Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Vopak Koninklijke AEX:VPK.NL, NL0009432491

  • 36,320 16 apr 2024 17:35
  • -0,200 (-0,55%) Dagrange 35,960 - 36,500
  • 244.713 Gem. (3M) 180,7K

VOPAK 2016

112 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ff_relativeren 1 januari 2016 14:27
    Een nieuw beleggingsjaar. Vopak heeft in 2015 enkele hervormingen doorgevoerd zoals divestments. Hoe gaat zich dat vertalen in de beurskoers ? En gaat een lagere crude oil prijs zich vertalen in betere bezettingsgraden bij Vopak ?

    Een goed beleggingsjaar toegewenst !
  2. EQ140 6 januari 2016 14:27
    het nieuwe jaar begint slecht voor de beurs. Met de aankomende cijfers zullen we duidelijkheid krijgen betreffende de winstwaarschuwing over azie (opkomende economie) en China Er wordt voor de Chinese beurs weinig goeds verwacht aankomende tijd. Volgens mij blijft het voorlopig een zaak van laag kopen, om daarna de winst te pakken op deze volatiele beurzen. Naar mijn idee blijft de wereldeconomie te veel zuchten onder de torenhogen schulden, dat kan zich op gaan breken.
  3. EQ140 6 januari 2016 15:31
    quote:

    EQ140 schreef op 6 januari 2016 14:27:

    het nieuwe jaar begint slecht voor de beurs. Met de aankomende cijfers zullen we duidelijkheid krijgen betreffende de winstwaarschuwing over azie (opkomende economie) en China Er wordt voor de Chinese beurs weinig goeds verwacht aankomende tijd. Volgens mij blijft het voorlopig een zaak van laag kopen, om daarna de winst te pakken op deze volatiele beurzen. Naar mijn idee blijft de wereldeconomie te veel zuchten onder de torenhogen schulden, dat kan zich op gaan breken.
    Voor Vopak komt de aangekondigde havenstaking voor Rotterdam dan ook op een slecht moment
  4. EQ140 16 januari 2016 13:07
    quote:

    Duifish schreef op 7 januari 2016 13:10:

    Zou iemand mij uit kunnen leggen waarom Vopak zo zwaar zakt? Ik begrijp dat er een flinke exposure is op Azie(China), maar met de overvloeden aan olie die er nu zijn, en groter worden, is er toch ook een hoop opslag nodig?
    Als alle koersen zakken blijft Vopak niet achter. Berichten economie zijn tegenstrijdig. Als je de politici, banken, makelaars en beurshandelaars mag geloven is de toekomst rooskleurig, maar beursgoeroes voorspellen een grote klap naar beneden. We ( politici) hebben niets geleerd van de depressies. In Japan is het begonnen met de onroerend goed zeepbel, daarna V.S. en Europa nu volgt China? ben bang van wel. De economie met geld vol pompen brengt hele grote risico met zich mee( het instorten van de beurzen en economie ) We willen de pijn niet nemen van de fouten uit het verleden dus dat is geen markteconomie. en kan het jaren etteren. Olie rond €30 dollar, kan Vopak zijn marge op opslag blijven houden nu het voor de handel zwaar verliesgevend is om op te slaan en de vooruitzichten ook niet goed zijn.
  5. forum rang 6 Tordan 16 januari 2016 15:22
    Er wordt giga olie geproduceerd, dit moet ergens worden opgeslagen. In In feite een prima zaak voor VOPAK. ik heb tot nu toe nog niemand iets over de marges bij VOPAK horen zeggen. Olieprijs nadert natuurlijk ook de bodem, dit gaat echt geen maanden meer duren, want dan valeen er producenten om en stijgt de prijs ook.
  6. forum rang 10 voda 19 januari 2016 16:10
    Boskalis, Fugro en Vopak profiteren van opheffen Iraanse boycot - Market Talk

    AMSTERDAM (Dow Jones)--De opheffing van de boycot van Iran biedt kansen voor een aantal Nederlandse bedrijven, zegt Andre Mulder van Kepler Cheuvreux. Van de beursgenoteerde dienstverleners aan de oliesector kunnen vooral Boskalis (BOKA.AE), Fugro (FUR.AE) en Vopak (VPK.AE) profiteren, zegt de analist. Voor SBM Offshore ziet hij echter weinig extra werk. Als baggeraar kan Boskalis opdrachten in de wacht slepen voor de acht grote havens die verbeterd moeten worden, zegt de analist. Wat betreft Fugro wijst Mulder op de activiteiten die de bodemonderzoeker eerder deed in Iran, zoals inspectie, reparatie en onderhoud van onshore en offshore installaties. Vopak zal alleen indirect profiteren, verwacht de marktvorser. Eerder werd in de Rotterdamse opslagfaciliteiten van Vopak voor 1 miljoen m3 aan Iraans materiaal opgeslagen, maar aangezien het bedrijf weinig ruimte over heeft is het waarschijnlijk dat dit elders moet worden ondergebracht. De positieve effecten voor Vopak blijven daardoor beperkt tot de hogere opslagprijzen die de terugkeer van Iran kan veroorzaken. Voor SBM ziet de Kepler-analist weinig echte extra's. De meeste Iraanse olieproductie gebeurt vooral op land en aangezien SBM vooral actief is in diepzeeprojecten, verwacht Mulder weinig extra werk voor het bedrijf.


    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

  7. Optie virus 19 januari 2016 23:52
    2e Verkapte winstwaarschuwing bij RTLZ vandaag aan het adres van Vopak. 1.5 week terug werd ook gezegd dat er geen opslag capaciteit meer is bij Vopak. Bij dit bericht stond de olie toen rond de 33 dollar. Stel een begin opslag van een jaar geleden met de prijs van rond de 64 dollar, dan is de gemiddelde olie prijs voor Vopak rond de 48 dollar!! Met een steeds dalende olie prijs lijkt mij dit een verkapte winstwaarschuwing.
  8. forum rang 10 voda 29 januari 2016 18:56
    Vopak rondt verkoop belang in Thames Oilport af

    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Vopak nv (VPK.AE) heeft de verkoop van Vopak Holding UK aan Greenergy afgerond. Dat meldt het tankopslagbedrijf vrijdag.

    Vopak maakte in december bekend alle Britse activiteiten af te stoten voor een bedrag van GBP335 miljoen en heeft nu de eerste transactie afgerond. Vopak Holding UK bevat een belang van 33,3% in de joint venture Thames Oilport.

    De tweede transactie is de verkoop van de Vopak Terminal London, Vopak Terminal Teesside en Vopak Terminal Windmill aan Macquarie Capital. Deze desinvestering wordt naar verwachting aan het einde van het eerste kwartaal afgerond.

    Omstreeks 16.05 uur noteert het aandeel 2,7% hoger, terwijl de AEX met 2,0% stijgt.


    Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com

  9. forum rang 10 voda 23 februari 2016 16:33
    'Vopak voert omzet op'

    Gepubliceerd op 23 feb 2016 om 13:06 | Views: 1.553

    AMSTERDAM (AFN) - Tankopslagbedrijf Vopak heeft in 2015 naar verwachting een hogere omzet en meer bedrijfsresultaat behaald. Vopak zal vrijdag voor opening van de handel resultaten naar buiten brengen.

    Volgens een consensus die is opgesteld door Bloomberg komt de omzet uit op 1,38 miljard euro. Dat zou 4,8 procent meer zijn dan een jaar eerder. Daarbij werd geprofiteerd van een hogere bezettingsgraad en gunstige wisselkoerseffecten. De aangepaste nettowinst is volgens de consensus met 2,4 procent gegroeid tot 301,9 miljoen euro.

    Het bedrijfsresultaat (ebitda) exclusief bijzondere posten komt naar verwachting uit op 796 miljoen euro. Vopak heeft zelf voor 2015 een prognose uitgesproken voor een ebitda exclusief bijzondere posten die hoger zal zijn dan het resultaat van 763 miljoen euro in 2014.

    Bij de bekendmaking van de cijfers over het derde kwartaal liet Vopak weten dat de marktomstandigheden in opkomende landen verder waren verslechterd, waaronder China. Wel werd de gemiddelde bezetttingsgraad verder verbeterd, wat wijst op een gezonde vraag naar opslagcapaciteit in de meeste van zijn terminals, aldus het bedrijf.
112 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links