Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beter Bed januari 2016

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
12 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 drulletje drie 12 januari 2016 09:34
  Rabo wijzigt favorietenlijst - Market Talk

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Analisten van Rabobank hebben hun favorietenlijst voor dit jaar flink gewijzigd, maakte de bank maandag bekend. Beter Bed, IMCD, KPN, NN Group en Wolters Kluwer werden opgenomen in de lijst, wat ten koste ging van ASM International, ING Groep en OCI. Ahold en BAM Group blijven gehandhaafd in de favoritetenlijst voor 2016. Thema's voor dit jaar zijn volgens de Rabo-analisten onder meer blootstelling aan landen met een aantrekkende economie, zoals Nederland en Frankrijk, bedrijven die goed kunnen omgaan met lage grondstof- en olieprijzen en die een goede en voorspelbare vrije kasstroom hebben. Ook letten de analisten van Rabobank op de kans dat een onderneming wordt overgenomen. Als meest waarschijnlijke overnamekandidaten in Nederland noemen de analisten BinckBank, Brunel International en Fugro. Geen van deze fondsen staat op de favorietenlijst. (amsterdam@dowjones.com)
 2. forum rang 10 voda 18 januari 2016 16:14
  SNS Securities lanceert favorieten voor 2016

  AMSTERDAM (Dow Jones)--SNS Securities heeft voor de eerste helft van 2016 acht favoriete aandelen geselecteerd. De analisten kozen onder meer voor de hoofdfondsen ING Groep en Wolters Kluwer, en de midkappers ASM International en Accell Group. Dit maakte SNS maandag bekend.

  Accell is volgens SNS Securities aantrekkelijk omdat e-bikes steeds populairder worden in landen als Frankrijk, Groot-Brittannie, Italie en Scandinavie, maar vooral ook onder verschillende leeftijdsgroepen. Volgens de analisten willen steeds meer mensen daarnaast files in de stad vermijden en zijn elektrische fietsen nu vaker sociaal geaccepteerd. Koersdoel is EUR24,00.

  De "erg lage" waardering van ASMI biedt volgens de analisten een "aantrekkelijk" instapmoment. Hoewel er zorgen zijn over onder meer de productie van Apple en grote klanten als TSMC en Samsing niet met indrukwekkende cijfers over het vierde kwartaal kwamen, verwacht SNS dat ASMI niet erg zal worden geraakt in 2016. Koersdoel is EUR50,00.

  Beleggers van BAM Groep kunnen langzaam naar de toekomst kijken, nu het reorganisatieprogramma van de bouwer bijna afgerond is, aldus de marktvorsers. De kostenbesparingen zullen dit jaar nadrukkelijk hun vruchten afwerpen, terwijl de verbeterende marktomstandigheden BAM in de kaart kunnen spelen. Een aanjager is mogelijk de veranderingen in de strategie die bij de komende jaarcijfers worden aangekondigd. Koersdoel is EUR6,50.

  Voor Beter Bed sluit SNS geen overnames uit, gezien "de capaciteit er is". Het beddenbedrijf zal volgens de analisten profiteren van een toegenomen consumentenvertrouwen en sterke huizenverkopen in West-Europa. Een verbeterd aanbod en nieuwe filialen kunnen samen met een mogelijke overname zorgen voor meer groei. Beter Bed biedt daarbij een "aantrekkelijk" rendement op de vrije kasstroom en een dito dividendrendement. Koersdoel is EUR25,00.

  ING is aantrekkelijk gewaardeerd en goed gepositioneerd om meer groei te realiseren in Europa nu de herstructureringsfase afgerond is, aldus de marktvorsers. Een groeiende Europese economie zal vermoedelijk leiden tot een grotere vraag naar kredieten en een verdere daling van slechte leningen. Koersdoel is 17,00 euro.

  KPN is volgens SNS ondergewaardeerd, ondanks een sterke vrije kasstroom en afnemende risico's. Volgens de analisten kan KPN minder investeren, wordt de kwaliteit van het 4G-netwerk steeds beter en heeft het management goed laten zien wat het waard is. Het koersdoel is 4,00 euro.

  Voor Wolters Kluwer is SNS eveneens te spreken over de kastroom, evenals over de aantrekkende omzetgroei. Een sterke focus op groeimarkten zal daarbij een positieve impact hebben op de totale groei van de uitgever, terwijl de aanhoudende krimp bij print steeds minder impact zal hebben. Wolters Kluwer is 10 procent goedkoper dan verschillende sectorgenoten, "ondanks dat het een betere prestatie levert". Het koersdoel is EUR35,00.

  Ook ForFarmers plaatste SNS Securities op de favorietenlijst, vanwege de verwachte overstap dit jaar van het handelsplatform van Van Landschot platform naar een notering op Euronext. Dit kan de koers positief beïnvloeden, aldus de analisten. Koersdoel EUR5,93.

  Over het tweede halfjaar van 2015 behaalden de favorieten fondsen van SNS Securities een rendement van 0,3%. In dezelfde periode daalde de AEX met 7,1%. Vooral de keuze voor Stern Groep, dat bijna 29% steeg, pakte goed uit, terwijl ING met een verlies van 17% de prestaties drukte.


  Door Dow Jones; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; dowjones@amsterdam.com

 3. forum rang 4 ff wachten nog 18 januari 2016 20:53
  quote:

  franto schreef op 18 januari 2016 19:45:


  Beter Bed zou woensdag wel eens heeeeel positief kunnen verrassen.
  Nu nog redelijk geprijsd.


  Ik hoop het, ga toevallig woensdag een nieuw bed kopen bij ze dus laat die positieve verrassing maar komen :-)
  Oh, ik heb ook een paar aandelen van ze trouwens.
 4. forum rang 10 voda 19 januari 2016 16:18
  'Beter Bed zit in groeifase'

  Gepubliceerd op 19 jan 2016 om 09:18 | Views: 2.302

  AMSTERDAM (AFN) - Beter Bed zit na een aantal moeilijke jaren weer in een groeifase en zal naar verwachting winkels blijven toevoegen in de komende jaren. Dat stelde de Belgische bank KBC dinsdag in een vooruitblik op het handelsbericht dat de beddenverkoper woensdag zal publiceren.

  Beter Bed gaf in zijn handelsbericht over het derde kwartaal aan te rekenen op economisch herstel in zijn markten. Ook zei het bedrijf destijds te rekenen op omzetgroei. Op basis van hetzelfde aantal winkels (like-for-like) was de omzet in het derde kwartaal 2,3 procent hoger dan een jaar eerder, terwijl de totale omzet 0,8 procent steeg.

  KBC rekent voor het vierde kwartaal op een omzetgroei van 7,1 procent tot 106,6 miljoen euro ,,met een like-for-like groei van 4,5 procent en een toename van het gemiddelde aantal winkels van 2,6 procent''. Beter Bed nam eind vorig jaar het Oostenrijkse BettenMax over, dat vanaf 1 november meetelt in de resultaten.

  Hoger dividend

  KBC verwacht verder een bescheiden margeverbetering van 57,8 procent in het derde kwartaal naar 57,9 procent en een stijging van de operationele kosten met 1,4 procent. Dat moet leiden tot een bedrijfsresultaat (ebit) van 13,1 miljoen euro, tegen 10,5 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2014.

  De resultaatsverbetering zal uiteindelijk ook leiden tot een hoger dividend. KBC gaat uit van een 'pay out ratio' van 90 procent, waarmee de uitkering aan aandeelhouders zal stijgen van 0,65 euro per aandeel in 2014 naar 0,97 euro per stuk over 2015. ,,Op basis van het aantrekkelijke dividendrendement handhaven we ons accumulate-advies en een koersdoel van 23 euro''.

  Beter Bed noteerde dinsdag rond 09.15 uur 0,2 procent hoger op 22 euro.
 5. forum rang 4 maci 20 januari 2016 09:46
  AMSTERDAM (Dow Jones)--Beter Bed (BBED.AE) heeft in het vierde kwartaal iets onder verwachting gepresteerd, maar liet in het algemeen wel een positieve groeiontwikkeling zien, meldt Wim Hoste van KBC Securities. De omzet steeg in het kwartaal met 3,4% naar EUR102,9 miljoen en de identieke omzetgroei kwam uit op 2,2%. Hoste hield echter rekening met een omzetgroei van 7,1% en een identieke groei van 4,5%. Het EBITDA-resultaat van EUR15,5 miljoen was in lijn met de verwachtingen van KBC. De EBIT van EUR12,7 miljoen was licht onder de verwachte EUR13,1 miljoen. De analist merkt op dat het bedrijf na enkele moeilijke jaren weer in een groeimodus zit. Hoste voorziet een dividend van EUR0,97 euro per aandeel over 2015, EUR1,27 in 2016 en EUR1,35 in 2017. Het advies is accumulate bij een koersdoel van EUR23,00. Omstreeks 09.30 uur noteert het aandeel 1,6% lager op EUR21,70, terwijl de ASX met 1,3% daalt. (bart.koster@wsj.com)
 6. forum rang 4 maci 20 januari 2016 09:57
  *Beter Bed CEO, CFO spraken met Dow Jones in toelichting KW 4 -cijfers;
  *Beter Bed CFO: streven is toevoeging ca 50 winkels in 2016.
  *Beter Bed CFO: focus blijft op groei autonoom, acquisities en nieuwe regio's;
  *Beter Bed CFO: alle 18 BettenMax-winkels nu omgebouwd naar Matratzen Concord;
  *Beter Bed CFO: acquisitie BettenMax in Oostenrijk zeer succesvol;
  *Beter Bed CEO: tevreden over operatie 2 winkels Frankrijk;
  *Beter Bed CEO: evaluatie pilot met 2 winkels Frankrijk in maart.

  Bron: (END) Dow Jones Newswires
  January 20, 2016 03:11 ET (08:11 GMT)
  *Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
 7. forum rang 10 voda 20 januari 2016 15:22
  Beter Bed vooruitzichten gezond - Market Talk

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De vooruitzichten voor Beter Bed (BBED.AE) zijn heel gezond, vindt Gerard Rijk van SNS Securities. De analist wijst erop dat de tijdelijke kwartaalomzetdaling in Duitsland wordt veroorzaakt door een extreem goed vergelijkbaar kwartaal in 2014. De omzetontwikkeling in Nederland in het laatste kwartaal was heel sterk, zegt hij, en in alle markten is marktaandeel gewonnen. Vooruitkijkend ziet Rijk ruimte voor meer acquisities. De analist wijst er verder op dat het fonds met korting wordt verhandeld ten opzichte van sectorgenoten en tegen de te verwachten kasstroom. Het advies is buy bij een koersdoel van EUR25,00. Omstreeks 11.10 uur noteert het aandeel 3% lager op EUR21,40, terwijl de AScX met 2,3% daalt. (bart.koster@wsj.com)


  Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

 8. forum rang 10 voda 20 januari 2016 15:22
  Beter Bed zet in op driesporenbeleid voor groeiambities

  Door Bart Koster

  Van DOW JONES NIEUWSDIENST


  AMSTERDAM (Dow Jones)--Beter Bed Holding nv (BBED.AE) zet in op groei door opening van nieuwe winkels, acquisities in bestaande regionale markten, en uitbreiding naar nieuwe landen. Dat zeggen CEO Ton Anbeek en CFO Bart Koops van het bedrijf uit Uden woensdag in een toelichting op de vierdekwartaalcijfers tegen Dow Jones.

  "We hebben de in november afgeronde acquisitie van BettenMax in Oostenrijk succesvol ingepast en alle 18 winkels binnen twee maanden omgebouwd naar onze Matratzen Concord-formule, en hebben hiermee daar met 85 filialen een goede landelijke dekking gekregen", zegt financieel directeur Bart Koops. Dat heeft volgens hem gezorgd voor een omzetgroei van 30,2% in het vierde kwartaal in het alpenland.

  "Onze start in Frankrijk, met twee winkels in Lyon en Bordeaux, verloopt vooralsnog succesvol, maar we maken in maart een grondige evaluatie om te beslissen of en hoe we daar verder willen", zegt CEO Ton Anbeek.

  Beide bestuursleden geven aan dat Beter Bed nadrukkelijk kijkt of de slaapkamerretailer ook andere nieuwe markten kan betreden, en noemen daarbij onder meer een mogelijke intrede in Italie.

  "Verder kijken we of we in Spanje kunnen uitbreiden naar een landelijke dekking, waar we nu met 36 El Gigante del Colchon winkels voornamelijk in Catalonie actief zijn. In Zwitserland onderzoeken we of we kunnen uitbreiden van de huidige 58 Matratzen Concord filialen in het Duitstalige gedeelte naar de Frans- en Italiaanstalige regio's", zegt Anbeek.

  Maar beide bestuursleden benadrukken dat Beter Bed de uitbreiding van het winkelbestand in de bestaande markten daarbij niet naar de achtergrond wil schuiven.

  "Ik denk dat we per saldo dit jaar zo'n 50 winkels in bestaande markten zullen toevoegen", zegt Koops. Eind 2015 had Beter Bed, buiten de 2 pilot-winkels in Frankrijk, in Nederland, Belgie, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Spanje 1.159 filialen in de winkelketens Beter Bed, Beddenreus, Matratzen Concord en El Gigante del Colchon.

  "Daarnaast groeien we gestaag in onze omni channel-omzet, waarbij klanten in alle landen gecombineerd in de winkels en via internet kunnen kiezen en kopen", voegt Koops toe.

  Omstreeks 10.25 uur daalt het aandeel 3,2%, terwijl de Smallcap met 2,5% zakt.


  Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

 9. forum rang 4 drulletje drie 11 februari 2016 16:02
  Omzet woonwinkels in 2015 bijna 11% hoger

  AMSTERDAM (Dow Jones)--De omzet van Nederlandse retailers, die zich richten op woninginrichting en -verbouwing is vorig jaar met 10,6% gestegen, blijkt donderdag uit een publicatie van INretail.

  De brancheorganisatie voor non-food retail verwacht voor 2016 een omzetstijging van 5% voor deze sector.

  De sterke omzetstijging is te danken aan herstel van de economie, de verbeterde woningmarkt met meer verhuizingen en verbouwingen, en het toegenomen consumentenvertrouwen.

  Vooral keukenverkopers deden met 14,6% meer omzet goede zaken in 2015. Ook zaken met een gemengd aanbod (14,1%) en slaapspeciaalzaken (10,6%) zagen hun omzetten met dubbele cijfers verbeteren. Meubelverkopers sloten 2015 af met 8,2% omzetgroei en woningtextielzaken noteerden 7,2% meer omzet dan in 2014.
12 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Beter Bed Holding Meer »

Koers 1,578   Verschil +0,01 (+0,51%)
Laag 1,560   Volume 63.153
Hoog 1,584   Gem. Volume 159.470
29 mei 2020 12:08
label premium

Beter Bed: Acceptabele groeicijfers

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare