlijk ook aan degene die af en toe is komen neuzen en wat inspiratie willen opdoen omtrent alle ins-en outs van ons aller Ahold.

  Persoonlijk was ik gedurende de kerst periode met mijn gezinnetje op Curacao en heb daar genoten van zon, zee en strand maar ook van een fantastische Albert Heijn winkel welke onderdeel is van de "Van den Tweel Groep", welke op de ABC-eilanden 5 winkels in zijn bezit heeft.
  Ere wie ere toekomt, wat een prima mooie supermarkt zeg. Proficiaat dus, we kwamen er graag! Enfin, er was dus even radiostilte, maar vanaf maandag zit ik weer achter de knoppen van mijn computer om alles te volgen.

  We hebben het afgelopen jaar een mooie koerssprong gemaakt; zo zijn we van Euro 14,755 naar een puike 19,475 gesneld en hebben dus niet op mijn verwachtte Euro 20,- kunnen afsluiten. Het leek er wel van te komen maar de laatste 2 beursdagen waren ons niet goed gezind en dus kunnen we de balans opmaken over 2015 met een rendement van maar liefst 36% inclusief dividend.

  De reden van deze koerssprong is voornamelijk terug te voeren op de enorme dollar stijging (of verzwakking van de Euro) en de positieve ontvangst van de aankondiging van de fusie tussen Ahold en het Belgische Delhaize, alhoewel dit effect gedurende het jaar wat weg leek te ebben.

  Ondanks dat Ahold ge-"short" werd door een hedgefund genaamd Davidson Kempner European Partners en deze partij een netto shortpositie op 24 november 2015 had van 1,8%, noteerde het aandeel 1 dag later (25 november 2015) intraday op een koers van Euro 20,93. Dit bleek later de hoogste notering van het jaar te zijn geweest. Opmerkelijk aangezien dezelfde partij haar shortpositie begon af te bouwen naar de nu recente shortpositie van 1,58%. Partijen vonden de stijging blijkbaar welletjes en drongen het terug naar de finale Euro 19,475.

  Gebleken is dus dat Ahold niet is overgenomen maar dat het de intentie heeft om zelf over te nemen. De voorgenomen overname van Delhaize wordt als "fusie" gepresenteerd, wat op zich een beetje jammer is. Immers iedereen weet dat het hier om een overname handelt (er wordt immers ook goed voor betaald!), vandaar dat de benaming ook een beetje vreemd aandoet maar goed zo is het blijkbaar afgesproken en iedereen lijkt daar vooralsnog mee in te stemmen. Aan de andere kant zijn de verhoudingen bepaald op 61% versus 39% dus in die zin snap ik het ook wel weer. Delhaize is een stevige partner wiens belang we niet moeten onderschatten.

  Mochten de aandeelhouders van beide partijen groen licht geven - en ik ga daarvan wel vanuit, dan zien we de creatie ontstaan van een MEGA onderneming en kan in een adem genoemd worden met bedrijven als TESCO en Carrefour!
  Laat ik even nog wat weetjes opnoemen; de combinatie gaat naar in totaal 6.486 winkels (2.062 in de VS, 2.985 in de Benelux en 1.438 in Centraal en Zuid Europa). Het bedrijf zal een omzet gaan behalen van zo'n 57 miljard Euro op jaarbasis, 50 miljoen klanten zullen de winkels gaan bezoeken op weekbasis. Een krappe 370.000 mensen (8 stadions vol!) zullen zich sterk gaan maken voor het bedrijf.

  Ook de balans blijft sterk doordat het een hoog cashflow gerelateerd bedrijf is:
  EBITDA van 3,985 miljard.
  EBIT van 2,529 miljard.
  Netto schuld van 2,308 miljard.
  Onderliggende marge van 3,8%
  Netto winst van 1,3 miljard.
  De verhouding Net debt/EBITDAR van 1,72 blijft goed overzichtelijk en vormt geen druk aangezien de cijfers relatief behoudend zijn opgesteld.
  Tot slot is het bedrijf voornemens om 40-50% dividend pay-out te generen om jaarbasis wat een stevige fundering zal zijn om krachtig door te groeien.

  Zijn er dan geen enkele bedreigingen t.a.v. van de fusie? Laat ik eerlijk zijn ik had in den beginne nogal wat twijfels en vond het na zoveel pogingen om bij elkaar te komen wel welletjes. Wellicht was het "not ment te be". Toch is het wellicht in een stroomversnelling gekomen door de heer Muller Frans Muller (CEO Delhaize) en dat het besef er was dat er doorgaan moest worden onder de Ahold vlag. Dat neemt echter niet weg dat er nog steeds geen duidelijkheid is omtrent hoe nu verder te gaan met Belgie - het vaderland van Delhaize waarin Ahold zo succesvol is gebleken?! Ook nieuwe landen als Roemenië, Servie en Griekenland zullen toch wel voor wat kopbrekens gaan zorgen en moet Tsjechie nu geen winkels gaan afstaan? Ook de US waar de synergie op z'n hoogst zal zijn zal toch wel iets prijs moeten gaan geven van de mededingingsautoriteiten?

  Naast de landen in kwestie heb je natuurlijk de cultuur van de Belgen die wezenlijk afwijkt van de Hollanders. Een punt die ik persoonlijk als grootste bedreiging zie.
  De altijd weer grillige dollar die alle kanten opschiet, de ultra zwakke Euro die coute-que-coute in stand wordt gehouden, de onrustige geopolitiek met zijn slappe politici, z'n verdomde consensus politiek en het gigantische aantal mensen wat op de vlucht is voor oorlogsgeweld, de bedreigingen die onze kant opkomen die te maken hebben met geloofsovertuigingen etc, etc.

  Tja welk koersdoel moet je hier dan op gaan plakken aan het eind van 2016? We hebben peers (concurrenten) maar geen verleden, geen lijnen eigenlijk alleen maar cijfers en de bekende variabelen. Het wordt daarom uiterst lastig voorspellen. We weten dat er alleen al plus minus 1,50 van de koers af gaat in de vorm aan dividend. Veel investeerders zullen dat dividend graag bijgeschreven zien worden op hun account. Dat zal een opwaartse druk geven. Onze hegdefund vriend zal toch ook de boeken glad willen hebben alvorens dit spel begint. Ik heb me laten vertellen dat de coorporate tandem al druk doende is met de integratie. Geloof me er is GEEN weg terug. Mochten de Belgen de stekker er toch uit willen trekken dan kost dat enorm veel geld. Dit is opgesteld in het MOU. Dat gaat dus niet gebeuren. De opzet is dat er hard doorgepakt wordt en dat de synergie effecten per direct effect zullen sorteren. Het wordt een win win situatie. Geen dubbele posties e.d.. Ahold is leading voor wat betreft het leidinggeven van een supermarkt concern. Peers kijken naar dit bedrijfsmodel, in zowel binnen-als buitenland en slaagt erin steeds de concurrentie een stap voor te zijn.

  Als Nederlander mogen we daar best heel trots op zijn! We sluiten Delhaize graag in ons hart en bouwen graag verder met hen!

  Mocht het hierin slagen vrienden dan mogen we aan het eind van de rit wappperen met een dikke plus: Euro 29.79.

  Ik zie uit naar jullie posts!

  Maak het fijn en goed vrienden voor 2016.

  Basta
 2. [verwijderd] 3 januari 2016 13:50
  Goedemiddag fans,
  Laat ik ook in dit nieuwe draadje,waarin de Ahold/Delhaize situatie uitermate goed is neergezet door Basta,van de gelegenheid gebruik maken om iedereen een gelukkig nieuwjaar toe te wensen!.

  Knap epistel Basta.Je bent dus lekker uitgerust teruggekomen van Curacao!.Goed gedaan.
  Eens even kijken waar ik over mee wil praten:
  Die 2 tientje zijn in de loop van vorig jaar al verschillende keren behaald,dus je prognose was in orde.

  Er hangt nu een stevige €29,79 boven dit draadje en dat lijkt me te stevig,maar omdat jij het heb neergezet ,niet onmogelijk...

  Over het verhaal van de cultuurverschillen ben ik het met je eens.Als er maar een wederzijds begrip ontstaat zijn we al een stuk verder.
  Ik zat laatst in het vliegtuig naast een Delhaize-medewerkster(ze ging er in Eindhoven uit)en om het voorzichtig te brengen:zij stond niet te juichen.

  Samen veel sterker in bestaande markten en een prachtige uitdaging in Europa!.Daar zijn nog vele velden te bespelen in onze achtertuin.

  Dit jaar is er nog eenmalig 1 miljard euro te verdelen over 822 mio aandelen.Ca.€ 1,22 p/a plus een regulier dividend van ca. 50 cent.
  Zou het bij dat ene miljard blijven?.

  Dat het een mooi beursseizoen mag gaan worden!.Te beginnen met morgen.


 3. [verwijderd] 4 januari 2016 10:22
  Dank Franz.

  Ik las laatst ook een bericht dat de modernisatie van de voormalige Lauruswinkels is blijven liggen vanwege de aankoop van C1000....
  Dus met beiden problemen.

  De beurs gaat weer "lekker" van start in het nieuwe jaar.China gooit roet in het eten.Wij slechts 1 cent terug.Sterk!
 4. Mari33 4 januari 2016 12:36
  04/01/2016 "De Nederlandse industrie heeft een goed jaar achter de rug. De vraag naar Nederlandse producten bleef sterk, waardoor de export en de verkoop op de binnenlandse markt verder aantrokken. Ook de eerste maanden van 2016 zien er goed uit, zei de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi) maandag."

  www.belegger.nl/Beursnieuws/ANP-04011...

 5. forum rang 5 marique 4 januari 2016 19:46
  quote:

  Hoopmazzel schreef op 3 januari 2016 13:50:  Dit jaar is er nog eenmalig 1 miljard euro te verdelen over 822 mio aandelen.Ca.€ 1,22 p/a plus een regulier dividend van ca. 50 cent.
  Zou het bij dat ene miljard blijven?.


  Hoe kom je aan 822 mln aandelen?
  AFM melding 834,4 mln (per 9 juni '15)
  Daarna nog 1,5 mln ingekocht (melding Aho zelf), die nog in 'treasury' zijn.

  Ik kom dan op 834,3 minus 1,5 is 832,8 mln uitstaande aandelen.

 6. [verwijderd] 4 januari 2016 19:53
  quote:

  marique schreef op 4 januari 2016 19:46:


  [...]
  Hoe kom je aan 822 mln aandelen?
  AFM melding 834,4 mln (per 9 juni '15)
  Daarna nog 1,5 mln ingekocht (melding Aho zelf), die nog in 'treasury' zijn.

  Ik kom dan op 834,3 minus 1,5 is 832,8 mln uitstaande aandelen.
  Heb het draadje even naar boven gehaald;zie ander draadje.

 7. forum rang 5 marique 4 januari 2016 21:04
  quote:

  Hoopmazzel schreef op 4 januari 2016 19:53:


  [...]

  Heb het draadje even naar boven gehaald;zie ander draadje.  Gevonden. Dank je wel voor de verwijzing.

  Heb e.e.a. gecheckt.
  ultimo dec. 2014 AFM 894,4, in treasury 71,8, maakt 822,6 uitstaand.
  In '15 ingekocht 8,8 maakt 80,6 in treasury.
  in juni bij AFM 60,0 gecanceld (van 894,4 naar 834,4).
  Resteert in treasury 80,6 minus 60,0 is 20,6.
  Dus AFM 834,4 minus 20,6 treasury is 813,8 uitstaand.

  NB
  Denk dat die ruim 20 mln aandelen in treasury nodig zal zijn voor bonussen e.d. voordat de fusie plaats vindt. Voor diverse berekeningen/schattingen misschien toch maar rekening houden met het AFM aantal.


 8. forum rang 5 marique 4 januari 2016 21:39
  Weet iemand antwoord op de volgende vraag:

  Bij doorgaan van de fusie krijgt de Delhaize aandeelhouder 4,75 Ahold aandelen voor 1 Delhaize aandeel.

  Volgens een eenvoudige rekensom van 4,75 x de koers van Ahold kun je de virtuele koers van Delhaize bepalen.
  Maar dat komt niet zo uit.
  Ook niet als je rekening houdt met te verwachten dividend van 0,48 (of iets hoger) en de bonus van plm 1,22 op het aandeel Ahold.
  Want 19,47 (koers Ahold vandaag) minus 1,70 maakt 17,77.
  4,75 x 17,77 = 84,41 virtuele koers Delhaize.

  Echte koers Delhaize is vandaag 89,98. Trek daar verwacht dividend van 1,60 af en je hebt 88,38.
  Professionele handelaren zouden met arbitrage onmiddellijk een eind maken aan dat verschil.

  De vraag is dus waarom de reële koers van Delhaize bijna 5% hoger ligt dan de virtuele koers (op Ahold basis).
  Waar zit mijn denk- of rekenfout?
 9. [verwijderd] 4 januari 2016 22:25
  Goede vraag Marique. Ik weet het exacte antwoord ook niet, als ik eerlijk ben.

  Maar als ik het wel heb bestaat er geen virtuele koers van Delhaize. Die is wel degelijk heel erg echt. Vandaag gesloten op Euro 89,70. Dit is dan ook het uitgangspunt, volgens mij.

  Op basis van dit gegeven (conversie 4,75 zoals je zelf hebt aangegeven) zou je dan uitkomen op een (virtuele) koers (van Ahold) voor de Delhaize aandeelhouders van (89,7 delen door 4,75) = Euro 18,88. De koers doet echter 19,47. Dit komt volgens mij doordat Ahold met een sortiment van premie handelt wellicht doordat het haar aandeelhouders een bonus doet toekomen van 1 miljard als compensatie voor het stopzetten van het laatste aandelen inkoopprogramma.

  Als we groen licht hebben gaat eea weer in de voor Ahold zo bekende reverse split om alle aandelen op te slokken in de Ahold familie.

  Je zult zien dat tegen de tijd het echt speelt de koersen gelijk gaan lopen, tot dan is er onzekerheid en loopt de koers wat uiteen.

  Fijne avond nog en corrigeer me als het toch anders is.

  Basta
 10. hvasd2 5 januari 2016 11:05
  quote:

  Hoopmazzel schreef op 5 januari 2016 10:50:


  Heb de opening vandaag gezien ,flink groen.Even anderhalf uur bezig geweest o.a. zout gestrooid ...ze schaatsen hier op straat.Toen ik weer naar de laptop liep dacht ik:wedden dat er niks van de winst over is ...en jammer genoeg klopt dat weer.  Voorspelbaar is het bijna ! Het zou mij daarom ook niks verbazen wanneer Ahold toch groen de dag uitgaat ....
 11. [verwijderd] 5 januari 2016 11:14
  quote:

  hvasd2 schreef op 5 januari 2016 11:05:


  [...]

  Voorspelbaar is het bijna ! Het zou mij daarom ook niks verbazen wanneer Ahold toch groen de dag uitgaat ....


  Alles is vandaag de dag mogelijk hasvasdé .Ik hou hier niet zo van ,maar goed dat heb ik onderhand wel duidelijk gemaakt .Die onstabiliteit zou er eens uit moeten .Zolang onze vrienden uit N.Y. aanwezig zijn ,houden we dit.
 12. forum rang 5 marique 5 januari 2016 11:27
  quote:

  Basta schreef op 4 januari 2016 22:25:


  Goede vraag Marique. Ik weet het exacte antwoord ook niet, als ik eerlijk ben.

  Maar als ik het wel heb bestaat er geen virtuele koers van Delhaize. Die is wel degelijk heel erg echt. Vandaag gesloten op Euro 89,70. Dit is dan ook het uitgangspunt, volgens mij.

  Op basis van dit gegeven (conversie 4,75 zoals je zelf hebt aangegeven) zou je dan uitkomen op een (virtuele) koers (van Ahold) voor de Delhaize aandeelhouders van (89,7 delen door 4,75) = Euro 18,88. De koers doet echter 19,47. Dit komt volgens mij doordat Ahold met een sortiment van premie handelt wellicht doordat het haar aandeelhouders een bonus doet toekomen van 1 miljard als compensatie voor het stopzetten van het laatste aandelen inkoopprogramma.

  Als we groen licht hebben gaat eea weer in de voor Ahold zo bekende reverse split om alle aandelen op te slokken in de Ahold familie.

  Je zult zien dat tegen de tijd het echt speelt de koersen gelijk gaan lopen, tot dan is er onzekerheid en loopt de koers wat uiteen.

  Fijne avond nog en corrigeer me als het toch anders is.

  Basta  Oké, Basta. Dan bekijk ik het even anders.

  Een belegger met aandelen Delhaize verkoopt die voor 88,70 (huidige koers) en koopt er 4,75 aandelen Ahold voor terug voor 19,30 (huidige koers) = 91,68
  Slim of dom?.

  Een andere belegger met aandelen Ahold verkoopt deze in pakketjes van 4,75 x 19,30 = 91,68 en koopt er 1 aandeel Delhaize voor terug tegen 88,70.
  Slim of dom?

  Is, verhoudingsgewijs, Delhaize te goedkoop of is Ahold te duur?
  Ik denk dat de koers van Ahold leidend is en die van Delhaize volgend.
  Maar waarom dan dat verschil?
  Dat verschil zou, theoretisch gezien, niet zo groot mogen zijn.
  Tenzij er ergens een verborgen risico is voor de huidige bezitter van aandelen Delhaize.
  Maar welk risico?

  Het enige risico, m.i. is dat de fusie niet door gaat. Wie daar bang voor is moet zijn aandelen Delhaize onmiddellijk verkopen. Betere prijs krijgen ze nooit meer als de fusie wordt afgeblazen.2.369 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 119 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Ahold Delhaize Koninklijke Meer »

Koers 24,700   Verschil +0,03 (+0,12%)
Laag 24,570   Volume 2.119.835
Hoog 24,775   Gem. Volume 3.508.697
11 jun 2021 17:39
label premium

Ahold Delhaize laat conservatieve houding varen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over Ahold Delhaize

  28 februari 2018 14:57 - Vimeo

 2. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over Ahold

  24 januari 2018 16:34 - Vimeo

 3. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over eindejaarsaandelen

  27 oktober 2017 14:34 - Vimeo

 4. video thumbnail

  Ahold: Kopen of Verkopen?

  15 september 2017 14:30 - Vimeo

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links