Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TOMTOM DECEMBER 2015

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.369 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 ... 165 166 167 168 169 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Beperktedijkbewaking
0
quote:

nb schreef op 17 dec 2015 om 12:14:


[...]

BDB, geen twijfel over jouw deskundigheid. Wel jammer dat je dat steeds aan moet halen. Ik zit zelf ook ongeveer 70% in TT, gesterkt door alle input van zeer ingelezen personen, waarvoor mijn grote dank(jammer dat Justin er niet meer is).
Schrijf alsjeblieft een boek over alle onrecht jouw aangedaan en hoe sterk je daar uit bent gekomen, en welke expertises je allemaal meester bent.
Geniet van het leven en je familie, laat de wrok achterwege, sta open en verwonder je over het gedachtegoed van een ander. Dat is mijn expertise, en het werkt echt


Dank voor je goedbedoelde commentaar. Wel een vraagje: waarom is het jammer dat ik mijn deskundigheid aanhaal?

Met mijn wrok valt het wel mee, die betreft zeker niet mijn privé-leven of familie. Wel de hogere ambtenarij en de politiek. Ik verwonder me graag over het gedachtegoed van anderen (ook op dit forum), maar bij actieve politici heb ik vaak het vermoeden dat ze hun echte gedachtegoed verbergen. Zeker als ze tot de 'coalitie' behoren (ik hoop dat ik dit hier nog mag zeggen).

Op het gebied van zorg en PGB's heeft dit kabinet van alles te snel over de schutting gegooid naar gemeenten. Maar als gemeenten een eigen beleid voeren over vervuilende auto's in de binnenstad zegt bijna de hele Tweede Kamer: "Hoho, dat willen we niet."

Hoe hypocriet wil je het hebben? Dit gaat over verkeer, dus ik hoop dat het in dit forum mag. Mijn eigen mening in dezen doet niet ter zake.

Hoewel: zolang ze niets kunnen doen aan diesel-stadsbussen, open haarden in Vinex-wijken, kolencentrales en bosbranden in Indonesië, kunnen al die plaatselijke scherpslijpers wat mij betreft ook weer de pot op. Gemiereneuk in de marge.

Beperktedijkbewaking
2
quote:

Hik schreef op 18 dec 2015 om 13:56:


[...]

Ik zit er nog in. Heb alleen een groot deel eerder deze week verkocht. Via geschreven puts heb ik er straks misschien nog wat meer met korting. Fundamenteel gezien blijf ik er in geloven, dus ik ga er zeker weer meer kopen.
Dus hoewel ik in principe tegen opties ben die tegen aandelen verhandeld worden (het is puur gokken waarbij er tegenkrachten uitgevoerd worden die naar de gewenste marketmakers prijs gemanipuleed worden), huldig ik wel het adagio: if you can't beat them: join them.Volgens mij spreek je jezelf tegen. Opties zijn een manier om een (genuanceerde) mening over een aandeel in daden om te zetten. Jij doet het zelf dus kennelijk ook. En tegenover elke optie staat een tegenpartij. Het helpt dus de liquiditeit van de markt te bevorderen, transparanter kan het niet.

Het is net zomin gokken als puur in aandelen beleggen. Sterker nog: je kunt het zelfs defensief toepassen: bijvoorbeeld door aandelen te kopen en tegelijk calls te schrijven.

Natuurlijk moet je wapenen tegen de spreads van marketmakers. Maar: if you can't stand the heat stay out of of the kitchen.

Je begint de laatste tijd op dit forum sacherijnig te worden, Hik. Hou je bij je leest: deskundig in technische dingen en op Ertico-gebied. Daar was je goed in.

Erik9400
0
quote:

Goudhaantjes schreef op 19 dec 2015 om 01:19:


Als ik de nieuwsberichten lees was de opleving van de Fed rentebesluit maar van korte duur, omdat de prijzen van de grondstoffen zakte. Daarnaast nam de groei van de Amerikaanse dienstensector af.

