Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,962 16 apr 2024 17:35
  • -0,026 (-2,63%) Dagrange 0,952 - 0,979
  • 6.325.596 Gem. (3M) 6,4M

Week 15 Paasmaandag dicht, verder nog konijnen uit den hoge hoed?

216 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 knaap1 6 april 2015 14:34
    quote:

    twopence schreef op 6 april 2015 11:58:

    Het gevoel dat na dinsdag afgelopen week de aandelen een heel stuk duurder zouden zijn is niet geheel uitgekomen. Gelukkig zijn er nog meer dinsdagen voor 30 april in aantocht. Ik verwacht toch dat het aandeel voor de 30ste weer flink zal aantrekken.

    denk het ook weet bijna zeker nou bijna dan he
  2. pm 1 6 april 2015 16:31

    © REUTERS
    © REU­TERS

    Op Wall Street lopen be­leg­gers storm voor Uni­Qure. De Ne­der­land­se pro­du­cent van het 'duur­ste ge­nees­mid­del ter we­reld' mag voort­aan far­ma­reus Bris­tol-My­ers Squibb tot zijn aan­deel­hou­ders­kern re­ke­nen.

    Dat een bi­o­tech­no­lo­gie­be­drijf op Nasdaq po­ten­ti­eel meer in de kij­ker loopt dan op Eu­ronext, be­wijst Uni­Qure. Uni­Qure is het vroe­ge­re Am­ster­dam Mo­le­cu­lair The­ra­peu­tics, dat na de Am­ster­dam­se beurs­gang in 2007 in vrije val ging en in 2012 door de groot­aan­deel­hou­ders weer van de beurs werd ge­haald.
    De reden was toen dat de gen­the­ra­pie­be­han­de­ling Gly­be­ra maar geen door­braak lukte. Maar kort na de twee­de beurs­gang, op Nasdaq begin 2014, boek­te het tot Uni­qure om­ge­doop­te bi­o­tech­no­lo­gie­be­drijf wél een door­braak: in Duits­land is Gly­be­ra begin dit jaar goed­ge­keurd voor de be­han­de­ling van LPLD (vol­uit li­pop­ro­teïne­lipa­s­e­de­fi­ciëntie), een zeld­za­me ziek­te waar­bij vet uit voed­sel niet in het bloed wordt af­ge­bro­ken.
    Goed­koop is de be­han­de­ling niet: de the­ra­pie kost 1,1 mil­joen euro en kran­ten­ar­ti­kels over 'het duur­ste ge­nees­mid­del ter we­reld' stuur­den begin dit jaar de koers van Uni­Qure voor het eerst boven de in­te­ken­prijs van 17 dol­lar.
    Maan­dag spurt Uni­Qure liefst 43 pro­cent hoger naar 32,99 dol­lar. Dit dank­zij een sa­men­wer­king met Bris­tol-My­ers Squibb (BMS), waar­bij de Ame­ri­kaan­se far­ma­reus tegen 33,84 dol­lar per aan­deel een be­lang van 4,9 pro­cent in het Am­ster­dam­se be­drijf neemt. BMS zal bo­ven­dien tegen eind dit jaar nog eens een be­lang van 5 pro­cent nemen, tegen een pre­mie van 10 pro­cent op de beurs­koers.
    BMS be­taalt ook 50 mil­joen dol­lar, in ruil voor ex­clu­sie­ve toe­gang tot Uni­Qure's gen­the­ra­pie voor hart­aan­doe­nin­gen. Gen­the­ra­pie is een on­der­deel van de 're­ge­ne­ra­tie­ve ge­nees­kun­de', waar­bij het via stam­cel- en ge­n­in­jec­ties niet de be­doe­ling is een patiënt te be­han­de­len maar wel vol­le­dig te ge­ne­zen. Bij gen­the­ra­pie wordt een nieuw gen in de­fec­te cel­len in­ge­bracht, waar­door die op­nieuw gaan func­ti­o­ne­ren zoals het moet.
    Het suc­ces van Uni­Qure lijkt ook an­de­re bi­o­tech­be­drij­ven uit de Lage Lan­den op ideeën te bren­gen: onder meer Gal­a­pa­gos en Car­di­o3 kon­dig­den re­cen­te­lijk aan plan­nen te koes­te­ren voor een twee­de no­te­ring op Nasdaq. En eind vo­ri­ge week meld­de de Utrecht­se ont­wik­ke­laar van me­di­cij­nen tegen kan­ker Merus 100 mil­joen dol­lar te wil­len op­ha­len via een in­tro­duc­tie op Nasdaq.
    Bi­o­tech uit­ge­zon­derd is de actie op Wall Street vrij be­perkt. Zelfs het zwak­ke jo­brap­port van vrij­dag, laat be­leg­gers nau­we­lijks uit hun lood slaan. De Dow Jones no­teert een frac­tie lager, de Nasdaq een frac­tie hoger
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 7 april 2015 09:12
    quote:

    zwabbertje schreef op 6 april 2015 20:43:

    De HAE markt is groter dan men denkt
    ziekte wordt soms pas na 20 jaar vastgesteld er valt nog een hoop te winnen voor Pharming
    Ja, laten we vooral hopen dat er nog veel patiënten bijkomen..........

    Misschien kan Esperite de embryo's alvast testen op HAE........
  4. [verwijderd] 7 april 2015 09:30
    quote:

    zwabbertje schreef op 6 april 2015 20:43:

    De HAE markt is groter dan men denkt
    ziekte wordt soms pas na 20 jaar vastgesteld er valt nog een hoop te winnen voor Pharming
    De omzet dat in de link is verouderd (voor cinryze klopt het wel).
    De aantallen patienten vind ik wel interessant, vooral ook het deel 'untreated', 'undiagnosed' en 'prevalence'.

    smithonstocks.com/viropharmas-cinryze...

    Go Valeant sell the product!
    Go de Vries sell the business!
216 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Kostenstijging Pharming een tegenvaller

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links