Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Pharming week 10 wie niet weg is is gezien

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.303 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 62 63 64 65 66 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
tonneke
1
Het kind ridder heeft volgens mij alleen maar aandelen ph, zit hier van de ochtend tot de avond.
antop
0
antop
0
Uitstel goedkeuring Ruconest

In februari werd bekend dat Pharming en zijn partner Salix langer moeten wachten op het oordeel van de Amerikaanse toezichthouder FDA over het middel Ruconest dan eerder gedacht. De toezichthouder verlengde de periode waarin een beslissing moet worden genomen tot uiterlijk 16 juli. Pharming en Salix wachten op toestemming van de FDA om Ruconest op de Amerikaanse markt te mogen brengen. Eerder werd verwacht dat de Amerikaanse toezichthouder voor 16 april van dit jaar uitspraak zou doen. Volgens bestuursvoorzitter Sijmen de Vries gaat het om een standaardprocedure, waarbij de FDA meer tijd nodig heeft om alle door Pharming geleverde informatie te bestuderen.

Pharming hield al rekening met de vertraging en gaat er ook vanuit dat de uiteindelijke uitkomst nog langer op zich kan laten wachten. De Vries gaf verder aan dat Pharming nog tot het tweede kwartaal van 2015 over voldoende geld beschikt om de periode tot de uiteindelijke goedkeuring te overbruggen.

Cijfers Pharming

Pharming heeft in 2013 het verlies weten te verminderen ten opzichte van het jaar daarvoor. Het totale nettoverlies daalde tot 14,8 miljoen euro, van 24,1 miljoen euro in 2012. De operationele kosten werden met bijna de helft teruggebracht tot 12,8 miljoen euro, terwijl de inkomsten afnamen tot 7 miljoen euro, van 10,9 miljoen euro in het jaar daarvoor. Pharming verwacht naar eigen zeggen verder dat de inkomsten uit de verkoop van het medicijn Ruconest aan zijn commerciële partners buiten de Verenigde Staten dit jaar met meer dan 2 miljoen euro zullen toenemen tot ruim 3 miljoen euro. De onderneming sneed afgelopen jaar flink in de kosten, vooral door de reorganisatie van de activiteiten in Nederland. Van de 69 banen aan het einde van 2012 bleven er 40 over.

KBC

De lagere resultaten die Pharming over 2013 naar buiten bracht, zijn voor de Belgische bank KBC, na de zwakke cijfers die het bedrijf eerder in 2013 publiceerde, geen verrassing. De bank ziet het eerder als positief dat Pharming in 2014 een sterke verbetering van de verkopen verwacht. KBC is nog het meest te spreken over de sterke kaspositie van Pharming en het feit dat de operationele kosten inmiddels goed onder controle zijn. Op deze manier zal Pharming het goed redden tot 16 juli 2014, de datum van de verwachte goedkeuring van het medicijn Ruconest in de Verenigde Staten, aldus KBC. De kans dat er inderdaad een positief besluit over Ruconest komt is volgens de bank groot. Beleggers zullen, naarmate de datum nadert, alvast anticiperen op goedkeuring, denkt KBC, dat een koopadvies op het aandeel hanteert. KBC geeft een koersdoel van EUR 0,70. Op de huidige koers betekent dat een mogelijk rendement van 40%.

Pharming rekent op goedkeuring Ruconest

Bestuursvoorzitter Sijmen de Vries van Pharming acht het niet waarschijnlijk dat de Amerikaanse toezichthouder FDA het medicijn Ruconest afkeurt omdat het beoordelingsproces al ver gevorderd is. Pharming bestaat al sinds 1988 maar behaalde tot nu toe nog nooit winst. Mocht Ruconest worden goedgekeurd en op de markt komen in de VS, dan kan het bedrijf uit Leiden rekenen op een betaling van 20 miljoen dollar van de Amerikaanse partner Salix. Van de verdere verkoopopbrengsten gaat 30 à 40 procent naar Pharming.

De Vries gaf ook aan dat de beurswaardering van Pharming vergeleken met die van Amerikaanse branchegenoten nog altijd bescheiden is. Het verbaast hem daarom niets dat de koers flink is opgelopen dit jaar.

Afbouw grote partijen

Grote investeerders hebben de koersexplosie in de afgelopen maanden aangrepen om hun aandelenbelangen iets af te bouwen.

Zo maakte de AFM eind februari bekend dat Kingdon Capital Management zijn kapitaalbelang en stemrecht in Pharming verkleint tot 2,79 procent. In juli vorig jaar meldde Kingdon een belang van 4,52 procent in het biotechnologiebedrijf, met een overeenkomstig stemrecht.

Een week later bleek ook dat Broadfin Healthcare Master Fund zijn kapitaalbelang en stemrecht in Pharming heeft verkleind. Broadfin heeft nu een kapitaalbelang en stemrecht van 2,22 procent. Dat was eerder nog 6,87 procent.

Optimisme onder beleggers

Pharming is dit jaar het meest besproken aandeel op de Nederlandse beleggingsfora. Elke dag wordt een overvloed aan reacties geplaatst. Wat opvalt is dat dit jaar veruit het merendeel van de forumleden optimistisch is over Pharming. En dat is de afgelopen jaren wel anders geweest. Het vertrouwen in het medicijn Ruconest en daarmee de toekomst van het bedrijf is enorm groot:

“Als de goedkeuring er komt zie ik het aandeel gemakkelijk de EUR 0,70 halen. Het is goed zoals het nu is omdat het voor de traders moeilijker wordt om te gokken. Dat is het probleem met Pharming. De trein zal niet meer stoppen. De EUR 0,50 is een stevige bodem.”

“Pffff, wachten duurt wel lang op die goedkeuring. Maar zoals De Vries zelf zegt, het kan bijna niet meer fout gaan. Komt goed; wellicht bijkopen op deze koers!”

“Als er nu nog een afwijzing komt van de FDA dan is het over met Pharming. Groot risico maar verwacht vooralsnog dat het goed komt. Wat een spanning zeg…. Asjeblieft laat het goedkomen! Anders zakt het aandeel naar EUR 0,10 denk ik…“

“Voor twee kwartjes kan je mooi instappen !! Denk dat we deze koers niet meer terug gaan zien binnenkort.”

“Wat een gokaandeel zeg. Heb mijn vingers er ooit aan gebrand, maar ga dat nooit meer doen. Bij goedkeuring Ruconest zou dat me toch wel beetje pijn doen.”

Afwachten

Alles hangt af van de goedkeuring van de Amerikaanse FDA. Volgens Pharming en KBC kan een goedkeuring bijna niet meer uitblijven. De verwachtingen zijn daarom wel erg hoog. Bij een goedkeuring kan de koers van Pharming flink omhoog. Als blijkt dat de FDA nog langer de tijd nodig heeft of al definitief besluit Ruconest af te wijzen dan heeft dat dramatische gevolgen voor de koers. De koers zal imploderen.

Gelooft u in Pharming en zou u op de huidige koers van EUR 0,50 het aandeel kopen?
DeZwarteRidder
1
quote:

mosko-fiets schreef op 4 mrt 2015 om 09:51:


Ja heerlijk wat een koopjes??


Ik heb nog een ouwe fiets voor je te koop.......

Waar je het op kan leren.....
antop
0
Oud artikel maar lees KBC! Nu na de goedkeuring €0,37....
Als het slecht zou gaan zou het koersadvies veel lager moeten zijn.
KBC twijfelt over wat Vaelent gaat doen met Pharming... wat denk je zelf!!
Salix gaat toch geen 20 mil $ neertikken voor een lege dop.
Dulph
0
Ik ben er voorlopig uit
noem mij maar een angsthaas, maar als Pharming op het thuismarkt al zowat niks verkoopt, Sobi ook niks heeft bereikt, dan noem mij maar angsthaas.
ik wacht niet alweer een daling af,
o nee daar was ik al te laat voor.
Als het morgen omhoog schiet probeer ik er vlug bij te zijn, maar zoals ik ondertussen wel geleerd heb zorgt goed nieuws voor minder stijging dan een negatief bericht zorgt voor een hevige daling.

buy on the rumour sell on the news, maar er zijn zelfs geen rumours.
Beleg klein
0
Kan iemand in een paar zinnen uitleggen waarom dat de koers de afgelopen dagen zo aan het zakken is??
Vlgs. mijn zijn wij met zijn allen aan het speculeren dat de cijfers 2014 die morgen bekend gemaakt worden niet goed zijn ??Ik wil weten of dat dat al ergens uit blijkt en of dat we met zijn allen denken dat het niet goed gaat maar dit niet kunnen onderbouwen. Heb slechte nacht gehad bezit 26k aandelen gem. inkoop 51 cent !!
Berdientje
0
Ik vrees dat gisteren 3 september 2014 was.
-------------

gisteren 16:30 uur, maar heeft iedereen het wel gezien? U vindt het vast niet erg dat IEX dit interview van ABM Financial News met Pharming CEO Sijmen de Vries alsnog publiceert.

Het huis is op orde en voor Pharming Group is het nu een kwestie van zo snel mogelijk zwarte cijfers schrijven. Dit zei CEO Sijmen de Vries tegenover ABM Financial News.
De kans dat het biotechbedrijf nogmaals met de pet rond moet bij aandeelhouders om te overleven is volgens De Vries dan ook gering. "Daar gaan we niet van uit".
Pharming investeerde de afgelopen jaren tientallen miljoenen euro's in Ruconest, een middel tegen angio-oedeem. Na een recente goedkeuring door de Amerikaanse Food and Drug Administration voor het middel kan Pharming deze investering nu eindelijk echt te gelde maken, zo stelde De Vries.
Ruconest was al in Europa op de markt, maar door onder meer lage prijzen, stevige concurrentie, trage uitbetalingen door zorgverzekeraars en terughoudendheid onder artsen om het middel voor te schrijven, was dit vooralsnog geen groot commercieel succes. Met uitzondering van Amerika verwacht De Vries dit jaar 3 miljoen euro omzet te maken met Ruconest op een marktpotentieel van 80 miljoen euro.
De kansen in Amerika zijn volgens de topman evenwel flink beter met een marktpotentieel van 500 miljoen dollar, een sterkere propositie en in verhouding tot Europa minder concurrentie. Ook liggen de prijzen flink hoger. Waar een eenmalige behandeling in Europa 1.500 tot 2.000 euro kost, moet een Amerikaanse patiënt volgens De Vries al gauw 5.000 tot 7.000 dollar betalen. Gemiddeld moet een patiënt twaalf keer per jaar worden behandeld.
Daarbij werkt Pharming samen met de Amerikaanse partner Salix aan een Fase II klinische studie voor Ruconest om niet louter acute angio-oedeem te behandelen, maar ook om aanvallen van angio-oedeem te voorkomen. Als dit slaagt dan stijgt het marktpotentieel naar circa 1 miljard dollar, aldus De Vries.
One trick pony
Om de risico's te verdelen, werkt Pharming samen met Salix aan nieuwe toepassingen met Ruconest, zoals de behandeling van acute alvleesklierontsteking.
Ook kocht Pharming recent stukken van het Franse Transgenic Rabbit Models voor een half miljoen euro. Dankzij deze overname kreeg Pharming de beschikking over vijf potentieel nieuwe productleads, waaronder behandelingen voor de ziekte van Pompe en hemofilie.
"Geen dure aankoop", aldus De Vries, die er op wees dat door de gekochte productleads de ontwikkeltijd naar de markt met één tot twee jaar verkorten.
Daarnaast kocht Pharming bij TRM ook de kennis om weer "in house" eigen founder konijnen te fokken voor toekomstige productontwikkelingen.
Via deze weg verwacht De Vries het risicoprofiel van Pharming danig te verlagen. Daarbij blijft de topman wel voorzichtig met nieuwe investeringen. "Zuinig omgaan met de centjes", aldus De Vries.
In het verleden moest Pharming keer op keer aankloppen bij de aandeelhouder voor vers kapitaal. Dit zal niet snel weer gebeuren, verwacht de topman, hoogstens wanneer er in de toekomst extra geld nodig zou zijn om een nieuw onderzoek op te starten of een bestaand onderzoek te versnellen. "Een emissie om te overleven is niet nodig".
Bij het huidige uitgavepatroon, de zogenoemde burning rate, heeft Pharming volgens De Vries "nog een paar jaar geld". Daarbij krijgt het biotechbedrijf hoogstwaarschijnlijk tegen het einde van dit jaar of anders begin volgend jaar een mijlpaalbetaling van de Amerikaanse partner Salix ter waarde van 20 miljoen dollar.
Vanwege deze mijlpaalbetaling zal Pharming ook eenmalig operationeel zwarte cijfers schrijven. Wanneer het biotech structureel winstgevend is, dat wilde De Vries niet voorspellen en hangt vooral af van de verkopen van Ruconest in Amerika. En dit kan "snel gaan", aldus De Vries.
Zodra het commerciële proces in Amerika op stoom komt, dan zal ook de interesse van buitenaf voor Pharming stijgen, zo vermoedde De Vries, die benadrukte vooralsnog niet in gesprek te zijn met een potentiële koper.
Een logische geïnteresseerde zou partner Salix zijn. "Die kunnen immers gemakkelijk uitrekenen wat Pharming waard is", aldus CEO De Vries.
Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.
------------------

Ik vrees dat 'gisteren' 3 september 2014 was :-(

Maar het verschil in prijs met Amerika Geld(t) natuurlijk nog wel.
en hopelijk de verwachte zwarte cijfers ook.[verwijderd]
0
Zo, nog even wat ingeslagen.
Vanmiddag wordt er om de stukjes gevochten.

Doe er je voordeel mee :-)
DeZwarteRidder
0
quote:

Beleg klein schreef op 4 mrt 2015 om 10:04:


Kan iemand in een paar zinnen uitleggen waarom dat de koers de afgelopen dagen zo aan het zakken is??
Vlgs. mijn zijn wij met zijn allen aan het speculeren dat de cijfers 2014 die morgen bekend gemaakt worden niet goed zijn ??Ik wil weten of dat dat al ergens uit blijkt en of dat we met zijn allen denken dat het niet goed gaat maar dit niet kunnen onderbouwen. Heb slechte nacht gehad bezit 26k aandelen gem. inkoop 51 cent !!


Kan je niet lezen ofzo....??

Lees dit hele draadje maar eens goed.
[verwijderd]
0
quote:

tonneke schreef op 4 mrt 2015 om 09:47:


Het kind ridder heeft volgens mij alleen maar aandelen ph, zit hier van de ochtend tot de avond.


Klopt, en dan nog niets een echte maar ''Beursspel'' aandelen.
Hij is wel heel vaak hier, zal wel veel tussenuren op school hebben.
themiller
0
markets.ft.com/Research/uploadhandler...

Outlook Pharming:

Analysts say the minimum share value the next 12 month will be around 0,37 and the high target will be around 2,65 euro's.

Advice is outperform.

getsmart
0
wordt nu bedoeld, dat er sprake is van absoluut een groenlichtpunt ?
zit dit mooi aan te komen en dus weer op de snelweg. ?
een knaller dus. kijken naar uit.
Trendhopper
0
quote:

Wallie16 schreef op 4 mrt 2015 om 09:21:


Gaan vandaag Imtech weer achterna!
zit ff tegen zit ik ook al in
Beleg klein
0
Beste zarte ridder zeg jij dan eens in een paar zinnen op grond waarvan de koers Pharming aan het zakken is
Ik denk en hoop dat het puur speculatie is dat de cijfers niet goed zijn maar dat dit inclusief jij niet kan onderbouwen. Graag serieuze reactie
Vincent €€
0
Pharming schiet gewoon morgen weer naar de 37, 38 cent. Koersdaling nu is vergelijkbaar met anderen, net voor de publicatie van de jaarcijfers. Ik sta nu 2K in de min met Pharming maar heb er de volste vertrouwen in dat het morgen recht trekt. Let maar op! :)
1.303 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 62 63 64 65 66 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Pharming Group Meer »

Koers 1,306   Verschil -0,02 (-1,32%)
Laag 1,267   Volume 22.300.720
Hoog 1,345   Gem. Volume 14.047.735
20-sep-19 17:35
label premium

Pharming vol vertrouwen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium