Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ACOMO AEX:ACOMO.NL, NL0000313286

  • 17,700 16 apr 2024 17:35
  • -0,060 (-0,34%) Dagrange 17,600 - 17,800
  • 13.115 Gem. (3M) 19,7K

Acomo 1e Q 2016

173 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Rafter 31 december 2015 21:46
    Bij deze nu al een voorspoedig maar vooral gezond 2016 toegewenst!
    Gezondheid is t belangrijkste in t leven, vrienden, ik heb t zelf nogal meegemaakt afgelopen jaar.
    We starten met frisse moed ons favo-aandeel. Ik ga voor een steady stijging naar E28 ei d 2016.
    nb mochten julli nog mee willen doen aan de (eenvoudige deelname) beurscompetitie 2016 (long of short) meld je binnen 2.5 uur aan via het betreffende draadje in de 'Koffiekamer'.
  2. [verwijderd] 2 januari 2016 03:18
    Wel, Rafter, ook voor jou een voorspoedig, en vooral gezond, nieuwjaar. Voorspoedig betekent hier: dat Acomo tot nieuwe hoogten mag stijgen.
    Hou het verder rustig met je gezondheid - één operatie per jaar is wel zo'n beetje voldoende.
    Ikzelf ga nu voorlopig wachten tot RDS zakt tot nog veel verder.
    Schalie olie uit de USA zorgt ervoor dat de prijzen overal zakken. Dan moet Saoudi- Arabia pompen als een gek om de bevolking en de prinsen-uitnemers tevreden te houden, want al die Arabieren zijn niet gewend of in staat iets ander dan olie uit de grond te pompen. Geen wereldberoemde Djedda hammen van het zwarte Arabische varken, geen supergoede, volle, misschien wat rijke, Mekka wijnen, geen snelle gladde Slammobielen, waarmee grof geld word verdiend. In feite: niets waarmee het gat van 90 miljard euro op de begroting wordt gedicht. Zelfs over het opzetten van Modehuizen, verkiezingen van miss Saraceen, hondenraces etc. wordt niet gedacht. Hier wordt dus niets geproduceerd waarmee een onbalans van de economie kan worden opgevangen. Hiernaast gaat Iran eindelijk weer iets proberen te produceren en exporteren (OLIE DUS), voordat ze daar weer in het stenen tijdperk zitten.Waar dit verhaa dus op neerkomt voor de iex-beleggers is dat er in olie weer eens iets te verdienen valt....
    Voor verdere vragen, zie boven.
  3. Rafter 3 januari 2016 17:56
    Ja, klopt. Iran heeft zo ongeveer de maklijkst winbare olievoorraden. En gaat met Saoudie-Arabie, Rusland en Venezuela de wedstrijd aan: wie zorgst voor de laagste olieprijs?
    En alle velden liggen in Iran ook nog eens dichtbij elkaar (Zuid-Westen), dus goedkopere logistiek. Door de sancties zijn de installaties verouderd, dezen moeten vn uit de VS komen- en die zullen er komen. Zoek de producent van deze installaties, een mooie belegging lijkt mij.
    We zitten idd nog op het Acomo-forum. Vandaar:
    Ik las iets over het kwantitatief snelst groeiende produkt van Acomo. Dat schijnt geen thee, nuts of zonnepitten te zijn maar 'sunbutter', een gezond alternatief voor het nogal 8ngezonde pindakaas. En dat fabriceren ze dan in een voorstadje van Fargo, North Dakota.
    Leuk om te lezen dat ze dus ook vrij innovatief zijn- zoiets als Sunbutter lijkt een prima groei te maken, ook voor de toenemende aantallen mensen met een pinda-allergie etc.
    Toch apart dat we daar in beleggen en aardig om te lezen op sunbutter.com
  4. [verwijderd] 4 januari 2016 12:52
    Beste wensen iedereen hier.

    Wel iets later den 2,5 uur, maar mijn voorspelling Acomo ligt op 24 einde 2016.
    Met de ervaringen van het voorbije jaar zie ik het eerder stabiel blijven liggen, het lijkt me een moeilijke opgave om het steeds beter en beter te moeten doen.
    Mij lijkt het realistischer als ze gewoon ons goed divident kunnen blijven uitbetalen en ietwat stabiel blijven. Ik ben hier tevreden mee. Acomo is het best presterend aandeel in mijn portefeuille.
  5. Rafter 5 januari 2016 17:47
    quote:

    CWAVWH schreef op 5 januari 2016 13:44:

    Ik heb in Oregon helaas geen Sunbutter kunnen vinden in de verschillende supermarkten aldaar. Maar wel een soortgelijk product. Kennelijk is er een markt voor.
    Zit je in Oregon nu? Hopelijk niet in de plaats Burns dan, want leek me vrij koud weertje daar bij die bezetting....
    On: die Sunbutter schijnt goed te zijn voor mensen die een pinda-allergie hebben. En ook voor - de toenemende- aantallen die 'glutenvrij' moeten eten. Nu weet ik niet wat een 'gluut' is, maar het klinkt eng en zit in normsale pindakaas ('peanut butter').
    Andre kant, consumenten worden ook banger; een toenemende glutenvrees zou wel eens kunnen leiden met een daverende opmars van ons gluutvrije smeersel..
    nb dachtvaltijd dat een gluut een heel klein 'visje' was wat he wel eens in een pizzadoos aantreft, paar mm groot, lopen op paar pootjes, razendsnel....??
  6. [verwijderd] 6 januari 2016 11:51
    Nee, Oregon is al weer een tijd geleden, helaas.
    Volgens mij is een Gluut een klein, paars-geel-groen weidevogeltje, dat zijn naam natuurlijk dankt aan het typische geluid dat hij maakt tijdens het baltsen.

    Beurzen weer knalrood vandaag. Acomo doet er niet echt aan mee tot nu toe...
  7. Rafter 6 januari 2016 16:14
    quote:

    CWAVWH schreef op 6 januari 2016 11:51:

    Nee, Oregon is al weer een tijd geleden, helaas.
    Volgens mij is een Gluut een klein, paars-geel-groen weidevogeltje, dat zijn naam natuurlijk dankt aan het typische geluid dat hij maakt tijdens het baltsen.

    Beurzen weer knalrood vandaag. Acomo doet er niet echt aan mee tot nu toe...
    Dat vogeltje heeft dan de chemische formule H2NCO-CH2-CH2-CHNH2-COOH
    En goede vriendin van mij kwam met deze formule voor een lelijk eiwit, gluten genaamd.
    Dat zit in pindakaas en is uiterst storend voor het idee oud te worden.
    Het tamme groen-geel-paarse weidevogeltje is dermate verzot op glutenvol pindakaas, dat het de chemische samenstelling van het voedsel overgenomen heet- vandaar de naam 'gluut'!
    On: ons Acomo houdt zich best goed staande in het beursgeweld. Olie wordt weer goedkoper en dat is goed voor Acomo: minder energiekosten en de consument (vn in de VS) houdt meer geld over om eens te proberen van alle gluten vrije 'sunbutter' aan te schaffen
  8. [verwijderd] 7 januari 2016 14:04
    quote:

    CWAVWH schreef op 7 januari 2016 13:33:

    Goede beslissing Sky-jumper.
    Het is grote paniek deze week. Het zal allemaal nog wel goedkoper worden.
    Ja zeker is het een goede beslissing geweest, maar de vraag is hoever moeten we deze lijn nog doortrekken. Het is gewoon de laatste tijd altijd iets, dingen waarvan je denkt dat ze voorbij zijn steken weer de kop op en het gaat van kwaad naar erger ( Korea ). Niks meer kopen gedurende lange tijd lijkt me het beste.
    Investeren in vastgoed lijkt hier in Belgie ook niet meer rendabel te zijn. Ga alles in een kous bewaren ha,ha,ha
  9. Rafter 7 januari 2016 19:43
    quote:

    Sky-jumper schreef op 7 januari 2016 14:04:

    [...]
    . Ga alles in een kous bewaren ha,ha,ha
    Als alle Belgen hun reserves nu in kousen gaan onderbrengen, ga ik op zoek naar een beursgenoteerd bedrijf dat kousen verkoopt...
    Tja, de Chinese overheid weet niet zo goed wat ze met de krach aanmoeten. Je hebt daar ook nog s weinig institutionele beleggers, het zijn vn individuen bevangen door goudkoorts...
    Toch heeft dit daar vooralsnog weinig reeele betekenis voor de economie, miss nog psychologiese.
    Raakt Acomo de E21 dan ga ik weer wat bijkopen, volgens mijn inschatting qua k/w 2015 dan te ondergewaardeerd. Geld op een spaarrekening kost nu als je de VRH en inflatie vanaf haalt, daarnaast zie ik de sunbutter op termijn echt een succes worden.
    (Albert Heijn verkoopt geen sunbutter, kon het daarnet niet vinden tussen de 23 soorten pindakaas- a binnenkort briefje schrijven met het verzoek om gluutvrije pindakaas...)
  10. [verwijderd] 14 januari 2016 12:56
    quote:

    CWAVWH schreef op 14 januari 2016 12:42:

    Een regelrechte rotzooi!?!
    Ik zie dat nog wel even doorgaan op deze manier.
    Ik heb dus besloten te gaan sparen voor een nieuwe auto, dat lijkt me dit jaar de beste belegging.
    Cash is King!

    Voor een stuk worden we nu opgelicht door aftroggelhandel door autom. computerhandel en dat tegenwoordig zowat in elk aandeel. Accomo houd nog het beste stand, toch vraag ik me af of de goeie tijden niet voorbij zijn op de beurs en je niet beter een auto koopt. Zie maar naar alles wat zich afspeelt in de wereld. Overal geld tekort , inleveren , veel meer monden voeden, en ondertussen de status van topmanagers ministers en voetballers in stand houden.
    Verder overal loonmatiging en langer werken , liefst zolang dat je direkt in je kist kan kruipen.
    Kloof tussen arm en rijk kan niet anders dan groter worden en dus dalende koersen door minder koopkracht. Hier in Belgie hebben we zo een regering die een aalmoes geeft en langs de andere kant een heel brood ( of een zak noten ) terug neemt.
  11. Rafter 14 januari 2016 16:14
    Rond 10h00 leek het idd louter bergafwaarts te gaan, vrienden. Maar na 14h00 kwam de ommekeer, tenminste voor wb mijn favoriete fondsen Acomo (en Besi) betreft..
    Besi s veel volatieler, minder goed voor angsthazen.
    Acomo is veel rustiger. Kijk ook nu, geen idioot hoge verkooporders, geen majeure volumeverhoging.Dat zit wel goed. Rustig wachten op de jaarcijfers, of eiglijk de vraag of het opverende derde kwartaal zich heeft doorgezet. Gelet de VS-macro's en het gegeven dat het Duitse Sigcmo nu geintegreerd lijkt, verwacht ik de eerder door mij voorspelde cijfers met een div range van 1.10-1.20, hmm eerder 1.20 dan 1.10 waar vorig jaar 1.00 (plus 0.10 vr de trouwe beleggers als bonus) uitgekeerd werd.
    Manne, geen paniek. (Die nieuwe auto had ik al, dus gn overweging wat mij betreft)
  12. Rafter 14 januari 2016 16:24
    quote:

    CWAVWH schreef op 14 januari 2016 12:42:

    Een regelrechte rotzooi!?!
    Ik zie dat nog wel even doorgaan op deze manier.
    Ik heb dus besloten te gaan sparen voor een nieuwe auto, dat lijkt me dit jaar de beste belegging.
    Cash is King!

    Niet sparen Maestro! Koop gewoon RDS op je autowaarde en wat puts E16, half jaar. Je div rend vermindert dan wel met 3%, maar je houdt minimaal 4.5 a 5.5% div rend over, los nog van de evt koerswinst. Sparen is niet handig gewoon, dan nog beter een hypoverhoging ten bedrage nieuwe auto; die bank wil jou graag als klant houden hoor!
    Don't panic, ook de dollar werkt weer lekker mee voor ons Acomo, nja is eerder de opgedrongen munt van onszelf dan he...
173 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Jaarcijfers van Acomo verdienen een pluim

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links