Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Waar beleggen jullie nog meer in

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.226 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 56 57 58 59 60 61 62 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
FluitendeVogels
1
Dank voor het delen @Missolapola!!

Ben ook blij weer uit Celyad te zijn. Meteen omgewisseld voor Gala. Een stuk meer ontspannen. En ook een mooi dagje vandaag!

Soms laat je je meeslepen in bepaalde bedrijven, vooruitzichten. Maar ik hoef mijn inleg niet in korte tijd te verdubbelen. Vind het veel interessanter om mijn vermogen te behouden en gestaag te laten groeien.

Citaat uit artikel over Buffet op IEX:

“Beleggingsstijl: Buy and hold
Warren Buffett houdt niet van transactiekosten en impulsieve beslissingen. Hij voert dan ook relatief weinig wisselingen door in zijn beleggingsportefeuille. Omdat markten steeds efficiënter worden, moeten beleggers volgens de topbelegger calculated bets maken. Alleen toeslaan als je ècht overtuigd bent van de investment case.
Nog een interessant citaat van Buffett: ''the only investors who need wide diversification are those who do not know what they are doing'.' Anders gezegd, als u de behoefte voelt om extreem veel te spreiden, kunt u maar beter ETF's kopen in plaats van alle tijd en aandacht te besteden in stock picking. De kans op een mooie outperformance is immers bijna 0%. 
De oude meester heeft tegenover studenten wel eens geopperd dat het een goede mentale oefening is om je te bedenken dat je in je leven maar twintig beleggingsbeslissingen zou mogen nemen. Zou de koop die je nu wil doen dan één van die twintig zijn? 
Cruciaal in een buy and hold-strategie is volgens Buffett het in bedwang houden van emoties. Beleggen brengt nu eenmaal risico's met zich mee en daar moeten beleggers van tevoren mentaal rekening mee houden.
Als u niet om kunt gaan met de hoge beweeglijkheid van de aandelenmarkten, is het volgens hem verstandiger om conservatiever te beleggen. Oftewel, meer geld in obligaties en cash en minder in aandelen. Dit maakt het gemakkelijker om in slechte tijden vast te houden aan de buy and hold beleggingsstijl.”

Voor mij heel herkenbare punten, alleen instappen wanneer je vertrouwen hebt, dan is spreiding ook minder van belang, en voldoende cash houden om niet zenuwachtig te worden bij een terugval.
Toert
0
Inderdaad, zeer interessant artikel.

Met nog maar eens de waarschuwing tegen te veel pbs, waardering geven aan onderzoeken eerder dan phase 3, en dus ook tegen het inzetten van te veel centjes op 1 enkel aandeel.
trab33
2
waarom ik aptevo meer dan een gokje waard vind

momenteel staat het aandeel aan 0.65 cent wat overeenkomt met een marktwaarde van 30 miljoen
pijplijn is niet veel bijzonders ,apvo 436 in fase 1/1b en een paar preklinische ,maar wel hebben ze een medicijn (ixinity)op de markt dat qua omzet voor het derde jaar op rij verdubbeld en nu in het laatste kwartaal een omzet boekte van 9 miljoen
Op dit moment hebben ze geen goedkeuring voor verkoop onder de 13 jaar wat een doelgroep is van 30 % maar deze goedkeuring zouden ze volgend jaar hebben en dus onmiddellijk een serieuse boost zou geven qua verkopen
De verkoop van ixinity zou volgend jaar een omzet draaien van rond de 50 miljoen en dit zonder de goedkeuring van -13 jarigen en enkel voor US
De verkoop in US doen ze uit eigen krachten en de licenties wereldwijd hebben ze nog in handen
Momenteel hebben ze nog cash voor 3 tot 4 kwartalen en ze willen geld ophalen d.m.v. licenties voor medicijn en willen de aandeelhouder niet meer verwateren
4 a 5 maanden geleden kochten 5 a 6 insiders bijna dagelijks aandelen aan koersen tussen 0.7 en 0.9 cent iets nadien was er een blackout periode en sindsdien zijn er geen bewegingen geweest wat betreft inside aankopen

redenen waarom ik denk dat ixinity in z'n geheel gaat verkocht worden
In 2017 hadden ze ook een medicijn dat ze verkochten met wereldwijde rechten voor 75 miljoen , denk dat ze nu terug zelfde gaan doen met als enige verschil dat dit medicijn veel meer marktwaarde heeft dan dat in 2017
ze hebben vorig kwartaal mijlpaalbetalingen ontvangen die normaal maar voorzien waren voor volgend jaar (niemand betaald zonder reden een jaar eerder)

Ze hadden al 3 jaar de tijd om partners te zoeken voor Europa of rest van de wereld ,neen mijn idee is dat ze de cash die ze momenteel nog hebben opgebruiken om zo binnen nu en 3 kwartalen ixinity te verkopen in z'n geheel

zijn er hier risico's ? zeker en vast
als belofte verbroken wordt om aandeelhouders niet te verwateren er toch komt kan dit een tijdelijk risico zijn maar de waarde van ixinity zal dan toch komen boven drijven maar zan dan wel wat langer duren
Maar als ixinity verkocht wordt wat zou dan de waarde kunnen zijn ? US omzet +- 50 miljoen dus wereldwijd ?
En hoe kun je hier een waarde op plakken ? is dit jaaromzet x 3 ,x5 ,x7
dit laat ik over aan jullie
graag reactie
FluitendeVogels
1
@trab33:

Dank je voor je duidelijke uiteenzetting.

Wat ik merk is dat wanneer er geen forum bij een fonds is ik minder snel geïnteresseerd ben. Je kan dan wel harde cijfers vinden op het www, maar visies van beleggers mis ik dan.

Wellicht kan je IEX vragen een forum te openen voor aptevo zodat lieden daar hun ideeën en visies kwijt kunnen.

Wat ik zo uit hetgeen je schrijft opmaak is er best wat aandacht voor de aandeelhouders.

Wil het bedrijf zichzelf dan als geheel verkopen? Of alleen het medicijn? En wanneer ze alleen het medicijn verkopen, dan hebben ze een grote zak geld, maar verder geen product, wat gaan ze daar dan mee doen?
trab33
0
Phill
0
[quote alias=trab33 id=11983650 date=201912031827]
waarom ik aptevo meer dan een gokje waard vind

Gisteren een klein gokje geplaatst (3000 stuks).
Ze moeten dringend wel hun kostenstructuur naar beneden halen (selling, general service, … - ~6.5 MUSD - is gwn veel te hoog naargelang hun omzet (9 MUSD) en daarbij evt het stoppen/ on-hold plaatsen van bepaalde produkten in de pijplijn om ook hun R&D expensens naar beneden te krijgen.

Mss bij meer nieuws apart draadje starten ;-)
HansGarrincha
1
Wat Abivax opgepikt. Uit TA perspectief, gezien uitbraak uit bekend patroon and positieve recente testresultaten en portfolio met o.a UC en HIV en RNA approach. GLPG wordt genoemd als mogelijk geinteresserde, en gister kwam Bryan Garnier met behoorlijk hoger PT.
trab33
0
quote:

Phill schreef op 4 dec 2019 om 09:18:


[quote alias=trab33 id=11983650 date=201912031827]
waarom ik aptevo meer dan een gokje waard vind

Gisteren een klein gokje geplaatst (3000 stuks).
Ze moeten dringend wel hun kostenstructuur naar beneden halen (selling, general service, … - ~6.5 MUSD - is gwn veel te hoog naargelang hun omzet (9 MUSD) en daarbij evt het stoppen/ on-hold plaatsen van bepaalde produkten in de pijplijn om ook hun R&D expensens naar beneden te krijgen.

Mss bij meer nieuws apart draadje starten ;-)


hebben ze zelf aangegeven dat ze dit gingen doen alsook verkoop van preklinische fase
kosten liggen hoog omdat ze de verkoop voor US zelf in handen hebben maar ik blijf erbij dat het niet aan hun is om te verkopen laat ze het houden bij ontwikkelen
momenteel zit er ongeveer 55 manschappen op verkoop dat is bijna de helft van het peersoneel
verkoop ixinity zou voor iedereen een zegen zijn
Guuster
1
Ben benieuwd of ik de komende weken nog iets van Futura Medical hoor. Fase 3 resultaten zouden bekend moeten worden. Ik zit er voor de lol met een bescheiden bedrag in. Hoop dat het een succes wordt want dat zou dan ook meteen de enige lol zijn. Het is me een schimmig management met dito communicatie
Wil Helmus
0
quote:

HansGarrincha schreef op 4 dec 2019 om 10:56:


Wat Abivax opgepikt. Uit TA perspectief, gezien uitbraak uit bekend patroon and positieve recente testresultaten en portfolio met o.a UC en HIV en RNA approach. GLPG wordt genoemd als mogelijk geinteresserde, en gister kwam Bryan Garnier met behoorlijk hoger PT.

Leuk dagje vandaag. Bedankt voor de tip!
Noob nr1
0
Inventiva (advies KBC Securities: "Kopen" - koersdoel 5,50 euro)
NIEUWS | De start van Inventiva's fase I-studie met het medicijn ABBV-157 bij patiënten met psoriasis, waarvoor het bedrijf samenwerkt met partner AbbVie, heeft een mijlpaalbetaling van 3,5 miljoen euro opgeleverd. Deze studie volgt op een succesvolle fase I-veiligheidsstudie met één enkele dosis bij gezonde vrijwilligers. De lopende studie ging in mei 2019 van start en zal naar verwachting in september 2020 worden afgerond. 60 patiënten en gezonde vrijwilligers met chronische plaque psoriasis zullen worden opgenomen in de patiëntenstudie met een hogere dosering, om de farmacokinetiek, de veiligheid en de verdraagbaarheid van het geneesmiddel te beoordelen.
De visie van KBC Securities: Hoewel het onderzoeksdomein competitief is, verwelkomt analist Lenny Van Steenhuyse de vooruitgang die Inventiva en AbbVie hebben gemaakt. De mijlpaalbetaling van AbbVie voor ABBV-157 was aanvankelijk voorzien voor de eerste helft van 2020 en geeft dus iets meer flexibiliteit aan de cashpositie van het bedrijf. Onze analist stipt aan dat de cashpositie van Inventiva in het derde kwartaal van 2019 uitkwam op 35 miljoen euro, wat zou volstaan om de lopende studies tot het einde van het derde kwartaal van 2020 verder te zetten. Vóór het jaareinde kunnen we nog steeds nieuws verwachten over de iMProveS fase IIa-studie in Europa die het middel Odiparcil evalueert bij de behandeling van stofwisselingsziekte Mucopolysaccharidose VI (MPS VI). De resultaten van de NATIVE fase IIb-studie die het middel Lanifibranor evalueert bij de behandeling van niet-alcoholische leverontsteking (NASH) is voorzien voor de eerste helft van 2020. KBCS bevestigt het koersdoel en advies voor het aandeel.
HansGarrincha
0
Pharnext: $ALPHA, samenwerkingspartner van GLPG (en deelneming in...). Heeft roller coaster jaar achter de rug met uitbraak en vervolgens diep dal door uitstel van trials en nodige financieringsronde. Lijkt nu uit te bodemen en vandaag +10%. Voor diegenen met risk appetite...(ik neem plukje op vandaag).
Wall Street Trader
0
quote:

HansGarrincha schreef op 4 dec 2019 om 17:11:


ABVX +18%...something cooking


In the field of inflammation, few drugs work in only one indication and ABX464 is already investigated in two other ones with phase II trials just starting or about to start in rheumatoid arthritis (RA) and Crohn’s disease(CD).
There is a bit more work to do here but the rationale to see ABX464 working is quite high although lower PoS are deserved.

Time has come for Abivax to consider extracting value from ABX464 either by partnering it to a large pharmaceutical company that will leverage its potential in all possible markets or by selling the whole company since ABX464 represents most of it. Most because a first-in-class candidate in oncology has started the first part of a phase I/II study, in combination with nivolumab in HCC.

UC alone offers a significant upside to the current valuation.
But because ABX464 cannot be split in parts, it will be either partnered or sold to a third party that will recognize its value across its full range of potential indications. We strongly recommend to buy the stock.

RW1963
0
quote:

trab33 schreef op 3 dec 2019 om 18:27:


waarom ik aptevo meer dan een gokje waard vind
..............................
En hoe kun je hier een waarde op plakken ? is dit jaaromzet x3 ,x5 ,x7
dit laat ik over aan jullie
graag reactie.


Ik kan er niets zinnigs over zeggen.
Maar ik zit er wel in. Ook vandaag gaat het weer niet lekker met dit aandeel.
Ik wacht en hoop op betere tijden.
trab33
0
vandaag een trade gedaan aan 0.55 en verkocht aan 0.6
maar blijf altijd mijn pakketje houden "voor als de bom valt"
me_n
0
quote:

Wall Street Trader schreef op 5 dec 2019 om 10:47:


[...]

In the field of inflammation, few drugs work in only one indication and ABX464 is already investigated in two other ones with phase II trials just starting or about to start in rheumatoid arthritis (RA) and Crohn’s disease(CD).
There is a bit more work to do here but the rationale to see ABX464 working is quite high although lower PoS are deserved.

Time has come for Abivax to consider extracting value from ABX464 either by partnering it to a large pharmaceutical company that will leverage its potential in all possible markets or by selling the whole company since ABX464 represents most of it. Most because a first-in-class candidate in oncology has started the first part of a phase I/II study, in combination with nivolumab in HCC.

UC alone offers a significant upside to the current valuation.
But because ABX464 cannot be split in parts, it will be either partnered or sold to a third party that will recognize its value across its full range of potential indications. We strongly recommend to buy the stock.
Waarom zou Galapagos dit mogelijk partneren (met Abivax) als ze zelf ook bezig zijn in dit domein?

Wall Street Trader
0
quote:

me_n schreef op 6 dec 2019 om 14:32:


[...]

Waarom zou Galapagos dit mogelijk partneren (met Abivax) als ze zelf ook bezig zijn in dit domein?
It was HansGarrincha who mentioned Galapagos.

Galapagos wasn't mentioned in the analyst report of Bryan Garnier.

Laugh about it
0
quote:

HansGarrincha schreef op 4 dec 2019 om 10:56:


Wat Abivax opgepikt. Uit TA perspectief, gezien uitbraak uit bekend patroon and positieve recente testresultaten en portfolio met o.a UC en HIV en RNA approach. GLPG wordt genoemd als mogelijk geinteresserde, en gister kwam Bryan Garnier met behoorlijk hoger PT.


Voor geïnteresseerde zie ook het Abivax forum (onder Franse aandelen)
Alice1
0
Intra celullar therapie vandaag goed up! En Aurora verwacht ik op termijn iets van. Ook ballard power systems groot contract binnen. En vooral een bodemmenaar vooral gekocht voor de extra 5 aandelen per 1 aangekocht taronix. Staat zo laag kan alleen up.
1.226 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 56 57 58 59 60 61 62 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Galapagos Meer »

Koers 194,200   Verschil -1,80 (-0,92%)
Laag 194,150   Volume 125.207
Hoog 196,850   Gem. Volume 531.260
10-dec-19 09:42
label premium

Galapagos: Filgotinib nog beter

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium