Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 22,980 23 apr 2024 15:07
  • -0,400 (-1,71%) Dagrange 22,860 - 23,400
  • 174.033 Gem. (3M) 382,2K

Fugro - november 2015

79 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Levy 2 november 2015 08:51
    SNS Securities verhoogt koersdoel Fugro

    Redactie ABM Financial News - 2 november 2015, 08:29
    Koersdoel naar 19,30 euro.

    SNS Securities heeft maandag het koersdoel voor Fugro verhoogd van 18,00 naar 19,30 euro met een ongewijzigd Houden advies. Dit bleek maandag uit een rapport van analist Martijn den Drijver.

    De update van Fugro over het derde kwartaal gaf volgens Den Drijver een gemengd beeld. Enerzijds verslechtert de markt en kampt de bodemonderzoeker met projectvertragingen, opzeggingen, prijsdruk en overcapaciteit. Anderzijds doet Fugro volgens de analist alles wat nodig is om de slechte marktomstandigheden te pareren, zoals het terugbrengen van de investeringen en de verkoop van onderdelen.

    Den Drijver verwacht dat de winstontwikkeling van Fugro zowel in 2016 als in 2017 en zelfs deels in 2018 onder druk zal blijvenstaan, tenzij de olieprijs tegen de verwachting van de analist in een herstel zal doormaken. Het is volgens de marktvorser dan ook nog te vroeg om positiever te worden over Fugro.

    Het aandeel Fugro sloot vrijdag op 17,25 euro.
  2. Theo32 2 november 2015 09:03
    Leuk, maar analysten moet je gewoon negeren. (Hoevaak moet ik dat nou zeggen?) Want, kijk maar: ING...

    "Fugro koersdoel omlaag naar EUR16,50 van EUR18,00 - ING"
    en vrijwel direct:
    "Fugro advies blijft hold - ING"

    Juist. Maar wat nou als de koers 17,15 EUR is? Wel houden en verkopen tegelijkertijd?

    Doe me een lol...

  3. Levy 2 november 2015 10:35
    ING verlaagt koersdoel Fugro

    Redactie ABM Financial News - 2 november 2015, 09:42
    Koersdoel naar 16,50 euro.

    ING heeft maandag het koersdoel voor Fugro verlaagd van 18,00 naar 16,50 euro met een onveranderd Houden advies, omdat de winstontwikkeling ver achter blijft en de vooruitzichten moeilijk zijn.

    Volgens analist Quirijn Mulder was de update van Fugro over het derde kwartaal beter dan verwacht. Het bedrijfsresultaat (EBIT) van naar schatting 37 miljoen euro lag zelfs een kwart hoger dan Mulder had voorzien. De analist schreef dit toe aan beter dan voorziene prestaties bij Seabed.

    Daarentegen blijven de vooruitzichten volgens de analist moeilijk. Zo merkte Fugro op te verwachten dat de EBIT-marge in het vierde kwartaal negatief zal zijn. Mulder heeft evenwel meer zorgen over 2016, waarin de vraag naar verwachting onder druk zal blijven staan. In vergelijking tot 2015 verwacht de analist dan ook een lager aangepast bedrijfsresultaat (EBITDA) en winst per aandeel.

    Positief noemde Mulder verder dat Fugro slaagde in een herfinanciering en een sale & lease back overeenkwam, waardoor de nettoschuld daalde.
  4. [verwijderd] 3 november 2015 10:25
    quote:

    Remfin schreef op 3 november 2015 10:22:

    Het is wachten op de uitspraak van het hoger beroep. Wanneer is nog onbekend (althans bij mij)..
    Bij iedereen helaas. Normaal gesproken zou het er wel moeten zijn.

    www.rechtspraak.nl/Naar-de-rechter/Ho...

    "Als er hoger beroep wordt ingesteld tegen een vonnis in een kort geding, wordt meestal binnen een paar maanden - en soms nog sneller - een einduitspraak gedaan."
  5. forum rang 7 bezinteergebelegt 3 november 2015 12:38
    quote:

    itwm schreef op 3 november 2015 10:12:

    Roept hij zomaar. Niemand hier weet daar ook maar iets zinnigs over.
    Dat roep ik niet zomaar hoor. Persoonlijk geloof ik helemaal niet in die overname om redenen die ik al zo vaak in de Fugro draadjes heb gezet dat ik die niet blijf herhalen.
    Maar mocht die er wel komen dan denk ik dat die nog heel lang op zich laat wachten omdat:

    1. Fugro zich met hand en tand verzet/zal verzetten waardoor Boka nog een enorme dobber zal hebben om de boel toch binnen te halen.
    2. Ik me serieus afvraag of de bestaande GAH-ers mee zullen gaan in een overname, tenzij er een echt k.o bod komt van 40 euro oid maar daar gelooft niemand in.
    3. Ik me afvraag wat Boka op dit moment met Fugro moet. De sector waarin Fugro acteert ligt op zijn gat en dat zie ik niet op korte termijn eventjes herstellen. Dus nu Fugro binnenhalen betekent m.i. voor Boka nu alleen maar een molensteen om je eigen nek leggen.
    4. Ook voor Boka is de business momenteel niet echt booming waardoor normaliter de aandacht eerst gaat naar de eigen toko/bedrijfsvoering aleer men zich bezig kan/wil gaan houden met het integreren van een evtle overnamekandidaat.

    Nogmaals, bovenstaande is gewoon mijn visie, onderbouwd met mijn gedachtengoed.
  6. itwm 3 november 2015 12:58
    Het is prima dat je het op deze argumenteeert, maar het blijft een mening. Ik kan je ook volgen in je argumentatie, maar het blijft hoe dan ook speculatief, simpelweg omdat ik ervanuit ga dat je niet P. Berdowski heet. Niemand weet hier hoe het gaat lopen en dat is ook logisch want anders was iedereen miljonair.
  7. forum rang 4 guusje 3 november 2015 13:09
    Heb ook zo mijn gedachten goed,
    1, Boskalis is aan het kralen rijgen met bieden,
    2, Boskalis zet zijn plan door , en geeft een bod op Fugro,
    3,het vliegtuig word op de zee bodem ontdekt,
    4, Boskalis wint het proces om Fugro te mogen overnemen,
    5,Fugro krijg weer meer orders, de olie productie moet door blijven gaan,
    allemaal fantasie wat hier op dit forum gaande is, kansen in overvloed.
  8. forum rang 7 bezinteergebelegt 3 november 2015 13:19
    quote:

    itwm schreef op 3 november 2015 12:58:

    Het is prima dat je het op deze argumenteeert, maar het blijft een mening. Ik kan je ook volgen in je argumentatie, maar het blijft hoe dan ook speculatief, simpelweg omdat ik ervanuit ga dat je niet P. Berdowski heet. Niemand weet hier hoe het gaat lopen en dat is ook logisch want anders was iedereen miljonair.
    klopt, het blijft een mening, puur gebaseerd op mijn kijk op zaken en die is bij tijd en wijle helemaal mis, simpel zat, anders had ook ik miljonair geweest. Vooralsnog is het bij Fugro de juiste gebleken tenzij je in staat bent om op diepte/hoogtepunten in en uit te stappen maar dat lukt niemand. En voor de speculanten is Fugro natuurlijk prima voer, valt ie en je hebt er genoeg liggen, dan is het leuk cashen. Valt ie (voorlopig) niet en je hebt er genoeg liggen dan is het dood geld.
  9. Remfin 3 november 2015 13:22
    pfffffff...kan dus nog wel even gaan duren die uitspraak...

    De termijn voor het instellen van hoger beroep is in een gewone procedure drie maanden vanaf de dag dat het bestreden vonnis is gewezen (uitgesproken). Die termijn geldt voor het principaal beroep. Het hoger beroep wordt ingesteld door het uitbrengen van een dagvaarding bij de wederpartij. Als die dagvaarding binnen drie maanden is uitgebracht, dan is het beroep tijdig ingesteld. In de dagvaarding bepaalt de partij die in hoger beroep gaat zelf de dag waarop de zaak voor het eerst zal dienen bij het Gerechtshof. Die datum hoeft niet binnen de beroepstermijn te liggen.

    Nadat beroep is ingesteld kan de wederpartij ook zelf hoger beroep instellen zonder dat daaraan een termijn verbonden is. Hij dient dat dan wel te doen uiterlijk bij het indienen van zijn eerste processtuk, de zogenaamde memorie van antwoord. Die memorie heet in dat geval memorie van antwoord in het principaal appel, tevens memorie van grieven in incidenteel appel.

    Na het indienen van de stukken (in juridisch jargon: het nemen van de stukken), kan een partij pleidooi vragen. In dat geval vindt er een echte zitting plaats. Als geen van beide partijen pleidooi vraagt, wordt een zaak alleen behandeld op zogenaamde rolzittingen.
79 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links