Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Heijmans - December 2015

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
338 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Guus_Geluk
0
quote:

de tuinman schreef op 30 december 2015 22:21:


[...]

Daar ga ik wel vanuit, maar dan moet er op zijn minst wel verbetering komen bij de infra divisie.


Als er inderdaad geen gekke dingen meer naar buiten komen van oude infra projecten, kan de koers zo weer naar 15+ euro toe.
adri67
1
Ik heb een positie in Heijmans al heb ik gisteren wel voor een deel winst genomen. Ik verwacht voor 2016 nog een overgangsjaar en pas in 2017 betere cijfers bij infra. Dit heeft Ton Hillen in een interview met Cobouw in augustus ook zelf aangegeven (geef me nog anderhalf jaar).

Heijmans-bestuurder Ton Hillen reorganiseert na de woningdivisie en de utiliteitsdivisie nu ook de verliesgevende infrapoot van de Brabanders. “Soms ben ik lastig.”
Directielid en “oorspronkelijk vastgoedman” Ton Hillen is sinds januari van dit jaar bezig de infradivisie van Heijmans uit het slop te trekken. De divisie schrijft al een paar jaar verliezen. De grote projecten die voorkwamen uit de Crisis- en herstelwet hebben onvoldoende opvolging gekregen. In het eerste halfjaar van dit jaar werd een verlies van 15 miljoen euro geleden; op een omzet van 306 miljoen euro is dat een negatieve marge van 5 procent. Daarmee is infra het probleemkind geworden van Heijmans.
De nieuwe infrabaas verwacht dat Heijmans ook volgend jaar nog last heeft van slechte resultaten bij infra. Over een groot deel van de projectenportefeuille wordt matig gescoord. “Maar de maatregelen zijn erop gericht dat het in de komende jaren beter wordt”, zegt Hillen.
Wat Hillen in het begin van de crisis bij de woningdivisie deed, en daarna bij utiliteit, doet hij nu bij infra. Reorganiseren en slagvaardiger maken. De afgelopen jaren verdwenen er al veel banen in de infratak.
Meer dan de helft van zijn tijd besteedt Hillen sinds januari aan infra. Wat trof hij aan? “Infra was een bedrijf met de onderdelen wegen en civiel. Ieder behaalde onafhankelijk zijn eigen resultaat. We hebben wegen en civiel onder één aansturing gebracht en werken nu op basis van best for project. Het maakt niet uit of je voor civiel of wegen werkt, het gaat erom dat wij gewoon als Heijmans Infra de beste besluiten nemen. Dat kan best betekenen dat je bij wegen een euro verliest, maar er drie verdient aan de civielkant. Dan doe je het heel goed.”
Niet alleen bij tenders wordt niet meer naar de individuele belangen van de delen gekeken, ook na de start-up in de ontwerpfase, voordat wordt begonnen met de bouw, komen alle partijen nog een keer samen. Gebeurde dat dan eerst niet? “Te weinig”, vindt Hillen.
Optimale oplossing
Het gevaar in de ontwerpfase is volgens hem dat techneuten blijven ontwerpen. “Techneuten zoeken altijd naar de meest optimale oplossing. Soms moet je ook zeggen: stick to the plan. We hebben dit bedacht en zo hebben we het aangeboden, zo gaan we het ook maken. Want anders gaan je kosten enorm exploderen.”
Hillen nam meer lessen mee naar infradivisie. “Als we design & construct-project aanbieden, heb je hogere ontwerpkosten. Dan moet je die ook in rekening brengen bij de klant. En als we meer risico nemen, mag je meer marge vragen.”
Te veel risico? “Dan moet je gewoon nee zeggen. Klaar. Gaan we het niet doen, want Heijmans kan niet overleven als er geen geld wordt verdiend. Dat betekent per saldo – maar dat is nu helemaal nog niet aan de hand – dat je je organisatie iets kleiner moet maken.”
Dat moest hij bij de divisies vastgoed en woningbouw drie jaar geleden ook al doen. Tweehonderd van de driehonderd mensen verdwenen. “We kwamen op een dieptepunt van 200 miljoen omzet, en we gaan dit jaar weer naar de 300 miljoen. We nemen kwalitatief goede, jonge mensen aan. De organisatie verversen is heel gezond. Maar het betekent wel dat je eerst pijn moet nemen.”
Bij de utiliteitsdivisie moest Heijmans de laatste jaren ook afslanken. De divisie die grotendeels installatiewerk doet, wilde begin dit jaar tweehonderd mensen ontslaan, maar het UWV hield dat tegen. Hillen kan zich er nog boos over maken. “Zie wat er gebeurt: Imtech Building Services gaat failliet. En wij kregen geen toestemming van het UWV.” Heijmans heeft de reorganisatie toch voortgezet. Twee derde van de tweehonderd mensen is inmiddels weg. Via vaststellingsovereenkomsten, of ze vonden werk bij andere bedrijven, onderaannemers en leveranciers.
Bij infra zit de pijn in de projecten die met te veel risico voor een te scherpe prijs zijn aangenomen. Hillen: “Door de eagerness en de krachten in de markt zijn partijen steeds meer opgeschoven naar het accepteren van te hoge risico’s.” Ook Heijmans.
Reëel
Met opdrachtgevers praten alle grote infrabedrijven nu over een “reële” verdeling van de risico’s. Opdrachtgevers maken het volgens Hillen soms nog steeds wel erg bont. Zo zou voor een groot project – Hillen wil de naam niet noemen – de boete voor het te laat opleveren 200.000 euro per dag, oplopend naar maximaal 6 miljoen euro, bedragen. “Dan gaan we gewoon niet inschrijven”, dreigde Heijmans. Na overleg werd de clausule afgezwakt.
Het is de hand van Hillen. “Nee zeggen is een kwaliteit”, vindt hij. Ook zit hij “dichter op de projecten”. Dat was nodig. “Bij infra stond men vanuit het management iets te ver van het bedrijf.” Gaat Hillen alle keten langs? “Niet allemaal, dat kan niet. Maar bij de grote werken weet ik voor 90 procent wat er gebeurt.”
Iedere week worden grote projecten aan Hillen gerapporteerd. Face to face.“Op papier kan ik een project niet lezen.” Soms ontmoet hij de projectleider en de directeur op het hoofdkantoor in Rosmalen, soms bezoekt hij het werk. In Leiden gaat Hillen bijvoorbeeld vier projecten langs. “Dat doe ik in een dag.”
Het contact met de werkvloer is volgens hem belangrijk. “Ik spreek ook met de timmerman. Het kan toch niet zo zijn dat mensen je niet kennen als leider van een bedrijf.”
Wat ze vinden van Ton Hillen? “Dat moet je aan hen vragen. Soms ben ik lastig. Ik ga op zoek naar de feiten en let op details. Last van hiërarchie heb ik niet, maar dat betekent ook dat ik naar beneden geen last heb van hiërarchie. Dan ga ik drie lagen eromheen en hoor ik toch wat er gebeurt. Ik let ook op de bouwplaatsen. Ik ben geen bouwer, maar ik zie heel veel. Of er veilig gewerkt wordt bijvoorbeeld, en of het netjes is.”
Hillen verlangt van iedereen het onderste uit de kan. “We hadden in 2008 vijftien tot twintig opleverpunten per woning, we zitten inmiddels op één. De huismerkwoning zit inmiddels op nul. Dat is ambitie. Toen ik dat de eerste keer tegen de bouwdirecteuren zei, reageerden ze met: dat is godsonmogelijk, kan helemaal niet. Ik zei: maar we gaan het wel doen. Op die manier ben ik nu ook met infra bezig. Eigenlijk zijn het dezelfde dingen. Dat vind ik wel leuk.”
Nu de resultaten nog. Die komen eraan, belooft hij. “Geef me nog anderhalf jaar.”
Ton Hillen
Ton Hillen (1961) is sinds april lid van de raad van bestuur van Heijmans. Sinds 1992 werkt hij al bij het bedrijf uit Rosmalen. In het begin als projectontwikkelaar. In 2008 werd hij concerndirecteur vastgoed en voningbouw. Voor zijn tijd bij Heijmans werkte hij bij BAM en Anton Obdeijn Projectontwikkeling. Sinds januari dit jaar heeft Hillen de taak om de infradivisie van Heijmans weer op de rails te krijgen.Hillen is (als nevenfunctie) lid van de raad van toezicht Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK). Ook is hij bestuurslid van de Vereniging Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen (Neprom). Hillen studeerde tussen 1984 en 1987 weg- en waterbouwkunde aan de hts in Utrecht.
[verwijderd]
0
Goed om dit nog eens te lezen Adri AB van mij.

Ik heb wel wat kanttekeningen bij de uitlatingen van de hee Hillen

Het is wel gemakkelijk om nu te roepen dat ze lange tijd te eager geweest zijn. Dat was in die tijd ook nodig, iedereen dacht dat de crisis kort zou duren en wilde zijn medewerkers in dienst houden. Ik weet niet of jullie het je nog kunnen herinneren maar daar waren ook regelingen vanuit de overheid toendertijd op gebasseerd. Deeltijd WW!

Nu met de wijsheid achteraf had je toen moeten zeggen dat ze harder had moeten snijden en niet te goedkoop inschrijven. Echter het is een goed bedrijfseconomisch principe dat je tijdelijk werk kan aannemen met heel weinig marge of zelfs verlies. Op de korte termijn zijn namelijk je varabele kosten vast (denk aan lonen, medewewerkers kan je in NL niet snel ontslaan en dus kan je die mensen beter aan het wekr houden omdat je dan tenminste nog gedeeltelijk de kosten kan terugverdienen).
De crisis heeft erg lang aangehouden en pas dit jaar zien we voor de bouw verbetering ontstaan (in NL). Woningbouw het eerste omdat woningenprojecten doorgaans binnen 1 jaar gerealiseerd worden. Utiliteit komt daar achteraan en als laatste Infra omdat die meerdere jaren lopen. Tevens is de noodzaak om werk binnen te halen wat afgenomen en dus calculeert iedereen met betere marges.

Dus ja, ik dnek dat ze goede stappen maken en Ton Hillen lijkt een pragmatisch mens die beslissingen durft te nemen, en ja hij komt op een mooi tijdstip immers de bouw trekt aan. Ik verwacht dat Heijmans daar het meeste van gaat profiteren vandaar dat het nu voor circa 25% mijn portefeuille bepaalt.
Ook ik heb wat winst genomen namelijk de helft van mijn geschreven put positie mrt 2016 8 Euro en de andere helft bouw ik ook snel af en koop van de winst calls 9 juni 2016 voor.

Tom3
0
Als je het dus achteraf nog een keer doorleest wat Hillen in Cobouw heeft gezegd wordt 2016 een overgangsjaar en worden in 2017 er weer gewone marges gehaald. Nu maar hopen dat in 2016 de nul gehouden wordt onder invloed van een verbeterd resultaat bij woningbouw. Situatie is in ieder geval niet zo nijpend dat er bijgestort moet worden door de aandeelhouders, lijkt het. Heb recent iets afgebouwd te faveure van Tom2, Heijmans maakt ca 15% uit van mijn portefeuille.
adri67
0
quote:

gerard_ecb schreef op 31 december 2015 10:31:


Goed om dit nog eens te lezen Adri AB van mij.

Ik heb wel wat kanttekeningen bij de uitlatingen van de hee Hillen

Het is wel gemakkelijk om nu te roepen dat ze lange tijd te eager geweest zijn. Dat was in die tijd ook nodig, iedereen dacht dat de crisis kort zou duren en wilde zijn medewerkers in dienst houden. Ik weet niet of jullie het je nog kunnen herinneren maar daar waren ook regelingen vanuit de overheid toendertijd op gebasseerd. Deeltijd WW!

Nu met de wijsheid achteraf had je toen moeten zeggen dat ze harder had moeten snijden en niet te goedkoop inschrijven. Echter het is een goed bedrijfseconomisch principe dat je tijdelijk werk kan aannemen met heel weinig marge of zelfs verlies. Op de korte termijn zijn namelijk je varabele kosten vast (denk aan lonen, medewewerkers kan je in NL niet snel ontslaan en dus kan je die mensen beter aan het wekr houden omdat je dan tenminste nog gedeeltelijk de kosten kan terugverdienen).
De crisis heeft erg lang aangehouden en pas dit jaar zien we voor de bouw verbetering ontstaan (in NL). Woningbouw het eerste omdat woningenprojecten doorgaans binnen 1 jaar gerealiseerd worden. Utiliteit komt daar achteraan en als laatste Infra omdat die meerdere jaren lopen. Tevens is de noodzaak om werk binnen te halen wat afgenomen en dus calculeert iedereen met betere marges.

Dus ja, ik dnek dat ze goede stappen maken en Ton Hillen lijkt een pragmatisch mens die beslissingen durft te nemen, en ja hij komt op een mooi tijdstip immers de bouw trekt aan. Ik verwacht dat Heijmans daar het meeste van gaat profiteren vandaar dat het nu voor circa 25% mijn portefeuille bepaalt.
Ook ik heb wat winst genomen namelijk de helft van mijn geschreven put positie mrt 2016 8 Euro en de andere helft bouw ik ook snel af en koop van de winst calls 9 juni 2016 voor.Dank voor je reactie. Ik heb een deel Heijmans omgezet naar Arcelor Mital. De ijzerprijs is aan het stijgen www.businessinsider.com.au/iron-ore-i... al blijft het een riskant aandeel en maakt één zwaluw nog geen zomer. Naast Heijmans (koersdoel 2017 € 12,00) en Arcelor Mital (koersdoel 2016 € 6,00) zijn mijn grootste posities PostNL (koersdoel 2017 € 5,00) en ING (koersdoel 2016 € 16,00).

Goede jaarwisseling en succes met je beleggingen in 2016.
Daexter
0
Bij infra wordt de nul dus niet gehouden (wat ik ook al verwachtte) op concernniveau verwacht ik over q1 een verlies, bij q 2 en q3 een break even situatie en bij q 4 een bescheiden winst.

Als dit zo uitpakt en q1 2017 laat een goede concernwinst zien dan zal Heijmans vermoedelijk richting de zone 18 tot 22 euro doorstijgen rond maart 2017. Heijmans maakt 21% uit van mijn portefeuille
[verwijderd]
0
Ik zit ook in alle 4

ING heb ik wat aandelen die ik allemaal cover met geschreven call opties. Ik verwacht niet veel van ING er komen nieuwe Basel zaken aan.
MT heb ik ook aandelen en wat zeer langlopende call opties. Ik verwacht hier ook een rebound maar wanneer?
Post is mijn derde positie (circa 15%) afgelopen dagen wat winst genomen. Hier verwacht ik dat ze in 2016 richting de 5 Euro gaan en in 2017 naar 7 Euro omdat ze dan dividend gaa uitkeren, is mijn stellige overtuiging

En Heijmans 12 Euro in 2017? Ik denk dat ze daar al voor de zomer staan. Als Infra gecompenseerd kan worden door woningbouw en vastgoed en Utiliteit ook zwarte cijfers gaan schrijven dan denk ik dat ze in 2016 een bescheiden winst gaan boeken en na 2016 kan het echt omhoog omdat dan alle oude infra projecten opgeleverd zijn (nu nog 10% van de orderportefeuille).

Jij ook het beste (en iedereen trouwens) voor 2016. Dat het maar een mooi jaar mag worden qua gezondheid en als ik het beleggingsrendement va dit jaar nog een keer kan doen dan teken ik daar nu voor!
de tuinman
0
Van de website

Strategie, outlook en financiering


In onze strategie van verbeteren en vernieuwen blijft het verbeteren van kernprocessen door middel van de eerder aangekondigde maatregelen, topprioriteit. We sturen er nauwlettend op dat we alleen inschrijven op projecten met gezonde marges en aanvaardbare risico’s.

De invoering van deze maatregelen vordert gestaag, maar dit kan momenteel niet voorkomen dat een aantal projecten binnen met name de Nederlandse infra activiteiten zich zeer moeizaam ontwikkelt richting oplevering. Bij enkele van deze projecten lopen discussies over wie de risico’s en de reeds gemaakte en voorziene extra kosten moet dragen. De termijn waarop uitsluitsel daarover valt te verwachten, verschilt per project. De financiële afwikkeling volgt typisch bij oplevering van het project.


Als ik dit zo lees, dan vrees ik wel voor de financiële afwikkeling van de A4.
Het is voor mij onduidelijk hoe dit is gegaan, maar er zijn hier blijkbaar zoveel tegenslagen geweest dat het heel goed mogelijk is dat Hei hier een enorme veer moet laten.
Daexter
0
quote:

adri67 schreef op 31 december 2015 11:07:


[...]
Dank voor je reactie. Ik heb een deel Heijmans omgezet naar Arcelor Mital. De ijzerprijs is aan het stijgen www.businessinsider.com.au/iron-ore-i... al blijft het een riskant aandeel en maakt één zwaluw nog geen zomer. Naast Heijmans (koersdoel 2017 € 12,00) en Arcelor Mital (koersdoel 2016 € 6,00) zijn mijn grootste posities PostNL (koersdoel 2017 € 5,00) en ING (koersdoel 2016 € 16,00).

Goede jaarwisseling en succes met je beleggingen in 2016.Dank voor het delen van het artikel en de link naar de ijzeroogst Adri

Ik maak er alleen iets anders uit op :) Als ik die grafiek zie, dan zie ik inderdaad de laatste dagen een opwaartse reactie, maar nog geen stijging. Ik ben geen technisch analist maar zie wel dat er nog steeds sprake is van een downtrend. Dat zie je ook terug bij de koers van Arcelor. Op dit moment zijn alle periodes, op de week na neerwaarts. Ik kijk ook al een tijdje verliefd naar AM maar wacht nog even totdat er 2 zwaluwen zijn :) wanneer de maandtrend ook stevig opwaarts is gericht.

Maar ook ik zal een deel van de Heijmans winst verzilveren voor en herinvesteren in AM, alleen wacht ik daar nog even mee
Tom3
0
quote:

Daexter schreef op 31 december 2015 11:33:


[...]

Dank voor het delen van het artikel en de link naar de ijzeroogst Adri

Ik maak er alleen iets anders uit op :) Als ik die grafiek zie, dan zie ik inderdaad de laatste dagen een opwaartse reactie, maar nog geen stijging. Ik ben geen technisch analist maar zie wel dat er nog steeds sprake is van een downtrend. Dat zie je ook terug bij de koers van Arcelor. Op dit moment zijn alle periodes, op de week na neerwaarts. Ik kijk ook al een tijdje verliefd naar AM maar wacht nog even totdat er 2 zwaluwen zijn :) wanneer de maandtrend ook stevig opwaarts is gericht.

Maar ook ik zal een deel van de Heijmans winst verzilveren voor en herinvesteren in AM, alleen wacht ik daar nog even mee


Heb de restanten van mijn AM juist belegd in Heijmans. Ga er niet weer mee beginnen. Die Mittal Sr zou zo maar eens een delisting kunnen overwegen, oude schurk. Nee geef mij Tom2 maar. Heb in 2015 een 78% overall rendement dankzij dit aandeel behaald.
Guus_Geluk
0
quote:

Tom3 schreef op 31 december 2015 12:07:


[...]

Heb de restanten van mijn AM juist belegd in Heijmans. Ga er niet weer mee beginnen. Die Mittal Sr zou zo maar eens een delisting kunnen overwegen, oude schurk. Nee geef mij Tom2 maar. Heb in 2015 een 78% overall rendement dankzij dit aandeel behaald.


Ik heb mijn AM er ook met verlies uit gedaan begin deze week en heb er Heijmans voor bijgekocht. Mijn porto bestaat inmiddels uit 60% Heijmans omdat ik denk dat het neerwaarts risico beperkt is en het opwaarts potentieel gigantisch.
Tom3
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 31 december 2015 12:34:


[...]

Ik heb mijn AM er ook met verlies uit gedaan begin deze week en heb er Heijmans voor bijgekocht. Mijn porto bestaat inmiddels uit 60% Heijmans omdat ik denk dat het neerwaarts risico beperkt is en het opwaarts potentieel gigantisch.

Je wil niet weten wat ik op AM heb laten zitten. Als Heijmans op 11 staat ben ik pas uit de brand. Volgens Gerard zal dit echter niet zo lang meer duren. Wat zou het potentieel eigenlijk zijn: een koers van 15 lijkt me eigenlijk wel het plafond (na alle geleden verliezen). Verder heb ik een zwak voor pharma fonds Kiadis en uiteraard Tomtom. Hier is de sky de limit.
Guus_Geluk
0
quote:

Tom3 schreef op 31 december 2015 13:00:


[...]
Je wil niet weten wat ik op AM heb laten zitten. Als Heijmans op 11 staat ben ik pas uit de brand. Volgens Gerard zal dit echter niet zo lang meer duren. Wat zou het potentieel eigenlijk zijn: een koers van 15 lijkt me eigenlijk wel het plafond (na alle geleden verliezen). Verder heb ik een zwak voor pharma fonds Kiadis en uiteraard Tomtom. Hier is de sky de limit.


Ik zie op de korte termijn toch wel veel meer opwaarts potentieel in Heijmans dan in AM.
Voor AM zie o.a. dit stukje:
www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/24916...
Verder heb ik nog een aardige pluk Tigenix op de plank liggen. Daar zie ik ook nog een boel toekomst in de komende tijd.
In ieder geval alvast een goed 2016 iedereen toegewenst.
oompje24
0
quote:

Daexter schreef op 31 december 2015 11:33:


[...]Maar ook ik zal een deel van de Heijmans winst verzilveren voor en herinvesteren in AM, alleen wacht ik daar nog even mee


"Ik blijf in Heijmans en koop bij na presentatie van de jaarcijfers",
aldus Daexter op 24 december.
Nu is het weer heel anders.
Wie kan het nog volgen?

Tom3
0
quote:

de tuinman schreef op 31 december 2015 11:31:


Van de website

Strategie, outlook en financiering


In onze strategie van verbeteren en vernieuwen blijft het verbeteren van kernprocessen door middel van de eerder aangekondigde maatregelen, topprioriteit. We sturen er nauwlettend op dat we alleen inschrijven op projecten met gezonde marges en aanvaardbare risico’s.

De invoering van deze maatregelen vordert gestaag, maar dit kan momenteel niet voorkomen dat een aantal projecten binnen met name de Nederlandse infra activiteiten zich zeer moeizaam ontwikkelt richting oplevering. Bij enkele van deze projecten lopen discussies over wie de risico’s en de reeds gemaakte en voorziene extra kosten moet dragen. De termijn waarop uitsluitsel daarover valt te verwachten, verschilt per project. De financiële afwikkeling volgt typisch bij oplevering van het project.


Als ik dit zo lees, dan vrees ik wel voor de financiële afwikkeling van de A4.
Het is voor mij onduidelijk hoe dit is gegaan, maar er zijn hier blijkbaar zoveel tegenslagen geweest dat het heel goed mogelijk is dat Hei hier een enorme veer moet laten.Ik zit meer in over die Sluis in Zaandam. Bij de A4 zijn toch geen tijdsoverschrijdingen geweest? De verliezen zijn hier al in 2013 genomen toen slechts een deel van het meerwerk werd geaccordeerd door RWS.
Is deze toko goudeerlijk ?
0
quote:

cha44 schreef op 30 december 2015 20:57:


[...]
Twee hedgefunds zitten bij elkaar nog 1,34 % short.
Op de grofweg 20 miljoen uitstaande aandelen zijn dit zo'n 268000 aandelen.
Vandaa totaal rond de 109000 aandelen verhandeld.
Shorters bepalen dus volledig de koers en zullen dat blijven doen met deze volumes.
Vermoed wel dat er gisteren nog wat is afgebouwd maar deze melding zal dan uit taktisch oogpunt nog niet doorgegeven zijn.Vandaag dus inderdaad weer 0,10% afbouw van hedgefund Rotella , twee dagen later gemeld zoals verwacht..
Als het volume in januari flink oploopt (wat ik vermoed omdat de beurzen volgens mij eerst flink gaan dalen..). dan zal men dit gaan gebruiken om de rest af te bouwen.
Daexter
0
quote:

oompje24 schreef op 31 december 2015 13:37:


[...]

"Ik blijf in Heijmans en koop bij na presentatie van de jaarcijfers",
aldus Daexter op 24 december.
Nu is het weer heel anders.
Wie kan het nog volgen?
nee hoor, het is helemaal niet anders. Jij moet toch echt een cursus begrijpend lezen gaan doen, misschien een goed voornemen voor 2016!

Na de presentatie van de jaarcijfers breid ik waarschijnlijk uit. deze staan gepland voor eind februari. Ik verwacht dat de koers van Heijmans ergens eind van de zomer op een dusdanig niveau, ergens in de zone 10 tot 13 euro zal staan dat ik dan (gedeeltelijk) winst neem en dat dan investeer in AM, iets wat ik voor april sowieso niet als wijs acht (maar ieder daar zijn eigen mening)
338 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Heijmans Meer »

Koers 7,460   Verschil -0,05 (-0,67%)
Laag 7,140   Volume 322.690
Hoog 7,490   Gem. Volume 168.996
26 feb 2020 14:19
label premium

Fors herstel bij Heijmans

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Arend Jan Kamp over BAM 21 februari 2018 15:17
BAM: Terug naar €4,00 - €4,50? 20 december 2017 21:50
Arend Jan Kamp over Heijmans 1 november 2017 14:01
VolkerWessels terug op beurs 21 april 2017 17:14