Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
35.073 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1742 1743 1744 1745 1746 1747 1748 1749 1750 1751 1752 1753 1754 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
izdp
0
Kon jij eraan wennen?
Ik, als ik heel eerlijk ben niet.
Toch jaren gebruikt.
Je krijgt wel een bijzonder eelt op je wreef.
En ik versleet ze wat erg snel door mijn gebruik.
Slainte
1
'Hardnekkige werkloosheid statushouders opnieuw bevestigd. Van de vluchtelingen die sinds 2015 in Nederland aankwamen, heeft naar schatting slechts 17% betaald werk.'

Volkomen nutteloos, moeten tot de dood onderhouden worden.
En we hebben ze zo hard nodig, vergrijzing, booming economie...


fd.nl/economie-politiek/1315931/hardn...
haas
0
Onder Nederlanders die ook de Amerikaanse nationaliteit hebben, heerst angst en onbegrip. Ze hebben van hun bank te horen gekregen dat hun bankrekening wordt afgesloten als ze niet vóór 1 oktober met een Amerikaans fiscaal nummer over de brug komen. Maar volgens fiscalisten en juristen die door Reporter Radio (zondag 19:30 uur) zijn geraadpleegd, is sluiting helemaal niet nodig.

Wie in Amerika geboren is, is automatisch Amerikaan. Dat geldt ook voor de kinderen van Nederlanders die toevallig in de VS woonden ten tijde van de geboorte. Zij zijn, als zij geen afstand hebben gedaan van hun Amerikaanse nationaliteit, ook belastingplichtig in de Verenigde Staten.

Op grond van het intergouvernementele akkoord tussen de VS en Nederland, IGA, moeten Nederlandse banken nu de financiële gegevens van deze mensen aan de Nederlandse belastingdienst geven, die ze doorzendt naar de Amerikaanse belastingdienst IRS. De banken eisen van hun Amerikaans Nederlandse klanten dat ze daar een Amerikaans fiscaal nummer bijleveren, een TIN of Social Security Number.

In brieven hebben ze de Amerikaanse Nederlanders aangezegd dat dit nummer vóór 1 oktober binnen moet zijn. Anders wordt hun rekening geblokkeerd of opgeheven.
haas
0
Rutte reageert op klachten Turkije over EU-vluchtelingendeal

Premier Mark Rutte vindt dat Turkije en de EU opnieuw moeten onderhandelen over de vluchtelingendeal. Turkije klaagt dat Europa zich niet aan gemaakte afspraken houdt.

“Er moet opnieuw worden onderhandeld over de ontevredenheid van Turkije over de implementatie van de EU met betrekking tot de vluchtelingenovereenkomst”, zei Rutte vrijdag tijdens een persconferentie. Hij onderstreepte dat Turkije zich grotendeels goed aan de afspraken houdt en dat de onderhandelingen tussen de EU en Turkije moeten plaatsvinden.

De Nederlandse premier reageerde daarmee op een persvraag wat hij van de opmerkingen van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan over vluchtelingen vond. Die gaf deze week aan dat Turkije vluchtelingenstromen naar Europa zal toestaan als zijn land geen steun ontvangt en de lasten niet worden verlicht en gedeeld.

De deal uit 2016 was bedoeld om onregelmatige migratie door de Egeïsche Zee te ontmoedigen door strengere maatregelen tegen mensenhandelaren te nemen en de voorwaarden voor de 3 miljoen – nu 3,6 miljoen – Syrische vluchtelingen in Turkije te verbeteren. Turkije heeft geklaagd dat de EU haar deel van de deal niet heeft gehandhaafd, inclusief miljarden euro’s aan hulp aan de Syrische vluchtelingen.

Over de deal zei Rutte dat Turkije zowel financiële als praktische steun kreeg. Ook is Rutte van mening dat de Turkse autoriteiten erg hun best doen in de opvang van vluchtelingen.

Woensdag waarschuwde Erdogan dat Turkije “zijn deuren kon openen” om Syrische vluchtelingen Europa binnen te laten komen als Ankara niet de steun krijgt die het verwacht.

De EU had Ankara 6 miljard euro hulp toegezegd om de levensomstandigheden van Syrische vluchtelingen in Turkije te verbeteren, maar volgens Turkije is vanaf juni slechts 2,22 miljard euro uitgekeerd.

Turkije vangt momenteel 3,6 miljoen Syrische vluchtelingen op, meer dan enig ander land ter wereld. Het land heeft tientallen miljarden dollars uit eigen middelen uitgegeven voor de opvang.
rationeel
0
quote:

izdp schreef op 7 sep 2019 om 01:56:


Kon jij eraan wennen?
Ik, als ik heel eerlijk ben niet.
Toch jaren gebruikt.
Je krijgt wel een bijzonder eelt op je wreef.
En ik versleet ze wat erg snel door mijn gebruik.Ja, ik vond het leuk. Met speciale eigen gebreide dikke sokken aan.
rationeel
0
quote:

izdp schreef op 8 sep 2019 om 23:19:


Zo je kunt ook breien.
Knap hoor!

Nee, die worden gebreid in de winter.
rationeel
0

Brieven aan Andalusië

Nieuwkomers
Vandaag 20:15 • VPRO • 43 min
Stef Biemans en zijn vrouw Audrey zijn nieuwkomers in Andalusië, net als duizenden vluchtelingen uit Afrika. Hoe kijken ze in Andalusië tegen nieuwkomers aan? Zijn ze welkom?

www.npostart.nl/brieven-aan-andalusie...
izdp
0
quote:

rationeel schreef op 8 sep 2019 om 23:53:


[...]
Nee, die worden gebreid in de winter.


Dus geen zelfgebreide sokken.
Lekker duidelijke taal.
jonas
1

Nu weer. In de tuinbouw etc zitten ze te springen om wat handjes om oogsten te plukken en ze kunnen te weinig mensen vinden terwijl we zoveel geweldige nieuwkomers hebben die een verrijking zouden zijn voor dit land, maar niets doen!

Hebben die nieuwkomers allemaal 2 linkerhanden ofzo? Ik zou in een ander land bij vluchten blij zijn met elke job en elke cent die ik kon verdienen om vooruit te komen in dan mijn nieuwe land.

Blijkbaar denken die nieuwkomers hier niet zo. Meer dan de 70% zit na 3 jaar nog alleen maar te niksen. Taalcursussen? Ik zou zeggen: lees Jip en janneke en kijk simpele TV en wat cursussen op internet.

Doet de meerderheid niet en dat is vreemd. Op zijn Amsterdams zou ik zeggen: die luie nieuw gekomende klootzakken hebben wel veel kapsones.

Hoe dan ook: er komen hier door links bejubelde allemaal zielige nieuwkomers binnen, maar die blijken dus niet zo te willen werken! Wat doe je dan? Ik zou zeggen: TERUGSTUREN!

Ach helemaal politiek incorrect en bijvoorbeeld IZDP zal wel uitleggen waarom ik een slecht mens ben omdat ik dat vind.

Relevantie aandelenmarkt: op termijn nogal simpel. Je hebt bijvoorbeeld 100 mensen die wat verdienen en er komen 50 bij waarvan er maar 10 echt verdient dan kan je beter maar in een markt zitten waar die nieuwkomers echt bijdragen als groep.

Groet, Jonas


izdp
0
Ik zal het je uitleggen oude stalinist.
Die mensen zijn heel nuttig.
Dan hebben de werkenden tenminste nog de illusie dat ze zelf hard werken.
Hebben de nieuwkomers in hun mooie woningen de tijd om te werken aan hun opgelopen trauma's.
jonas
0

IZDP, dat Stalinist geeft jou zeker enige zelfbevrediging, maar goed.

"Die mensen zijn heel nuttig.
Dan hebben de werkenden tenminste nog de illusie dat ze zelf hard werken.
Hebben de nieuwkomers in hun mooie woningen de tijd om te werken aan hun opgelopen trauma's."

Mensen die binnenkomen en klauwen met geld kosten en te beroerd zijn te werken, zijn volgens mij niet zo nuttig.

Wat een onzin over die trauma's! Niet te geloven deze nieuwe smoes! Eerst 5 andere landen doorkruizen naar onze hoge uitkeringen. Welnu ik heb er ook een trauma van namelijk dat ze hier dan blijkbaar te beroerd zijn de taal te leren en de handen uit de mouwen te steken!

Misschien kan jij als immigrantenverwelkomer IZDP hier eens melden hoeveel je er zelf opvangt! Lekker links politiek correct lullen is mooi, maar wat doe jezelf?

Ik zal je vertellen heel eerlijk. Ik heb ze liever niet zomaar in huis. Zeker niet zo een potentiele hoofdakker in huis? Nee, Liever niet! Stuur ze liever door naar smerig operende Saudi met zijn koninklijke zakkenvullers of Iran met zijn schatrijke corrupte imans.

Groet, Jonas
izdp
0
Voor jou is er ook zorg voor je trauma hoor.
Misschien heeft de SP in jouw wijkje nog een buurtopvang waar je terecht kunt.
Zo niet heeft je huisarts of gemeente wel adressen waar je wat kunt werken aan een prettiger avondleven.
jonas
2

Reutel, Reutel de teutel zo gaat het met ouwe teutel IZDP kampioen dom gereutel ever op de IEX!

Hier gewoon iets zinnigs en van het gezonde verstand.

"We zijn een samenleving van kwetsbare mensen geworden. Het woord alleen al: ’kwetsbaar’. Vroeger kwam je dat woord alleen tegen in de bridgerubrieken: ’Het bod van Noord is bij kwetsbare stand gewaagd.’

Wie op de onnavolgbare zoeksite Delpher de term ’kwetsbaren’ invoert, komt erachter dat het woord in de hele jaren vijftig welgeteld zes keer werd gebruikt in de betekenis die er in onze welzijnsmaatschappij aan is gegeven, namelijk groeperingen die een zwakke positie in de samenleving hebben en daardoor sneller geraakt worden door tegenspoed.

Terwijl vanuit onze huidige welvaart geredeneerd een groot deel van de bevolking in de jaren vijftig ’kwetsbaar’ was, werd dat woord toen niet gebruikt.

Hetzelfde geldt voor die andere term die zo kenmerkend is voor onze verzorgingsstaat: ’kansarmen’. Die waren er dus vroeger ook niet. Het woord wordt voor het eerst gebruikt in maart 1975, de tijd van het roemruchte kabinet-Den Uyl, dat niet alleen spreiding van kennis, macht en inkomen nastreefde, maar ook voorrang wilde geven aan de kansarmen.

Sinds die tijd zijn ze nooit meer weggeweest, daarvoor bestonden ze niet. Er was werk, en dat werk werd gedaan door Nederlanders. De idiote situatie, dat we 300.000 werklozen hebben en werkgevers klagen dat ze straks geen Polen en Roemenen meer hebben om het werk te doen, was ondenkbaar.

Nu hebben we kwetsbaren en kansarmen, toen hadden we heel veel FLINKE mensen."

Prof Jaap van Duijn weliswaar van dat verschrikkelijke D'66 vroeger.Het is natuurlijk ook de reinste kul met dat allochtonen komen te weinig vooruit en dat dat onze schuld zou zijn. Handen uit de mouwen en centjes verdienen kunnen ze zo in het Westland e.d.

Waarom doen ze dat niet? Te lui? Ja dat kan namelijk ook! Zelfde geld voor onze eigen onderlaag, maar daarvan zitten er toch duidelijk wat minder in de bijstand. Toch te gek voor woorden: van de Eritreeërs 80% in een uitkering bijvoorbeeld en dat terwijl ze gewoon naar dat land op vakantie gaan.


Groet, Jonas


izdp
0
Ouwe stalinist wat heb ik je toch lief.
Wie deze zin -Reutel, Reutel de teutel zo gaat het met ouwe teutel IZDP kampioen dom gereutel ever op de IEX!- uit zijn pen kan laten vloeien, zet ik gelijk op een voetstuk!

Weliswaar staat daar uiteraard ook een schandpaal voor je klaar, maar dat mag de pret niet drukken.
Als geradicaliseerde oude man, mag je dan al je tirades houden en ik deel de rotte eieren en tomaten uit om je pas echt goed in stemming te brengen.
Die deel ik natuurlijk uit aan die niet willen werken en te lui zijn.
Vast een goede oefening om te wennen aan onze arbeidsmoraal en goede gaven van onze land-en tuinbouw.
Je moet tenslotte ergens beginnen en dan leg je de lat niet te hoog.
Wat denk je jonas, zouden ze wel aan zo'n oproep gehoor geven of moet ik daarvoor nog wat meer stimulans op tafel gooien?
hosternokke
0
Het Deense model, vanavond in Pano om 21.25 op Éen:

Denemarken maakt forse beleidskeuzes i.v.m. asiel en migratie: het land wil zo weinig mogelijk nieuwe vluchtelingen, en diegenen die er toch nog bij komen moeten zo snel mogelijk weer vertrekken. De burgers met allochtone roots die al in Denemarken wonen, moeten gedwongen worden om zich te integreren. Wie niet meewil, verliest zijn uitkering. Het 'Deense model' wordt dat wel eens genoemd: no-nonsense, rechttoe rechtaan, doortastend. Mensen met allochtone roots moeten meer inspanningen doen om actieve burgers te worden die helemaal aan de Deense samenleving deelnemen. En er lijkt een consensus over de politieke fracties heen over de te volgen richting. Pano trok naar Denemarken, met open vizier, want asiel, migratie én integratie blijven thema's die ook hier erg leven. Het Deense model inspireert blijkbaar ook onze Vlaamse politici. Zowel Bart De Wever, Jan Jambon, Tom Van Grieken maar ook John Crombez kijken met veel interesse naar de Denen, die een aantal taboes over asiel, migratie én integratie achter zich lijken te hebben gelaten.
Een reportage van Wim Van den Eynde, Greet Nagels en Emilie Légère
Duidingsmagazine met indringende reportages over de grote thema's van deze tijd. Een gedreven team van reporters diept de beste nieuwsverhalen uit en zoekt het antwoord op actuele vragen.
35 minuten · Aflevering 11: Integratie op zijn Deens, seizoen 2019 · ook beschikbaar in ooit gemist
www.een.be/tv-gids
haas
1
@hoster : net op tijd voor mij als BE TV kijker:)
maar daar komen de Belgen niet uit met dat deense model
PS: gewoon teweinig talen in Denmark:)
Belegde boterham
0
Als je brains hebt.... is handenarbeid.. dodeljk.

Maar wellicht heb je dat nooit ervaren: No Brains or No Hands-on-mentality!

Kortom, leuk om weer s te shoppen hier, niets veranderd!
rationeel
0
quote:

Belegde boterham schreef op 11 sep 2019 om 22:04:


Als je brains hebt.... is handenarbeid.. dodeljk.

Maar wellicht heb je dat nooit ervaren: No Brains or No Hands-on-mentality!

Kortom, leuk om weer s te shoppen hier, niets veranderd!


We hebben je gemist, Boterham. Moest je even van ons afkicken?
Belegde boterham
0
Ja idd, maar heb weinig gemist als ik zo 'teruglees' :-)

Zelfde laken en pak en dan in een grote zak naar het ongemak en voor het gemak met gebak in de 'Krak', ach ja Hobbies en zinvolle tijdsbesteding...

Maar Bodetje doet het goed in de peilingen, las ik vandaag! Niet geleerd van zijn voorgangers met popu agenda's en nieuwe partijtjes¿? Beetje dom....
35.073 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1742 1743 1744 1745 1746 1747 1748 1749 1750 1751 1752 1753 1754 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX in de plus in afwachting van brexitnieuws

15:54 De aandelenbeurs in Amsterdam stond maandagmiddag op winst. Ook elders in Europa gingen de beursgraadmeters...

  Indices

  AEX 576,16 +0,60%
  EUR/USD 1,1150 -0,06%
  Germany30^ 12.757,70 +0,98%
  Gold spot 1.489,07 -0,07%
  LDN100-24h 7.165,36 +0,30%
  NY-Nasdaq Composite 8.089,54 -0,83%
  US30# 26.762,61 -0,04%

  Stijgers

  Fugro
  +4,04%
  Air Fr...
  +3,87%
  Accsys
  +3,51%
  B&S Gr...
  +2,73%
  Brunel
  +2,72%

  Dalers

  Kiadis...
  -7,20%
  Takeaw...
  -3,20%
  Akzo N...
  -1,35%
  Acomo
  -1,23%
  Heineken
  -1,19%

  Nieuws Forum Meer»

  (6)

  BBosman op 21-okt-19 16:56
  (15)

  'd Aandelen op 21-okt-19 16:53
  (43)

  gokker op 21-okt-19 16:42
  (10)

  wsd op 21-okt-19 16:36
  (4)

  peter545 op 21-okt-19 14:30

  Column Forum Meer»

  (117)

  shortie op 21-okt-19 17:02
  (3)

  GrandmasterC op 21-okt-19 16:59
  (8)

  LFT op 21-okt-19 15:09
  (7)

  LosTerros op 21-okt-19 13:59
  (2)

  P_kaas op 21-okt-19 09:08