Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Refresco Gerber forum geopend

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
47 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
nemide
0
Het mooie zomerweer en de hoge temperaturen van de afgelopen weken hebben een flinke boost gegeven aan de productie en afzet van frisdranken. Dat zal ongetwijfeld ook invloed hebben op de koersontwikkeling.
Mr Finance
0
22 juli 2015: Duurdere drank helpt Coca-Cola aan meer winst: www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-220715-147/...

21 juli 2015: JPMorgan Cazenove herhaalt het houdadvies en verhoogt het koersdoel van 14 euro naar 16 euro: www.guruwatch.nl/advies/84494/Refresc...

13 augustus 2015: Publicatie halfjaarcijfers: www.refresco-gerber.com/investors/ir-...
Brogembank
0
heeft iemand op dit forum een mening over de cijfers van RG?

Volgens mij zijn ze redelijk. Benieuwd wat de samenvoeging van 3 CocaCola bottelarijen in Europa voor RG gaat betekenen... zwaardere concurrentie, een kans of wellicht overname op termijn?

Cheers
Brogem
voda
0
Refresco Gerber ziet fusie Coca Cola bottelaars als kans - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Refresco Gerber (RFRG.AE) ziet kansen om te profiteren van de voorgenomen fusie van drie Coca-Cola bottelaars, een deal die 's werelds grootste onafhankelijke Coca-Cola bottelaar creeert. Hoewel het samengaan van toeleveranciers normaliter negatief kan uitpakken, biedt dit Europa's grootste bottelaar Refresco Gerber de mogelijkheid om zich te versterken ten opzichte van kleinere concurrenten. Daarbij haalt een dergelijke fusie familiebedrijven uit de markt, ofwel emotie. Zoals Refresco Gerber CEO Hans Roelofs verwoordt: "Emoties kunnen we niet managen". Roelofs verwacht geen positie te verliezen aan de nieuw te vormen Coca-Cola bottelaar, dat $12 miljard aan omzet samenbrengt in 13 Europese landen, aangezien zijn concern voornamelijk de complexere producten voor Coca Cola produceert en bottelt. Refresco is bereid tot investeringen om een rol te spelen in de Europese groei van het nieuw te vormen Coca Cola bottelaarsconcern, wiens fusie nog onderhevig is aan goedkeuring van mededingingsautoriteiten. De beursnotering zal naar verwachting van Roelofs de dranken-industrie meer onder de aandacht brengen. Omstreeks 15.45 uur noteert het aandeel 0,6% lager op EUR14,40. (ellen.proper@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
quote:

Brogembank schreef op 13 aug 2015 om 10:04:


heeft iemand op dit forum een mening over de cijfers van RG?

Volgens mij zijn ze redelijk. Benieuwd wat de samenvoeging van 3 CocaCola bottelarijen in Europa voor RG gaat betekenen... zwaardere concurrentie, een kans of wellicht overname op termijn?

Cheers
Brogem

Refresco Gerber boekt winstdaling ondanks hogere volumes en brutowinstmarge

Door Ellen Proper

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Refresco Gerber (RFGR.AE) rapporteerde over het tweede kwartaal een winstdaling, als gevolg van herstructurerings- en herfinancieringskosten, terwijl de volumes in liters groeiden en de brutowinstmarge per liter meesteeg dankzij een positieve productmix.

De Europese producent en bottelaar van fris- en vruchtendranken boekte een 0,8% autonome volumegroei tot 1,67 miljard liter, waarbij de brutowinstmarge, een belangrijke indicator om Refresco Gerber's prestatie te peilen, steeg tot 14,2 eurocent, versus 14,0 eurocent een jaar eerder.

Over geheel 2015 zal de bruto winstmarge per liter marginaal lager uitkomen dan een jaar eerder, terwijl het concern meer blootgesteld staat aan lage margeproducten.

Refresco Gerber handhaaft het eerder afgegeven vooruitzicht van een autonome volumegroei tot circa 5%. De autonome omzetgroei zal licht onder de autonome volumegroei uitkomen vanwege een waargenomen prijsdaling van ruwe materialen.

De groei in de volumes en brutowinstmarge in de eerste helft van 2015 is voornamelijk toe te schrijven aan de co-packing activiteiten, waaronder vruchtensappen, mineraalwater, koolzuurhoudende frisdranken, energie-en sportdranken, aan A-merkeigenaren zoals Coca-Cola en Pepsico worden geleverd.

Het concern streeft een verschuiving in het portfolio na waarbij de co-packing activiteiten 40% van het portfolio moeten gaan innemen, van de huidige 20%.

De private label activiteiten, waarbij frisdranken en vruchtensappen worden geproduceerd voor de Europese levensmiddelenhandel onder het huismerk van de desbetreffende retailer, bijvoorbeeld Ahold en Delhaize, zijn dan nog verantwoordelijk voor de overige 60%, waar dit nu 80% betreft.

Inmiddels heeft Refresco Gerber volledig ingezet op die verschuiving; in het tweede kwartaal hebben de co-packing activiteiten 21,5% van het portfolio ingenomen, terwijl de private label activiteiten nog 78,5% innemen. Vorig jaar betrof dit 18,5% en 81,5%.

Refresco rapporteert donderdag over het tweede kwartaal van 2015 een nettowinst van EUR5,4 miljoen, versus EUR23,9 miljoen een jaar eerder.

Aangepast voor herstructurerings- en herfinancieringskosten bedroeg de nettowinst EUR29,0 miljoen, versus EUR25,3 miljoen. Het concern herfinancieerde high yield obligaties gerelateerde schulden om ruimte te creeren voor nieuwe overnames, waar het concern de afgelopen vijftien jaar volledig op heeft ingezet.

De omzet bedroeg EUR548,4 miljoen, versus EUR550,2 miljoen. De omzetdaling wordt grotendeels aangedreven door fluctuaties in de grondstofprijzen die doorberekend worden aan klanten, "en is daardoor geen representatieve indicator voor de ontwikkeling onze activiteiten", zegt Refresco Gerber CEO Hans Roelofs.


Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

voda
0
Consolidatieslag beverage markt biedt Refresco Gerber kansen

Door Ellen Proper

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Refresco Gerber (RFRG.AE) wordt geconfronteerd met een consolidatieslag bij zowel voor het concern belangrijke klanten als toeleveranciers, maar ziet deze verschuiving in het beverage landschap als mogelijkheid om zijn positie ten opzichte van kleinere concurrenten te versterken.

De Europese producent en bottelaar van fris- en vruchtendranken ziet kansen om te profiteren van de voorgenomen fusie van drie Coca-Cola bottelaars, een deal die 's werelds grootste onafhankelijke Coca-Cola bottelaar creeert.

Van Coca-Cola Enterprises Inc, Coca-Cola Iberian Partners SA en Coca-Cola Erfrischungsgetranke AG, die eerder deze maand hun intentie om te fuseren aankondigden, behoorde enkel het Spaanse concern niet tot een leverancier van Refresco Gerber.

Hoewel het samengaan van toeleveranciers normaliter negatief kan uitpakken, biedt dit Europa's grootste bottelaar Refresco Gerber de mogelijkheid om zich te versterken ten opzichte van kleinere concurrenten.

Daarbij haalt een dergelijke fusie familiebedrijven uit de markt, ofwel emotie. Zoals Refresco Gerber CEO Hans Roelofs verwoordt: "Emoties kunnen we niet managen".

Roelofs verwacht geen positie te verliezen aan de nieuw te vormen Coca-Cola bottelaar, die $12 miljard aan omzet samenbrengt in 13 Europese landen, onder meer doordat zijn concern voornamelijk de complexere producten voor Coca Cola produceert en bottelt.

Zo heeft Refresco Gerber de capaciteiten in huis voor aseptisch PET, een technologie die plastic flessen vult in een totaal steriele omgeving. Voor de Coca-Cola bottelaars zou met het zelf in huis halen van deze werkwijze veel investeringen gemoeid zijn.

Het nieuw te vormen concern zal aanzienlijk moeten investeren en de Refresco CEO wijst erop dat een deel van die investeringen kunnen worden uitgesteld of verwijderd door het over te laten aan derde partijen, waaronder Refresco Gerber, dat een kansrijke partij is.

Refresco Gerber is bereid tot investeringen om een rol te spelen in de Europese groei van het nieuw te vormen Coca-Cola bottelaarsconcern, wiens fusie nog onderhevig is aan goedkeuring van mededingingsautoriteiten. Hiervoor zou het jaarlijkse investeringsbedrag van EUR80 miljoen kunnen worden aangesproken.

Kijkend naar klanten, is Refresco Gerber volgens Roelofs groot genoeg om zich comfortabel te voelen bij de fusie van Ahold (AH.AE) en Delhaize Group (DELB.BT).

Het blijft vooralsnog onduidelijk of Europa's grootste product en bottelaar van frisdranken de positie van Ahold en Delhaize zal helpen versterken in de Verenigde Staten. "Ik zeg niet dat we meegaan naar de Verenigde Staten, maar het zijn wel typisch voorbeelden van klanten die ook serieuze omvang hebben in de Verenigde Staten en die op zoek zijn naar goede oplossingen om private label producenten daar te motiveren."

Bij de beursgang eerder dit jaar liet Roelofs weten uitbreiding naar de Verenigde Staten te overwegen in het geval bestaande klanten bereid zijn een lange termijn contract aan te gaan.

De fusie van de supermarktketens kan de bottelaar vooral veel opleveren in de Benelux, omdat Refresco Gerber zijn positie kan versterken ten opzichte van huidige lokale partners van de supermarktketens.

Verder kondigden Refresco Gerber's blikkenleveranciers Ball Corp. en Rexam PLC in februari aan te gaan fuseren in een deal die 's werelds grootste verpakkingsleverancier zal opleveren. "Dat zijn zaken waar je zenuwachtig van zou moeten worden, maar wij hebben er de afgelopen vijftien jaar aan gewerkt een zodanige omvang te hebben waardoor we betekenisvol zijn voor leveranciers", zegt Roelofs.


Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


voda
0
Euronext: Kiadis Pharma en Refresco Gerber vervangen Esperite en Yatra in AScX

(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

lucky14
0
Heb een eerste bescheiden positie ingenomen. Hoog volume de laatste dagen, lijkt wel een grote koper bezig te zijn. Als deze niet bezig is zakt de koers toch weer naar de 14,50 lijkt het.
nemide
0
De koers kruipt voorzichtig omhoog bij flinke omzetten. Op 12 november a.s. is de publicatie van de derde kwartaal cijfers. Kopers vertrouwen er kennelijk op dat er goede berichten komen. Misschien moet ik ook maar wat bijkopen vóór volgende week donderdag.
lucky14
0
lucky14
0
mooie video op iex van Albert Jellema over Refresco. Vooral de vrije kasstroom schijnt zeer sterk te zijn. Heb nog 100 stuks op 14,72 gekocht en ga voor morgen weer een opdracht voor 14,66 inleggen, maar misschien dat ik die ook weer iets verhoog, zoals vandaag.Volgende week donderdag de cijfers. Suc6
lucky14
0
Niet veel nieuws, we zullen donderdag af moeten wachten.Denk dat de koers nog wel iets terug kan richting de 14,50 deze week. Daarna hopelijk naar de 16.
Mr Finance
0
lucky14
0
quote:

Mr Finance schreef op 11 nov 2015 om 11:01:


Verwachting analisten: Refresco Gerber heeft in het derde kwartaal de resultaten zien oplopen: www.deaandeelhouder.nl/news/2015/11/1...


Mr, de cijfers zullen niet echt spannend of verrassend zijn.Het gaat hierbij om een eventuele aankondiging van een overname.
Echt vuurwerk verwacht ik ook niet.Ik denk een koers tussen de 4,70 - 5,60.
Suc6
rekeozsejtlerap ed
0
quote:

IEXChiel schreef op 7 apr 2015 om 09:54:


Op verzoek, hierbij een nieuw forum speciaal voor om Refresco Gerber (AEX:RFRG) te bespreken.

Refresco Gerber is een Europese producent van frisdranken en vruchtensappen, vooral onder private label maar ook onder eigen merken.

MvG
Chiel


Na 2,5 jaar kan 't forum weer dicht. Bedankt voor de winst!
voda
0
BDL vergroot belang in Refresco

Kapitaalbelang van 5 procent.

(ABM FN-Dow Jones) BDL Capital Management heeft een groter belang in Refresco Group gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 25 oktober 2017.

BDL meldde een kapitaalbelang van exact 5 procent met een dito stemrecht.

Op 12 mei 2016 meldde BDL nog een kapitaalbelang van 3,22 procent met eenzelfde stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Indal
0
Het is vreemd dat de markt niet gelijk op 20 euro handelt of hoger. Het bod van PAI en bcIMC is reeds geaccepteerd door het senior management en main shareholders 27%. Weet iemand hoe dat kan?

Q3 2017 cijfers komen op 9 nov 2017, 07.30 CET uit.

hugin.info/169419/R/2144321/821781.pdf
zalm007
0
47 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
01-jan-01 00:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium