Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Het zou tijd worden.

29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 maart 2015 09:02
    quote:

    gpjf schreef op 14 maart 2015 08:57:

    Daar ben ik het mee eens en ik hoop dat ze die boeven helemaal onderuit halen en publiekelijk aande schandpaal nagelen. Stelletje oplichters! Overigens denk ik dat er voor ons particulieren niks te halen is, dus laat ze maar onder de brug slapen!
    Tsjaa daar zit ook geld (leer) van mij bij en best wel wat. Nee ik denk niet dat ik er ooit iets van terug zie, vind ik ook niet belangrijk maar deze gasten aanpakken dat zou ik geweldig vinden en niet alleen publiekelijk maar plukken die handel en doe al hun bezittingen in de staatskas. Het ging ze om geld dus helemaal kaal plukken en verder rondkomen van een staatsminimum daar tref je ze het meeste mee en het kost de gemeenschap geen geld maar levert juist geld op.
  2. forum rang 4 K. Wiebes 14 maart 2015 10:08
    Ik denk tóch dat er nog wel wat te plukken valt:
    - Fred Langerak verkocht "zijn" Airspray in 2006 aan Rexam en
    - ook accountant Deloitte zal niet zonder middelen zijn.

    Maar ja, éérst maar weer 'ns het onderzoek en de eventuele rechtszaak afwachten.

    Het zou wél nog kunnen dat Deloitte daar geen zin in heeft en eerder met 'n schikkingsvoorstel komt.
  3. forum rang 4 shaai 21 april 2015 20:15
    www.accountant.nl/nieuws/2015/4/justi...

    Nieuws 21 april 2015
    Justitie onderzoekt e-mails Deloitte
    Leestijd van ongeveer 2 minuten 1 reacties
    In het strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke fraude van InnoConcepts wordt een deel van het e-mailverkeer van Deloitte-medewerkers onderzocht. De rechter-commissaris zal bekijken welke mails onder het verschoningsrecht vallen van Deloitte's advocaat. Dat heeft de Rechtbank Amsterdam bepaald in een vonnis dat op 17 april is gepubliceerd.

    Onlangs bevestigde de curator van InnoConcepts dat de accountant aansprakelijk is voor een deel van de schade die het frauduleuze faillissement van het verpakkingstechnologiebedrijf heeft veroorzaakt. Ondertussen loopt er een strafrechtelijk onderzoek naar de bestuurders van InnoConcepts. Het Openbaar Ministerie verdenkt hen onder meer van boekhoudfraude, oplichting en handel met voorkennis.

    Het OM wil meer gegevens van Deloitte, want:

    Deloitte heeft goedkeurende verklaringen afgegeven bij de vermoedelijk valselijk opgemaakte jaarrekeningen 2005 tot en met 2008;
    de verantwoordelijke controlepartner van Deloitte controleerde zelf ook een betrokken Ltd in Hong Kong;
    de lokale accountants in Hong Kong gaven vóór die tijd echter een oordeelonthouding bij de jaarrekeningen van deze Ltd over 2004 en 2005;
    deze Ltd realiseerde de grootste omzet voor het concern;
    de VEB heeft aangifte gedaan van oplichting voor een bedrag van 20 miljoen euro;
    de ING bank heeft InnoConcepts een krediet verstrekt van 45 miljoen euro;
    beide hebben mogelijk mede op basis van vermoedelijk onjuiste financiële informatie, waaronder de onware jaarrekening(en) geld verstrekt aan het bedrijf;
    Deloitte wordt mogelijk aansprakelijk gesteld door de ING bank en/of VEB, omdat die informatie heeft voorzien van een goedkeurende verklaring;
    Deloitte heeft er daarom wellicht belang bij niet alle gevorderde bescheiden te verstrekken aan het OM.
    Omdat bij een doorzoeking bij Deloitte in Rotterdam niet alle gegevens aanwezig waren, heeft het OM de integrale e-mailboxen en backup gevorderd die horen bij 60 á 70 e-mailadressen van Deloitte. Toen er een discussie ontstond over wat het OM wel of niet mocht krijgen, heeft het OM beslag gelegd op een kopie van in totaal 1,2 miljoen e-mails van na 28 januari 2011.

    De advocaat van Deloitte maakt bezwaar tegen het beslag en tegen de vordering van de gegevens. Het OM zou veel te veel gegevens vragen. Bovendien zouden de mails van na 28 januari 2011 niet over InnoConcepts gaan. Dat bedrijf was in december 2010 immers failliet gegaan en sindsdien werkte Deloitte niet meer voor InnoConcepts.

    De Rechtbank Amsterdam heeft de klacht tegen de inbeslagneming (op 19 maart 2015) afgewezen en de gegevensvordering deels toegewezen. De rechtbank vindt niet dat alle communicatie en correspondentie vanaf 28 januari 2011 over InnoConcepts zonder meer vallen onder het verschoningsrecht van de advocaten van Deloitte. Het is namelijk niet uit te sluiten dat medewerkers van Deloitte zonder medeweten van de advocaat en zonder betrokken te zijn bij deze zaak onderling en/of met derden hebben gecommuniceerd over InnoConcepts.

    Volgens de rechtbank is evenmin uit te sluiten dat bepaalde communicatie en correspondentie over InnoConcepts op de harde schijf onder een verschoningsrecht valt. Of dat zo is, moet per gegeven worden beslist in een onderzoek bij de rechter-commissaris. Ondertussen blijft het beslag op de gegevens intact.

    Plaats uw reactie

    1 Reacties
    Reactie plaatsen
    W.D. Okkerse MBA 21 april 2015

    Graag verwijs ik nog naar het artikel van Marcel Pheijffer van 2011.
    www.accountant.nl/opinie/2011/2/faill...
    of mijn eigen bijdrage van 7.10.2010
    ok-score.blogspot.be/2010/11/het-nivr...

  4. forum rang 4 K. Wiebes 11 december 2015 14:28
    Nou; ik zie de bui al hangen. Het is nog even afwachten maar de helft zal wel naar ING gaan, en waarschijnlijk een duppie de man voor ons.

    Kan ik eindelijk, na ook het ge-emmer met Landis, mijn VEB-lidmaatschap
    opzeggen; dat zet meer zoden aan de dijk.

    Bedankt voor het plaatsen.
  5. forum rang 10 voda 11 december 2015 16:23
    'Wanbeleid Innoconcepts geschikt'

    Gepubliceerd op 11 dec 2015 om 07:09 | Views: 2.884

    AMSTERDAM (AFN) - Het voormalige bestuur van Innoconcepts, een beursgenoteerd uitvindersbedrijf dat eind 2010 failliet ging, heeft samen met accountant Deloitte voor 18 miljoen euro geschikt. Daarmee zijn beschuldigingen van wanbeleid en wanprestatie van de baan, aldus het Financieele Dagblad vrijdag.

    De schikking met de curator staat vermeld in het laatste gedeponeerde faillissementsverslag, aldus de krant. Het schikkingsbedrag wordt genoemd door verschillende bronnen. Het voormalige bestuur en de accountant waren eerder door de curator aansprakelijk gesteld voor het tekort in de failliete boedel van ruim 63 miljoen euro.
  6. forum rang 10 voda 22 augustus 2017 16:27
    VEB treft schikking met accountant Deloitte

    Schikking voor voormalige aandeelhouders InnoConcepts.

    (ABM FN-Dow Jones) De Vereniging van Effectenbezitters heeft een schikking getroffen met Deloitte, de voormalige accountant van het InnoConcepts dat in 2010 failliet ging. Dit maakte de beleggersvereniging VEB dinsdag bekend.

    Met deze schikking komt maximaal 6,5 miljoen euro beschikbaar als vergoeding voor koersschade van toenmalige beleggers in InnoConcepts. Ook gedupeerde beleggers die nog geen lid zijn van de VEB kunnen een redelijke compensatie tegemoet zien, meldde de beleggersvereniging. Ook gedupeerde beleggers, die nog geen lid zijn van de VEB en alsnog lid worden, kunnen zich aanmelden. Op de compensatie van die late toetreders wordt een korting van 25 procent toegepast.

    Deloitte was van 2005 tot aan het faillissement in december 2010 de controlerend accountant van InnoConcepts en heeft een goedkeurende verklaring afgegeven bij de jaarrekeningen over de boekjaren 2005 tot en met 2009. Onderzoek door de Autoriteit Financiële Markten en door de toenmalige curator van InnoConcepts leidde tot negatieve bevindingen met betrekking tot de controle van de jaarrekeningen over de boekjaren 2008 en 2009.

    Het exacte bedrag dat een gedupeerde belegger onder de getroffen schikking zal ontvangen, hangt onder meer af van het aantal aanmeldingen en is nu nog niet te berekenen. De hoogte van de compensatie per aandeel wordt verder bepaald door de periode waarin het koersverlies is geleden.

    De regeling is bedoeld voor beleggers die aandeelhouder van InnoConcepts zijn geweest in de periode 31 mei 2006 tot 16 december 2010. Aandeelhouders kunnen aan de regeling deelnemen door zich voor 1 oktober 2017 bij de VEB aan te melden. Delta Lloyd heeft zich als professionele belegger reeds aangesloten.

    De getroffen schikking impliceert geen erkenning van schuld of aansprakelijkheid door Deloitte. Uit de bevindingen van de curator van InnoConcepts volgt dat bestuurders van InnoConcepts de controlerend accountant moedwillig hebben misleid. De VEB heeft de primair verantwoordelijken voor het faillissement van InnoConcepts, de toenmalige bestuurders en commissarissen, op 7 december 2016 gedagvaard vanwege hun rol in het beursschandaal.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 6 gpjf 18 september 2017 12:21
    Heeft er iemand enig idee wat je als aandeelhouder nou terug mag verwachten ? Welke verhouding zou het kunnen zijn ? Grote partijen die er destijds in zaten, pakken het leeuwendeel en wat blijft er dan voor de relatief kleine aandeelhouder over ? Ben benieuwd of iemand iets zinnigs hier over kan zeggen. Ik heb deze vraag overigens ook bij de VEB neergelegd.
  8. forum rang 4 K. Wiebes 3 februari 2018 08:45
    Niet te filmen!

    Van de Rabo een "onmogelijk" transactie-overzicht ontvangen:
    Drie jaar aan- en verkopen door elkaar in minuscule cijfertjes;
    géén totalen.

    ZEVEN uur werk om alles uit te pluizen en in te vullen.

    Resultaat:
    Ca. 450K aankopen en 448K verkopen. Uiteindelijk verlies: ca. 1500.

    Ik bén benieuwd :D
  9. forum rang 10 voda 4 april 2018 16:41
    VEB schikt ook met ING over Innoconcepts

    Gepubliceerd op 4 apr 2018 om 11:44 | Views: 1.119

    DEN HAAG (AFN) - Ook ING trekt de portemonnee om beleggers in Innoconcepts te compenseren voor de schade die zij hebben geleden door het faillissement van dat uitvindersbedrijf. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zegt een schikking te hebben getroffen met de bank die de claimemissie van het bedrijf eind 2009 begeleide. ING stelt een bedrag beschikbaar van bijna 1 miljoen euro.

    Innoconcepts ging eind 2010 aan grootschalige fraude ten onder. Het beursgenoteerde bedrijf was in betere tijden onder meer betrokken bij de ontwikkeling van de Lifehammer, het bekende hamertje waarmee in geval van nood een autoruit kan worden ingeslagen.

    Eerder werd door de beleggersvereniging ook al een akkoord gesloten met Deloitte. Het accountantskantoor was van 2005 tot aan het faillissement belast met de controle van de jaarrekeningen. Die schikking was goed voor een bedrag van 6,5 miljoen euro.

    Net als Deloitte erkent ING overigens geen schuld of aansprakelijkheid. De nieuwe schikking geldt alleen voor VEB-leden die al meedoen aan de Deloitte-schikking.
29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links