Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Overname berichten 20 juli 2015

45 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. omhoog en omlaag 20 juli 2015 08:15
    Ten Cate ontvangt overnamebod Gilde



    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Ten Cate nv (KTC.AE) heeft een overnamebod ontvangen van een consortium onder leiding van private equity investeerder Gilde Buy Out Partners, zo maken de partijen maandag bekend.

    Het gaat om een bod van EUR24,60 per aandeel, waarmee een premie wordt geboden van 26,8% op de slotkoers van vrijdag en 27,1% op de gemiddelde koers van de afgelopen twaalf maanden. Het bedrijf wordt daarmee gewaardeerd op EUR675 miljoen.

    Het bestuur en de Raad van Commissarissen steunen het bod van het consortium, dat naast Gilde bestaat uit Parcom Capital en ABN Amro Participaties, volledig en bevelen het unaniem aan.

    Delta Lloyd en chief executive Loek de Vries hebben toegezegd hun aandelen aan te bieden. Samen zijn zij goed voor circa 16% van het uitstaande aandelenkapitaal.

    De bieders hebben de financiering al rond, waarmee een hoge mate van dealzekerheid bestaat, zeggen de partijen.

    Als de overname slaagt blijft het hoofdkantoor van Ten Cate gewoon in Almelo. Ook zijn er geen reorganisatie- of herstructureringsplannen die kunnen leiden tot significante baanverliezen.


    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com

  2. omhoog en omlaag 20 juli 2015 08:33
    *Ten Cate CEO sprak tijdens conference call
    *Ten Cate CEO: biedingsbericht rond september-oktober naar buiten
    *Ten Cate CEO: Gilde heeft ons benaderd
    *Ten Cate CEO: geen andere bieder gemanifesteerd
    *Ten Cate CEO: bestuur blijft ongewijzigd
    *Ten Cate CEO: bod biedt aantrekkelijke premie
    *TenCate: geen reorganisatie of herstructureringsplannen
    *TenCate: bieder heeft financiering rond
  3. omhoog en omlaag 20 juli 2015 08:41
    Ten Cate ontvangt overnamebod Gilde - Update



    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'Ten Cate ontvangt overnamebod Gilde' om meer informatie en commentaar CEO toe te voegen)


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Ten Cate nv (KTC.AE) heeft een overnamebod van in totaal EUR675 miljoen ontvangen van een consortium onder leiding van private equity investeerder Gilde Buy Out Partners, zo maken de partijen maandag bekend.

    Het gaat om een bod van EUR24,60 per aandeel, waarmee een premie wordt geboden van 26,8% op de slotkoers van vrijdag en 27,1% op de gemiddelde koers van de afgelopen twaalf maanden.

    Chief executive Loek de Vries spreekt van een aantrekkelijke premie voor zijn aandeelhouders. Daarnaast is een overname goed voor de toekomst van het bedrijf, betoogt hij. "Met deze manoeuvre komt er kapitaal binnen om onze buy-and-build strategie beter uit te voeren", zegt hij tijdens een telefonische toelichting.

    Het bestuur en de Raad van Commissarissen steunen het bod van het consortium, dat naast Gilde bestaat uit Parcom Capital en ABN Amro Participaties, volledig en bevelen het unaniem aan.

    Delta Lloyd en chief executive De Vries hebben toegezegd hun aandelen aan te bieden. Samen zijn zij goed voor circa 16% van het uitstaande aandelenkapitaal.

    De bieders hebben de financiering al rond, waarmee een hoge mate van dealzekerheid bestaat, zeggen de partijen.

    Als de overname slaagt, blijft het hoofdkantoor van Ten Cate gewoon in Almelo. Daarnaast blijven de cultuur en identiteit van de onderneming behouden en zijn er geen reorganisatie- of herstructureringsplannen die kunnen leiden tot significante baanverliezen.

    Volgens De Vries zette Gilde de eerste stap voor de overname. Daarna werd een stuurcomite gevormd dat het proces verder heeft doorlopen en heeft onderhandeld met de private equity partijen. Andere geinteresseerden hebben zich niet gemeld, zegt De Vries.

    De CEO verwacht in september of oktober het biedingsbericht te kunnen publiceren.


    Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com

  4. [verwijderd] 21 juli 2015 09:15
    quote:

    Leve de Beurs schreef op 20 juli 2015 16:45:

    het gekke is dat KBC nu (onverwachts ?) met een verkoopadvies komt, met als koersdoel 24,60. Ik snap hier niets van. Wie wel ?
    wat zigt er achter dat sell-advies van KBC ? Zoals zonder nadere toelichting gesuggereerd een complottheorie ? Is het inderdaad een poging van KBC om de "kleine belegger" om de tuin te leiden en tot verkoop te stimuleren ?
    Hoe dan ook, welke verklaring heeft KBC afgegeven voor haar sell-advies blijft vooralsnog de prangende vraag.
  5. [verwijderd] 21 juli 2015 09:21
    zojuist las ik he volgende bericht van 20 juli:
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Ten Cate (KTC.AE) kan in de nieuwe eigenaarsstructuur buiten de beurs verder groeien in zijn kernactiviteiten, zegt KBC-analist Ruben Devos. Er zijn voldoende kansen om in de verschillende marktleidersposities, buiten de traditionele defensie-gerelateerde activiteiten, autonome groei en hogere winstniveaus te realiseren. De analist denkt dat het concern, in de nieuwe aandeelhoudersstructuur en met toegenomen focus op kostenefficientie, kan profiteren van zijn ervaring en verdere operationele verbetering. Het advies gaat naar 'accept the offer' en het koersdoel gaat naar het biedingsbedrag van EUR24,60. Omstreeks 09.30 uur noteert het aandeel 24,3% hoger op EUR24,12, terwijl de AMX met 0,9% stijgt. (bart.koster@wsj.com)

  6. forum rang 4 s.lin 21 juli 2015 09:22
    Ten Cate van de beurs geplukt volgens vertrouwd recept

    De aanstaande beursexit van TenCate uit Almelo vertoont alle kenmerken van een private equity transactie: toeslaan als het bedrijf even in een dip zit en het management de kans geven om mee te investeren in het niet meer beursgenoteerde bedrijf.

    Gilde, Parcom en de investeringstak van ABN Amro trekken samen op en hebben 24,60 euro per aandeel over voor Ten Cate dat bekend is van technisch textiel als kunstgras en beschermende weefsels voor militairen.

    Het bod komt op een moment dat de beurskoers van TenCate ver is weggegleden. Ruim vier jaar gelden ging het aandeel nog voor 32 euro over tafel. Nu moeten beleggers genoegen nemen met 24,60 euro, een premie van ongeveer 27 procent op de laatste beurskoers voor bekendmaking van de overname.

    Bij een bod van 24,60 euro waarderen de investeringsfondsen alle aandelen van Ten Cate op 666 miljoen euro. Inclusief de nettoschuld komt de ondernemingswaarde op ongeveer 880 miljoen euro.

    Geen knock-out-bod

    De lappendeken aan activiteiten van TenCate maakt een vergelijking van het bod met de waardering van andere bedrijven lastig. Maar op het oog betaalt het consortium niet de hoofdprijs voor het bedrijf uit Almelo.

    De financiële cijfers van het technologiebedrijf laten hoge toppen en diepe dalen zien. Gilde lijkt toe te slaan op een moment dat het Ten Cate een lastige tijd doormaakt.

    Het bedrijfsresultaat (ebitda), dus voor de afboeking van 82,2 miljoen euro, lag vorig jaar met 79 miljoen euro in de buurt van het dieptepunt uit 2009 (75,4 miljoen euro). Analisten verwachten dat het resultaat dit jaar oploopt tot 98 miljoen euro en volgend jaar tot 107 miljoen euro.

    De nettowinst kan dan volgens het analistencorps uitkomen op 30 miljoen euro dit jaar en 37,4 miljoen euro in 2016. Dat komt overeen met 1,22 per aandeel en 1,42 per aandeel in 2016. Beleggers hebben vooral hoge verwachtingen van nieuwe toepassingen van Ten Cates kunstvezels in de auto-industrie.

    Acht maanden

    Gilde en TenCate zijn al acht maanden met elkaar in gesprek. Het eerste contact tussen de partijen dateert van eind vorig jaar, zo bevestigde bestuursvoorzitter Loek de Vries tijdens de analistenbijeenkomst.

    Het consortium legde destijds de eis op tafel dat ze exclusief met De Vries en zijn vier commissarissen mocht praten. TenCate mocht in die periode dus niet om zich heen kijken of er wellicht nog andere gegadigden waren met een mogelijk aantrekkelijker voorstel.

    Waarom TenCate eind vorig jaar instemde met de voorwaarde van exclusiviteit is niet duidelijk. Mogelijk speelt een rol dat Gilde heeft toegezegd het bedrijf vooralsnog bij elkaar te houden en het management laat aanblijven. In ruil daarvoor wilde Gilde mogelijk niet verder gaan dan het huidige bod van 24,60 euro per aandeel.

    Na enkele maanden onderhandelen kwam De Vries vlak voor de jaarcijferpublicatie met een onheilstijding. TenCate moest 82 miljoen euro afboeken op haar activiteiten voor met name het Amerikaanse leger.

    Het bedrijf had naar eigen zeggen last van wereldwijd dalende defensiebudgetten. Het onderdeel dat onder andere pantserplaten van composieten maakt die gebruikt worden om voertuigen en helikopters mee te bepantseren leed al enkele jaren verlies.

    Toch maakten De Vries en zijn financiële man Eef Bos zich niet al te ongerust. Door de goodwillafwaardering belandde TenCate weliswaar in de rode cijfers, maar het verdienpotentieel was volgens het duo nog altijd aanwezig, zo lieten ze tijdens de recente aandeelhoudersvergadering optekenen.

    Management investeert in TenCate

    De Vries mag de door hem begonnen “buy-and-buildstrategie” onder de nieuwe eigenaren doorzetten. Hij behoudt, evenals een deel van het hoger management, zijn baan en mag ook met het consortium mee-investeren. Zo heeft De Vries op dit moment bijna 214 duizend aandelen die bij de biedprijs van 24,60 euro zo’n 5,25 miljoen euro waard zijn.

    Een deel van dat bedrag zal hij herinvesteren in het, straks, niet langer beursgenoteerde bedrijf.

    De Vries vraagt TenCate-beleggers nu hun aandelen in te leveren, maar stapt na het beursvertrek samen met Gilde weer in als investeerder.

    Het is een methode die durfinvesteerders meestal hanteren. Ook in eerder gevallen rond apotheekketen Mediq en softwarebedrijf Apax trokhet management op met de investeringsmaatschappij en werd medeaandeelhouder.

    Door zelf in te stappen tegen de biedprijs is De Vries’ steun voor het bod niet belangeloos. Bij biedingen zien aandeelhouders liever dat het management zich inspant voor een hoger bod dan voor een lage instapprijs voor henzelf. Maar TenCate had al ingestemd met exclusiviteit. Dat zal in de onderhandelingen over de prijs niet in het voordeel van beleggers zijn geweest.

    Gilde haalde eerder al detacheerder TMC, technisch dienstverlener Econosto en Nedschroef (fabrikant van moeren, schroeven, bouten en andere bevestigingsmiddelen) van de Amsterdamse beurs.
  7. [verwijderd] 21 juli 2015 09:29
    quote:

    Leve de Beurs schreef op 21 juli 2015 09:21:

    zojuist las ik he volgende bericht van 20 juli:
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Ten Cate (KTC.AE) kan in de nieuwe eigenaarsstructuur buiten de beurs verder groeien in zijn kernactiviteiten, zegt KBC-analist Ruben Devos. Er zijn voldoende kansen om in de verschillende marktleidersposities, buiten de traditionele defensie-gerelateerde activiteiten, autonome groei en hogere winstniveaus te realiseren. De analist denkt dat het concern, in de nieuwe aandeelhoudersstructuur en met toegenomen focus op kostenefficientie, kan profiteren van zijn ervaring en verdere operationele verbetering. Het advies gaat naar 'accept the offer' en het koersdoel gaat naar het biedingsbedrag van EUR24,60. Omstreeks 09.30 uur noteert het aandeel 24,3% hoger op EUR24,12, terwijl de AMX met 0,9% stijgt. (bart.koster@wsj.com)


    ik begin me nu af te vragen of de vermelding van het sell-advies(op de site van Binck) misschien een onjuiste interpretatie is van het advies van KBC (zie hierboven). En dat het advies van KBC louter is bedoeld om aan te geven dat 24,60 een heel goed bod is (wat overigens door andere goeroes wordt betwijfeld).
  8. jan4210 21 juli 2015 11:36
    Ik blijf zitten tot het bittere einde tot er echt een beter bod op tafel ligt.Ik blijf het echt een prut bod vinden. Gilde zegt dat ze het bedrijf na overname niet gaan opsplitsen , maar ervaring uit het verleden duid er op dat dit wel mogelijk is. Het juiste voorbeeld hier is Gamma Holding dat ook door hun van de beurs is gehaald met de belofte geen opsplitsing. Dit is echter in een latere fase wel gebeurd. We weten allemaal dat het bij dit soort investeerders gaat om op langere of korte termijn een maximaal resultaat te boeken en dan zijn alle beloften uit het verleden snel vergeten. Het zijn eerlijk gezegd gewoon haaien. Mijn vertrouwen in mensen van de financiele wereld is tot nul gedaald en ik kan me nauwelijks voorstellen dat Gilde Partners een haar beter is dan al die andere haaien in de financiele wereld.
  9. [verwijderd] 21 juli 2015 12:23
    quote:

    Omiles schreef op 21 juli 2015 11:33:

    Onzin Wervel Wind.
    2/3 van de aandelen in bezit van particulieren. En die proberen ze tegen de laagst mogelijke prijs nog af te nemen waar mogelijk, geholpen door de shorters. Dit doen ze op steeds iets hoger niveau, maar nog wel onder de 24,60 want dat is weer extra winst.

    Hoezo onzin?

    Onderbouwer zegt dat de stukken minder hard te verkrijgen zijn dan gisteren.
    Gelet op het volume wel, maar dat is logisch. Doordat de koers nu wat lager staat zie je dat men niet echt probeert om stukken uit de markt te trekken, anders had de koers wel iets hoger gestaan dan gisteren, maar natuurlijk nog steeds onder de 24.60.

    Veel particulieren wachten de komende 2 maandjes wel af, 24.60 hebben ze en de kans op een hoger bod is altijd daar. Zo doe ik het ook.
  10. Henri Nostradamus 21 juli 2015 12:57
    De hoofdreden van de verkoop miet bij de CE (de Vries) gezocht worden. Hij zou anders op 65 jarige leeftijd zijn functie neer moeten leggen conform de statuten. In de nieuwe opzet mag hij van de nieuwe aandeelhouders langere tijd aanblijven. Kan me niet aan de indruk onttrekken dat de persoonlijke belangen van de CEO hier de belangen van de aandeelhouders aantast en tekort doet. Jammer dat dit allemaal kan in NL. Hadden we maar een SEC zoals in de US - die stelt paal en perk aan dit soort praktijken. Is de reden dat ik bij voorkeur in US aandelen zit. NL blijft een aandelencowboyland :=) waar alles mag en nergens straf op staat! Wordt tijd dat de AFM eens professioneel geleid gaat worden en initiatieven neemt tot verbetering en aantrekken van de regels.

    HN
  11. ArjenM86 21 juli 2015 13:56
    Op Follow The Money ook een artikel over de overname van Ten Cate. Met ook aandacht voor de rol van de banken en het belang van de familie Ten Cate, die ook zouden meedoen in het consortium dat Ten Cate overneemt.

    www.ftm.nl/exclusive/kluwen-van-belan...

    Ik ben best wel teleurgesteld dat Ten Cate van de beurs wordt gehaald. De overnameprijs is niet overtuigend en ook zie ik het belang voor het bedrijf niet. Dat bestuur en commissarissen toch exclusief met Gilde wilden onderhandelen lijkt dan ook vooral in het persoonlijk belang van deze mensen te zijn geweest en niet in het belang van de aandeelhouders of het bedrijf.

    Ten Cate is een bedrijf met veel potentie. Ik hoop dan ook dat de overname niet doorgaat en dat het bestuur wordt vervangen door een RvB dat wél gelooft in een succesvolle onafhankelijke toekomst van het bedrijf.
45 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 872,87 +0,73%
EUR/USD 1,0699 +0,44%
FTSE 100 8.035,67 +0,15%
Germany40^ 18.072,30 +1,18%
Gold spot 2.324,36 -0,12%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+33,33%
PROSUS
+3,89%
JUST E...
+3,87%
BAM
+3,63%
IMCD
+2,48%

Dalers

RANDST...
-6,68%
Akzo N...
-6,28%
NSI
-4,00%
FASTNED
-3,98%
Arcelo...
-2,16%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links