Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
35.071 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 ... 1750 1751 1752 1753 1754 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Am@teurtje
1
quote:

Geniet schreef op 19 feb 2016 om 17:45:


[...]
Geen geloof mijn beste, ik ken er wel veel kwam ook in moslimlanden, die ik ken herken ik niet in van wat jij hier uitkotst, maar waarschijnlijk woon je in een omgeving waar de moslimpopulatie niets anders rest deze houding aan te nemen, door de jouw uitgedragen en gepraktizeerde discriminatie en


Schoolvoorbeeld van het afschuiven van verantwoordelijkheid van misdragingen van nieuwkomers op medelanders.

Is het niet heel simpel, degene die zich misdraagt draagt daarvoor de verantwoordelijkheid.
henk38
0
quote:

Geniet schreef op 19 feb 2016 om 18:03:Zouden die vluchtelingen dit als voorbeeld zien en denken dat het heel gewoon is en vrijelijk mag gebeuren?


COLOGNE, Germany — Nine security guards at a refugee camp near the city of Cologne have been accused of sexual misconduct, including assault and rape, by female refugees living there.Moeten we hier nou de zelfde grapjes over maken, die jij maakte over dat meisje uit Belgie.

Je kunt het bijna niet geloven.
een moslim vrouw aanranden, getver.[verwijderd]
0
19.02.2016
Flüchtlinge auf der BalkanrouteSerbien schließt seine Grenze zu Mazedonien

Serbien ist umgeben von Nachbarländern, die sich gegen Flüchtlinge abschotten. Jetzt sieht sich das Land, das bislang keine Grenzen abgeriegelt hatte, offenbar gezwungen, nachzuziehen.
Serbien hat seine Südgrenze zu Mazedonien laut einem Bericht der regierungsnahen Zeitung "Novosti" geschlossen.

Die Schließung wurde damit begründet, dass der nördliche Nachbar Kroatien den bisher üblichen Weitertransport von Flüchtlingen und Migranten vom nordserbischen Sid in Richtung Slowenien eingestellt habe. In der Stadt Sid an der Grenze zu Kroatien stauten sich die Menschen, hieß es weiter.

Der blijven er niet veel meer over..

New dawn
1
quote:

henk38 schreef op 19 feb 2016 om 19:27:


[...]

Moeten we hier nou de zelfde grapjes over maken, die jij maakte over dat meisje uit Belgie.

Je kunt het bijna niet geloven.
een moslim vrouw aanranden, getver.


Hij probeert zo´n beetje alles goed te praten. Dat horen we al sinds de 70-er jaren uit een bepaalde hoek, maar dat is een oudere generatie die dat nog doet.

Ze nemen alles over wat de partij vindt, zelf iets vinden is er niet meer bij. Er werd voor hun gedacht vanuit het Kremlin in Den Bosch.

In de jaren 50, 60 en 70 waren ze pro communistisch Rusland, omdat de CPN hun dat opdroeg. Nooit zagen ze in dat het het systeem inslecht was voor de gewone man. Nooit kritiek alleen verdediging van een falend inhumaan totalitair systeem. De BVD hield ze in de gaten.....
enwatnu
1
quote:

henk38 schreef op 19 feb 2016 om 19:27:


[...]

Moeten we hier nou de zelfde grapjes over maken, die jij maakte over dat meisje uit Belgie.

Je kunt het bijna niet geloven.
een moslim vrouw aanranden, getver.


Als het om groepsverkrachtingen gaat moet het haast wel de goed ingeburgerde 2de generatie Achmed en Mohammed zijn.
Chiddix
0
De Turkse premier heeft zijn bondgenoten(NAVO) gevraagd Turkije te steunen in zijn strijd tegen de Koerden. De VS en het westen steunen de Koerden in Irak en Syrie in de strijd tegen IS en zouden nu hun bommenwerpers in moeten zetten tegen de Koerden als het aan Turkije ligt. Gaat natuurlijk niet gebeuren.
pietje-2005
2
Die turken moeten juist uit de Navo, en maar lekker streng moslim-dictatuurtje uitdijen daar met hun nieuw adolfje Erdogan.
Neen, nu betalen we die moslims ook nog, om andere moslims naar ons toe te sturen.
Raar dat dan ook de UK wel wat meer van de EU wil ;-)
Chiddix
0
quote:

pietje-2005 schreef op 19 feb 2016 om 23:20:


Die turken moeten juist uit de Navo, en maar lekker streng moslim-dictatuurtje uitdijen daar met hun nieuw adolfje Erdogan.Turkije is bezig met zijn eigen oorlogje. Na de overeenkomst in Munchen vorige week over een wapenstilstand in Syrie , gingen de Turken de Koerden in Syrie bestoken met als gevolg twee aanslagen in Turkije. Iemand uit de vorige eeuw had ook de neiging zich niets aan te trekken van wapenstilstanden.
the original moneymaker
2
quote:

Chiddix schreef op 19 feb 2016 om 23:41:


[...]

Turkije is bezig met zijn eigen oorlogje. Na de overeenkomst in Munchen vorige week over een wapenstilstand in Syrie , gingen de Turken de Koerden in Syrie bestoken met als gevolg twee aanslagen in Turkije. Iemand uit de vorige eeuw had ook de neiging zich niets aan te trekken van wapenstilstanden.


Ik snap die hele agressie van Erdogan de laatste maanden tegen de Koerden ook niet. Er zijn de laatste 10 jaar veel stappen gedaan in Turkije in de richting van meer rechten voor koerden op cultureel gebied. Ook nam de PKK dacht ik al geruime tijd een wapenstilstand in acht. Volgens mij waren er ook onderhandelingen over een beeindiging van het conflict aan de gang. Toen kwam de Syrische burgeroorlog en het succes van de de Syrische koerden in hun strijd tegen IS. En daarnaast, niet onbelangrijk een in eerste instantie mislukte poging van Erdogan om de grondwet te wijzigen. Bij die verkiezing slaagde hij er niet de noodzakelijke absolute meerderheid te halen. Na zware aanslagen op aanhangers van de pro-Koerdische HDP partij bij de Turkse grens bij Kobani en in Ankara, gaf Erdogan niet IS maar nota bene de PKK de schuld van de aanslagen en voelde zich vrij om PKK-kampen in Noord-Irak aan te vallen. De laatste maanden is het geweld, vooral in Zuid-Oost Turkije volledig uit de hand gelopen. Ik zie in alle ernst niet in wat de Koerden verkeerd hebben gedaan; ze hebben zichzelf verdedigd tegen het barbaarse monster IS. Wat is daar verkeerd aan?

Ik heb de sterke indruk dat Erdogan de hele anti-koerdische campagne heeft opgezet om alsnog een absolute meerderheid bij de verkiezingen te kunnen halen. Dat is hem helaas ook gelukt. Daarnaast bakt'ie mogelijk nog steeds zoete broodjes met het geteisem van IS, of is te bang om tegen ze op te treden. Hoe dan ook; de positie van de Turkse regering in deze hele crisis is dubieus. Ik vraag mij ook of de NATO in de huidige vorm zo kan blijven voortbestaan. Het is van oorsprong een verdedigings-bondgenootschap tegen verwachte Russische (communistische) agressie maar bergt in zich volledig verschillende standpunten als het gaat om de problemen in het Midden-Oosten; een Amerikaanse, Europese (zij het ook vaak verdeeld onderling) en een Turkse.
Chiddix
0
In Turkije is men de mening toegedaan , dat er geen Koerden bestaan of sprake is van een Koerdische kwestie. De doofpottheorie. De realiteit is anders. Turkije bestookt in Syrie en Irak de Koerden.
De beste oplossing lijkt mij, de Koerden de status van autonomie te geven in Turkije onder centraal gezag van Ankara. Maar als je ontkent , dat er Koerden bestaan, heb je een probleem.
josti5
1
Gelukkig is Armenië inmiddels een feit, waar de Turken niet meer omheen kunnen...
Zou Erdogan alsnog ook Jeruzalem terug willen? Gaat hem niet lukken, denk ik zo -:)
Daarom moet er ook een zelfstandig Koerdistan komen.
Turken buigen alleen voor harde feiten.
Dat zie je ook weer aan de nepbeloften rondom die 3 miljard: zachte afspraken en beloftes leiden tot hernieuwde bedreigingen omtrent het doorlaten van de vluchtende meute.
Chiddix
0
In Irak bezitten de Koerden autonomie. In Syrie hebben de Koerden een autonoom gebied in handen aan de grens met Turkije. Rusland staat achter de Koerden in Syrie. Hollande waarschuwde gisteren , dat er gevaar bestaat , dat Rusland en Turkije op het slagveld elkaar kunnen tegenkomen wanneer Turkije met een grondleger Syrie binnentrekt.
De Turken stelde deze week voor een strook van 10 km breed in Syrie te bezetten aan hun grens. Alleen Duitsland steunde dit voorstel. Duitsland doet wel meer ondoordachte zetten(2015).
[verwijderd]
0
Wapenindustrie is weer omzet aan het draaien....
Bankiers van de wapenindustrie maken overuren..
En alle landen meer geld naar defensie...

Zoveel geweld en oorlog omdat we allemaal wat anders geloven..
Grote bazen die zelf nergens in geloven alleen in macht en in veel geld en een machtig mooi leven met miljarden om mee te spelen...
Deze oude bazen die riepen...
praise the Lord dat er zoveel geloven zijn.
En dat ze maar veel ruzie zoeken...


Ze moeten een plan maken zodat mensen niet meer om een geloof gaan vechten....

Als je naar de basis gaat..
Mens krijgt een geloof mee in een bepaald land omdat het gewoon bij het land hoort.
Niet denken gewoon mee in het systeem..

Als basis zijn alle mensen neutraal maar net wat je in het hoofd krijgt gestampt.
En als er veel geloven zijn krijg je ook veel ruzie.

Een oplossing is een Multi Kerk.
Een kerk waar alle geloven bij elkaar komen..
En de kerk waar over alle geloven wat verteld wordt zodat mensen kunnen kiezen welk geloof bij ze past.
Van alle geloven wat vertellen en dat de mensen zelf gaan nadenken...
Verhaal over alle goden en profeten en noem het maar op elke keer een ander verhaal...
Zodat er in het hoofd weer ruimte is om over alles na te denken...
Nu is het alleen maar wij tegen zij...

Eigenlijk zou het verplicht moeten worden dat als je een geloof sterk naar voren wil brengen dat je dan bij elkaar moet komen in een Multi kerk waar alle geloven met elkaar gaan praten en waar de subsidie wordt verdeeld..
En als ze niet met elkaar willen praten omdat het geloof het niet wil??
Dan geen subsidie.

De Multi KERK wordt dan gebruikt door moslims en katholieken en joden en alles wat maar een geloof heeft ...
Alleen nog Multi kerken bouwen....
Dan los je veel dingen op het is niet meer wij tegen zij...
Het is nu samenwerken...

En om het wat te prikkelen als die geloven dan allemaal vol liefde en vol barmhartigheid zijn moeten ze makkelijk kunnen samenwerken en de subsidie pot delen...
En als ze niet kunnen samenwerken en al ruzie krijgen omdat ze niet in een Multi kerk willen dan weet je genoeg,,,,
Het zijn geen lieve goden ze zitten vol geweld en haat en nijd..
Of zijn het de mensen die vol haat en nijd en geweld zitten..
En dat de goden het prima vinden dat er door samenwerking meer begrip en meer samenwerking komt en meer vrede en minder ellende......

Zo zie je maar weer het zijn niet de mensen die fout zijn ..
Het zijn niet de vluchtelingen die fout zijn...
Het zijn de grote leiders die deze kudden vormen en hersenspoelen..

Als de mensen geen geloof hebben en ze komen fris bij elkaar heb je minder ellende en kunnen verschillende mensen het prima met elkaar vinden...
Als mensen een verschil in geloof hebben en ze zijn super fanatiek dan worden het nooit vrienden ze zullen elkaar steeds proberen te overtuigen dat hun geloof het beste is..

Multi kerken en dan alles bij elkaar..
En dan maar kijken welke geloven boven komen drijven..
Over alle geloven wat vertellen en dat mensen dan kunnen kiezen..
Na 200 jaar Multi Kerken overal ter wereld dan krijg je ook een hele andere wereld.
Hoe kun je nu elkaar de kop inslaan als je doorelkaar in een Multi kerk zit en alles trouwt doorelkaar heen in de toekomst...
Daar zal wapenindustrie niet blij mee zijn...
Als er 1500 miljard per jaar in om gaat..
Hoe krijg je dan al die miljarden dan nog los uit al die landen.

Gaan ze IPV geld naar defensie geld naar Multi kerken sturen.
Zitten ze braaf naast elkaar op de bankjes..
En mooie Multikerken maken mooi verdien model.
Dan komen ze allemaal graag naar de Multi Kerk..
Beetje welzijn en samen wat toneelstukjes opvoeren elkaar wat helpen in nood...
Een gezamenlijk koor..
verhalen van alle geloven.
Niet elke keer hetzelfde mensen leren vele geloven kennen dan...

Helaas het gaat niet door want we moeten meer BOMMEN verkopen....
Ze moeten gewoon plan maken om meer begrip voorelkaar te hebben..
Maakt niet uit wat voor plan maar er moet wat gebeuren...

[verwijderd]
1
Je merkt het nu er komt steeds meer haat in de maatschappij en ze lossen niks op.
Alles laten ze doormodderen in Europa.
Je moet het bij de wortels aanpakken.

Iedereen heeft in de gaten dat als er nog een paar aanslagen komen dat dan er nog meer
een WIJ en ZIJ cultuur zal komen..
Europa kan het niet meer overzien de problemen en het geld raakt steeds meer op.
En steeds meer politieke figuren die verlaten het schip en de opvolgers spelen het spel maar mee en denken wat een chaos??
Verstand op nul ja nee en amen knikken en maar kijken hoelang we het volhouden en we er mee weg komen..
De wil is er wel alleen ze kunnen niet samenwerken met zoveel landen het duurt allemaal veel en veel te lang...

Dat mensen op een Forum steeds bozer worden is wel heel en heel logisch.
Alleen dat ze het afreageren op vluchtelingen is wel jammer.
Af reageren op Brussel die mensen krijgen er dik voor betaald die kunnen wat doen.
Hebben een dik salaris kunnen in de avond met een goede maaltijd rustig denken over problemen..
Vluchtelingen en gelukzoekers en mensen die niks meer hebben krijgen steeds de schuld van alles..
De echte schuldigen die het allemaal toestaan wat er aan het gebeuren is en die er zelf geen last van hebben die blijven mooi doormodderen.

Het is nu al zo'n chaos in die landen...
Ik zou als oplossing kiezen het hele land Syrië veroveren...
Russen hebben ook gedaan met een land..
Europa en USA samenwerken met landen die maar willen....
Daarna het land veroveren.....
En een vluchtelingen land van maken ,,,
Een smeltkroes....
En alle vluchtelingen standaard naar het veilige land Syrië...
Alle olie aan het volk het land van de vluchtelingen..
Daar alles opbouwen en een land zonder leger waar alleen vluchtelingen kunnen wonen ,,,
Compleet nieuw land van maken...
En onder bescherming van alle landen die mee gewerkt hebben aan de bevrijding van Syrië"..

Of verzin wat anders maar maak een plan!!
Een ieder ziet dat dit een mega chaos wordt overal en dat het overal in landen de staatskas leeg zuigt...

Sun tzu beter een slecht plan dan geen plan !!
Met een plan kun je ergens naar toe werken met zijn allen..
Met geen plan worden de verliezen niet te overzien en een ieder doet maar wat en chaos ten top wat de ondergang zal worden als erg beslissingen worden genomen...
Geen plan is de ONDERGANG...

whammy
0
quote:

Tatan schreef op 20 feb 2016 om 10:04:


Wapenindustrie is weer omzet aan het draaien....
Bankiers van de wapenindustrie maken overuren..
En alle landen meer geld naar defensie...


De Duitse wapenexport is in 2015 gestegen naar het recordniveau van €7,5 mrd, ondanks het voornemen van minister van economische zaken Sigmar Gabriel (SPD) om de uitvoer van wapens naar dubieuze regimes aan banden te leggen. Dat maakte de minister vrijdagmiddag bekend op een persconferentie.

Duitsland behoort tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Niet alleen Navo-partners nemen de Duitse gevechtsvliegtuigen, -voertuigen en geweren af. Ook zogenoemde 'derde landen' als Algerije, Saoedi-Arabië en Qatar prijken al jaren prominent op de lijst van bestemmingen van Duitse wapens.
Bron:FD

Nog een item
Russia has reinforced military base in Armenia with 4th generation fighter jets, modernized helicopters, Russian Information Agency cites defense ministry - Reuters.
Ligt daar ook niet ergens de Armeense enclave Nagorno-Karabach in de buurt.
Armenië christelijk,Azerbeidzjan islamitisch. Is het om Erdogan te provoceren?
[verwijderd]
0
quote:

whammy schreef op 20 feb 2016 om 10:28:


[...]

De Duitse wapenexport is in 2015 gestegen naar het recordniveau van €7,5 mrd, ondanks het voornemen van minister van economische zaken Sigmar Gabriel (SPD) om de uitvoer van wapens naar dubieuze regimes aan banden te leggen. Dat maakte de minister vrijdagmiddag bekend op een persconferentie.

Duitsland behoort tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Niet alleen Navo-partners nemen de Duitse gevechtsvliegtuigen, -voertuigen en geweren af. Ook zogenoemde 'derde landen' als Algerije, Saoedi-Arabië en Qatar prijken al jaren prominent op de lijst van bestemmingen van Duitse wapens.
Bron:FD

Nog een item
Russia has reinforced military base in Armenia with 4th generation fighter jets, modernized helicopters, Russian Information Agency cites defense ministry - Reuters.
Ligt daar ook niet ergens de Armeense enclave Nagorno-Karabach in de buurt.
Armenië christelijk,Azerbeidzjan islamitisch. Is het om Erdogan te provoceren?Ja Whammy dat zie je goed..
En de russen weten dat Erdogan een kort lontje heeft.
Dus die gaan hem op de kast jagen zodat die zelf iets gaat beginnen die Turk en dan slaan ze genadeloos toe..
Dat is dan de wraak en alles wordt weer gesust...
Kruitvat is het...
Volk en vluchtelingen interesseert niemand..
Het is macht en die Turk een lesje leren...
En dat over de ruggen van miljoenen onschuldige mensen...

We kijken er na en niemand doet wat..
Maar gelukkig gaan we ze wel herdenken in mei..
En dan gaan we weer roepen...
DIT NOOIT MEER....
New dawn
0
quote:

pietje-2005 schreef op 19 feb 2016 om 23:20:


Die turken moeten juist uit de Navo, en maar lekker streng moslim-dictatuurtje uitdijen daar met hun nieuw adolfje Erdogan.
Neen, nu betalen we die moslims ook nog, om andere moslims naar ons toe te sturen.
Raar dat dan ook de UK wel wat meer van de EU wil ;-)


Het beroerde is dat er weer besprekingen zijn gestart voor zo ver ik heb begrepen tot toetreding in de EU. Maak de borst dan maar nat, ik hoop dat de Oost-Europese landen tegen zijn.
Chiddix
0
De Duitse topgeneraal Harold Kujat, oud-voorzitter van het militaire commitee van de NAVO zei in een Duitse talkshow, zonder Russische interventie kan er geen eind komen aan de oorlog in Syrie.
Turkije probeert dit te voorkomen. Een Turkse interventie in het Syrieconflict kan leiden tot een wereldwijde catastrofe, besloot Kujat. Met interventie bedoeld hij grondtroepen.
Cameron zei vorig jaar toen de Russen op het toneel verschenen in Syrie, het is een afschuwelijke vergissing. Dat kan het worden als Rusland op het slagveld in Syrie de Turken tegenkomt.
Turkije beperkt zich nog door de Koerden in Syrie te bestoken vanaf hun grondgebied. Gisteren 7 uur lang mortieren en attillerie.
josti5
0
quote:

Bolo schreef op 20 feb 2016 om 10:20:


Somber beeld ven Volkskrant correspondent Remco Andersen, die ermee gaat stoppen.

www.volkskrant.nl/buitenland/-ik-heb-...Allemaal zoooo voorspelbaar...
Al die klassieke smeulende onderlinge stam- en religievijandigheden: is de slachting tussen de Hutu's en de Tutsi's alweer vergeten?
Het uiteenvallen van Joego-Slavië? Kosovo? Ieren, Schotten en Engelsen zullen voor het overgrote deel nooit vrienden worden, evenmin als Catalanen en Basken vrienden van de Castillianen zullen worden...
Minder duidelijke verschillen zijn er óók: lees de posting over de Friezen van de Groninger Geniet van gisteren er nog maar eens op na...
Duitsers? Bestáán helemaal niet, wél Beieren, Pruisen, Westfalen, Franken - de cultuurverschillen zijn en blijven evident.
Indianen? Zo goed als uitgemoord in de USA.
Duitsers: na WO II met miljoenen verdreven uit Silezië en Sudetenland. Hoewel: 'Duitsers'???
Voormalig Rhodesië en Zuid-Afrika? Daar is wél een en ander veranderd voor de blanke overheersers...
De Tamil Tijgers in India, de gewapende vrede tussen India en Pakistan, Israëli's en Palestijnen, Shiieten en Soennieten, Turken en koerden: de hele wereld is en blijft een lappendeken van (smeulende) brandhaarden.
Dáárom wil 'men', is het niet goedschiks dan wel kwaadschiks, een totale menging van de wereldbevolking; dáárom kent Europa een giga migratieprobleem, dat alleen maar verder uit gaat dijen tot ultra ultra giga...
Alles volgens vooropgezet plan...
En de wapenindustrie vaart er inderdaad wel bij...

En 'we' schieten al aardig op in Nederland: 1 van de 5 kinderen (20% dus) heeft een niet-Nederlandse ouder, zo lees ik vandaag op pagina 3 van het Haarlems Dagblad...
De 'schuld' daarvan komt beslist niet alléén 'van buiten'. Want de eeuwige geldhonger van Vadertje Financiële Staat heeft zowel de groei-economie als de emancipatie tot gevolg gehad, welke beide flink hebben bijgedragen aan de 'produktie' van veel te weinig autochtone kinderen...
Anyway: als de 20% kinderen van niet-Nederlandse ouders op hun beurt kinderen gaan krijgen, de volgende generatie dus al, gaat het nóg sneller, dan nu al het geval is...
2-3 generaties nog te gaan, en Maxima krijgt gelijk; 'dé Nederlander bestaat niet' - 'meer', dient er dan aan toegevoegd te worden...35.071 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 ... 1750 1751 1752 1753 1754 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street in mineur

18 okt De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden vrijdag tijdens de middaghandel in New York op verlies. Beleggers op...

  Indices

  AEX 572,72 -0,62%
  EUR/USD 1,1171 0,00%
  Germany30^ 12.662,10 +0,06%
  Gold spot 1.490,06 0,00%
  LDN100-24h 7.143,88 0,00%
  NY-Nasdaq Composite 8.089,54 -0,83%
  US30# 26.807,69 +0,12%

  Stijgers

  Sligro
  +4,94%
  Flow T...
  +2,87%
  Pharming
  +2,66%
  Accell
  +2,30%
  SIGNIF...
  +2,12%

  Dalers

  Kiadis...
  -50,79%
  ForFar...
  -5,05%
  Galapagos
  -4,06%
  RELX
  -3,00%
  TomTom
  -2,97%

  Nieuws Forum Meer»

  (7)

  Knight V op 20-okt-19 10:03
  (2)

  objectief op 20-okt-19 09:57
  (12)

  mok op 20-okt-19 09:43
  (12)

  het zwaard op 20-okt-19 09:21
  (3)

  Duym op 20-okt-19 07:21

  Column Forum Meer»

  (343)

  Formule1-Fan op 20-okt-19 10:32
  (2)

  marique op 19-okt-19 13:02
  (1)

  Leijen op 19-okt-19 11:07
  (4)

  Happy op 19-okt-19 10:22
  (6)

  Dirk JGC op 18-okt-19 16:54