Ook maakte de ECB in november bekend om minder geld in de economie te pompen, waardoor de beurzen snel zakte. Daarnaast zakt de prijs van olie ook al een tijd.

Ik denk dat de banken put opties hebben gekocht doordat het algemeen sentiment slecht was in de afgelopen weken.
Dit kan mede verklaren dat deze week het aandeel Tomtom 2 dagen lang rond de 11,30 EUR schommelde i.v.m. de expiratie van gisteren.
Het persbericht van Tomtom had gisteren daarom geen invloed op de koers.

Ik verwacht volgende week een stijging van Tomtom, omdat het bedrijf Tomtom groei van klanten laten zien denk aan uber, maar ook oplevering van software laat zien (persbericht van gister).


Eens maar pb had ook geen impact op dat het geschreven door/voor techneuten

Die worden opgewonden van een technische innovatie (die overigens top is) maar op de beurs willen weten niet zien hoeveel km snelweg Door tt in kaart is gebracht en of of er 100.000 of 200.000 meetpunten zijn...op de beurs wil je horen dat platform een significante kostenbesparing gaat opleveren, aansluit bij wensen van potentiële nieuwe klanten, de winst zal doen stijgen...niet dit Door wist-u-datjes
Beperktedijkbewaking
0
quote:

groeibriljant schreef op 18 dec 2015 om 10:01:


[...]


Het baanbrekende real-time kaartenplatform van TomTom is na jaren en jaren ontwikkelen nu gereed. Al die extra ontwikkelingskosten (geschat op enkele honderden miljoenen)zijn direct als kosten geboekt en daarmee zijn de winsten de afgelopen jaren fors gedrukt.

...Sterker nog: veel van die kosten zijn niet alleen via de R&D (opex) of expliciet via de capex, maar ook als deferred revenue weggeboekt, dus zijn niet echt weg. Zij staan voor zeg 75% als 'stil' eigen vermogen op de balans. Zogenaamd als verplichting, maar het is grotendeels uitgesteld eigen vermogen.

Laatste defrev-stand was 190 mio, ultimo verwacht ik ca 200 mio. Dat ging in hun mapmaking engine. Die engine is nu klaar. Moet ik het nog verder spellen?

[verwijderd]
2

ik denk dat we nu weer een her-balanceren krijgen van waardes, de $ was lang ondergewaardeerd tegen de Euro en US aandelen overgewaardeerd tegenover Euro aandelen, we zijn al een tijdje bezig met een herstel van de $ tegen de Euro, nu met vertraging gaat het gebeuren op de aandelen

de veer op Olie en Gas waardes en Miners ( grondstoffen ) gaat nu tot op de bodem ingedrukt worden, hier gaan echt slachtoffers vallen, Miners gaan kapot, die kunnen het onmogelijk voor deze prijzen nog uit de grond halen en dat al na jaren van zwaar bijlappen op hun balans, de sterke gaan t overleven en die gaan straks dan ook op de draai bakken met Geld verdienen ik gok op Gazprom en StatOil en ThyssenKrupp , ook omdat deze 3 door deze malaise tot nu toe in staat gebleken zijn wachtgeld ( dividend) uit te betalen, dat verlicht de pijn en geeft ruimte te blijven zitten.

TT ze doen t gewoon goed , het bedrijf draait goed, het aandeel draait goed en de winsten zouden vanaf komende jaar eerst nog geleidelijk, daarna steil moeten oplopen, dat moet een enorme bodem onder het aandeel zetten, ook al ben je het ge OH op onderwaardering zat.

ziet er goed uit voor al hen die bereid zijn een wat langere horizon te nemen, 2 @ 3 jaar mag je echt veel verwachten van dit aandeel.

als je op lange termijn grafiek kijkt, dan zie je dat TT jaren aan bodem-vorming heeft gedaan, een saucer-formatie, dit zijn één van de meest sterke technische formaties die je kunt vinden en wat we nu zien is echt nog niks, het begint pas.


maar dit alles voor de lange termijn investeerder, het ziet er fundamenteel sterk uit, technisch sterk uit, de cijfers gaan beteren en de sector is hot, dat is 4 uit 4, laat je niet ontmoedigen door de golfjes, de wave moet nog beginnen.

gd wknd.

[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 19 dec 2015 om 07:51:


[...]

Volgens mij spreek je jezelf tegen. Opties zijn een manier om een (genuanceerde) mening over een aandeel in daden om te zetten. Jij doet het zelf dus kennelijk ook. En tegenover elke optie staat een tegenpartij. Het helpt dus de liquiditeit van de markt te bevorderen, transparanter kan het niet.

Het is net zomin gokken als puur in aandelen beleggen. Sterker nog: je kunt het zelfs defensief toepassen: bijvoorbeeld door aandelen te kopen en tegelijk calls te schrijven.

Natuurlijk moet je wapenen tegen de spreads van marketmakers. Maar: if you can't stand the heat stay out of of the kitchen.

Je begint de laatste tijd op dit forum sacherijnig te worden, Hik. Hou je bij je leest: deskundig in technische dingen en op Ertico-gebied. Daar was je goed in.Shorten, opties, turbo's, whatever. Ik ben niet echt financieel onderlegd, maar voor mij zijn het allemaal constructies, waar partijen met groot geld de koers van een aandeel kunnen besturen, zodat de particulier aan het kortste eindje trekt. Net zo ziek als banken die net voor expiratie nog ff wat koersverlagingen gaan roepen over een fonds. Puur aandelenhandel is toch minder ziek dan met al die synthetische producten eromheen. Wat dacht je dan: verzonnen door banken. Vul de rest zelf maar in.
En verder stoort iedereen op het forum zich weleens aan de ander, net als in het echte leven. So be it.
[verwijderd]
0
quote:

loesje62 schreef op 18 dec 2015 om 22:50:


[...]

Gister heb ik een bedrag overgeboekt naar de giro,vandaag gebeld omdat ik het niet zag verschijnen op mijn account.het was vandaag binnen gekomen en word aanstaande dinsdag overgeboekt naar mijn account....?

Maarja,wat ik begrepen heb is dat hij toch als beste uit een/ de test is gekomen.

Loesje


Ik boek het rechtstreeks via Ideal vanuit de website van DeGiro naar mijn eigen tegenrekening. Volgens mij hoeven daar geen dagen tussen te zitten. Heb ik in ieder geval nog niet meegemaakt en is zeker niet van deze tijd.
dipity
1
www.youtube.com/watch?v=uCBCT0mCflw

Prachtige muziek van Aafje Heinis, dank voor het delen. Beschouw het als een uitnodiging mijn mannelijke favoriet te delen met het forum: Fritz Wunderlich.
Wervel Wind
1
quote:

Hik schreef op 18 dec 2015 om 20:03:


[...]

Tja sjesus, maar waar vinden we die? Misschien wel bij de huisartsenpost als ze hun ADHD-pilletjes komen halen? En bedoel je trouwens die roze brilletjes? Die met de ETOS-drone bezorgd worden?

haha. +1
Misschien kunnen ze de TomTom/Apple geit door middel van "schok navigatie" ook nog wel dusdanig africhten dat ie de leveringen doet. Ik bedoel, die staat nu toch vooral gras te eten denk ik zo.
Tom3
2
quote:

scuderia FF schreef op 19 dec 2015 om 09:12:ik denk dat we nu weer een her-balanceren krijgen van waardes, de $ was lang ondergewaardeerd tegen de Euro en US aandelen overgewaardeerd tegenover Euro aandelen, we zijn al een tijdje bezig met een herstel van de $ tegen de Euro, nu met vertraging gaat het gebeuren op de aandelen

de veer op Olie en Gas waardes en Miners ( grondstoffen ) gaat nu tot op de bodem ingedrukt worden, hier gaan echt slachtoffers vallen, Miners gaan kapot, die kunnen het onmogelijk voor deze prijzen nog uit de grond halen en dat al na jaren van zwaar bijlappen op hun balans, de sterke gaan t overleven en die gaan straks dan ook op de draai bakken met Geld verdienen ik gok op Gazprom en StatOil en ThyssenKrupp , ook omdat deze 3 door deze malaise tot nu toe in staat gebleken zijn wachtgeld ( dividend) uit te betalen, dat verlicht de pijn en geeft ruimte te blijven zitten.

TT ze doen t gewoon goed , het bedrijf draait goed, het aandeel draait goed en de winsten zouden vanaf komende jaar eerst nog geleidelijk, daarna steil moeten oplopen, dat moet een enorme bodem onder het aandeel zetten, ook al ben je het ge OH op onderwaardering zat.

ziet er goed uit voor al hen die bereid zijn een wat langere horizon te nemen, 2 @ 3 jaar mag je echt veel verwachten van dit aandeel.

als je op lange termijn grafiek kijkt, dan zie je dat TT jaren aan bodem-vorming heeft gedaan, een saucer-formatie, dit zijn één van de meest sterke technische formaties die je kunt vinden en wat we nu zien is echt nog niks, het begint pas.


maar dit alles voor de lange termijn investeerder, het ziet er fundamenteel sterk uit, technisch sterk uit, de cijfers gaan beteren en de sector is hot, dat is 4 uit 4, laat je niet ontmoedigen door de golfjes, de wave moet nog beginnen.

gd wknd.
AB, als het over "golfjes" hebt: ik lees hier net een boeiend verhaal over de dreigende oververhitting in Silicon Valley in het FD van vandaag: "angst bestaat niet meer in Silicon Valley". De schulden, salarissen en prijzen rijzen daar de pan uit. Gelukkig zijn de meest agressieve start-ups (Uber, Airbnb) niet beursgenoteerd, echter we moeten het risico van een crash zoals in 2002 niet uitsluiten. Tom2 zal dan automatisch meegezogen worden met het klimaat. Dit zou dan in mijn ogen een tijdelijk effect moeten zijn. Godzijdank is Tom2 niet meer gebaseerd op 1 product zoals vroeger. Ik zie de location based services, fitness rage en telematics trend niet van de aardbodem verdwijnen. Het grootste pluspunt van Tom2 is natuurlijk haar geringe leverage. Dit is het grootste voordeel van het al eens aan den lijve ondervonden hebben van een existentiële crisis.
Beperktedijkbewaking
1
quote:

Hik schreef op 19 dec 2015 om 10:54:


[...]

Shorten, opties, turbo's, whatever. Ik ben niet echt financieel onderlegd, maar voor mij zijn het allemaal constructies, waar partijen met groot geld de koers van een aandeel kunnen besturen, zodat de particulier aan het kortste eindje trekt. Net zo ziek als banken die net voor expiratie nog ff wat koersverlagingen gaan roepen over een fonds. Puur aandelenhandel is toch minder ziek dan met al die synthetische producten eromheen. Wat dacht je dan: verzonnen door banken. Vul de rest zelf maar in.
En verder stoort iedereen op het forum zich weleens aan de ander, net als in het echte leven. So be it.


Ik post dit met het zoveelste lied van Aafje Heinis op de achtergrond, het is behalve zijn intelligentie en zijn bleuheid zowat het enige dat ik deel met mijn vader.

Ja, er is manipulatie. Ook bij de 'pure aandelenhandel', zoals jij het uitdrukt. En dus ook bij de optiehandel. Maar niet meer dan de bij de aandelen, omdat die markten sterk verbonden zijn. Verwar jouw onbegrip voor derivaten niet met gemanipuleer.

Dus berg je sacherijn op, en beperk je tot waar je goed in bent: techniek.

[verwijderd]
1
quote:

Erik9400 schreef op 19 dec 2015 om 08:34:


[...]
Eens maar pb had ook geen impact op dat het geschreven door/voor techneuten

Die worden opgewonden van een technische innovatie (die overigens top is) maar op de beurs willen weten niet zien hoeveel km snelweg Door tt in kaart is gebracht en of of er 100.000 of 200.000 meetpunten zijn...op de beurs wil je horen dat platform een significante kostenbesparing gaat opleveren, aansluit bij wensen van potentiële nieuwe klanten, de winst zal doen stijgen...niet dit Door wist-u-datjes

Ik ben met je eens dat de impact van het persbericht vele malen groter zou zijn geweest als er ook -kwantitatief uitgewerkte- business voordelen in waren genoemd. Ik zal wel "achterdochtig" zijn, maar het verbaast mij dat dit soort "kansen voor open doel" niet benut worden door mensen die toch echt wel iets van communicatiewetenschap (wetenschap?) zullen hebben gestudeerd?

De laatste 2 persberichten waren van een bijzonder "non-info" gehalte. Wellicht is dat de bedoeling?
[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 19 dec 2015 om 11:34:


[...]

Ik post dit met het zoveelste lied van Aafje Heinis op de achtergrond, het is behalve zijn intelligentie en zijn bleuheid zowat het enige dat ik deel met mijn vader.

Ja, er is manipulatie. Ook bij de 'pure aandelenhandel', zoals jij het uitdrukt. En dus ook bij de optiehandel. Maar niet meer dan de bij de aandelen, omdat die markten sterk verbonden zijn. Verwar jouw onbegrip voor derivaten niet met gemanipuleer.

Dus berg je sacherijn op, en beperk je tot waar je goed in bent: techniek.


Ik hou niet zo van beperkingen. Ik heb af en toe wel last van bevliegingen. Laatste tijd dus ook weer componeren. Ik was in het verleden al actief met het ombouwen en zelf in elkaar zetten van effect apparatuur en het maken van sound-on-sound multitrack opnames met synthesizer en gitaar en het maken van tapeloops. Nu zouden ze dat soundscapes noemen. Ik ben ooit nog op de radio te horen geweest in het Radio-4 VPRO programma Radiola Improvisatie Salon van Willem de Ridder en Han Reiziger vanuit kasteel Queekhoven bij Breukelen.
Tegenwoordig met al die prachtige multitrackrecording programma's die er beschikbaar zijn kan ik me helemaal uitleven.
En ik kan je zeggen: dat geeft meer energie en voldoening dan de hele dag de koers van Tom2 omhoog proberen te kijken :-)
[verwijderd]
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 19 dec 2015 om 11:34:


dit aandeel gaat zakken naar 10 dan ben ik weer koper


Blijf jij maar lekker bij fagron! en vergeet je pilletje niet!
[verwijderd]
0

@ Tom3, goed punt en we mogen dan wel eens klagen over de short fondsen in TT, maar we zijn gezegend met een core aan vasthoudende groot aandeelhouders.

kijk maar eens even bij Apple wat daar gebeurt, daar proberen nu de lange termijn investment fondsen te reduceren en ondanks Apple's eigen inkoop programma ( het grootste op deze Globe) vreet de selling zich er gewoon doorheen.

als straks bij andere Tech Fondsen die niet over een blanco cheque beschikken om eigen aandelen in te kopen @ la Apple , afscheid nemen dan mag je hopen dat er shorts inzitten die zo'n exodus kunnen afremmen

nogmaals ik zit nu liever Euro stock long dan US en liever de $ Long dan de Euro, dit is geen corrigerend dipje of zo, dit is een verandering van trend.
6 jaar lang hebben we de FED zien steunen en de ECB hopeloos zien ploeteren, nu is de ommekeer in deze trend.
Draghi heeft echt ruimte, de FED staat voor t blok.

nogmaals ik begrijp soms de frustratie van het short-spel dat door short fondsen als hinderlijk overkomt maar een massa aan investeringings fondsen die Long zijn en de exit zoeken, dat doet echt schade en pijn.
wees voorzichtig met uitzoeken, de over-performers voor jaren en die aandelen die aan all time high noteren ( a la AMZN ) is echt oppassen
there is no easy money, ook al voelt het soms zo aan - tegen de tijd dat iedereen zegt dit kan niet fout gaan, rammen ze hem op een betonnen muur.
[verwijderd]
0
quote:

xynix schreef op 19 dec 2015 om 11:41:


[...]
Ik ben met je eens dat de impact van het persbericht vele malen groter zou zijn geweest als er ook -kwantitatief uitgewerkte- business voordelen in waren genoemd. Ik zal wel "achterdochtig" zijn, maar het verbaast mij dat dit soort "kansen voor open doel" niet benut worden door mensen die toch echt wel iets van communicatiewetenschap (wetenschap?) zullen hebben gestudeerd?

De laatste 2 persberichten waren van een bijzonder "non-info" gehalte. Wellicht is dat de bedoeling?


Op Binck heeft het zelfs helemaal niet gestaan. Low-impact inderdaad.
Terwijl ik gisteren nog dacht: Goed gedaan Tom2: briljante timing zo net op expiratiedag.
seren
1
quote:

Hik schreef op 19 dec 2015 om 11:52:


[...]

Op Binck heeft het zelfs helemaal niet gestaan. Low-impact inderdaad.
Terwijl ik gisteren nog dacht: Goed gedaan Tom2: briljante timing zo net op expiratiedag.


Experatiedag zal toeval zijn, de koers is een bijzaak, ergens wel terecht.
Het PB zal meer interne doeleinden dienen, project op tijd afgesloten, PKI van de afdeling gehaald, eindejaarspunten voor de bonus verdiend, complimenten en champagne voor de medewerkers. Allemaal niet cynisch bedoeld, het is ook belangrijk om de milestones te vieren en de projectfase feestelijk en officieel af te sluiten.
[verwijderd]
2
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 19 dec 2015 om 10:44:


@ xynix:

Aafje Heinis is overleden. Het roept tranen bij me op.

www.youtube.com/watch?v=35JzFH8Fdm4

Wat een prachtige vrouw en wat een prachtige stem. Eerlijk gezegd kende ik haar niet.

Het doet mij denken aan een vriendin van mij in de tijd van mijn afstuderen. Een ongelofelijk begaafde operazangeres in wording. Kristalheldere stem die enorm droeg. Ze had qua uiterlijk wat weg van Aafje Heinis. En toen kreeg ze kanker op 21-jarige leeftijd. Ik ben heel veel met haar opgetrokken in de laatste maanden van haar leven. Het afstuderen mocht van mij wel 3 maanden wachten. Ik had nog nooit vertraging opgelopen en dit was iets volkomen nieuws in mijn leven. Die uren bij haar bed waren belangrijker op dat moment. Zo oneerlijk dat zoveel talent zo jong verloren moest gaan.

We waren elkaars grootste fans in de periode dat ik zelf met vioolbouw begon. Ik heb me vaak afgevraagd hoe mijn leven had kunnen lopen als ze niet terminaal ziek was geworden en ik verliefd op haar had durven worden. Haar vader heeft me in die tijd wel geleerd om goede wijn te gaan waarderen.

@dipity: inderdaad fantastisch. Soms denk je wel eens: wat jammer dat interpretaties tegenwoordig bijna allemaal aan een "norm" worden afgemeten en dat iedere beginnende muzikant naar die norm wordt gedreven door Youtube.
3.369 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 ... 165 166 167 168 169 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

TomTom Meer »

Koers 10,714   Verschil +0,09 (+0,89%)
Laag 10,360   Volume 167.235
Hoog 10,714   Gem. Volume 973.980
24-jul-19 10:14
label premium

TomTom: Outlook omhoog, advies omlaag

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium