Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Esperite: een valse shuffle om snel te vergeten

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
146 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
quote:

TProfit schreef op 4 okt 2017 om 12:18:


[...]Willen leren altijd. Maar dan wel van publicaties van personen waar ik van leren kan en tot deze groep behoor jij helaas nog niet.

Dat kan je niet weten, want je weet niks.
DeZwarteRidder
0
Nieuwe financiering voor noodlijdend Esperite

Het Australische investeringsfonds ESGOF heeft nieuw geld ter beschikking gesteld aan het noodlijdende biotechbedrijf Esperite, een van de kleinste ondernemingen met een notering aan de Amsterdamse effectenbeurs. Esperite is vooral bekend van zijn stamcellenbank Cryo-Save. Het Australische fonds zal maximaal €7,25 mln aan nieuw kapitaal in Esperite steken, in de vorm van converteerbare obligaties.

Esperite zit al langer krap bij kas en kreeg ook eerder een kapitaalinjectie uit Australië. Hoe het bedrijf er nu voorstaat, is niet duidelijk. Het moederbedrijf van Cryo-Save heeft nog geen jaarcijfers over 2017 gepubliceerd. Een mededeling dat het jaarverslag 2017 voor maandag 18 juni zou worden gepubliceerd, is inmiddels van de bedrijfswebsite verdwenen.

Wel is bekend dat de onderneming in de eerste helft van vorig jaar een nettoverlies van €3 mln leed. De omzet over de eerste zes maanden liep sterk terug, tot €8,3 mln.
RickR
0
quote:

TProfit schreef op 4 okt 2017 om 12:18:


[...]
Willen leren altijd. Maar dan wel van publicaties van personen waar ik van leren kan en tot deze groep behoor jij helaas nog niet.

Klopt, DZR wil altijd mensen kleineren en wegzetten als amateurs, beginners en newbies. Zonder enige moeite te doen om kennis te delen
DeZwarteRidder
0
Wat is koersmanipulatie?

Koersmanipulatie is het manipuleren van de koers van een beursgenoteerd financieel instrument. Artikel 5:58 lid 1 Wft stelt strafbaar:

a) een transactie of een handelsorder in financiële instrumenten te verrichten of te bewerkstelligen waarvan een onjuist of misleidend signaal uitgaat of te duchten is met betrekking tot het aanbod van, de vraag naar of de koers van de financiële instrumenten, tenzij degene aantoont dat zijn beweegreden gerechtvaardigd en gebruikelijk is;

b) een transactie of een handelsorder in financiële instrumenten te verrichten of te bewerkstelligen teneinde de koers van de financiële instrumenten op een kunstmatig niveau te houden, tenzij degene aantoont dat zijn beweegreden gerechtvaardigd en gebruikelijk is;

c) een transactie of een handelsorder in financiële instrumenten te verrichten of te bewerkstelligen waarbij gebruik wordt gemaakt van bedrog of misleiding; of

d) informatie te verspreiden waarvan een onjuist of misleidend signaal uitgaat of te duchten is met betrekking tot het aanbod van, de vraag naar of de koers van financiële instrumenten, terwijl de verspreider weet of redelijkerwijs moet vermoeden dat die informatie onjuist of misleidend is.


Voor koersmanipulatie is het, anders dan bij gebruik van voorwetenschap, niet vereist dat de geplaatste order tot koop of verkoop van het financiële instrument wordt uitgevoerd. Bij de eerste strafbaarstelling is dus van belang of van het plaatsen van een order een onjuist of een misleidend signaal uitgaat naar het aanbod van, de vraag naar, of de koers van het financiële instrument. Indien dit het geval is, zal het plaatsen van een order koersmanipulatie opleveren.

Sancties op koersmanipulatie

Koersmanipulatie is een misdrijf. Het Openbare Ministerie kan een overtreder, al dan niet op aangifte van de AFM, strafrechtelijk vervolgen. De AFM houdt toezicht op de beurshandel en kan koersmanipulatie sanctioneren door bijvoorbeeld een boete op te leggen. De basisboete voor koersmanipulatie is EUR 2 miljoen.
146 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Esperite Meer »

Koers 0,081   Verschil +0,00 (+1,63%)
Laag 0,080   Volume 163.609
Hoog 0,082   Gem. Volume 427.845
22-mei-19 17:35
label premium

Twijfels rond Esperite

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium