Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PB: Beter Bed Holding neemt BettenMax in Oostenrijk over.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 maci 23 oktober 2015 09:01
  Beter Bed Holding neemt BettenMax in Oostenrijk over

  BettenMax is een vooraanstaand Oostenrijkse discountretailer van matrassen en bedtextiel.
  BettenMax heeft 18 winkels in retailparken in Oostenrijk.
  Met de overname van BettenMax verkrijgt Beter Bed Holding zowel marktleiderschap als landelijke dekking in Oostenrijk.

  Beter Bed Holding maakt bekend dat zij een akkoord heeft bereikt over de overname van BettenMax GmbH ('BettenMax'). BettenMax is een vooraanstaand Oostenrijkse discountretailer in matrassen en bedtextiel met 18 winkels in Oostenrijk, 50 medewerkers en een jaaromzet van circa € 5 miljoen.

  Ton Anbeek, Directievoorzitter:
  'De overname van BettenMax past uitstekend in onze strategie om in Oostenrijk marktleider te worden in het value-for-money segment. Beter Bed Holding zal hierdoor een van de grootste spelers op de Oostenrijkse markt worden met een landelijke dekking.'

  De formule BettenMax past in het business model en retailformat van Matratzen Concord waarbij operationele, commerciële en financiële synergie kan worden gerealiseerd. Door deze overname stijgt het aantal Matratzen Concord-winkels in Oostenrijk naar 86. In de komende maanden worden de BettenMax-winkels omgebouwd naar het Matratzen Concord-winkelconcept.

  Beter Bed Holding zal de overname uit eigen middelen financieren. Het jaarlijkse genormaliseerde bedrijfsresultaat voor de 18 BettenMax-winkels ligt in relatie tot de omzet naar verwachting boven het gemiddelde van de activiteiten van Matratzen Concord in Oostenrijk. Voltooiing van de overname zal naar verwachting begin november plaatsvinden.

  Zie ook: hugin.info/132850/R/1960820/714903.pdf
 2. forum rang 10 voda 23 oktober 2015 14:54
  Beter Bed lijkt meer bereid tot add-on acquisities - Market Talk


  AMSTERDAM (Dow Jones)--De overname van BettenMax toont aan dat Beter Bed (BBED.AE) meer geneigd lijkt om serieus naar add-on acquisities te kijken dan in het verleden, zeggen analisten van Rabobank. Ze merken op dat de overname van de 18 winkels in Oostenrijk strategisch en financieel goed is, omdat ze in retailparken liggen, waar Beter Bed tot nu toe geen vaste voet aan de grond wist te krijgen. Bovendien denken ze dat de winstgevendheid met een gemiddelde omzet van EUR280.000 per winkel goed is. Ze gaan ervan uit dat de financiering uit eigen middelen geen significante aanslag op de balans oplevert. Het advies is hold bij een koersdoel van EUR24,50. Omstreeks 13.45 uur noteert het aandeel 2,2% hoger op EUR20,73, terwijl de ASX met 0,5% stijgt. (bart.koster@wsj.com)


  Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

 3. forum rang 10 voda 23 oktober 2015 14:58
  Beter Bed doet kleine maar strategische acquisitie - Market Talk


  AMSTERDAM (Dow Jones)--Beter Bed (BBED.AE) doet met de overname van BettenMax in Oostenrijk een kleine, maar strategische acquisitie, vindt Gerard Rijk van SNS Securities. Hij wijst erop dat Beter Bed hiermee marktleider voor de verkoop van matrassen in Oostenrijk wordt, synergieen kan realiseren, en een landelijke dekking krijgt. De analist merkt verder op dat het concept van het over te nemen bedrijf een hoge winstgevendheid biedt. Ook toont de acquisitie aan dat de ambitie van het management van Beter Bed is om autonome groei te paren aan add-on acquisities, waarvoor Rijk verdere mogelijkheden voorziet in Duitsland, Spanje en Belgie, terwijl Beter Bed in Frankrijk vooral kan expanderen door autonome groei. De SNS-analist merkt verder op dat Beter Bed deze acquisitie kan financieren uit de eigen nettokaspositie. Het advies blijft buy bij een koersdoel van EUR25,00. Omstreeks 10.30 uur noteert het aandeel 0,9% hoger op EUR20,46, terwijl de ASX vlak staat. (bart.koster@wsj.com)


  Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Beter Bed Holding Meer »

Koers 1,938   Verschil +0,05 (+2,76%)
Laag 1,894   Volume 34.291
Hoog 1,940   Gem. Volume 101.675
7 jul 2020 17:35
label premium

Beter Bed: Acceptabele groeicijfers

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare