Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel MOREFIELD GROUP AEX:MORE.NL, CWN814651014

  • 0,500 19 apr 2024 16:30
  • -0,015 (-2,91%) Dagrange 0,500 - 0,520
  • 2.830 Gem. (3M) 16,1K

2015 Turnaround

101 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Nel 7 juli 2015 22:09
    Toch nog een 2015 draadje waar na nieuwe invulling in het aandeel en het afschrijven van het verleden zal 2015 moeten bewijzen dat de Turnaround de start is van goede cijfers en groei
    Proud company /Source groep is nog een openstaande optie en daar heeft Value8 een hoofdrol in.

    We gaan het zien:-)
  2. forum rang 4 Nel 8 juli 2015 12:15
    zet deze ontwikkelingen nog even op dit draadje als aanvulling

    Value8 vergroot belang in Source van 45 tot 64 procent

    Op 4 mei maakte Value8 bekend haar belang in Source Group te hebben vergroot van 45 tot 64 procent. Source Group is een leidende speler op de Nederlandse markt voor het matchen, bemiddelen en administreren van ingehuurde freelancers, ZZP-ers en professionals voornamelijk met een ICT achtergrond. Value8 heeft besloten tot deze belangvergroting vanwege het perspectief op autonome groei en verbetering van de winstgevendheid, alsmede de mogelijkheden om in deze sector schaalvergroting te realiseren. Een dergelijke stap kan tot aanzienlijke synergievoordelen en waardecreatie leiden. Als gevolg van de vergroting van het belang zal Value8, als meerderheidsaandeelhouder, de resultaten van Source Group mee-consolideren.

    Ook de Wet Werk en Zekerheid die dit jaar gefaseerd wordt ingevoerd, zorgt voor een stijgende vraag naar payrolling. Deze wet beperkt namelijk de mogelijkheden van flexibele arbeidscontracten. Werkgevers kunnen vanaf 1 juli medewerkers slechts twee jaar op flexibele basis in dienst nemen, in plaats van drie jaar. Terwijl bedrijven in deze economisch onzekere tijden juist behoefte hebben aan méér flexibiliteit. Flexwerkers inzetten via payrolling is dan een goede oplossing. Met payrolling kunnen medewerkers namelijk vijf en een half jaar lang worden ingezet op flexibele basis. Voor flexwerkers is dit ook prettiger. Zij hoeven niet om de twee jaar op zoek te gaan naar een nieuwe baan.

    Bruto marge stijgt 40 procent
    Duidelijke resultaatsverbetering Source in Q1 2015
    Hoofdpunten 1e kwartaal 2015
    ? Hoger resultaat uit operationele activiteiten
    ? Omzet (gemeten naar bruto-facturatiewaarde) 3,2% hoger dan Q1-2014
    ? Bruto marge Q1-2015 neemt met 40% toe tot €1,3 ten opzichte van Q1 2014
    ? EBITDA verdubbelt naar € 0,4 miljoen
    Bruto-omzet resultaat verbetert, marge stijgt
    Het 1e kwartaal 2015 laat een duidelijke verbetering zien van de bruto-facturatiewaarde en het
    operationeel resultaat. Het beleid om in te zetten op contracten met een hogere marge bijdrage draagt
    duidelijk bij aan de verbetering van de resultaten.
    Tevens zijn contracten met nieuwe klanten afgesloten en zijn in samenspraak met Atos de voorwaarden
    van het MSP contract aangepast. Deze ontwikkelingen dragen in 2015 positief bij aan de verdere
    resultaatverbetering.

    compleet en binnenkort toch maar weer extra stukken inslaan.

    succes
  3. forum rang 4 Nel 15 juli 2015 16:06
    Recruitmentbranche
    www.recruitment.nl/recruitment-branch...

    Managed service providers

    Managed service providers (MSP) zijn bureaus die klanten ondersteunen bij het inhuurproces op het gebied van de werving van interimmers, ZZP’ers, contractors of freelancers, voor een tijdelijk dienstverband. Zij hebben namens de klant overeenkomsten met leveranciers voor het inlenen van medewerkers. Leveranciers variëren van detacheringsbureaus en interim recruitmentbureaus tot freelancers. Op deze manier kan een grote organisatie op relatief eenvoudige wijze via een hoofdaannemer extern personeel contracteren. De kosten voor een organisatie kunnen door het gebruik van een MSP dalen, door middel van een beperking van het leveranciersmanagement tot één partij in plaats van soms wel honderden leveranciers en een bijbehorende vereenvoudiging van het betaalproces. Er zijn verschillende typen Managed Service Providers, waarvan de belangrijkste zijn: master vendors, brokers en neutral vendors.

    • Master vendors

    Een Master vendor is een Managed Service Provider die als hoofdaannemer verantwoordelijk is voor de gehele inhuur voor een organisatie en overeenkomsten heeft met leveranciers van extern personeel en daarbij ook eigen personeel in dienst heeft, of mag leveren.

    • Brokers

    Waar specifieke leveranciers raamovereenkomsten hebben met de klant en 'eigen' personeel kunnen leveren, kan de inhuur van overige leveranciers en ZZP'ers worden georganiseerd via een broker. Bij veel organisaties krijgen de specifieke leveranciers die eigen personeel mogen leveren een voorkeursbehandeling, waardoor brokers pas mogen leveren op het moment dat andere leveranciers niet aan de inhuurverzoeken kunnen voldoen. Verder kunnen brokers zelf ook eigen personeel in dienst hebben.

    • Neutral vendors

    Een Neutral vendor is een Managed Service Provider, maar heeft in tegenstelling tot een master vendor daarbij geen eigen personeel in dienst en mag ook geen personeel leveren. Neutral vendors hebben als voordeel dat zij op een neutrale wijze opereren en dus geen belang hebben bij het bemiddelen van eigen personeel.

    source group.
101 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links