Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

off-topic

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.400 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 166 167 168 169 170 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0

" a stronger Euro is the Euro's biggest enemy, the longer the $ stays under pressure - the greater the issue the ECB will have with the euro/us$ exchange rate.


Mario komt in maart met de bazooka en het raam voor short-plays op eurostocks sluit razendsnel , nog 2 week en dit feest is over.
alle fundamentele sterke aandelen die in deze bear-move mee zijn afgestraft in sympathie gaan herstellen.
Navigator57
0
quote:

scuderia FF schreef op 15 feb 2016 om 08:25:" a stronger Euro is the Euro's biggest enemy, the longer the $ stays under pressure - the greater the issue the ECB will have with the euro/us$ exchange rate.


Mario komt in maart met de bazooka en het raam voor short-plays op eurostocks sluit razendsnel , nog 2 week en dit feest is over.
alle fundamentele sterke aandelen die in deze bear-move mee zijn afgestraft in sympathie gaan herstellen.


Hi Wies,

Ja miners doen het uitstekend. Door jou attent gemaakt op Anglo American (AAL), en vooralsnog geen spijt hiervan een (voor mij doen) stevige pluk te hebben aagekocht .

Heb jij voor EMG een optie-contructie of gewoon de aandelen. Het lijkt er overigens op dat er al wat wordt vooruitgelopen op de cijfers/

Groet en succes
Jan
[verwijderd]
0

Hi Jan

geen opties, alles in aandelen

je weet EMG is zeker geen low risk aandeel, maar ook niet in the high risk categorie, zit er zowat tussen in

nu zou ik maar afwachten op de cijfers
Miners top, ik denk deze zijn echt gedraaid, dus vanaf nu is het hier buy dips, zeker af en toe wat winst opschrijven kan geen kwaad, het zal nog lang volatiel blijven.

succes
[verwijderd]
0

moet je trouwens Oliewaardes en Miners eens zien dat zijn nog eens draaiaandelen al dagen elke dag 5% @ 8% erop alsof het niks is.
Navigator57
0
quote:

scuderia FF schreef op 16 feb 2016 om 09:13:moet je trouwens Oliewaardes en Miners eens zien dat zijn nog eens draaiaandelen al dagen elke dag 5% @ 8% erop alsof het niks is.


Hi Wies,

Mijn plukje AAL vanmorgen verkocht. Je advies om af en toe wat op te schrijven ter harte genomen. Nu even zien of herstel miners verder doorzet, kan toch ook niet door blijven gaan. Olie waardes doen het goed nu OPEC met Rusland in gesprek is. Twijfel of daar ook een resultaat uit gaat komen. Hoe was het ook al weer: "buy the rumour sell the fact" of in dit geval "sell the rumour and buy the fact"

succes
Jan
[verwijderd]
0
ALL, die had ik gemist.
Helaas
Met 5 miljard verlies en junkstatushouders zijn ze wel flink opgelopen.
Vraag me af hoever deze nog kan reiken, dit jaar.
Of ik er nog wel moet instappen
Zit wel flink in Glencore ( jammer van t gedaalde pond,verdomme..)en
winkeldcochter Gaz.

Of t wat oplevert , overleg opec/ rusland?
Ook hier weer de bekende truc: eerst zoveel produceren als nooit tevoren en tegen dumpprijzen,
en dan zogenaamd willen praten over productiebeperking.
( ik ben blij dat ik niet hoef aan te zitten, maar zo'n vergadering zou je toch graag live op tv zien....)
B_B
0
Iran wants production recovery before freeze talks
LONDON, 0 hours, 38 minutes ago

Opec member Iran is willing to discuss a freeze in oil production levels once its own output has reached the pre-sanctions rate, a source familiar with Iranian thinking said on Tuesday, underlining Tehran's reluctance to curb supplies.

Top global oil exporters including Russia and Saudi Arabia agreed earlier on Tuesday to freeze output levels to tackle a global glut but said the deal was contingent on other producers joining the pact.

"We have not yet reached our level of pre-sanctions production. So when we get there we will be on an equal level, then we can talk," the source said.

"Our situation is totally different to those countries that have been producing at high levels for the past few years." – Reuters

www.tradearabia.com/news/OGN_301051.html
[verwijderd]
0
quote:

Natte krant schreef op 17 feb 2016 om 10:08:


[...]
En deze dan...

www.volkskrant.nl/opinie/wordt-deutsc...De mensen die het wel kunnen lezen zijn wss al abonnee en daar hoef je het dus niet voor te doen. Maar ik, als niet-abonnee van de VK heb er nu niets aan. Mogelijk kun je de tekst kopieren/plakken want ik denk niet dat ik de enige ben. Proefabonnement heb ik geen zin in.
[verwijderd]
0
quote:

scuderia FF schreef op 13 feb 2016 om 07:56:


[...]


bedankt, geen zorgen
ik ben realist en geen dromer
TT kan ik nu even niks mee, moet wachten op een herstel en dan handel ik mijn positie naar een aanvaardbaar risico-profiel


voor de rest draaien mijn Oliewaardes en Miners als een tierelier, ik switch onderling tussen de bedrijven maar zet het zwaarste in op Glencore en StatOil

Glencore omdat het ook handelaren zijn en StatOil omdat als Olie & Gas draaiende is dan gaat ook de Noorse Kroon aantrekken en StaOil koop ik in Oslo aan de Beurs.
de Noorse Kroon is afgestraft vanwege de lage Olieprijzen. jan 2013 was 1 euro 7 nok, nu 10

nou weet ik wel dat Olie een $ commodity is, dus er is correlatie, maar dat gaat nooit voor 100% op, met StatOil heb ik op de NOK een extra kanskaart en natuurlijk ook een extra risico als het allemaal niet doorzet de draai op Olie en Gas, maar ik acht die kans bijzonder klein.
zijn serieuze bodemsignalen voor Oliewaardes en Miners.


@Wiesje, bedankt voor de Glencore tip. Ik word er voor nu eventjes blij van. Spreiding in de portefeuille is toch beter dan 90% Tom2 ben ik inmiddels achter :-) Maarja, vandaag gaat echt álles omhoog en lijkt beleggen gratis geld.
*Natte krant*
2
quote:

Hik schreef op 17 feb 2016 om 12:28:


[...]


De mensen die het wel kunnen lezen zijn wss al abonnee en daar hoef je het dus niet voor te doen. Maar ik, als niet-abonnee van de VK heb er nu niets aan. Mogelijk kun je de tekst kopieren/plakken want ik denk niet dat ik de enige ben. Proefabonnement heb ik geen zin in.


Ik ben ook geen abonnee maar kreeg deze post van een vriend.

Wordt Deutsche Bank de nieuwe Lehman?

De Kwestie van Peter de Waard

COLUMNWat de bank House of Morgan voor de oorlog was in de VS, was Deutsche Bank na de oorlog voor (West-)Duitsland en later ook Europa. Het had de macht dankzij de financiële slagkracht en het enorme netwerk een hele economie naar zijn hand te zetten.

Door: Peter de Waard 16 februari 2016, 02:00
De House of Morgan werd in de jaren dertig op last van hogerhand opgesplitst in kleinere onderdelen. Vijftig jaar later verwierf Deutsche Bank de Londense zakenbank Morgan Grenfell, waarmee het lange tijd een van de weinige serieuze concurrenten in Europa werd van de grote Amerikaanse zakenbanken als Goldman Sachs, Morgan Stanley, Merill Lynch en Lehman. Tegelijkertijd was Deutsche Bank ook de spin in het web van de Duitse industrie. Bestuursleden van de bank hadden niet alleen commissariaten in meer dan 120 Duitse bedrijven, maar de bank had zelf grote aandelenbelangen - oplopend tot 40 procent - in concerns als Karlstadt, Daimler-Benz en Klöckner. Dat was in een tijd dat Deutsche Bank wereldwijd de allerhoogste score van soliditeit had.

De bank bleek later betrokken te zijn geweest bij alle schandalen (libor, valuta, hypotheken, witwassen) die zich in het eerste decennium van deze eeuw in de financiële wereld hadden afgespeeld

Afgelopen vrijdag verlaagde Standard & Poor's de kredietwaardigheid van de door Deutsche Bank geplaatste obligaties naar B+, hetgeen staat voor hoogst speculatief. Vlak daarvoor had de topman van de bank de buitenwereld moeten verzekeren dat de balans 'ijzersterk was' en er voldoende liquiditeiten in kas zaten. En als bewijs kocht Deutsche Bank voor 4 miljard de door S&P afgewaardeerde eigen obligaties op. Ook de Duitse minister Wolfgang Schäuble verklaarde dat 'hij zich geen zorgen maakte over de bank'.

Als zoveel uit de kast moet worden gehaald om ongerustheid weg te nemen, wijst dat op gebrek aan vertrouwen. En zonder vertrouwen gaat zelfs de allersterkste bank in deze wereld ten onder.

Sinds de crisis is alles misgegaan bij de bank wat maar mis kon gaan. Deutsche Bank was als geen andere Europese bank verwikkeld in de handel van giftige Amerikaanse hypotheekobligaties (subprimes). De bank bleek later betrokken te zijn geweest bij alle schandalen (libor, valuta, hypotheken, witwassen) die zich in het eerste decennium van deze eeuw in de financiële wereld hadden afgespeeld. Dat kostte de bank alleen al 8 miljard euro aan boetes - ruim tien keer zoveel als de Rabo kreeg vanwege het aandeel in de Libor-affaire. Vorig jaar moest zelf een Britse topman worden aangetrokken om schoon schip te maken bij deze oer-Duitse bank, wat werd gezien als een vernedering. Het aandeel noteert nog geen 15 euro - nog lager dan op het dieptepunt van de subprimecrisis en ver onder de koers van eens 115 euro. En dan zit de bank opgescheept met een enorme portefeuille riskante leningen aan de schalie-oliesector.

Deutsche Bank is daarmee niet meteen Lehman 2.0. Maar als deze hoeksteen van het Europese bankwezen valt heeft dat grotere gevolgen dan de ondergang van vele Zuid-Europese bankjes samen.
[verwijderd]
0
Uber’s CEO says the company is burning $1 billion a year in China
Alison Griswold February 16, 2016

¯\_(?)_/¯ (Reuters / Danish Siddiqui)
It’s no secret that Uber is burning cash in China, the only question has been how much. The answer, per a recent interview with Uber CEO Travis Kalanick, is more than $1 billion a year.
“We’re profitable in the USA, but we’re losing over $1 billion a year in China,” Kalanick said in a “fireside chat” in Vancouver, according to Betakit. “We have a fierce competitor that’s unprofitable in every city they exist in, but they’re buying up market share.” (Uber didn’t immediately respond to a request for comment on Betakit’s report.)
The fierce competitor that Kalanick is talking about is Didi Kuaidi, the no. 1 taxi and ride-hailing player in China. The funding war between Uber and Didi Kuaidi has escalated over the last few months. Didi Kuaidi is valued at $16.5 billion after securing $3 billion in September. Uber’s China unit closed its own series B round about a month ago, the size and valuation of which weren’t disclosed.
“I wish the world wasn’t that way. I prefer building rather than fundraising,” Kalanick reportedly said at the fireside chat. “But if I don’t participate in the fundraising bonanza, I’ll get squeezed out by others buying market share.”
While there’s no good up-to-date data on how wide Didi Kauidi’s lead is in China, as of August Uber was far behind.

Kalanick is personally overseeing Uber’s expansion in China, which he last summer declared the company’s “top global priority.” The densely populated cities in the Middle Kingdom offer Uber growth potential that it can only dream of in the US. That should help explain why Kalanick is pursuing it so aggressively, despite the tremendous burn rate, and the fact that China is a notoriously tough market for foreign internet companies to crack. Even if Uber never advances past runner up, in China that’s still a pretty good place to be.
[verwijderd]
0

volvo , mooie cijfers
omzet plus 19% tot 164 miljard Kronen ( euro 17 miljard) winst X 3 tot 6,6 miljard Kronen ( ca 700 mio euro)
resultaten prima verbetering een teken dat de Chinese eigenaren bij de forse expansie de zaak goed controleren.
totaal aantal verkochte wagens 0,5 mio , met nieuwe fabrieken in China en de US moet dit naar 800k stuks op termijn
Beperktedijkbewaking
0
Even aandacht voor KENDRION.

Een smallcapper in de automotive sector, omzet bijna de helft van die van TT, nettowinst qua orde van grootte vergelijkbaar met de adjusted winst van TT.
Na goede berichten in de eerste helft van 2015 steeg de koers heel even tot boven €30, om na licht tegenvallende cijfers en outlook in november terug te vallen tot rond de €19. (Waar kennen we dat van?)
Daarna wat opgekrabbeld tot boven de 20, vandaag zelfs 3,6% erbij tot €21,70. Bij de algemene beursdip van een week geleden bleef het aandeel aardig liggen. Over precies een week komen de jaarcijfers.

Verschillen met TomTom:

- Totaal ander (niche-)product: vooral electromagnetische hardware voor m.n. de auto-industrie.
- Ze betalen een leuk dividend.
- Technisch gezien een minder onzekere (maar ook minder veelbelovende?) toekomst dan TomTom, minder kans op een (al dan niet ogenschijnlijke) plotselinge 'disruptive' concurrent.

Overeenkomsten met TomTom:

- Gezonde balans.
- Bij 'automotive' ongeveer dezelfde klanten. Ze noemen o.a. VW.
- Dus ook afhankelijk van de algemene gang zaken op de automarkt.
- Ik vermoed een vergelijkbare dollarafhankelijkheid (nog niet nagegaan).
- 'Hollands' bedrijf.
- Overname-geruchten.

Ik heb er een kleine positie in, veel kleiner dan die in TT. Andere belangstellenden hier?

B_B
0
Dual Pascal-based self-driving car coming from Volvo next year
by FUAD ABAZOVIC on18 FEBRUARY 2016

DRIVE PX 2 test driven in Sweden in 2017

Buried deep in Nvidia's financial Q4 2016 earnings call was a brief referecmce to the company's Automotive division, which made Nvidia a record $93 million in Q4, up 18 percent sequentially, and up 68 percent year-over-year. There is also a mention that Volvo will be the first manufacturer to take Nvidia's dual Pascal-based DRIVE PX 2 platform for a ride in Sweden.

The money could be better, but Nvidia plans to make much more out of automotive in 2016 and beyond. We were assured that by 2020, self-driving cars based on Nvidia technology under the bonnet, will be commercially available. Many manufactures, including Tesla, BMW, and Audi, offer limited self-drive capabilities. Some of their cars can operate autonomously on highways, but not in cities.

Nvidia said it is working with 70 car manufacturers that are developing self-driving car technologies. Nvidia claims its DRIVE PX 2 has generated enormous interest around the world from carmakers and Tier 1 automotive tech suppliers.

Car design cycles take years, and the company expects many cars powered by Nvidia's automotive solutions will show up this year. Nvidia already told investors in August 2015 that its chips have ended up in 30 million cars. In other words, most of the company's Tegra-based automotive SoCs are selling in automotive infotainment systems.

Car manufacturers including Volkswagen [No CO2 joke needed. Ed] use Nvidia chips for their for infotainment systems, and some manufacturers, including Audi and Tesla, are still using ancient Nvidia mobile GPUs in their dashboards. This is enough to make $93 million. There is no doubt that 2016 will yield better sales.

"Volvo, well-known for its safety and reliability, will be the first to develop DRIVE PX 2, using it as the brain for its fleet of 100 self-driving cars to be publicly available next year in its hometown of Gothenburg, Sweden. "
DRIVE PX 2 contains two Pascal-based SoCs (codenamed Parker), are acting as a quasi-supercomputer. More specifically, this supercomputer platform is the size of a lunchbox and can manage to processes 24 trillion deep learning operations a second, delivering eight teraflops of processing power in the process. This is roughly equivalent to the power of 150 MacBook Pros.

Nvidia's dual Pascal-based DRIVE PX 2 can use up to four SoCs and can be a passively cooled, or water-cooled. Car manufactures know all there is to know about water cooling, as they have been using H2O cooling in their engines for more than a century.

Volvo plans to use DRIVE PX 2 for its self driving capabilities. Nvidia provides hardware and software that can fuse data from cameras, lidar (light ray shooting radar), radar, and ultrasonic sensors, to create a full 360-degree picture of what is happening around the vehicle. You obviously need an incredible amount of processing power to make sense of all that data.

Additionally, the DRIVE PX 2 module localises the vehicle on an HD map and determines a safe path forward using deep learning techniques. This is why the German car manufacturers acquired HERE maps from Nokia, just to be independent from Google.

Unfortunately, Volvo will only have a developer edition of the DRIVE PX 2 for its self-driving automotive trials in 2017 and it might take years before it becomes commercially available. The 2020 timeframe probably means that some expensive cars including Tesla or expensive BMW, Audi, Mercedes and Cadillacs will get self-driving treatment, but at a high price. Most entry-level to mid-range cars sell for between € / $20,000 and € / $30,000 and it will probably take a bit longer than 2020 to get self-driving vehicles into this price range.

Jensen reminded investors a few weeks ago that the WEpod, the first autonomous shuttle, incorporates Nvidia's deep learning platform and took its inaugural trip on public roads in the Netherlands, where it can be summoned with a smartphone app.

There is no doubt that future of automotive is self-driving, but we are still a few years away at this point.

www.fudzilla.com/news/graphics/39994-...
3.400 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 166 167 168 169 170 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

TomTom Meer »

Koers 10,268   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 10,136   Volume 575.647
Hoog 10,370   Gem. Volume 421.934
15-okt-19 17:35
label premium

TomTom verwacht groeiversnelling

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium