Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Air France-KLM PSE:AF.FR, FR001400J770

  • 9,934 23 apr 2024 17:35
  • -0,151 (-1,50%) Dagrange 9,934 - 10,145
  • 1.126.343 Gem. (3M) 1,8M

oktober 2015 start op 6.23

53 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 oktober 2015 11:09
    quote:

    Freebird schreef op 1 oktober 2015 10:57:

    [...]
    Werd tijd ! Is hopelijk binnenkort ook het geval voor onwillige Fransen.
    ja zo zie ik het ook, want eerder dreigde Air France-topman Gagey dat het bedrijf intercontinentale vluchten schrapt als het overleg definitief zou mislukken. Dat kost banen; hoeveel is nog onduidelijk.
    nos.nl/artikel/2060527-air-france-kom...
  2. [verwijderd] 1 oktober 2015 19:39
    kijk... dit is wat de aandeelhouders willen!

    PARIJS (AFN) - Het bestuur van Air France-KLM heeft de top van Air France toestemming gegeven om het alternatieve herstructureringsplan door te voeren om het herstel bij de Franse luchtvaartmaatschappij te bespoedigen. Dat maakte de luchtvaartcombinatie donderdag bekend.

    Bij KLM werd vorige maand al het startsein gegeven voor noodzakelijke wijzigingen, nadat de Nederlandse maatschappij een akkoord met zijn personeel bereikte. Gedurende de looptijd van de huidige cao's vallen geen gedwongen ontslagen. Wel wordt gesneden in managementlagen en ondersteunende functies. Er is ook een vrijwillige vertrekregeling.

    Het in werking stellen van het zogeheten 'Plan B' bij Air France zat er al aan te komen omdat een akkoord tussen het bedrijf en zijn personeel over versoberde arbeidsvoorwaarden uitbleef voor de deadline op woensdag. Air France wilde dat de piloten meer uren gaan maken voor hetzelfde loon. De directie heeft steeds gezegd dat er veel banen verloren gaan in het alternatieve plan. Donderdag werd vooralsnog alleen aangegeven dat ,,de activiteit'' bij Air France zal afnemen in 2016 en 2017.

    'Plan B' wordt op 5 oktober voorgelegd aan de vakbonden, die zich volgens Franse media schrap zetten voor het verlies van mogelijk duizenden arbeidsplaatsen. Daaronder zouden enkele honderden pilotenbanen zijn. De Franse regering sprak eerder op de dag bij monde van staatssecretaris Alain Vidalies (Transport) haar bezorgdheid uit om de gang van zaken bij Air France.

    www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-011015-153/...
  3. [verwijderd] 2 oktober 2015 20:36
    en nu geen woorden maar daden!

    Topman Air France hint op banenreductie

    PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Air France kondigt maandag mogelijk een ontslagronde aan. Topman Frédéric Gagey van het Franse zusterbedrijf van KLM, zei vrijdag dat die ,,mogelijkheid" bestaat, mochten gesprekken over het herstructureringsplan tussen de bonden en de luchtvaartmaatschappij op niets uitlopen. Het personeel zou dan na het gesprek met de bonden op de hoogte worden gebracht.

    Gagey waarschuwde eerder al dat langeafstandsroutes zouden worden geschrapt als er geen akkoord kwam over lagere loonkosten. Donderdag maakte moederconcern Air France-KLM bekend dat toestemming is gegeven voor een alternatief herstructureringsplan bij Air France. De vakbonden vrezen dat tot wel 8000 banen verloren kunnen gaan.

    Het nieuwe herstructureringsplan wordt op 5 oktober voorgelegd aan de vakbonden.
    www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-021015-293/...

  4. forum rang 5 hvasd2 6 oktober 2015 10:39
    Bizarre dag gisteren voor de luchtvaart.. De directies zullen nu net als de diplomaten omringt worden met bewakers ! Andere takken van de industrie zijn nu ook gewaarschuwd voor dit soort situaties. Volgende keer wordt de directie in een glazen huis gezet ofzo als ze een persconferentie gaan geven ?
  5. [verwijderd] 7 oktober 2015 20:23
    quote:

    hvasd2 schreef op 6 oktober 2015 10:39:

    Bizarre dag gisteren voor de luchtvaart.. De directies zullen nu net als de diplomaten omringt worden met bewakers ! Andere takken van de industrie zijn nu ook gewaarschuwd voor dit soort situaties. Volgende keer wordt de directie in een glazen huis gezet ofzo als ze een persconferentie gaan geven ?
    ja zeker bizar...de relschoppers moeten zich gewoon gedragen en niet botvieren op het mngt
    www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/catego...
53 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links