Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 14,560 19 apr 2024 17:35
  • +0,100 (+0,69%) Dagrange 14,280 - 14,670
  • 608.744 Gem. (3M) 535,2K

SBM Offshore - on topic - oktober 2015

782 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 40 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ff_relativeren 1 oktober 2015 00:02
    De Leniency deal zou binnen handbereik zijn. Even los van het prijskaartje,
    waarvan velen zullen hopen dat die mee valt, is het opnieuw een opsteker voor de RvB.
    Stap voor stap worden de hoofdpijndossiers afgesloten. Alle begrip dat dhr Chabas wordt voorgedragen voor een nieuwe termijn.

    Succes in de nieuwe beursmaand.
  2. Betman 1 oktober 2015 09:36
    quote:

    Spes schreef op 1 oktober 2015 08:39:

    Prachtig nieuws. Weten we meteen wie er door de uitnodiging van Petrobras genoeg vertrouwen had om in te stappen. Denk dat de shorters moeten oppassen. Als zij niet kunnen coveren kunnen we misschien nog een shortsqueeze tegemoet zien.
    Het gaat om een afbouw. UBS meldde eerder 4.25% en nu is hun belang gedaald naar 3.47%
  3. Kopermans 1 oktober 2015 10:11
    Klopt, Jeeves, melding was verplicht omdat het stemrecht onder de 3% daalde. Kapitaalbelang ligt dus gevoelig hoger.

    Maar er is nog steeds 74,59% van de aandelen aangemeld bij de AFM door grote aandeelhouders.

    Deze aanmelders kunnen inmiddels hun positie gewijzigd hebben zonder melding te moeten doen, dus tot aan de onderdrempel of bovendrempel voor een nieuwe melding.

    Als we het gemiddelde nemen van alle minimale en alle maximale scenario's, komen we uit op 76% van de aandelen in handen van deze spelers.

    In de veronderstelling dat deze aandeelhouders niet zullen verkopen op een koers die gevoelig lager ligt dan de koers bij hun aankoop, is de vijver waaruit de shorters dan moeten vissen op de beurs om hun positie te coveren, in beide gevallen ongeveer 25%.
  4. Independent trader 1 oktober 2015 15:15
    SBM hangt weer 'gewoon' aan de olieprijs, m.i. een teken dat nieuws-effect er inmiddels uit is en we in afwachting zijn van nieuwe berichten. Opvallend (tot op heden) dat shorts zich in deze dunne handel nog even niet laten zien om koers weer met kleine stapjes terug te duwen. Teken van einde hoge spel of stilte voor nieuwe storm. Geen grootschalige covering dus geven zich nog niet helemaal gewonnen. Eerst nieuwe orders vermoed ik, dan kan/zal het hard gaan.

    Nog zitten denken aan ratio achter bericht onlangs. Vooral icm opmerking van SBM IR hoofd Nicolas Robert onlangs dat SBM het vreemd vond dat ze geen uitnodiging hadden ontvangen voor nwe Braziliaanse tender. Ik vermoed een scenario waarbij SBM juridische druk heeft opgevoerd en nu dus hun gelijk krijgen. CGU in Brazilië voegt voorbehoud van daadwerkelijke gunning contract toe en spreekt verwachting uit dat nu snelle leniency deal zal volgen. MAAR: waarom zou SBM hier nu haast mee maken?? Vanuit oogpunt onderhandelingen met CGU kunnen ze nu beter eerst Petrobras laten ruiken aan een hele mooie en scherpe bieding! Op dat moment komt CGU namelijk opnieuw onder druk te staan van Petrobras om in te stemmen met mildere schikking. Ik verwacht dus bij nader inzien minder haast bij SBM, tijd is aan 'onze' kant dus laten 'we' vooral eerst focussen op goed aanbod bij tender. Als SBM het daarbij biet wordt zie ik sowieso weer even minder haast voor treffen schikking.. Toch???
  5. Kopermans 1 oktober 2015 15:49
    Olieprijs is wel OK om aan te hangen, vandaag, IT :-)

    Shorters proberen de opgang afremmen zonder grote middelen in te zetten, en hopen op afkoelen van de interesse. Dat scenario lukt zolang er niemand zich snel in veiligheid wilt brengen...

    Betreffende de onderhandeling over de schikking denk ik dat alles er nu wel gezegd zal zijn. Wat wellicht vooral ontbreekt is het moment waarop het voor regering/CGU politiek haalbaar is om 'ja' te zeggen. Met de kabinetsherschikking lijkt me dat moment te zijn gekomen.

    Voor SBM kan het trouwens geen kwaad om deze historie (laatste feiten daterend van vier jaar geleden) nu achter zich te kunnen laten.
782 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 40 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links