Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel DGB Group N.V. AEX:DGB.NL, NL0009169515

  • 0,500 18 apr 2024 16:03
  • -0,010 (-1,96%) Dagrange 0,500 - 0,500
  • 1.000 Gem. (3M) 8,7K

Naamswijziging en tijdschema Kapitaalterugbetaling:

28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 maci 2 december 2015 08:51
    Persbericht
    Roto Smeets Group N.V. wordt Verenigde Nederlandse Compagnie N.V.

    In de op 23 september 2015 gehouden Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders van
    Roto Smeets Group N.V. (“RSG”) is onder andere besloten de statuten van de vennootschap te wijzigen. Eén van de wijzigingen betrof de naam van de vennootschap. Met ingang van vandaag is de statutaire naam van RSG gewijzigd in Verenigde Nederlandse Compagnie N.V. De verkochte activiteit van de N.V., Roto Smeets Group B.V., blijft onder die naam opereren.

    Met ingang van heden geschiedt de notering op Euronext Amsterdam onder de nieuwe statutaire naam Verenigde Nederlandse Compagnie N.V., met ISIN code NL0009169515 en ticker symbol VNC. Zoals in het persbericht n.a.v. de Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders van 27 november 2015 is vermeld zal er tot uitkering worden overgegaan van het door de Algemene Vergadering goedgekeurde bedrag van EUR 4.124 per aandeel. Deze terugbetaling zal volgens het volgende tijdschema gebeuren:

    Tijdschema Kapitaalterugbetaling:
    7 december 2015 8 december 2015 10 december 2015
    Ex datum Registratiedatum Betaaldatum

    Op 11 december zal de levering van de aandelen van de Grootaandeelhouders in RSG NV aan Schaaij Beheer en Diensten B.V. plaatsvinden. De nieuwe adresgegevens van de N.V. worden:
    Vaart Noordzijde 6, 9401 GM Assen, Telefoonnummer: 0592 301 250, www.verenigdenederlandsecompagnie.nl

    2 December 2015
    Verenigde Nederlandse Compagnie N.V.
  2. forum rang 7 Ron Kerstens 6 december 2015 10:57
    Volgens het schema noteert VNC as maandag exdividend (4,12 euro), een dag later is de registratiedatum (op dit moment bepaalt bank wie dividend gerechtigd zijn) en donderdag 10 dec wordt het dividend (terugbetaling) op je rekening gestort. Er is geen inhouding van dividendbelasting omdat het een terugbetaling op het kapitaal betreft. Veel duidelijker kunnen ze het toch niet maken.

    Het aandeel zal dus maandag een koers van ca 1,50 gaan noteren.
  3. forum rang 10 voda 8 december 2015 16:43
    Beurshuls VNC trekt veel gelukszoekers aan

    Gepubliceerd op 8 dec 2015 om 11:18 | Views: 2.481

    AMSTERDAM (AFN) - De Verenigde Nederlandse Compagnie (VNC), zoals sinds kort de lege beurshuls heet die overbleef na de verkoop van drukkerijgroep Roto Smeets, trekt vooralsnog met name gelukszoekers aan. ,,Ik krijg veel mailtjes, maar vooral van bedrijven die grosso modo niet aan mijn criteria voldoen'', zei bestuursvoorzitter en grootaandeelhouder Geert Schaaij dinsdag.

    Een lege huls als VNC geldt ook wel als de achterdeur van de beurs, waarmee bedrijven via een omgekeerde overname snel aan een notering kunnen komen om kapitaal op te halen. Dat is echter niet waar Schaaij op mikt. ,,Wie alleen op zoek is naar geld om zijn bedrijf overeind te houden, past niet in mijn profiel'', aldus de bekende belegger.

    In plaats daarvan wil Schaaij investeren in ondernemingen waar hij zelf in gelooft. Of er al concrete gesprekken lopen, wilde hij niet zeggen. ,,Ik ben wel links en rechts aan het buurten, maar dat is de snuffelfase nog niet voorbij'', aldus de kersverse topman tegen AFN. ,,Ik ben ook pas vrijdag benoemd. Vandaag begint het serieus.''

    Mensen en dier

    VNC zoekt bedrijven met een positieve kasstroom, die direct bij kunnen dragen aan de winst per aandeel, en met een niet al te ingewikkeld bedrijfsmodel. ,,Ik moet het zelf kunnen begrijpen, anders zou ik niet weten wat ik ermee moet'', zei Schaaij. In welke sectoren hij zoekt, hield hij in het midden. Wel heeft met name het thema ,,mensen en dier'' zijn belangsteling

    Voor zichzelf ziet Schaaij vooral een adviserende rol. ,,Als een onderneming goed geleid wordt, hoef ik haar niet zelf te gaan besturen'',zei hij. ,,Het een kwestie van de juiste mensen op de juiste plek zetten.''

    Value8

    Schaaij wil meer focus aanbrengen dan bijvoorbeeld Value8, dat ook ooit begon al lege beurshuls maar is uitgegroeid tot een houdstermaatschappij van verscheidene bedrijven. ,,Het liefste richt ik me op één sector, om daar het verschil te maken.''

    Er zijn aan het Damrak meer lege beurshulzen genoteerd die al geruime tijd op zoek zijn naar invulling. Schaaij is er desondanks van overtuigd dat hij in zijn opzet zal slagen. ,,Het is zaak het kaf van het koren te scheiden.'' En anders is een omgekeerde overname voor VNC altijd nog een ,,laatste optie''.

    Het aandeel VNC noteerde dinsdag tegen het einde van de ochtend 8,1 procent lager op 1,65 euro.
  4. forum rang 4 Diegy 11 december 2015 09:52
    Emissie is met gemak gedaan op een prijs van 2,50. Dat zal dan dus ook wel een stevige bodem zijn voor dit aandeel. Wilde net nog instappen met 5 duizend stuks op 2,50 maar die werd voor me neus weg gekocht. Zie dit aandeel vandaag nog wel naar de 3 euro gaan. En reken maar dat Geert Schaaij in business class zondag zijn aandeel gaat promoten.
  5. forum rang 4 Diegy 11 december 2015 10:00
    quote:

    springplank schreef op 11 december 2015 09:57:

    ik geloof erin! maare hij zal het nog wel even moeten doen

    fundamenten zijn goed gelegd lijkt mij
    Dit gaat wel over de 3 euro heen. Laat is zowat helemaal leeg. Emissie is met gemak geslaagd op 2,50. Dus dat is een duidelijke bodem voor dit aandeel. En Geert heeft natuurlijk heel wat rijke vriendjes die vast ook nog wel gaan instappen. Misschien zo mijn kooporder maar een stuk hoger plaatsen
  6. [verwijderd] 11 december 2015 10:18
    Werkelijk, het zal ook nooit veranderen.

    Emissie geslaagd, vrij makkelijk, het zijn 329000 aandelen tegen 2.50, zakgeld.

    en dat naast de 3.2 miljoen aandelen zonder inleg.

    Gemiddelde inleg per aandeel nu : 23.3ct want tegenover de reeds bestaande aandelen staat geen inleg.

    Huls is ook niet meer leeg en dat Geert Schaaij de CEO is is ook geen pluspunt maar een bedenkelijk punt gezien zijn verleden, zeker met Inverko.

    Maar ik zie dat de mensen al in de rij staan.

    Succes, en stap op tijd uit, uiteindelijk winnen de fundamenten het, kijk maar naar alle eerdere gevulde lege hulzen, maar in de tussentijd kan de koers nog vanalles doen tijdens de pump en dump.
  7. [verwijderd] 11 december 2015 10:31
    quote:

    Diegy schreef op 11 december 2015 10:24:

    Reken er maar op dat 2,50 een stevige bodem zal zijn. Emissie is met gemak gedaan. En Geert zal dit aandeel zeker aanprijzen in business class. En we weten wat dat voor effect kan hebben.
    Als je maar begrijpt dat het fundamenteel veel minder waard is en ga jij er maar eens achter komen wie die 329000 aandelen heeft gekocht tegen 2.50, onderhands geplaatst natuurlijk bij ....

    Als er maar staat dat 2.50 gelukt is dan geloven genoeg mensen dat dat iets waard is ook voor alle andere aandelen die uit staan.

    Zie ook Inverko, ook Schaaij, met de berichten van overnames waarbij heel tactisch een deel in aandelen werd vernoemd tegen steeds hogere prijzen, alsof de verkopers dat zo aantrekkelijk vonden en meteen waren alle andere aandelen ook dat waard, dat ging van 30 naar 40ct....
    En nu?, gecorrigeerd voor de reverse split van 1 op 100 staat er nog geen 2ct.
    En een hoop gehuil op dat forum.

    Natuurlijk kun je geld verdienen omdat de koers nog hoger gaat maar het is 1 grote luchtbel en het is niet de vraag of deze gaat leeglopen maar wanneer omdat die bijna 3.3 miljoen aandelen geen inleg hebben en alles verwateren.

    En wat gaat hij nu kopen van 329000*2.50?

    Wat kost hij alleen al niet als CEO, daar gaat hij van betaald worden, en dan kan er onder de tafel weer geld terug naar de mensen die bereid waren om even mee te werken in de emissie en ondertussen worden er zoveel mogelijk aandelen langzaam geloosd.

    Heb het nu vaak genoeg gezien in bijna 25 jaar en de uitkomst is iedere keer uiteindelijk het zelfde, alleen soms loopt het snel leeg en soms langzaam na zelfs eerst nog veel hoger te gaan, kan allemaal, maar fundamenteel is het een fractie waard van de huidige koers.
  8. forum rang 4 Diegy 11 december 2015 10:53
    Value8 is ook ergens begonnen en moet je dat koersverloop zien. Als je vanaf het begin was ingestapt dan had je nu echt een mega winst. Dit aandeel moet ook ergens beginnen op 2,50 was er meer dan voldoende belangstelling voor de emissie. Dat zal dus ook wel de bodem zijn. En geert schaaij kennende zal dit aandeel ook zeker flink omhoog gaan en zal die hem zeker aanprijzen in business class. En we weten allemaal wat dat voor effect heeft op maandag.
  9. [verwijderd] 11 december 2015 11:18
    Je kan de start van VNC niet vergelijken met Value8 en dit juist om de reden waar ik voor waarschuw.

    Weet je wat, ik start ff een nieuw draadje omdat ik niet wil dat deze opmerking zo snel midden in een draadje verloren gaat en dan maak ik er ook meteen mijn laatste opmerking van.
28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links