Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

PB: TenCate krijgt opdracht voor integratie van TenCate ABDS(TM) active blast countermeasure system.

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 maci 15 september 2015 08:10
    TenCate Advanced Armour in de VS is door de Defense Mobility Enterprise (DME) geselecteerd vanwege haar technische expertise in active blast technologie. Volgens de overeenkomst met DME zullen ingenieurs van TenCate het TenCate ABDS(TM) active blast countermeasure system integreren op het Combat Vehicle Prototype van het Amerikaanse leger.

    In de huidige fase van valideren door de Amerikaanse overheid bereidt TenCate de integratie voor van het TenCate ABDS(TM) active blast countermeasure system op nieuwe en bestaande voertuigplatformen. De Defense Mobility Enterprise (DME), een consortium van het Vehicle and Robotics Alliance Program Office (VRA PO) en het National Advanced Mobility Consortium (NAMC) in de VS, heeft gekozen voor TenCate en haar innovatieve beschermingssysteem voor integratie op het Combat Vehicle Prototype (CVP).

    De actualiteit van het TenCate ABDS(TM) active blast countermeasure system programma werd eind vorige maand benadrukt toen het Amerikaanse leger, na een vier jaar durende selectieprocedure, een omvangrijke order voor de levering van het Joint Light Tactical Vehicle (JLTV) gunde aan Oshkosh Defense (Oshkosh, Wisconsin, VS). Die order bevestigt het verwachte tijdpad voor de aanbesteding van belangrijke nieuwe voertuigprogramma's die de marktintroductie kunnen bevorderen omdat het de belangrijkste platformen kunnen worden voor het TenCate ABDS (TM) active blast countermeasure system. Sinds oktober 2014 heeft TenCate het systeem geëvalueerd onder leiding van het Amerikaanse Army Tank Automotive Research, Development and Engineering Center (TARDEC).

    Mark Edwards, directeur van TenCate Advanced Armor in de VS, licht toe: "De overeenkomst met DME is een aanmoediging voor het verdere testen en evalueren van het TenCate ABDS(TM) active blast countermeasure system op voertuigen zoals de CVP. De aankondiging over JLTV is, alhoewel losstaand, van belang omdat die een grote familie van voertuigen betreft waarvoor ons systeem geschikt is. We zien de AM General HMMWV-MECV - Humvee - en zijn uiteindelijke vervanger JLTV als de ideale kandidaten voor de levensreddende voordelen die onze passieve en actieve bepantseringsproducten bieden. De overeenkomst met DME helpt ons de integratie voor te bereiden van ons systeem op voertuigplatformen."

    Het TenCate ABDS(TM) active blast countermeasure system kan levens redden en verwondingen terugbrengen door het minimaliseren van de energieoverdracht van de IED-inslag op de voertuigbemanning. Het systeem vermindert de versnelling, de lanceerhoogte en -duur en de terugval van het voertuig op de grond. Het TenCate ABDS(TM) active blast countermeasure system is een oplossing voor het verhogen van de bescherming van pantservoertuigen. Het systeem kan de overlevingskansen verbeteren in gevechts- en tactische voertuigen, wielaangedreven of op rupsbanden.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0645 -0,24%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,10%
Gold spot 2.379,37 +0,78%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links