Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Refresco Gerber forum geopend

47 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 7 april 2015 17:37
  Vol goede moed ingeschreven voor 14,50 later zelfs nog wat bijgekocht voor een lagere prijs.
  Toch vond ik het bedenkelijk dat het aandeel op de openingsdag op een gegeven moment 3% lager stond.
  Er was toch zoveel belangstelling.
  Nog even aangekeken en besloot toen om alles weg te doen.
  Nu in een ander fonds ingestapt en meteen een lekkere winst over de afgelopen 4 dagen.(binck)
 2. [verwijderd] 8 april 2015 09:00
  quote:

  florida7 schreef op 7 april 2015 18:41:


  Bij nieuwe beursfondsen heb je geduld nodig. Het fonds moet zich nog bewijzen.


  Dat besef ik, maar er zijn op zijn minst nogal tegenstrijdige berichten over dit fonds.
  Ik was dus wat voorbarig om in te schrijven, ik ben in ieder geval blij (op dit moment) dat ik ze niet meer heb.
  Mocht de koers b.v. 15 euro worden kan ik ze altijd nog kopen.
 3. Brogembank 9 april 2015 15:28
  Het is inderdaad nog geen vuurwerk rond Refresco, maar ik ben niet ontevreden, na 2 weken staat er miniem plusje op het bord. Ik heb ingeschreven en gun het tijd.
  Ik zie het als een aardige diversificatie van mijn portfolio. Met name de bottelcapaciteit is interessant + dat ze een aantal grote spelers als klant voor het bottelen van hun huismerken hebben; dat zorgt voor ene stabiele cash inflow. Vruchtensappen, energy drinks en water zie ik voorlopig als hun sterkste troeven. Ik verwacht geen spektakel mbt de koers voorlopig, maar ben van mening dat ze een solide marktpositie hebben.
 4. [verwijderd] 9 april 2015 19:46
  quote:

  Brogembank schreef op 9 april 2015 15:28:


  Het is inderdaad nog geen vuurwerk rond Refresco, maar ik ben niet ontevreden, na 2 weken staat er miniem plusje op het bord. Ik heb ingeschreven en gun het tijd.
  Ik zie het als een aardige diversificatie van mijn portfolio. Met name de bottelcapaciteit is interessant + dat ze een aantal grote spelers als klant voor het bottelen van hun huismerken hebben; dat zorgt voor ene stabiele cash inflow. Vruchtensappen, energy drinks en water zie ik voorlopig als hun sterkste troeven. Ik verwacht geen spektakel mbt de koers voorlopig, maar ben van mening dat ze een solide marktpositie hebben.


  Klopt wat je zegt, je moet je alleen wel de vraag stellen of je met het geld dat nu in Refresco zit, niet beter in een ander fonds had kunnen (moeten) zitten.
  Bijna alles gaat flink omhoog en een aandeel als Refresco gaat daar echt niet in mee.
  Juist als de beurs wat minder gaat zijn deze aandelen meer stabiel en dan is het op zich wel een mooi aandeel.
  Voorlopig echter lijkt de beurs toch hoger te willen.
  Maar ieder maakt zijn eigen keuzes en dat is ook prima
  Succes ermee
 5. [verwijderd] 2 mei 2015 19:29
  Refresco Gerber zit midden in proces van herfinanciering: Relatief dure schulden worden geherfinancierd: via opbrengst van de beursgang, nu weer bericht van afgelopen woensdag (http://www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-290415-303/Refresco-kondigt-herfinanciering-aan.aspx)... Zo zou het gunstig kunnen zijn dat Refresco Gerber te maken krijgt met lagere rentelasten. Analisten kunnen met die mindere rentelasten dan hun sommetjes weer gaan maken en kan gunstiger uitpakken voor de waardering van dit bedrijf.
 6. forum rang 10 voda 14 mei 2015 11:37
  Refresco krijgt initieel buy-advies bij Societe Generale - Market Talk


  AMSTERDAM (Dow Jones)--Societe Generale start het volgen van Refresco Gerber (RFRG.AE) met een buy-advies. De analisten zien voor de frisbottelaar zowel autonome groeimogelijkheden als kansen om te groeien door middel van overnames. Ze schatten in dat het concern, dat sinds kort een beursnotering heeft in Amsterdam, op de middellange termijn een autonome groei moet kunnen realiseren van 2%. Daarnaast laat de overnamegeschiedenis van het bedrijf (15 deals in 15 jaar) zien dat de winstgroei aangejaagd kan worden door verdere consolidatie. Het koersdoel bedraagt EUR18,80. Eventuele risico's zijn ongunstige ontwikkelingen van de grondstofprijzen, een ommekeer van de trend richting budgetretailers en groeiende prijsdruk vanuit de detailhandel. Donderdag omstreeks 11.30 uur noteert het aandeel 1,7% lager op EUR14,10. (BTZ)


  Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

 7. forum rang 10 voda 19 mei 2015 21:10
  Moody's positiever over Refresco na beursgang

  Gepubliceerd op 19 mei 2015 om 20:26 | Views: 341

  LONDEN (AFN) - Moody's is positiever geworden over de kredietwaardigheid van Refresco Gerber na de beursgang van het frisdrankbedrijf. Dat maakte de kredietbeoordelaar dinsdag bekend. De rating voor Refresco gaat omhoog van B2 naar Ba3 met een stabiel vooruitzicht.

  Door de nieuwe kapitaalstructuur is de schuldpositie verbeterd. Verder wijst Moody's op de solide marktpositie als producent van huismerkfrisdranken en de steeds sterker worden positie als producent in opdracht van A-merken. Ook het diverse productaanbod, de verbetering van de winstgevendheid en het goede liquiditeitsprofiel spelen een rol.

  Als zwakke punten noemt Moody's de zwakke onderliggende volumegroei en de blootstelling aan sterke schommelingen in de prijzen van grondstoffen. De sterke afhankelijkheid van slechts een beperkt aantal klanten neemt weliswaar af, maar zet nog wel een rem op de kredietwaardigheid, aldus het ratingbureau.
 8. forum rang 10 voda 4 juni 2015 18:47
  S&P verhoogt rating Refresco Gerber

  Gepubliceerd op 4 jun 2015 om 18:28 | Views: 79

  AMSTERDAM (AFN) - Standard & Poor's (S&P) heeft zijn rating voor frisdrank- en sapbottelaar Refresco Gerber verhoogd van B+ naar BB. De vooruitzichten voor het bedrijf zijn bovendien stabiel. Dat maakte de kredietbeoordelaar donderdag bekend.

  De stap van S&P volgt op de succesvolle beursintroductie van Refresco en de daarmee samenhangende herfinanciering van het bedrijf. Volgens de kredietbeoordelaar haalde Refresco 100 miljoen euro op bij zijn beursgang en verkochten bestaande aandeelhouders voor 450 miljoen euro aan stukken. ,,Daarmee is het belang van financiële sponsors gedaald tot minder dan 34 procent'', aldus S&P.

  De 100 miljoen euro werd gebruikt om schulden af te lossen en het restant van de schuldenberg werd geherfinancierd met een kredietfaciliteit van 522 miljoen euro die verstrijkt in 2020. Refresco mikt op termijn op een schuld/ebitda verhouding van minder dan 2,5. S&P denkt dat die ratio op de middellange termijn ongeveer 3 zal zijn, hetgeen strookt met de voorwaarden voor een BB rating.
47 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
1 jan 0001 00:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare