Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hedgefondsen, daytraders en flitshandelaren roken beleggers op Nederlandse markt volledig uit

2.304 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 116 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Pbm 16 juni 2015 21:29
  De laatste weken worden de aandeelhouders op de Nederlandse markt volledig uitgerookt door een consistente koersorkestratie van vele Nederlandse aandelen. Wie de Nederlandse markt de laatste weken nauwlettend volgt zal het ongetwijfeld opvallen dat vele aandelen op de Nederlandse markt bijna elke beursdag lager worden gezet en daardoor veelal meer dan 15% in waarde hebben verloren.
  Het betreft hier onder andere Philips, Arcelor Mittal, KPN, Delta Lloyd, BAM, Brunel, Fugro, Imtech, Air France KLM, en nog een aantal andere fondsen.

  In de meeste gevallen is hier nauwelijks een fundamentele reden voor te vinden. De voornoemde groep beleggers, eigenlijk heeft het volstrekt niets met beleggen te maken, manipuleren de koersen va de Nederlandse fondsen massaal naar beneden. Dit geschiedt met een uitgekookte strategie waarbij tijdstippen, het strategisch inleggen en terugtrekken van orders, en volumes van de verkooporders de bepalende factoren zijn om de daling zo efficiënt en zeker mogelijk te bewerkstelligen. Het betreft hier steeds dezelfde aandelen, die vaak tegelijk dalen en hetzelfde koersverloop vertonen, ook indien de rest van de markt zich in tegengestelde richting, lees omhoog, beweegt. De kracht is zo sterk dat zelfs koopadviezen van gerenommeerde zakenbanken geen enkele positieve uitwerking meer hebben op de koers van deze aandelen. De aandelen lijken vooraf te zijn geselecteerd en zullen koste wat het kost hard omlaag worden gezet, zo lijkt de strategie. De honderden miljoenen euro's, de meestal Engelse en Amerikaanse hedgefondsen hiermee al hebben verdiend hebben de vooral Nederlandse beleggers al vele miljarden gekost.

  Marktpartijen blijven volharden in hun verklaring dat de mogelijke Grexit de oorzaak is van gigantische daling. De fondsen die verreweg het hardste dalen zijn nu juist niet de bedrijven die het hardst te lijden hebben onder een Grexit. Banken, die het hardst zouden moeten lijden onder een Grexit blijven relatief het minste geraakt op dit moment.
  De hedgefondsen, daytraders en flitshandelaren maken slim gebruik van het voortdurend uitblijven uitstellen van een oplossing m.b.t. Griekenland. Bij dergelijke onzekerheden nemen andere partijen een afwachtende houding aan en kan het spel gemakkelijk gespeeld worden. De fondsen die hierdoor het hardst getroffen worden, krijgen dreun na dreun, en indien deze lijken te herstellen, zelfstandig of onder invloed van het gehele marktsegment, dan worden er verkooporders ingelegd die elke stijging direct teniet doen. De goedgelovige kleine beleggers en pensioenfondsen worden hard geraakt, terwijl er van normale marktwerking en koersvorming geen enkele sprake meer is.

  Wat moet er gebeuren voordat de autoriteiten gaan ingrijpen. Moet Air France bijvoorbeeld eerst failliet gaan omdat zij haar leningen niet meer kan omzetten in aandelen, omdat de koers te laag staat. Moeten de pensioenfondsen weer zodanig in de problemen komen dat de pensioenen gekort moeten worden, zodat iedereen ineens wakker wordt geschut.

  De shortposities in de vele Nederlandse fondsen nemen elke dag toe, hetgeen verkent dat er aandelen op de Nederlandse markt worden verkocht door partijen die ze niet eens hebben. Als zo'n shorters maar genoeg geld heeft dan kan dit oneindig lang worden volgehouden.

  Gelukkig nemen de voornoemde speculanten af en toe rust, en dan stijgen de voornoemde fondsen stevig. Deze aandelen zijn dus fundamenteel ondergewaardeerd door kunstmatige koersorkestratie en de schade voor de zittende beleggers is gigantisch.

  Hetzelfde geldt voor de obligatiekoersen. De grootste obligatiebeleggers ter wereld gaan de laatste tijd massaal short in obligaties omdat ze verwachten dat de rente zalstijgen op korte termijn. Door dit shortgaan stijgt het aanbod van obligaties en daalt de koers automatisch waardoor de rente automatisch oploopt. Ook deze relatief snelle en forse daling van de obligatiekoersen gaat dus ten koste van de zittende beleggers, zoals pensioenfondsen maar ook bijna alle individuele Nedelanders die pensioenopbouwen. Deze hebben immers allemaal grote hoeveelheden obligaties om voor later een zeker pensioen op te bouwen.

  Nu zijn er altijd personen die dit spel van de grote jongens begrijpen en meespelen, en dus een belang hebben bij dalende koersen. Deze personen zullen dan ook reageren dat beleggers gewoon weinig vertrouwen in de voornoemde aandelen hebben en dat de markt gewoon zijn werk doet. Echter degenen die het koersverloop van de fondsen de laatste weken nauwlettend volgt, of alsnog een aandachtig bekijkt, weet wel beter.

 2. forum rang 4 Pbm 30 juni 2015 22:33
  Het grote spel rondom de Grexit is begonnen. De kans op een akkoord is nog steeds enorm groot. Zelfs als Griekenland exit is, betekent dat geen ramp. Tsipras speelt een ongekend scherp spel. Zijn enige doel lijkt gezichtsverlies te voorkomen, dus laat hij de keuze aan het Griekse volk. Elke keuze heeft zeer negatieve gevolgen voor het Griekse volk, maar behoudt van de Euro is uiteraard op langere termijn de beste uitkomst. Een laffe streek dus van Tsipras die straks altijd naar het volk kan wijzen als hij in de problemen komt. Zijn revanche is duidelijk: zorgen dat de Europese beurzen in elkaar storten. Het lijkt een perfect geredigeerd spel waarin Tsipras met informatie naar buiten komt op vooraf gezette tijden, die de Europese landen dan weer met hoop dan weer met wanhoop overstelpt. Dit met hard dalende koersen op deceffectenbeurzen tot gevolg. Zo worden biljoenen euro's per dag vernietigdals gevolg van de handelwijze van Tsipras, een veelvoud van de totale schuld van Griekenland van zo'n 260 miljard euro. De Amerikanen worden ook steeds nerveuzer, als grote aandeelhouder op de Griekse beurs. De druk om tot een akkoord te komen wordt zo steeds groter.

  Ondanks het feit dat de Nederlandse bedrijven nauwelijks geraakt worden door een eventuele Grexit dalen de aandelen koersen ervan toch fors. Vreemd want iedereen weet dat in beide gevallen, een Grexit of een akkoord de koersen weer minstens zo hard stijgen.

  Wie zijn dan de verkopers in de markt. Dat zijn in ieder geval niet de Nederlandse banken en of pensioenfondsen. Wellicht een handjevol particulieren, die wat snel in paniek raken. Iedereen die ook maar enigszins vreesde voor een Grexit heeft al lang haar aandelen verkocht. Dat zijn dus ook niet de verkopende partijen. Alleen partijen die belang hebben bij dalende koersen zullen deze door extra verkopen nog verder in elkaar trachten te drukken.

  Het koerspatroon toont wel een consistent patroon. De koersen starten fors lager, maar al snel herstellen de koersen stevig. Al dagen achtereen dalen om 15.30 uur de koersen forst, met soms procenten binnen 20 minuten. Nu zou je zeggen dat dit logisch ivm lagere openingen op Wallstreet. Maar wat is het geval; Wallstreet opent juist redelijk stabiel en meestal de laatste dagen zelfs positief. De vraag is waardoor de koersen in Europa dan toch zo hard dalen. Nadere Analyse leert dat het over het algemeen dezelfde fondsen betreft die zo hard lager worden gezet. Het aanbod van aandelen op onze beurzen lijkt voornamelijk te komen uit Amerika. De grootbanken uit Amerika hebben al aangegeven dat ze weinig negatieve gevolgen voorzien van een Grexit voor Europese bedrijven. Zij zijn Dus niet de verkopende partijen. Sterker nog, er worden weer vele koopadviezen afgegeven. Het valt op dat de grootste dalers om 15.30 uur vooral de aandelen die de laatste maanden al zwaar onder druk zijn gezet door shortende hedgefondsen. Dezelfde hedgefondsen slaan blijkbaar nu vooral om 15.30 uur toe bij meerdere fondsen om de indexen in elkaar te drukken. Zij verdienen hiermee opnieuw honderden miljoenen euro's. Hetzelfde patroon vindt plaats tegen het einde van de handel tussen 17.00 - 17.30 uur.

  Er is dus helemaal geen paniek op de beurzen. De beurzen kruipen in de loop van de dag omhoog totdat hedgefondsen hard ingrijpen. Deze zitten al vol short en maken dus giga winsten. Iedere normale weldenkende belegger verkoopt nu niet, omdat deze weet dat de koersen zich weer snel zullen herstellen. Verkopen zou dus een domme zet zijn. hiermee lijkt opnieuw bewezen dat de constructie van shortgaan, onzinnig is en geen enkel belang dient. Shortende Hedgefondsen worden in deze tijden op hun wenken bediend. Voor pensioenfondsen en reguliere Nederlandse beleggers zit er niets anders op dan wachten en kijken tot hoever hun verliezen oplopen.

  zijn het dan nu gouden tijden om te kopen? Ja, durf ik wel te stellen. Kijk maar eens naar Arcelor Mittal, Philips, KPN, Delta Lloyd, Fugro, SBM, en zelfs Imtech. Deze maar ook andere fondsen zullen met vele procenten stijgen op korte termijn of wat langere termijn. Termijn contracten zoals Turbo's en opties zijn riskant, maar voor de aandelen komt het goed. Zonder intercepties van de shortende hedgefondsen waren de koersen nu al vele procenten in herstel geweest.

 3. forum rang 4 Pbm 3 juli 2015 15:51
  Shortende hedgefondsen slaan opnieuw hard toe. In de Midkap index worden de fondsen waarin de shorters al vol zitten massaal lager gezet. Met kleine orders zijn de koersdalingen fors te noemen. De grootste dalers in de Midkap: Air France KLM, Fugro, SBM, Arcadis, USG, Imtech, Aperam en TomTom. De hedgefondsen zitten blijkbaar vol short in Europa en de koersen moeten dalen. Hoofdfondsen als DSM, KPN, Arcelor Mittal en Philips worden ook vandaag voortdurend omlaag gemanipuleerd, ondanks de soms grote incidentele vraag. Met beleggen heeft het in ieder geval niets meer te maken.Het wordt alleen nog maar erger. iShares, onderdeel van BlackRock,geeft vandaag aan dat zij dezelf opgelegde beperking schrapt met betrekking tot het uitlenen van stukken om daarmee extra inkomsten te genereren. AFM en politiek snappen blijkbaar nog steeds niet dat het hele systeem wordt ondermijnd. Daarbij worden de directe klanten van iShares direct benadeeld door het uitlenen van de onderliggende aandelen omdat daarmee de koersen naar beneden worden gezet van het mandje dat de deelnemers hebben. De opbrengst (laag) gaat voor het grootste deel naar BlackRock zelf. Dus weer een slimme zet van de financiele dienstverleners waarvan de gemiddelde belegger helemaal geen notie heeft.
 4. forum rang 4 Pbm 6 juli 2015 17:59
  Vandaag was het weer smullen voor onze hedgefunds en andere shorters. Er is opnieuw een perfect spel gespeeld, zonder dat er bij de toezichthouders en politiek ook maar belletje lijkt te gaan rinkelen. Het is toch immers logisch dat de koersen hard onderuit gaan na de nee-stem van de Grieken. Dus geen reden tot verder nadenken, zo denken velen te denken. Uiteraard begon de dag inderdaad slecht voor de aandelen. Maar al snel ontstond er veel vraag en kwam er een stevig herstel. Totdat het verlies van de AEX onder de 1% dreigde te komen. Toen vonden de beleggers die speculeren op een koersdaling, en daarmee rijk worden, het welletjes. Vakantietijd en lunchtijd is het lekker rustig dus de beuk erin zullen ze gedacht hebben. Er dreigden zelfs AEX fondsen in de plus te geraken. Dus grote verkooporders inleggen om deze later weer in te trekken, maar wel daardoor andere beleggers te demotiveren. Voor een aantal fondsen op elke plus tik, koersstijging, direct kleine verkooporder inleggen met lagere koers. Voorkomen dat een fonds zoals bijvoorbeeld KPN in de plus komt. Het aandeel KPN lag er veel te goed bij, dus werden er vanaf 12.00 uur vanmiddag ongelooflijk veel kleine verkooporders ingelegd met steeds lagere vraagprijzen. Af en toe dreigde KPN nog enigszins te herstellen, maar dan werd er even een grote verkooporder ingelegd. Als ING, Shell en Unilever maar in de min blijven dan daalt de hele AEX index ook. Zo gedacht zo gedaan. Arcelor Mittal Weerd vandaag op iedere stijging direct lager gezet. De grondstoffen prijzen daalden vandaag dus dat was ook een goed excuus. Het koersverloop vandaag volgende gaf dus een helder en duidelijk beeld. Velen hebben vandaag miljoenen verdiend, zogenaamd door de nee-stem van de Grieken. Maar de oplettende belegger ziet dat er heel wat meer aan de hand is. In ieder geval heeft het wel heel weinig met beleggen te maken. Het is tevens opmerkelijk dat vooral fondsen die helemaal geen negatieve gevolgen ondervinden van de Grexit, het hardste dalen de laatste weken. Wordtbhet niet toch eens tijd dat onze toezichthouders en politiek de goedbedoelende beleggers gaan beschermen. Ook zullen een aantal kleine beleggers nu wellicht een paar duizend euro verdienen omdat zij putopties of turbo's short hebben, maar dit zal niet opwegen tegen de hierdoor veroorzaakte waardedalingen van hun andere beleggingen, pesioenpotjes, beleggingshypotheken, etc.
 5. forum rang 4 Pbm 7 juli 2015 10:37
  De beurs lijkt er vandaag redelijk bij te liggen op -0.5%en stand van 465. Hetntel kan snel komen of slaan de hedgefonds opnieuw tot tijdens de lunch na 12.00 uur en vervolgens om 15.30 en 16.30 om een harde extra tik uit te delen, aanibijvoorbeeld KPN, welke nuzelfs nog in de plus zit en ING,AM, Philips, etc.
  Wordt ee spannende dag in ieder ggval
 6. forum rang 4 Pbm 7 juli 2015 20:42
  En ja hoor, niets teveel gezegd likt me. Hedgefondsen, vooral Amerikaanse, plunderen went Europa volledig leeg. De koersen vandaag opnieuw volledig in elkaar gedrukt. Vanaf 12 uur, 15.30 eni16.30 uur werkten de shortende partijen weer prima samen en zorgden ze snel vor extreme koersdalingen. Hierbij werd uiteraard het excuus over dag Griekse onzekerheid aangevoerd. Onzin natuurlijk,anders zouden de koersen niet elke keert vooraf gezette tijden plaatsvinden. Dan waren de koersen al eerherstel en veel harder afgegleden. Daarnaast verkopen de echte professionele beleggers, dus de aasgieren die speculeren en profiteren vanikoersdaingen, echt niet tegen de veelal lage koersen van dit moment. Er wordt dus kunstmatig aanbod gecreëerd. Van echte marktwerking is dan ook volstrekt geen sprake.
  Door de Europese leiders is te lang onzekerheid over de Griekse kwestie gezaaid. Dit is precies wat de shortende hedgefondsen nodig hebben om hun uitgekiende spel maximaal te kunnen spelen en hun winst te maximaliseren ten koste van de normale beleggers. Helaas begrijpen deze politieke leiders dus blijkbaar niet hoe de financiele markten werken, anders zouden ze wel anders hebben gehandeld. Griekenland en de hedgefondsen lachen in hun vuistje en hebben biljoenen euro's aan marktwaarde vernietigd. Vele malen meer dus dan de 300 miljard schuld valide Grieken. De overheden hadden dus maatregelen moeten treffen om de forse koersdalingen te voorkomen. Nu heeft de Nederlander gemiddeld al vele duizenden euro's per persoon verloren,alleen al door de koersdalingen op de beurs van de afgelopen dagen. Direct of indirect. Het blijft te triest voor woorden dat bijvoorbeeld Arcelor Mittal gewoon 20% verliest door dt spelletje. Ook vandaag weer dag bekende fondsen in de hoek gedrukt zoals AM, Philips, KPN, Delta Lloyd, Air France KLM, Fugro, Besi, ASML, TomTom, SBM, etc. Wanneer worden politici en toezichthouders wakker. West Europees geld stroomt rechtstreeks in de zakken van hedgefondsen.
 7. forum rang 7 hirshi 7 juli 2015 20:53
  Typisch een verslag van iemand die de boot gemist heeft en uitsluitend overwaardering wil horen.

  Go with the flow amigo.

  Je had allang weg moeten zijn.
  Die complottheorieen en ook die overheidsmaatregelen vragen slaat nergens op.
  Daar hoor je beleggers ook niet over als het goed gaat.

  Het gaat om de moneyflow en zoveel andere factoren.

  Mijn verlies vandaag is een fractie achter de komma.

  Groet.
 8. forum rang 4 Pbm 7 juli 2015 21:07
  Over mij hoef je je een zorgen te maken, ik heb al lang maatregelen getroffen. Maar er is ook nog iets als algemeen belang, de bedrijven zelf, en de Nederlander die hierdoor straks meer belasting moet betalen en minder pensioen ontvangt. Hiervoor zal toch ook moeten worden opgekomen, of niet? Uiteindelijk wordt hier bijna niemand beter van, op een enkele individu na dan. Maar ok voor hen zal het eens verkeerd uitpakken,vrees ik, en zullen dan ook anders praten. In ieder geval gaat het spel banen kosten, bedrijven in moeilijkheden brengen, pensioenfondsen in een lastige positie brengen, en de economie dus geen goed doen.
 9. forum rang 6 Ed Verbeek 8 juli 2015 08:00
  quote:

  hirshi schreef op 7 juli 2015 20:53:

  Go with the flow amigo.

  Je had allang weg moeten zijn.
  [...]
  Mijn verlies vandaag is een fractie achter de komma.
  Uhum hirshi, op 18 juni bij een AEX van 473 meldde je dat je zelf weer long in aandelen bent gestapt.......
  Ga een ander dus niet vertellen dat hij "allang weg had moeten zijn"
  :-))
 10. [verwijderd] 8 juli 2015 18:50

  geachte forumleider wanneer u gemakzuchtig slechts met de standaard reactie " Gelieve inhoudelijk te reageren " kunt komen dan adviseer ik u ten zeerste om een ander avondbaantje te gaan zoeken.
  volgens mijn bescheiden mening kunt u duidelijk niet lezen of kwijt u zich niet ten volle van uw taak bij deze site van en voor beleggers.
  om mijn uiterst beschaafde reactie op het gebruikelijk gezuig en gesar van een rotterdamse pensionado naar "slachtoffer" geniet en ook van derden die het volkomen hiermee eens waren te verwijderen, toont m.i. duidelijk aan dat uw dictatoriaal optreden ongepast is voor deze koffiekamer sociëteit.
  erop rekenend dat u uw bêtises als de wiedeweerga zult herstellen en de reacties op de impertinenties keurig terugplaatst wens ik u hierbij een rustige avond en hoop ik dat u mijn welgemeend advies ter harte neemt.
2.304 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 116 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 728,37 -0,37%
EUR/USD 1,0565 +0,22%
FTSE 100 7.588,40 +0,43%
Germany40^ 14.433,10 -0,66%
Gold spot 1.792,22 -0,31%
NY-Nasdaq Composite 11.461,50 -0,18%

Stijgers

VIVORY...
+7,21%
ForFar...
+7,12%
B&S Gr...
+5,78%
PROSUS
+2,73%
Aperam
+2,65%

Dalers

DSM
-2,78%
TomTom
-2,62%
JDE PE...
-2,59%
Akzo N...
-2,26%
Heineken
-2,21%

Nieuws Forum Meer»

(29)

Demir op 5 dec 2022 14:28
(22)

Demir op 5 dec 2022 14:28
(25)

twinkletown op 21 nov 2022 15:14
(9)

rationeel op 17 nov 2022 15:19
(10)

seveneleven op 4 sep 2022 10:47

Column Forum Meer»

(1)

Rowi62 op 5 dec 2022 14:49
(65)

Long Tall Ernie goes Short.. op 5 dec 2022 14:23
(5)

RoyS op 5 dec 2022 14:01
(13)

tmaster op 5 dec 2022 13:59
(21)

Demir op 5 dec 2022 12:22

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links