Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Dan heb je het over hele grote orders."

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Vitavita 26 oktober 2015 02:08
    Dit bericht is een uitdrukkelijke onderstreping dat het schip met goud in aantocht is.
    De bron is betrouwbaar, oud-Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn is adviseur van TenCate.

    Het lijkt op misleiding van de onwetende aandeelhouders door het managementteam van TenCate en de investeerdersgroep Gilde en co.

    Kortom, de minimale biedprijs voor overname van mijn aandelenpakket heb ik met dit bericht flink opgeschroefd naar 40 euro.
    Ik realiseer me, dat dit veel hoger ligt dan de huidige biedprijs, het zou me niet verbazen als alsnog een concurrente bod op tafel komt. Welk militair bedrijf zou niet zo'n systeem in huis willen hebben? Daarnaast kan de onder meer winstgevende kunstgras-afdeling worden doorverkocht.

    Ik vermoed, dat Kempen Oranje Participaties nog niet op het moment dat ze een biedprijs tot 36 euro vroegen op de hoogte was van dit bericht, ....
    Meerdere aandeelhouders zullen niet meer op deze lage biedprijs willen ingaan.


    Posted: October 22, 2015, 7:14 am
    TenCate gewild om antibermbomsysteem

    Aandeelhouders van het Twentse bedrijf TenCate kunnen vanaf vandaag aangeven of ze hun aandelen willen verkopen of niet. Een consortium van investeerders, onder leiding van Gilde Buy Out, wil het bedrijf overnemen.

    TenCate is gewild; niet alleen omdat het bedrijf marktleider is op het gebied van kunstgras, maar ook omdat het een systeem heeft ontwikkeld dat bescherming biedt tegen bermbommen.

    Active blast countermeasure system is de volledige naam van het systeem. Het zorgt ervoor dat voertuigen die op een bermbom rijden niet worden weggeblazen. Een sensor registreert de explosie van een bermbom en zet razendsnel een reactie in werking. Het voertuig blijft daardoor op de weg en de militairen hebben veel meer kans om de explosie te overleven.

    Het systeem is de afgelopen jaren uitgebreid getest. Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft inmiddels besloten het prototype van een nieuw gevechtsvoertuig met dit systeem uit te rusten.

    "Amerikanen hebben gezegd dat dit het beste is wat nu op de markt is", zegt oud-Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn. Tegenwoordig zit hij onder meer in de adviesraad van TenCate. "Het zal de veiligheid van soldaten op een geweldige manier vergroten."

    De precieze werking en de kosten van het systeem worden geheim gehouden. Berlijn verwacht dat TenCate op termijn veel geld binnenhaalt, zeker als de Amerikanen besluiten om nieuwe en bestaande voertuigen met het antibermbomsysteem uit te rusten.

    "Als TenCate succesvol is, en daar lijkt het op, dan moeten heel veel voertuigen hiermee worden uitgerust", zegt Berlijn. "Dan heb je het over hele grote orders."

    nos.nl/artikel/2064398-tencate-gewild...
  2. forum rang 5 maci 26 oktober 2015 09:26
    Dit bevestigd mijn posting van 23 okt 2015 om 13:12 waarin ik o.m. meer stel: "De 27,50 waar jij op inzet vind ik ook aan de magere kant."

    Even later die dag schreef ik: "Gezien wat TC allemaal in handen heeft wat nog moet worden uitontwikkeld en uitgevent vind ik 27,50 een een matsprijsje.
    De koers ligt nu op een pijl van ± 2 jaar geleden. Dat was rond de bekendmaking dat men materiaal heeft om voertuigen een stuk lichter te kunnen maken.
    Alleen die tak al gaat in mijn ogen een gouden toekomst tegemoet, waar goed betaald voor mag worden."

  3. [verwijderd] 26 oktober 2015 12:45
    Misschien ter herinnering dit bericht van 15 september j.l. nog even naar boven halen wat aansluit op de eerste posting van dit draadje:

    "AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke TenCate nv (KTC.AE) heeft van de Amerikaanse Defense Mobility Enterprise (DME) de opdracht gekregen voor de integratie van het TenCate ABDS(TM) active blast countermeasure system op het Combat Vehicle Prototype van het Amerikaanse leger, zo meldt het concern dinsdag voorbeurs.
    De financiele details van de overeenkomst worden niet vermeld.
    Middels het systeem wordt de energieoverdracht van een zogenaamde Improvised Explosive Device (IED) op de voertuigbemanning geminimaliseerd. Het systeem vermindert de versnelling, de lanceerhoogte en -duur en de terugval van het voertuig op de grond."

    Opmerkelijk vond ik toen al dat "financiële details van de overeenkomst - zelfs geen grove indicaties van het gewicht van de deal als "klein of groot","belangrijk" e.d.- niet werden vermeld
    Mijn gedachte was meteen "dit wordt een vette kluif"! Maar dit aan de grote klok hangen past niet in de huidige overnamestrategie van het TC management en van overnemer Gilde. Die brengen goed nieuws en goede cijfers liever niet teveel onder de aandacht :)

  4. pim f 26 oktober 2015 18:10
    quote:

    Beur schreef op 26 oktober 2015 12:45:

    dit aan de grote klok hangen past niet in de huidige overnamestrategie van het TC management en van overnemer Gilde. Die brengen goed nieuws en goede cijfers liever niet teveel onder de aandacht
    Je word gewoon een beetje misselijk van die Loek de Vries en die sukkels van Delta Lloyd, ik ben er ZEKER van dat we als zittende aandeelhouders een oor aangenaaid krijgen door dit volk. Je kan alleen maar hopen dat er meer partijen met ruggengraat zijn zoals Kempen.

  5. Vitavita 16 november 2015 16:14
    ...ook zo'n voorbeeld, wel meebetalen aan de ontwikkelingskosten/verliezen, maar niet mee profiteren van de verkoopwinsten van een nieuw product.

    Let wel de product-innovatie waardeer ik zeer!

    High Welfare Floor ‘De veehouder zorgt voor de stal, wij zorgen dat de vloer werkt’
    Uit: FD, Rutger Betlem, zaterdag 14 november 2015, 6:00

    Jacob Noord bedacht een stalsysteem dat mest en urine beter scheidt én vriendelijker is voor de koeien. Ondanks een wat stroeve start is er nu veel interesse voor zijn vinding.

    We denken in Nederland veel na over megastallen, dierenwelzijn en vervuiling door veeteelt, maar de ligbox — de betonnen bak waarin melkvee wordt gehouden — is de laatste vijftig jaar nauwelijks veranderd.

    Veehouder Jacob Noord uit Zeijen, bij Assen, zag het in zijn eigen bedrijf. Al twintig jaar lagen zijn koeien op kale betonnen roosters, de klauwen van de dieren raakten geïnfecteerd en moesten regelmatig bekapt worden, poep en urine belandde in de mestkelder. ‘Koeien horen op zandgrond. Niet op beton. Ik wilde nabootsen wat ze in de zomer hebben’, vertelt Noord.

    Zijn High Welfare Floor (HWF) is net uitontwikkeld. ‘Ik ben begonnen bij het octrooibureau. Niet om patent aan te vragen, maar om te zien of mijn idee al bestond. Daar ben ik partners bij gaan zoeken.’

    Noord had niet meer dan een idee. De koe moest droog staan op een comfortabele vloer en vrij kunnen bewegen. De urine en ontlasting moest worden gescheiden. ‘De stikstof uit urine moet op het grasland. De poep, het fosfaat, gebruik je juist in de akkerbouw.’ Door het scheiden van de twee is er minder kunstmest nodig en is het mogelijk om groente te verbouwen op plekken waar dat nu nog niet mogelijk is.

    Het eindproduct is een samenwerking van vele partijen. De urinedoorlatende laag komt van Ten Cate, dat vooral bekend is van zijn kunstgrasvelden. De ondergrond van zachte kussens is van Schmitz. Drainproducts is verantwoordelijk voor het boxsysteem dat de fundering vormt. Als laatste komt Ten Cate weer in beeld. Hun vloeistofdichte onderlaag zorgt ervoor dat urine niet in het grondwater lekt. JOZ uit het West-Frieze Westwout complementeert het systeem met een speciaal voor de HWF ontwikkelde robot die de mest opruimt.

    De samenwerking is niet vastgelegd in ingewikkelde contracten, aldus Noord. ‘Dat deze bedrijven mee wilden denken was voor mij al heel waardevol.’ De enige afspraak is dat de bedrijven hun producten exclusief zullen leveren aan Noord en niet aan concurrerende initiatieven.

    Het resultaat is een stalsysteem dat iets goedkoper is dan een standaard ligboxstal, maar dat door zijn ruimere opzet ongeveer hetzelfde kost.

    Een uitgemaakte zaak, zou je zeggen. De praktijk is anders. Noord verkocht tot nu toe vooral testvloeren. Over aanloop heeft zijn bedrijf niet te klagen. ‘Het is een kleine gemeenschap, mensen uit de buurt komen graag kijken.’ Maar voordat een pionier toehapt, bestellen boeren nog gewoon de standaard ligbox — een veilig, goedgekeurd en bewezen systeem. In totaal ligt er in Nederland nu zo’n duizend vierkante meter HWF, verdeeld over vijftien locaties. Het gaat om stallen voor koeien, paarden en melkgeiten.

    Het is echter niet alleen de conservatieve markt die de ontwikkelingen remt. De echte Catch-22 komt van de overheid. ‘Een vloer moet een label hebben voor ammoniakuitstoot: daar zijn teststallen voor nodig van een bepaalde omvang, maar boeren durven dat risico vaak niet te nemen’, vertelt Noord. ‘Daarnaast schenden we de regels wat betreft het oppervlaktekavel. Onze stal neemt meer ruimte in, maar dat mag niet van de overheid. Dus kan de boer minder koeien kwijt dan met een normale ligbox.’

    Om zijn systeem geaccepteerd te krijgen moet Noord een jaar lang testen met vier stallen. Zulke regels werken fnuikend voor landbouwinnovatie, is zijn ervaring. ‘De grootste innovatie van de laatste jaren is een nieuw roostertype voor een ligbox. De overheid zegt dat ze het innovatieve wil stimuleren, maar bij ons hebben ze het niet echt versneld.’ Noord denkt dat in de toekomst 70% van zijn omzet uit het buitenland zal komen. ‘In Nederland ligt de ontwikkeling binnen de veehouderijsector nagenoeg stil.’

    Remmende overheid
    Om zijn stalsysteem erdoor te krijgen moet Noord het een jaar lang testen. ‘De overheid heeft de innovatie bij ons niet echt versneld’

    Marketing kan beter
    ‘Wat mij verbaasde is de website en hoe het logo van Ten Cate er op staat. De partners kunnen meer doen aan de marketing’
  6. Vitavita 19 november 2015 00:32

    The Future of Mine Blast Protection May Become a Reality in Fyn

    Thursday, October 15, 2015 by General Dynamics European Land Systems


    Improvised explosive devices (IEDs) and land mines have developed into one of the biggest threats facing allied land forces.

    In response, the development in protection systems for armoured vehicles has picked up rapidly and TenCate Advanced Armour Danmark (Vissenbjerg, Fyn) has become one of the world's leading providers of lightweight composite armour.

    It started with an industry co-operation project in the 1990s. The future of mine blast protection systems may be become a reality in Fyn in co-operation with General Dynamics European Land Systems (GDELS).

    When the Danish Army signed its first contract for armoured vehicles from GDELS's Swiss subsidiary MOWAG nearly 20 years ago, TenCate (at that time Roulunds Fabrikker and later on Roshield) supplied protection components for the PIRANHA 3 armoured vehicles delivered to the Army.

    TenCate subsequently became a Tier 1 supplier for General Dynamics European Land Systems' EAGLE, DURO and PIRANHA platforms and has remained a top supplier of GDELS ever since.

    TenCate Active Protection managing director Peter Bertelsen said: "TenCate started the development of composite based protection systems from scratch in the 1990s.

    "Through our co-operation with Falck Schmidt Defence Systems, we were introduced to General Dynamics European Land Systems, and the industry co-operation programme worked as a catalyst and enabled us to develop technologies, which were highly effective and competitive on the global market."

    In 2007, Roshield became a part of the Advanced Armour division of Dutch Textiles technology group Royal TenCate, a world leader in ballistic and blast protection solutions.

    GDELS has remained a business partner for TenCate Advanced Armour Danmark, integrating the Danish company in its global supply chain and providing a steady revenue stream that has consolidated its position on the global market.

    TenCate in Denmark employs 40 highly skilled employees, which successfully deliver protection solutions to the global defence industry.

    GDELS International Business and Services senior director Jens Bauer said: "General Dynamics European Land Systems has satisfied on or ahead of schedule its industry co-operation obligations coming from our previous vehicle sales to Danish Defence, on schedule, and we have continued our co-operation and generated an additional 700 million kroner in revenue for Danish industry.

    "We have done this because the Danish industry has proven to be innovative and competitive, and TenCate is an excellent example of that."

    With regard to the acquisition of new armoured personnel carriers (APC) for the Danish Army, General Dynamics European Land Systems is prepared to take its Danish partnerships to the next level.

    GDELS signed industry co-operation agreements with 40 Danish companies of all sizes and already defined projects in excess of 3.7 billion kroner covering all technology areas defined in the Danish government's defence industry strategy.

    Among these projects are GDELS sponsored efforts to increase the efficiency of production processes of TenCate by introducing new automation technology at the factory of TenCate's in Vissenbjerg and to commercialise the future of mine blast protection technology in Fyn.

    TenCate Active Protection, based on Danish patented technology developed the revolutionary Ten Cate ABDS active blast countermeasure system, which mitigates the effects of mines and IED blasts and is currently being tested by the US Army Research and Development, Engineering Command.

    TenCate ABDS active blast countermeasure system may become a reality in Fyn.

    Peter Bertelsen said: "We are extremely excited about our co-operation with General Dynamics European Land Systems and the integration of the TenCate ABDS active blast countermeasure system on GDELS' EAGLE 5 platform.

    "It will be the first time an active blast countermeasure system is certified on a major platform, and it constitutes an enormous market potential for TenCate.

    "Together with GDELS, we hope to bring this revolutionary technology to the market and increase the protection level for Danish and allied soldiers."

    GDELS International Business and Services vice-president Thomas Kauffmann said: "GDELS believes in partnership and keeps pursuing its innovative long-term industrial growth strategy, which creates sustainable business and future export opportunities for our Danish industry partners.

    "That makes the real difference to a project specific blue print production model."
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 875,45 +1,03%
EUR/USD 1,0654 +0,02%
FTSE 100 8.066,87 +0,54%
Germany40^ 18.061,60 +1,12%
Gold spot 2.304,11 -0,99%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+29,82%
ALLFUN...
+3,90%
PROSUS
+3,79%
JUST E...
+3,43%
Philip...
+2,56%

Dalers

RANDST...
-5,96%
Akzo N...
-4,90%
NSI
-3,56%
FASTNED
-2,65%
Arcelo...
-1,37%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links