Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
34.419 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1716 1717 1718 1719 1720 1721 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
objectief
0
quote:

rene l schreef op 11 jun 2019 om 14:11:


Afgelopen vrijdagavond was Philippo Grandi, een kopstuk van UNHCR, uitvoerig in beeld tijdens Nieuwsuur.

Hij had een bezoek gebracht aan Nederland en diverse AZC's bezocht.

Hij was zeer rechtlijnig, hij vond het onmenselijk dat gelukszoekers uit Afrika opgesloten worden in centra's in Afrika.
Dat was volgens hem onmenselijk.

Wij moeten niet zo moeilijk doen zei hij met opgeheven wijsvinger, gewoon deze mensen opnemen in Europa, niks geen gemaar, wanneer we het willen gaat het gewoon lukken.Ja, er zijn mensen die het goed menen en niet elke persoon die er anders uitziet met angst bekijkt. De levensstandaard in Afrika moet veel hoger worden; onze belastingen kunnen best wat hoger hiervoor.
rationeel
0
De Iraanse politie heeft 547 restaurants in hoofdstad Teheran gesloten. De restaurants zouden zich niet houden aan de islamitische principes. Zo zou er onder andere illegale muziek worden gespeeld, “onconventionele” reclame gemaakt zijn op internet en is er in sommige gevallen sprake van losbandigheid, meldt de politie. Elf mensen werden opgepakt. Dat schrijven Iraanse media en de Britse krant The Guardian.
De politieacties vonden de voorbije tien dagen plaats. “Restauranthouders die zich niet aan de regels houden, zijn aangesproken”, zegt politiechef Hossein Rahimi. “In de gaten houden of de islamitische principes worden nageleefd is een belangrijke taak van de politie.”

Om ‘immoreel gedrag’ tegen te gaan is onlangs ook een telefoonnummer geopend waar Iraniërs sms’jes naartoe kunnen sturen met wat iemand fout doet. Dat kan bijvoorbeeld gaan om het afdoen van een hoofddoek in de wagen, het bezoeken van gemengde dansfeestjes, het dragen van niet gepaste kleding of het posten van “immorele” berichten op Instagram.

Volgens de islamitische kledingvoorschriften in Iran, waar alcohol tevens verboden is, mogen vrouwen enkel hun gezicht, handen en voeten in het openbaar tonen, en moeten ze bescheiden kleuren dragen.

In 2012 verplichtte de overheid cafés om bewakingscamera’s te installeren om het gedrag van klanten in de gaten te houden. Sommige café-uitbaters gaven er echter de voorkeur aan om dan hun zaak te sluiten.

www.hln.be/nieuws/buitenland/iran-slu...
rationeel
2
....

Hoewel het land dat aan de Joodse staat was toegekend iets groter was dan het land dat aan de Arabische staat was toegekend, was veel van het Joodse deel een>>> totale woestijn>>>, de Negev en Arava, en was het>>> vruchtbare land>>> toegewezen aan de Arabieren. Het plan was ook >>>voordelig voor de Arabieren>>> om twee andere redenen:

De Joodse staat had slechts een krappe meerderheid aan Joden, waarin de Arabieren bijna evenveel invloed zouden krijgen als de Joden in het bestuur van de Joodse staat, terwijl de Arabische staat bijna zuiver Arabisch was, die geen politieke voordeel toekende aan Joden die daarbinnen leefden.
Het hele geheel voorgesteld als staat bestond uit drie min of meer losgekoppeld stukken, resulterend om sterk geografische onderling afhankelijk te zijn tussen die twee staten. Mochten de twee staten op vriendschappelijke voet staan, ze waarschijnlijk samen hebben gewerkt in vele opzichten als een enkele Federatie. In deze Federatie hadden de Arabieren een grote meerderheid.
>>>In plaats van de aanvaarding van het plan als een cadeau>>>, toen het nog kon, besloten >>>wij Arabieren>>> dat wij een Joodse staat niet konden accepteren, punt. In mei 1948 heeft Azzam Pasha, de secretaris-generaal van de Arabische Liga, aangekondigd, met betrekking tot het voorgestelde nieuwe Joodse deel van de verdeling: dat>>> "Dit een oorlog van uitroeiing zal worden>>>, een>>> gedenkwaardig bloedbad waarover zal worden gesproken zoals over de >>>Mongoolse slachtingen>>> en de>>> kruistochten." >>>Wij begonnen dus met een oorlog die bestemd was voor de uitroeiing van de nieuwe staat in haar kinderschoenen, maar we>>> verloren >>>die, en het resultaat van onze fout was een >>>veel sterkere Joodse staat:>>>

De Joodse meerderheid van de Joodse staat groeide aanzienlijk als gevolg van de uitwisseling van bevolkingen die dan heeft plaatsgevonden, met veel>>> Arabieren op de vlucht voor de oorlog>>> in Israël en vele Joden vluchtende uit een>>> vijandige Arabische wereld>>> naar de nieuwe staat.
De Joden verwierven extra land tijdens deze oorlog die wij gelanceerd hebben, wat resulteerde in de wapenstilstandslijnen (vandaag de groene lijnen of pre-1967-lijnen genoemd), die Israël een deel van het land gaf dat eerder was toegewezen aan de Arabische staat. De Joodse staat verwierf ook veel betere aaneengeslotenheid, terwijl de Arabische delen werden verdeeld in twee stukken (Gaza en de Westelijke Jordaanoever) gescheiden door bijna 50 kilometer afstand.
Misschien moet men>>> geen oorlogen lanceren, als men niet bereid is de resultaten te accepteren van het eventuele verliezen ervan.>>>

Met de Joden zou er welvaart zijn, waar er nu armoede is. Zo is het niet alleen maar daar, maar OVERAL waar de Joden verdreven zijn. Zo is het en niet anders.

nl.gatestoneinstitute.org/8608/arabie...
rationeel
0
In plaats van welvaart, vreugde en harmonie...chaos...dood en verderf.

Wie kiest daarvoor?
rationeel
0
www.jpost.com/Breaking-News/Iraq-says...

IRAQ SAYS IT WILL NOT PARTAKE IN BAHRAIN SUMMIT

The news comes just one day after >>>Jordan>>>, >>>Egypt>>> and >>>Morocco>>> announced that they will join>>> Saudi Arabia>>>> and>>> Gulf States>>> at the summit on June 25-26 aimed at supporting the Palestinian economy.

>>>Iraq>>> will not be partaking in the>>> Bahrain summit>>> in which the>>> United States>>> is set to release the economic part of its >>>peace plan>>>, the Iraqi Foreign Ministry spokesman told Al-Miyadin.

The meeting has been boycotted by the Palestinian Authority because it is thought to form the foundation for the Trump administration’s “Deal of the Century.”

On Wednesday, the Palestinians put pressure on Jordan and Egypt not to attend the event.


Palestinian officials renewed their call to all Arabs to follow suit with the Palestinians and boycott the conference.
“Of course we’re disappointed,” said a senior Palestinian Authority official in Ramallah. “Arab participation in the conference would be a severe blow to all Palestinians.”

Although Iran has harshly opposed Bahrain hosting the event, accusing Saudi Arabia and Bahrain of being traitors involved in a US “plot,” Riyadh’s stature has added legitimacy to the event.

The summit comes in the wake of three successful summits in Mecca in late May that paid some lip service to supporting the Palestinians, but also dovetailed with Washington’s line on Iranian threats.

rationeel
0
www.npostart.nl/de-slag-om-libanon/12...

De slag om Libanon deel 2

Vandaag 20:25 • NTR • 50 min

In deze aflevering draait het om problemen van het heden. Het land staat er politiek en financieel bijzonder zwak voor en iedereen merkt dat dagelijks.

Met een inkijkje in Hezbollah
rationeel
0
politiek.tpo.nl/column/gard-simons-er...

Er heeft nooit een duizenden jaren oud Palestijns volk bestaan
De Palestijnse identiteit is in het leven geroepen om tactische redenen


>>>>

Het Arabisch-Israëlische conflict wordt standaard gepresenteerd als een territoriaal dispuut. Een veel gehoord Arabisch argument is dat in het huidige Israël een duizenden jaren oud volk leefde, dat zich Palestijnen noemde en gedwongen werd uitgezet door de Zionistische Joden, die daarbij hun land inpikten. Is deze bewering waar? In dit stuk zal ik op die vraag een antwoord geven.

In 1878 lanceerde de Turken een bevolkingspolitiek die moslims uit de Kaukasus en Algerije aanspoorde om zich in het gebied te vestigen. Die trek kwam pas goed op gang vanaf 1880 en veranderde de demografische samenstelling van de landstreek dramatisch. De overgrote meerderheid van de mensen die zich nu Palestijnen noemt, heeft dus geen duizenden jaren oude wortels in het gebied. Ze komen oorspronkelijk uit Noord-Afrika en Oost-Europa, en een groot deel ook uit omringende landen als>>> Libanon>>>, Syrië, Jordanië en Egypte, want ook daar werden moslims opgeroepen om zich in het lege gebied te vestigen.

>>>>

Is dat de reden dat de Arabische landen de "PALESTIJNEN" niet terug willen? Ze zijn er gekomen als politiek instrument , om de Joden onder controle te houden en daar dienen ze nog altijd voor?

Is er nu de Arabische landen het zo oneens zijn met elkaar voor sommige van de Arabische landen meer eigenbelang in vrindjes met Israel te zijn en de vijandschap tov de andere Arabische landen op scherp te zetten?

Laten de niet Arabische landen zich in de Arabische strijd voor een karretje spannen?

Of is er in de huidige wereld een andere verdeling van belangen?

DeZwarteRidder
0
’Terugloop Polen vergroot tekort personeel’
2 uur geleden in ONDERNEMEN

AMSTERDAM (ANP) - Het aantal arbeidsmigranten uit Oost-Europa neemt de komende jaren waarschijnlijk geleidelijk af. Dat betekent dat er nog meer druk komt op de toch al krappe Nederlandse arbeidsmarkt, stelt het economisch bureau van ABN AMRO in een nieuw rapport.

Nu de economie in Oost-Europa flink groeit en de werkloosheid daar lager ligt dan het Europees gemiddelde, zijn die arbeidskrachten hard nodig in eigen land. Er zijn eigenlijk steeds minder drijfveren voor bijvoorbeeld Poolse, Tsjechische of Bulgaarse arbeidskrachten om naar Nederland te komen, aldus ABN AMRO.

In Nederland zou dit voor problemen kunnen zorgen, temeer omdat er in sommige branches nu al sprake is van een groot tekort aan personeel. Niet voor niets zijn er nu zo veel Oost-Europeanen aan de slag in Nederland. In de transport en logistiek alleen gaat het om bijna 53.000 mensen. Ook werken er veel Oost-Europeanen in de agrarische sector, de industrie en de bouw. Bedrijven in deze branches zullen alternatieven moeten vinden.

Volgens ABN AMRO-econoom Nora Neuteboom zijn er nog wel een enkele factoren die de druk wat kunnen verlichten. „Bij een brexit vertrekken veel Oost-Europeanen uit het Verenigd Koninkrijk die zich mogelijk in Nederland vestigen. Ook kunnen ondernemers waar mogelijk extra investeren in digitalisering en robotisering, om het effect van het personeelstekort op lange termijn te verzachten.”
rationeel
0
Afl. 7: Mensapen

www.npostart.nl/the-wonder-of-animals...

Afl. 7: Mensapen

Deze aflevering laat zien hoe verschillende hersengebieden van de mensaap zich in de loop van de tijd hebben aangepast, onder invloed van anatomie, vindingrijkheid en sociale vaardigheden.
DeZwarteRidder
0
VVD, CDA, PVV willen terugkeer kunnen afdwingen

Schokkende cijfers: uitzetbeleid liep in vijf jaar 10.000 keer spaak

Ongewenste vreemdelingen kunnen steeds vaker niet worden teruggestuurd naar hun land van herkomst. De afgelopen vijf jaar liepen pogingen daartoe meer dan 10.000 keer spaak, omdat het herkomstland om uiteenlopende redenen weigerde of niet reageerde.
rationeel
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 16 jun 2019 om 21:04:


VVD, CDA, PVV willen terugkeer kunnen afdwingen

Schokkende cijfers: uitzetbeleid liep in vijf jaar 10.000 keer spaak

Ongewenste vreemdelingen kunnen steeds vaker niet worden teruggestuurd naar hun land van herkomst. De afgelopen vijf jaar liepen pogingen daartoe meer dan 10.000 keer spaak, omdat het herkomstland om uiteenlopende redenen weigerde of niet reageerde.


Hiddema:) heeft duidelijk aangegeven hoe het moet.

Dus laat je maar geen oor aannaaien.
Belegde boterham
1
quote:

rationeel schreef op 16 jun 2019 om 21:08:


[...]

Hiddema:) heeft duidelijk aangegeven hoe het moet.

Dus laat je maar geen oor aannaaien.


Of Posh bellen, laden en lossen :-)

Het is allemaal zo simpel hier, je stuurt 'ze' (mensen) gewoon terug...

God, ik heb je gemist Ratio, de simpele ziel en zaligheid.

www.youtube.com/watch?v=cABcZRK7BLg

"Zie de wereld toch eens draaien
En mijn hoofd draait vrolijk mee
Ik heb een blaas als een spons
Sta weer op en waggel dronken naar de plee
Ik hou me vast aan de rand van de pot
En ik pis op al mijn dromen
En schreeuw dan blauw en leeggelopen uit het raam
Oh, u zijt wellekome
M'n drinkebroer, m'n drinkebroer,
Waar is verdomd m'n drinkebroer
M'n bloedverwante ouwehoer, m'n alibi, m'n zieleroer

M'n drinkebroer, m'n drinkebroer
Waar blijft verdomd m'n drinkebroer
M'n zatte mallemoer, mijn volle borst, mijn troubadour
Ik hef in eenzaamheid m'n glas en er is niemand die het ziet
Ik breng een toost uit op dit leven, maar klinken doet 't niet
Dronken in je eentje Met je kop tegen de muur
Waar blijft nou toch mijn mededogen
In dit door al verlaten uur
Ik verdrink nog in dit glas Beetje Eenzaam is mijn naam

En als een zatte Don Quichotte Schreeuw ik zwaaiend uit het raam
Ik klim met moeite op m'n paard
En slinger naar zijn huis Ik voel de wind, er brandt nog licht Mijn drinkebroer is thuis
Ik stap af en kijk voorzichtig Door het schaars verlichte raam naar binnen En hoor daar zwaaiend met zijn armen
M'n Sancho Panza zingen Ik loop naar binnen, pak een glas, 't leven klinkt en 't leven wordt bemind Door Sancho Panza en Don Quichotte, drinkend tegen de wind"
rationeel
0
Stella Ko
?

@ko_stelly
Volgen @ko_stelly volgen

A large group of protesters was singing “Do you hear the people sing?” Sunday afternoon in Hong Kong. Tens of thousands of defiant citizens took to the streets calling for CE Carrie Lam to fully withdraw the controversial extradition bill. Video from CNN's @danqtham

twitter.com/ko_stelly/status/11402777...
rationeel
0
Stevan Bradican
?
@StevanBradican

They die for freedom. Liberté, égalité, fraternité
34.419 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1716 1717 1718 1719 1720 1721 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Positieve stemming op Damrak

09:14 De Amsterdamse aandelenbeurs stond donderdag in het eerste uur van de handel in het groen. Ook de andere Eu...

  Indices

  AEX 564,73 +0,58%
  EUR/USD 1,1297 +0,60%
  Germany30^ 12.392,50 +0,68%
  Gold spot 1.381,80 +1,59%
  LDN100-24h 7.418,78 -0,11%
  NY-Nasdaq Composite 7.987,32 +0,42%
  US30# 26.653,50 +0,56%

  Stijgers

  ASMI
  +3,03%
  BESI
  +2,30%
  ForFar...
  +2,14%
  AMG
  +2,10%
  ASML
  +2,03%

  Dalers

  Brunel
  -4,07%
  B&S Gr...
  -2,49%
  Alfen ...
  -0,90%
  Aegon
  -0,41%
  KasBank
  -0,40%

  Nieuws Forum Meer»

  (22)

  Itang op 20-jun-19 09:59
  (3)

  k2es op 20-jun-19 09:53
  (1)

  Bertpeer op 20-jun-19 09:53
  (13)

  mvliex 1 op 20-jun-19 09:52
  (20)

  dasokwat op 20-jun-19 09:50

  Column Forum Meer»

  (25)

  goldflame op 20-jun-19 10:03
  (3)

  dm op 20-jun-19 09:48
  (49)

  Enzo123 op 20-jun-19 09:28
  (106)

  TheSky op 20-jun-19 08:13
  (3)

  efreddy op 19-jun-19 23:06