Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Unilever - 1e kwartaal 2015

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Unilever kwartaalomzet hoger dankzij marktverbetering, valuta - Preview

AMSTERDAM (Dow Jones)--Unilever (UNA.AE) zal donderdag voorbeurs een trading update met flink gegroeide omzetcijfers over het eerste kwartaal bekendmaken, dankzij licht positieve marktontwikkelingen in volgroeide markten en de sterke dollar, verwachten acht door Dow Jones geraadpleegde analisten. Zij komen gemiddeld uit op een 8,7% hogere kwartaalomzet van EUR12,391 miljard, maar voorzien gemiddeld een onderliggende omzetgroei van slechts 2,1% tegen 3,6% een jaar geleden. De analisten voorzien stevige rugwind vanuit de Verenigde Staten, vanwege de aantrekkende consumentenvraag en de sterke dollar, deflatie in Europa, en matige omzetgroei in opkomende markten, waarbij met name China zwak is. ING-analist Marco Gulpers voorziet voor 2015 een solide verbetering van brutomarges dankzij lagere kosten voor olie, grondstoffen en verpakkingen. Analisten van UBS voorspellen een met 5% gestegen kwartaaldividend van EUR0,30 per aandeel. De analisten verwachten een herhaling van de bij de jaarcijfers gegeven indicatie dat voor 2015 wereldwijd geen significante verbetering van marktomstandigheden te voorzien zijn. Omstreeks 12.40 uur noteert het aandeel 0,1% lager op EUR40,74, terwijl de AEX ook met 0,1% daalt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Vooruitblik 'Unilever ziet omzet groeien'

DINSDAG 14 APRIL 2015, 14:12 uur | 181 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Unilever heeft zijn omzet vorig kwartaal flink zien groeien ten opzichte van een jaar eerder. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de kwartaalupdate die de producent van voedings- en verzorgingsmiddelen donderdag voorbeurs publiceert.

De analisten voorzien gemiddeld een omzet van 12,3 miljard euro. Dat zou ruim 8 procent meer zijn dan het bedrag van 11,4 miljard euro dat in de eerste drie maanden van 2014 in de boeken werd gezet.

Unilever profiteert onder meer de voor het bedrijf gunstige ontwikkeling van de euro ten opzichte van de dollar. Vorig jaar gingen ongunstige wisselkoerseffecten nog ten koste van de omzet.

Het concern gaf bij de presentatie van de jaarcijfers, medio januari, aan dat de vraag in opkomende markten nog altijd zwak was en dat daarin dit jaar waarschijnlijk weinig verbetering optreedt. Unilever boekte in het vierde kwartaal van vorig jaar een omzet van 12,1 miljard euro. Gecorrigeerd voor wisselkoersen en overnames waren de opbrengsten daarmee 2,1 procent hoger dan een jaar eerder.

Big_22
0
Big_22
0
quote:

Vincent €€ schreef op 16 apr 2015 om 08:08:


Op welk tijdstip worden de Q1 cijfers bekend gemaakt?


08:00
Vincent €€
0
Oh 't is er al.. Unilever released its Q1 2015 Trading Statement on 16 April 2015 at 07:00 (UK time). A live webcast will be broadcast at 08:00 (UK time).
voda
0
Unilever profiteert van gunstige valuta-effecten - Update
(Update van bericht 'Unilever profiteert van gunstige valuta-effecten' om opmerkingen van de CFO, het analistencommentaar en de actuele koers toe te voegen en alinea's te herschrijven.)

Door Marleen Groen

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Unilever nv (UNA.AE) heeft over het eerste kwartaal van 2015 12,3% meer omzet behaald dan een jaar eerder, blijkt donderdagochtend uit een trading update. Dit was vooral te danken aan gunstige valuta-effecten.

"We hebben een goede start van het jaar gehad, geholpen door gunstige valuta-bewegingen, maar ook een verbetering in de onderliggende omzet. Dit, ondanks een aanhoudend uitdagend handelsklimaat in veel delen van de wereld", lichtte chief executive Paul Polman de resultaten toe in een persbericht.

De omzet van Unilever steeg in het eerste kwartaal tot EUR12,8 miljard, van EUR11,4 miljard een jaar eerder en boven de EUR12,4 miljard die analisten gemiddeld voorzagen. De omzet werd voor 10,6% gunstig beinvloed door wisselkoerseffecten.

"Als we uitgaan van de huidige wisselkoersen, dan zou de valuta-rugwind voor heel het jaar uitkomen op 8-9%", zei chief financial officer Jean-Marc Huet donderdagochtend in een analisten-call.

Waar Unilever bij de jaarcijfers over 2014 nog een voorzichtige outlook gaf, met een resultaat voor 2015 dat overeenkwam met dat van een jaar eerder, was CEO Polman donderdag optimistischer. Hij wees er in een toelichting in het persbericht op dat ondanks de verhoogde volatiliteit binnen valuta- en grondstofmarkten, Unilever nu "meer rugwind dan tegenwind begint te zien binnen zijn markten en we verwachten dat onze initiatieven zullen zorgen voor een verdere verbetering in de volumegroei in de rest van het jaar."

Een positievere klank dan bij de presentatie van de vierde kwartaalcijfers, vindt ook Rabobank-analist Karel Zoete, die de omzetcijfers verder boven verwachting noemt.

In de eerste drie maanden van 2015 was sprake van een onderliggende volumegroei van 0,9%, terwijl de onderliggende omzetgroei op 2,8% uitkwam en binnen de opkomende markten op 5,4%. Dit kwam met name door een stijging van de prijzen. Huet erkende in zijn toelichting dat "de groei nog steeds gedreven wordt door de opkomende markten." Unilever haalt bijna 60% van zijn omzet uit opkomende markten.

In het eerste kwartaal was verder sprake van een toenemend momentum in Afrika en een solide groei in Zuidoost-Azie. Ook in China was sprake van een verbetering, omdat er een eind kwam aan het afbouwen van de voorraden daar.

In Rusland bleef de omzet onder druk staan, met name vanwege de hoge inflatie en zwakke economische omstandigheden die zijn ontstaan door de dalende olieprijzen en de Westerse sancties.

In Noord-Amerika was opnieuw sprake van groei. Dit was ook het geval in Latijns-Amerika, ondanks de moeilijke macro-economische omstandigheden. In Europa verbeterden de volumes, maar daalden de prijzen, terwijl de inflatie in de regio overwegend negatief bleef.

Bij alle vier divisies steeg de onderliggende omzet. De volumes stegen bij Personal Care, Foods en Home Care, maar de Refreshment-tak liet een kleine volumedaling zien.

Unilever maakte donderdag verder bekend zijn kwartaaldividend met 6% te verhogen tot EUR0,302, van EUR0,285 een jaar eerder. Huet wijst erop dat de valuta-rugwind die voor heel het jaar wordt verwacht, ertoe zal leiden dat het uitkeringspercentage van het dividend wat omlaag gaat. Maar het dividend blijft volgens hem 'aantrekkelijk en duurzaam'.

Analisten van Societe Generale zijn licht teleurgesteld over het kwartaaldividend en vragen zich af wat dit betekent voor de groei van de winst per aandeel (wpa) voor heel het jaar. Zelf gaan zij uit van een dubbelcijferige groei van de wpa. Wel zien de marges er voor dit jaar goed uit, onder andere dankzij de lagere olieprijzen. Unilever verwacht zelf dat de grondstofkosten hierdoor dit jaar stabiel zullen blijven, zo verklaarde Huet donderdagochtend.

Het aandeel koerst rond 11.00 uur 4,1% hoger op EUR42,59. De AEX stijgt met 0,3%.

Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

voda
0
Unilever KW1 beter dan verwacht, outlook optimistischer vindt Rabobank - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--De resultaten van Unilever (UNA.AE) zijn beter dan verwacht, aldus Rabobank, dat een onderliggende omzetgroei van 2,1% had verwacht, onder de daadwerkelijke 2,9%. Ook de volumegroei van 0,9% was boven die van Rabobank (+0,3%). Analist Karel Zoet vindt verder dat de outlook voor de rest van het jaar nu positiever is dan bij de presentatie van de vierdekwartaalcijfers. Unilever gaat uit van een verdere verbetering van de volumes in de rest van 2015. Rabobank heeft een hold-advies en een koersdoel van EUR32,50 maar het koersdoel zal worden bijgesteld op basis van de dividend yield. Omstreeks 09.30 uur noteert het aandeel 3,2% hoger op EUR42,21, terwijl de AEX met 0,1% stijgt. (MMG)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
Analisten over Unilever

DONDERDAG 16 APRIL 2015, 10:17 uur | 924 keer gelezen

Unilever heeft de omzet in het eerste kwartaal fors zien groeien tegenover hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Beleggers zijn tevreden en zetten het aandeel in de ochtendhandel ruim 4 procent in de plus. Hoe beoordelen analisten de cijfers? Belegger.nl zet de reacties op een rij.


Aandelenanalist Joost van Beek van Theodoor Gilissen wijst op de verbetering van de autonome omzetgroei naar 2,8 procent die in lijn is moet de doelstelling van 2 tot 4 procent. ‘Deze verbetering vond vrijwel geheel plaats in opkomende landen’, vertelt Van Beek.

Dividend

Hij wijst daarnaast op de verhoging van het dividend met 6 procent, wat op jaarbasis een dividend van 1,20 euro is. De analist stelt dat de defensieve kwaliteiten van het aandeel echter volledig zijn verdisconteerd in de huidige waardering van circa 21 keer de koers-winstverhouding voor 2015.

Het advies voor Unilever staat bij Theodoor Gilissen op Aanbevolen met 32,50 euro als koersdoel.

Beter dan verwacht

Analisten van de Rabobank noemen de cijfers in een reactie ‘beter dan verwacht. Rabobank was positief verrast dankzij de autonome omzetgroei en de volumegroei en merkte daarnaast op dat de topman van Unilever in zijn persverklaring optimistischer is geworden.

Rabobank herhaalt zijn Houden-advies met bijbehorend koersdoel van tevens 32,50 euro.

Bekijk hier de koers van Unilever

Door Belegger.nl/ANP

voda
0
Unilever KW1 boven verwachting, outlook positief maar Jefferies blijft voorzichtig - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--De omzetresultaten van Unilever (UNA.AE) in het eerste kwartaal waren boven verwachting, te danken aan de groei binnen de opkomende markten en bij Personal Care en de outlook was volgens analisten van Jefferies positief maar toch blijven zij voorzichtig, gezien het feit dat de verwachte omzetgroei over heel 2015 van 2-4% ten opzichte van sectorgenoten (4-5%) achterblijft en de waardering van het aandeel hoog is. Jefferies handhaaft dan ook zijn underperform advies en koersdoel op EUR34,30. Omstreeks 09.40 uur noteert het aandeel 0,4% lager op EUR41,73, terwijl de AEX met 0,2% daalt. (MMG)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

Grunniger
0
Wat vinden jullie van het vertrek van d'r diverse topmannen op dit moment? Als ik kijk naar de koers van afgelopen jaren en het dividend is Unilever wel een mooi aandeel om in de portefeuille te hebben, maar denk dat de rust in het team eerst even terug moet keren.

Hoor graag jullie visie en gevoel voor de toekomst met nieuwe bestuurders.
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

UNILEVER Meer »

Koers 53,800   Verschil -0,67 (-1,23%)
Laag 53,780   Volume 9.794.252
Hoog 54,700   Gem. Volume 4.442.729
20-sep-19 17:35
label premium

Unilever: Niet genoeg upside

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium