Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Intertrust forum geopend

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
494 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
wampie
0
en kijk eens, parvus vergroot hun kapitaal EN stemrecht naar 5,05 procent dat is flink hoor!
Nel
0
Hou het hier in de gaten omdat effegenoeg me erop wees maar 0,0% beweging na de afstraffing
objectief
1
50.000 in de bied...wat een timing, heb net vandaag de 1/2 verkocht vanwege de overgang naar 2017.
Ik verwacht veel van dit aandeel, maar dacht aan een flinke stijging pas op de a.s. cijfers over het 4e kwartaal 2016.
effegenoeg
0
quote:

Nel schreef op 15 dec 2016 om 16:25:


Hou het hier in de gaten omdat effegenoeg me erop wees maar 0,0% beweging na de afstraffing


Flink bulish Nel!
voda
0
Intertrust neemt resterend belang in SFM Spain over

Eerder werd bij overname van Elian al belang van 75 procent verkregen.

(ABM FN-Dow Jones) Intertrust heeft een resterend belang van 25 procent van Azcona overgenomen in Intertrust Management Spain en de daaraan gelieerde professionele diensten. Dit meldde het Nederlandse trustkantoor woensdag nabeurs.

Met de overname van Elian, in september 2016, verkreeg Intertrust al een belang van 75 procent in SFM Spain, het voormalige Structured Finance Management Spain. De overige 25 procent was toen nog in handen van Azcona, een lokale Spaanse concurrent.

Financiële details worden niet bekendgemaakt. De transactie heeft ook geen materiële impact op de financiële positie van Intertrust of de resultaten.

De transactie moet de positie van Intertrust in Spanje versterken, zei het concern. Alle medewerkers van Azcona zijn inmiddels ingelijfd, waardoor het aantal personeelsleden op het kantoor van Intertrust in Madrid meer dan is verdubbeld tot 63.

Het aandeel Intertrust sloot woensdag op een groen Damrak 1,2 procent hoger op 17,46 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Intertrust ziet autonome groei vertragen

Omzetgroei van 10 procent voorzien.

(ABM FN-Dow Jones) Intertrust heeft in 2016 ondanks een vertragende omzetgroei meer winst geboekt dan in het voorgaande jaar. Dit blijkt uit een consensusverwachting, ingezien door ABM Financial News.

De aangepaste nettowinst groeide naar verwachting met zo'n 14 procent, van 101 miljoen euro in 2015 naar 115 miljoen euro, of 1,25 euro per aandeel. De gerapporteerde nettowinst was in 2015 overigens slechts een magere 2,6 miljoen, omdat hoge financieringskosten en de beursgang bijna alle winst opslokten.

De jaaromzet steeg met 10 procent, van 345 miljoen naar 380 miljoen euro. Een jaar eerder bedroeg de omzetgroei nog bijna 17 procent. De groei is vooral afkomstig van overnames. Vorig jaar lijfde Intertrust Elian Group in, dat vanaf 23 september meegenomen wordt in de resultaten.

De autonome omzetgroei was vorig jaar naar verwachting ongeveer 2,6 procent, tegen ruim 8 procent in 2015. De leegloop op de Kaaiman-eilanden, waar klanten massaal overstapten op hun oude trustkantoor, zorgde voor een groeivertraging.

Resultaten vierde kwartaal

Analisten van Berenberg rekenen voor het vierde kwartaal op een autonome omzetgroei van 1,8 procent, met een marge op het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITA) van 39,3 procent. Dat is vrijwel gelijk aan de 39,2 procent in het derde kwartaal, toen het bedrijf in alle grote markten de groei zag vertragen, wat resulteerde in een koersval van het aandeel.

Private equity-investeerder BlackStone bracht Intertrust in oktober 2015 naar de beurs voor 15,50 per aandeel. Het voormalige trustkantoor van ABN AMRO-onderdeel Mees Pierson beheert vennootschappen voor juridische en fiscale constructies om de heffing van dubbele winstbelasting in verschillende landen te vermijden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de duizenden belastingverdragen tussen landen.

Intertrust publiceert de resultaten vrijdag voorbeurs. Het aandeel noteerde donderdag op een groen Damrak 0,6 procent hoger op 17,67 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
effegenoeg
0
Overname Elian stuwt omzet Intertrust (2)
N i e u w bericht, meer informatie
AMSTERDAM (AFN) - Intertrust heeft de omzet in het vierde kwartaal met bijna een derde zien oplopen tot 120,7 miljoen euro. De omzetgroei die op eigen kracht werd behaald, kwam uit op 4 procent, de rest was te danken aan de overname van branchegenoot Elian. Dat blijkt uit de vrijdag gepubliceerde resultaten van de financieel-juridisch dienstverlener.
Intertrust boekte een bedrijfsresultaat (ebita) van 40,2 miljoen euro. Dat is bijna 6 procent meer dan in de laatste drie maanden van 2015. De nettowinst kwam uit op 15,9 miljoen euro. Het bedrijf wil een slotdividend betalen van 0,25 euro per aandeel, De totale winstuitkering over 2016 komt daarmee op 0,49 euro per aandeel.
Over heel 2016 zette Intertrust een omzet van 385,8 miljoen euro in de boeken, 12 procent meer dan in 2015. Het bedrijfsresultaat daalde licht, tot 135,9 miljoen euro, mede als gevolg van de kosten die het bedrijf moest maken voor de integratie van Elian. Die zal naar verwachting in 2018 zijn voltooid.
De overname van Elian werd in september afgerond. Intertrust betaalde 435 miljoen Britse pond voor zijn branchegenoot, dat gevestigd is op het belastingvriendelijke eiland Jersey. In december liet het bedrijf weten dat de activiteiten van Elian worden voortgezet onder de eigen merknaam.
,,Ik ben blij met onze solide prestaties in het vierde kwartaal en de voortgang die wij hebben geboekt bij de integratie van Elian'', zei topman David de Buck in een toelichting. Afgezien van eenmalige posten nam de winstmarge vorig jaar met 0,85 procentpunt af. Voor dit jaar wordt een ongeveer stabiele winstmarge voorzien, bij een omzet die op vergelijkbare basis met 4 tot 5 procent toeneemt.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
voda
0
Beursblik: Intertrust hint op tegenwind

Complexere dienstverlening gaat samen met hogere toezichtskosten.

(ABM FN-Dow Jones) Het bedrijfsresultaat van Intertrust in het vierde kwartaal viel tegen, mede door hogere kosten van regelgeving en minder overname-activiteit, terwijl de vooruitblik die het bedrijf gaf wijst op te hoge marktverwachtingen voor de komende jaren. Dit stelden analisten van NIBC vrijdag in reactie op de resultaten van het trustkantoor.

Het bedrijfsresultaat was volgens NIBC 12 procent lager dan verwacht, gebaseerd op een door Bloomberg gepubliceerde consensusverwachting.

De onderliggende omzet groeide iets sneller dan in het derde kwartaal, maar dit kwam vooral door het wegwerken van een achterstand in Luxemburg.

De verwachting van een onderliggende omzetgroei van 4 tot 5 procent met licht hogere EBITA-marges in 2017 wijst er volgens NIBC evenwel op dat analisten gemiddeld te positief zijn over het bedrijfsresultaat.

De belangrijkste aanjager van groei zou de omzet per juridische entiteit zijn, omdat belastingwetgeving steeds complexer wordt, maar Intertrust noemde vrijdag ook de politieke onzekerheid die ongunstig is voor het overnameklimaat en tot hogere kosten voor trustkantoren leidt.

De analisten van NIBC denken dat deze wisselwerking tussen complexiteit van dienstverlening en hogere kosten van regelgeving het moeilijk zal maken voor Intertrust om een significante operationele hefboom te realiseren in 2017 en 2018. Verder bleef de omzet van Elian en de kasstroom achter bij de verwachting van het management. Dit kan de schuldafbouw en overname-activiteit bij Intertrust op korte termijn beperken.

NIBC heeft geen advies op Intertrust. Het aandeel noteerde vrijdag op een groen Damrak 2,9 procent hoger op 18,37 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: aantrekkende omzet Intertrust is meevaller

Berenberg benadrukt magere margeverwachting voor 2017.

(ABM FN-Dow Jones) De autonome groeiversnelling bij Intertrust van 1,0 procent in het derde kwartaal naar 4,0 procent in de laatste drie maanden van 2016 is het belangrijkste onderdeel in de resultaten. Dit stelde analist Josh Puddle van Berenberg vrijdag.

Puddle rekende zelf op een autonome omzetgroei van 1,7 procent.

Ook de verwachting van 4 tot 5 procent autonome groei in 2017 is sterker dan de 3,7 procent waar de analist van uitging.

Dat Intertrust uitgaat van een stabiele EBITA-marge van 39,9 procent in 2017 noemde de analist evenwel een tegenvaller, aangezien de marktvorser rekende op een toename met 120 basispunten.

De autonome omzet groeide in het vierde kwartaal veel sterker dan verwacht in Luxemburg en Guernsey, terwijl de groei in Nederland en de rest van de wereld juist danig tegenviel. De omzetbijdrage van Elian was iets kleiner dan verwacht, maar de beperkte omzetdaling op de Kaaiman-eilanden was een meevaller.

Berenberg hanteert een koopadvies voor Intertrust met een koersdoel van 21,00 euro. Het aandeel noteerde vrijdag op een positief gestemd Damrak 3,2 procent hoger op 18,42 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
effegenoeg
0


5
5 uur
Elze Kuiper • Beurs
Omzet Intertrust overtreft verwachtingen
Het Amsterdamse trustkantoor Intertrust INTER€18,36+2,86% heeft in het vierde kwartaal van 2016 en in het volledige jaar meer omzet geboekt dan verwacht. Dit blijkt uit de cijfers die vrijdag voor het openen van de beurs zijn gepresenteerd.
De omzet steeg in het vierde kwartaal met 31,9% naar €120,7 mln. De jaaromzet liep met 11,9% op naar €385,8 mln. Het onderliggende resultaat, waarin valuta-effecten buiten beschouwing zijn gelaten, steeg in het vierde kwartaal met 4,0% en in het volledige jaar met 3,0%.
Dit is beter dan analisten hadden verwacht. Door Bloomberg gepeilde analisten rekenden voor het volledige jaar op een autonome omzetgroei van 2,6%. Voor het vierde kwartaal werd gerekend op 1,8% groei.
Naast de omzet, viel ook de winstmarge mee. In het vierde kwartaal boekte Intertrust een marge op het aangepaste bedrijfsresultaat van 39,9%. In 2015 was dat nog 41,5%. Analisten rekenden op een marge van 39,3%.
De hogere marge werkte door in het bedrijfsresultaat. De aangepaste ebita voor het vierde kwartaal steeg met 27,1% naar €48,1 mln. Over het volledige jaar zag Intertrust het aangepaste bedrijfsresultaat met 9,5% stijgen naar €135,8 mln. De winst per aandeel over 2016 komt uit op €1,27.
effegenoeg
0
Frap
0
Kan iemand mij vertellen wat voor dividend wij kunnen verwachten op 18-5? Pijnlijke dag trouwens.. -3% zonder echt goede reden
objectief
0
Het dividend is 25 cent. Er is zeker een reden voor de daling n.l. in 2020 wordt de Nederlandse sluiproute voor internationale ondernemingen opgeheven.
Kortom: de geldstromen via Nederland zullen afnemen en dat is uiteraard nadelig voor de vele vennootschappen die met dat doel alhier zijn opgezet.
NB. de trusts moeten weer in overleg met de belastingadviseurs om andere ontwijkroutes op te zetten..gaat wel lukken, want ze hebben de beste mensen.
voda
0
Intertrust gaat eigen aandelen inkopen

Inkoopprogramma onderdeel van de vergoeding voor de overname van Elian.

(ABM FN-Dow Jones) Intertrust gaat eigen aandelen inkopen om verplichtingen te kunnen dekken aangaande de overname van Elian. Dit meldde het trustkantoor woensdag voorbeurs.

In totaal wil Intertrust 1.856.354 eigen aandelen inkopen.

Intertrust zal de aandelen na terugkoop overdragen aan het voormalige management van Elian. De transactie is onderdeel van de vergoeding voor de overname van de groep in 2016.

In september 2016 werd Elian officieel ingelijfd door het Nederlandse trustkantoor.

De aandelen zullen tussen 22 maart 2017 en 6 oktober 2017 door Kempen & Co. worden opgekocht, tegen een prijs niet hoger dan maximaal 110 procent van de gemiddelde slotkoers van de vijf beursdagen voorafgaand aan de inkoop.

Het aandeel Intertrust sloot dinsdag op een rood Damrak 0,9 procent lager op 17,05 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Boerenverstand
0
quote:

voda schreef op 22 mrt 2017 om 09:42:


Intertrust gaat eigen aandelen inkopen

Inkoopprogramma onderdeel van de vergoeding voor de overname van Elian.

(ABM FN-Dow Jones) Intertrust gaat eigen aandelen inkopen om verplichtingen te kunnen dekken aangaande de overname van Elian. Dit meldde het trustkantoor woensdag voorbeurs.

In totaal wil Intertrust 1.856.354 eigen aandelen inkopen.

Intertrust zal de aandelen na terugkoop overdragen aan het voormalige management van Elian. De transactie is onderdeel van de vergoeding voor de overname van de groep in 2016.

In september 2016 werd Elian officieel ingelijfd door het Nederlandse trustkantoor.

De aandelen zullen tussen 22 maart 2017 en 6 oktober 2017 door Kempen & Co. worden opgekocht, tegen een prijs niet hoger dan maximaal 110 procent van de gemiddelde slotkoers van de vijf beursdagen voorafgaand aan de inkoop.

Het aandeel Intertrust sloot dinsdag op een rood Damrak 0,9 procent lager op 17,05 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones NewswiresMet gemiddeld zo'n 40.000 aandelen handelsvolume per dag betekent dit een gestage stijging zonder grote schokken van minimaal 46 handelsdagen.
voda
0
Beursblik: solide start voor Intertrust

Autonome omzetgroei belangrijkste cijfer volgens Berenberg.

(ABM FN-Dow Jones) Intertrust is het jaar solide begonnen. Dit maken analisten van Berenberg op uit de resultaten over het eerste kwartaal van het trustkantoor.

Op EBITA niveau waren de cijfers iets lager dan de consensus, maar de nettowinst overtrof daarentegen de verwachtingen licht. Het belangrijkste volgens analisten van Berenberg was echter dat de autonome groei bleef versnellen, van 4,0 procent in het vierde kwartaal van 2016 naar 4,2 procent in de eerste drie maanden van 2017.

De omzet steeg met dik 38 procent tot 121,6 miljoen euro en kwam daarmee boven de verwachting van Berenberg uit, die op 118,9 miljoen euro lag. Van de omzetstijging was 36,6 procent afkomstig uit overnames, 4,2 procent werd autonoom gerealiseerd en negatieve wisselkoerseffecten drukten de inkomsten met 2,4 procent. Berenberg had een autonome omzetgroei van 3,4 procent ingeschat.

De autonome groei in Nederland bleef zwak en viel de analisten tegen. De prestaties in Luxemburg waren evenwel flink beter dan Berenberg had verwacht en ook de Kaaiman Eilanden overtrof de taxaties van de marktvorsers.

Berenberg hanteert voor Intertrust een koopadvies met een koersdoel van 12,00 euro. Het aandeel Inrtrust sloot woensdag 0,1 procent lager op 18,83 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
494 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Intertrust Meer »

Koers 17,610   Verschil -0,05 (-0,28%)
Laag 17,580   Volume 33.929
Hoog 17,670   Gem. Volume 83.445
18-okt-19 17:35
label premium

Intertrust: wijziging advies

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium