Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

SBM Offshore - on topic - maart 2015

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.025 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 48 49 50 51 52 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Boemboem28
0
@ff idd een aparte aanname, maar klopt die niet dan?
Ik heb ondertussen wel het eea over sbmo vergaard aan informatie, maar merk dat hier ook veel kennis is. Zal ook de andere draadjes ff checken.

Goed verhaal. Hoe zien anderen de risico's met de Cidades en Deep Panuke? En de benodigde nieuwe orders (zijn deze nodig?) lijkt me lastig momenteel.
Overigens vind ik het verwonderlijk dat de koers(gevoelige) informatie niet goed wordt gecommuniceerd door het bedrijf. Dit is toch geen amateuristische onderneming? En mn nu jij aangeeft dat het management is vervangen zou dat slecht zijn als dat nog steeds gebeurt.
svhk
0
De aandeelhouder: beursblik: onderzoeksrapport positief voor SBM
Stijgende investeringen in diepwaterprojecten volgens TGB gunstig.

Op basis van een rapport van het toonaangevend onderzoeksbureau Douglas-Westwood zal SBM mogelijk profiteren van de sterke positie op de markt voor diepwaterprojecten, dit schrijft Jos Versteeg van TGB (gelukkig is het rapport niet van hem)

Volgens de onderzoekers zal er in de periode 2015-2019 ongeveer 81 miljard dollar worden geinvesteerd in drijvende olie en gasopslag en productiesystemen, ook wel FPO's genaamd.

Daarbij wees het onderzoek er op dat hoewel er een aantal projecten zijn uitgesteld er zeer weinig echt zijn afgesteld.

De zogenaamde gouden driehoek van Latijns-Amerika, de Golf van Mexico en West-Afrika zal volgens het onderzoek de komende 5 jaar goed zijn voor circa 60 procent van deze investeringen.
gpjf
0
Behoorlijk aantal grote partijen long in SBM . Tevens heeft SBM aangekondigd dividend betaling te gaan hervatten. Kwestie Brazilie sleept zich voort, is voor SBM grotendeels afgehandeld ( volgens mij) terwijl steeds meer andere partijen genoemd worden in deze corruptie affaire met Petrobas . De wijze waarop SBM hierin zich heeft opgesteld zou wel eens een voorbeeld kunnen worden voor deze anderen. Een bedrijf dat zo constructief hier is geweest,ga je niet als voorbeeld met de grond gelijk maken, zeker als je ze nog nodig hebt en niet weet of de andere partijen waar je zaken mee doet ook niet in de corruptiezaken met je bedrijf is betrokken. Die olieprijs is laag en gaat misschien nog lager maar dat is een kwestie van tijd. Op een gegeven moment trekt alles weer vlot ,dalen de voorraden en stijgt de olieprijs.we zitten nu gevangen tussen allerlei wereldproblemen en ook die gaan weer over.
SBM lijkt mij een bedrijf dat zijn zaken op tijd ( inmiddels al de nodige jaren geleden )heeft gesignaleerd en aangepakt en klaar is voor de opleving. Investeren nu in SBM is rendement voor de toekomst en ook Hal of misschien andere partijen die barsten van de dure dollars die ze over hebben, zien in moderne technologisch,goed en afgeslankte,relatief goedkope Europese bedrijven hun winstkansen.
Nee, SBM lijkt me een goede investering alhoewel ik moet zeggen nog niet te weten waar ongeveer de bodem zit van de koers. Een algehele beurscorrectie ,de verplaatsing naar de AMX en de 1 kwartaalcijfers 2015 spelen bij mij nog een rol maar de terugloop in het shorterspercentage,hoe marginaal tot nu toe dan ook, geven mij een bemoedigend gevoel.
bobb-
0
ff_relativeren, ab'tje ;)
Bedankt voor de uiteenzetting, spaart een hoop zoekwerk en geeft i.d.d. wel wat inzicht in het bedrijf en de risico's.
beurszeur
0
Waarom zou je hier op dit moment instappen?

Intrinsieke waarde per aandeel : 8.75
dalende trend over de laatste 12 maanden.
short positie nog op bijna 12%

ff_relativeren
0
grosso modo is de beurskoers van SBM Offshore -zeer grillig- aan het dalen sinds 2007.
Waarbij opgemerkt dat SBMO de laatste maanden aan de bovenkant van de dalende trend blijft.

In november 2014 heb ik eenzelfde weergave gebruikt om te onderbouwen waarom ik kijk naar een instap tussen de € 7,40 en de € 8,20. Zo lang de neerwaartse trend niet wijzigt, blijf ik wachten op die lagere koersen.


Bijlage:
Kopermans
4
Ik vul het vele aan dat er al geschreven is, en reageer daarbij ook graag op onze ff, die zoals steeds bekwaam pijnpunten - maar ook weer pleasure points - weet te vinden in het SBM-verhaal.

De discussie hierover op dit forum blijf ik erg boeiend en uitdagend vinden, zeker wanneer je zo'n kwestie op een zondag ziet passeren :-) en mijn excuses daarom voor de lengte van deze post, die ik in twee delen moet plaatsen.

Maar nu vooruit:

Deep Panuke

De beslissing van Encana om na 2016 niet verder meer te produceren heeft niets te maken met (het werk van) SBM, en heeft geen invloed op de inkomsten van SBM. Encana heeft gewoon geen geluk met de kwaliteit van het veld. SBM moet dus niets communiceren, het spijtige verlies is volledig voor rekening van Encana.

Orders

Niets kunnen binnenhalen heeft de voorbije tijd vooral te maken gehad met het feit dat het orderboek zo vol zat dat SBM het zich kon veroorloven enkel de kersen uit te kiezen, en te mikken op rendabiliteit. Vandaag is dat het feit dat nieuwe bestellingen overal even (zie het geciteerde onderzoeksrapport Douglas-Westwoord) on hold staan, gezien de olieprijs en de situatie van Petrobras (dat gepland had nu 2 FPSO's - Jupiter - te gaan aanbesteden).

Niettemin staat er voor 2015 en 2016 samen nog een 3 mia $ orders uit te voeren aan bouw van FPSO's, dat is de helft van de normale omzet voor die twee jaar. Men mag verwachten dat deze markt weer gaat aantrekken, en dat SBM dan klaar staat om overal weer mee te doen.

Orderboek leaseinkomsten

Financieel veel belangrijker, en een bijzonder verhaal voor SBM, dat heel verstandig vooral hierop heeft ingezet in de laatste jaren. Het kan zo haar kwalitatieve oplossingen aanbieden zonder van de klant zware upfront investeringen te vragen. Bovendien kan het de komende jaren rekenen voor maar liefst 21 mia $ omzet dat het hieruit zal puren (terwijl de bouw van de FPSO uiteraard al geleverd is, en de kosten dus minimaal blijven). Deze omzet alleen al vertegenwoordigt volgens KBC een waarde van 11€ per aandeel. Deze berekening gebeurde op een ogenblik dat de dollar nog 17% minder waard was (tov de euro). Vandaag betekent deze omzet dus minimaal een waarde van 12,87€ per aandeel.

Daarbij moet men bedenken dat deze inkomsten vast liggen: ook als de bron niet productief is, of wanneer de olieprijs daalt, heeft dit geen invloed op deze inkomsten.

Dat leidt tot een opvallende tussenconclusie: de olieprijs daalt de laatste tijd onder invloed van de stijgende dollar. Maar deze daling van de olieprijs heeft geen effect op wat vandaag de belangrijkste waarde in SBM vertegenwoordigt, integendeel: de stijgende dollar betekent dat de waarde van SBM precies stijgt!

Het verhaal in Brazilië

Ook dit is qua imagoschade te relativeren: SBM heeft zelf problemen vastgesteld en deze intern grondig aangepakt (vertrek oude management, inschakeling compliancy specialist), is als eerste bedrijf in Brazilië naar de overheid gestapt om de problemen te melden en het onderzoek verder te helpen. Daartegenover staan 25 bedrijven uit bouw en scheepsbouw die geviseerd worden in het Lava Jato schandaal, die voor 4 miljard R$ Petrobras medewerkers en de Braziliaanse politiek hebben gecorrumpeerd, en waarbij ook concurrenten van SBM boter op het hoofd hebben. Anders dan vele bedrijven uit deze groep werd SBM bijv. nooit formeel van deelname aan aanbestedingen uitgesloten.

SBM is daarom niet alleen bij de besten van de klas, maar is ook het verst gevorderd in het afsluiten van een definitieve schikking. Nog maar enkele dagen geleden beseften we hier dat de kost hiervan maximaal kan oplopen tot ongeveer 330 mio $, terwijl deze kost mogelijk gecompenseerd kan worden wat in het kader van de Nederlandse schikking reeds voor de Braziliaanse problematief werd betaald. Het is dus mogelijk dat de afwikkeling aan SBM niets extra kost.

Verzekeringsclaim

Naast de reeds genoemde financiële verbeteringen past het toch minstens in herinnering te brengen dat SBM een verzekeringsclaim heeft lopen voor de schade geleden in het Yme-dossier. Die claim betreft een bedrag van 1 mia $. De totale beurswaarde van SBM bedraagt vandaag 2 (twee) miljard €.

Wereldkampioen FPSO's in de vaart

Men verdient geen geld door het grootste aantal FPSO's ter wereld in de vaart te hebben, maar wel door deze te hebben die het meest rendabel zijn. Zoals gezegd is SBM bij uitstek goed geplaatst om kwalitatief zeer hoogstaande realisaties tegen financieel interessante voorwaarden aan de sector aan te bieden.

Vertraging in Brazilië?

De vertraging gekend door GALP in de ontwikkeling van de offshore LULA-velden, is het gevolg van Lava Jato dat onderaannemers in dergelijke toestanden van (financiële en andere) desorganisatie heeft gebracht, dat ze hun opdrachten niet of niet tijdig kunnen uitvoeren.

SBM daarentegen doet bij de FPSO's Cidade de Marica en Cidade de Saquarema hoofdzakelijk een beroep op Aziatische onderaannemers. In Brazilië doet het voor de levering en plaatsing van een reeks modules enkel een beroep op haar eigen Brasa-werf (joint venture) en op EBSE. Geen van deze twee bedrijven heeft ook maar een probleem met Lava Jato. Enkel wanneer hij uiterst negatief gestemd zou zijn zou een denker op dit forum hier nog een aanleiding zien om te vrezen voor vertraging ;-)

(wordt vervolgd)
Kopermans
2
14% shortpositie

De professionele shortpartijen zitten heel dik in SBM Offshore. En dat heeft dus zijn redenen. Namelijk dat Brazilië en de olieprijs voor SBM bij uitstek ingrediënten zijn waarmee ze denken wel elke dag een negatieve cocktail te kunnen brouwen. Ook wanneer feitelijk bekeken een en ander meevalt of zelfs maar een beperkt effect heeft op de korte termijn (olieprijs).

Die kruik gaat zo lang te water tot ze breekt.

En wanneer ze breekt, dan is er geen soppen meer aan, met 14% shortpositie.

Dat zijn immers niet 14% aandelen die ze in handen hebben om in de markt te gooien, dit zijn 14% geleende aandelen die ze (al) verkocht hebben, en die ze nog moeten aankopen op de markt om terug te bezorgen aan de uitlener.

Er hangt dus een koopopdracht van 14% van de aandelen, of een kleine 30 miljoen aandelen boven de markt.

Bedenk daarbij dat van 60% van de aandelen vandaag geweten is bij welke vaste aandeelhouders ze zitten. Dit is abstractie makend van posities onder de 3%, die niet aan de AFM gemeld worden.

Bij een short covering moeten de shorters hun positie dus afdekken door ruim een derde van de niet thuisgewezen aandelen aan te kopen.

Deze situatie is dezelfde als die van Fugro in november 2014. We weten hoe dat is afgelopen.

Een van de meest gereputeerde shorters bij de Nederlandse fondsen, Marshall Wace, ziet de bui blijkbaar hangen, en heeft haar shortpositie in de voorbije weken gehalveerd.

Overname?

Elk bedrijf dat zijn aandelenkoers zwaar heeft zien dalen, wordt een overnamekandidaat. Met name in de oliesector is er de laatste tijd heel wat overnameactiviteit.

In dat verband moeten we het eerst hebben over twee van die vaste aandeelhouders. HAL heeft meer dan 15% van de aandelen in handen. Sprucegrove, dat een vaste partner van HAL lijkt te zijn geworden, heeft gemeld dat het bij SBM (net zoals bij Fugro en bij Boskalis) meer dan 5% van de aandelen in handen heeft. Sommigen (waaronder ikzelf) verwachten dat HAL rond Boskalis een globale maritieme infrastructuurgroep wilt uitbouwen, via een overname (na Smit en Dockwise) van Fugro en SBM.

Maar HAL is niet het enige bedrijf dat in de oliesector naar koopjes speurt. SBM overnemen betekent 21 mia $ gegarandeerde omzet kopen voor nauwelijks 2 mia €.

Besluit

De situatie is behoorlijk explosief. De vooruitzichten zijn, naar mijn mening, uitzonderlijk goed voor een spectaculaire ommekeer. Een kleine vonk kan volstaan.

Een verrassing bij de olieprijs, inzake overnameplannen, rond een nieuwe opdracht, of betreffende de situatie in Brazilië, dat zijn enkele van de meest waarschijnlijke mogelijkheden.
ff_relativeren
1
even inhaken op de prima postings van Kopermans ;

ik zie het knelpunt met de LULA-velden toch iets anders. Als er door corruptie-onderzoeken uitstel komt in het ontwikkelen van de LULA-velden, dan gaat er ook vertraging komen in de volgende fase.

1 jaar vertraging in de ontwikkeling van de velden = gevolg ook 1 jaar vertraging voor inzet van FPSO's. = risico voor gecontracteerde FPSO's in aanbouw op lease-basis, omdat er geen betaling plaatsvindt door contractanten tijdens de bouw. De volledige financieringslast ligt bij de bouwer.


Voor wat betreft het MOPU Deep Panuke platform ; het is inderdaad het gasveld wat voor het probleem zorgt. Hoe dat uitpakt bij opzegging van het lease-contract, moeten we nog afwachten.

Bij opzegging van het contract, zijn alle bepalingen opgezegd. Ook de duur van de doorbetaling. In dat perspectief ben ik benieuwd -voor zowel de aandeelhouders van Encana als voor de aandeelhouders van SBM Offshore- hoe en door wie de impairments genomen worden.


In beide zaken, de LULA-velden en het Deep Panuke-contract, geldt dat SBM Offshore nog een kleine 2 jaar de tijd heeft om een oplossing te vinden. In die zin zijn beide zaken nog geen voldongen feit.

Echter, het melden van koersgevoelige informatie dient niet te worden uitgesteld zolang er nog tijd is om een oplossing te zoeken. Ze dienen zo spoedig mogelijk gemeld te worden.

Dat geldt m.i. ook voor de samenwerking met Ivanhoe Energy. Het bedrijf probeert op dit moment nog steeds om een doorstart te maken, dus om uit de surseance te komen. Wat niet wegneemt dat er een reden is om iets te melden.


Dan een hele boeiende aanname in de posting van Kopermans, die er zonder meer van uit gaat dat alle short-aandelen geleend zijn. Ik ga daar niet vanuit. Short-traden is een actieve handel, waarbij geregeld wordt short gegaan en weer wordt terug gekocht.

Bij iedere trade waarin er op die manier winst wordt gemaakt, kan een deel van die winst worden omgezet in echte aandelen SBM Offshore. Waardoor het percentage dat gecovered moet worden, aanzienlijk kleiner wordt.

Alleen AQR Capital Management zit bij volledige eigen covering 3 tienden boven de meldingsgrens. Alle andere shortpartijen kunnen 100% gecovered hebben zonder zelfs maar in de buurt te komen van enige meldingsgrens.

Ergo, ik verwacht bij goed nieuws hooguit 0,30% covering. That's all folks.

shortsell.nl/short/SBMOffshore .


Greetzzz

svhk
1
Bij deze dank voor alle bijdragen, heb alles met veel genoegen gelezen en wordt in mijn visie gesterkt dat SBM een prima toekomst heeft.
Misschien dat we door een waarschijnlijk nog wat lagere olieprijs wat dalen qua koers, dat is dan een mooi bijkoopmoment.
Eens kijken wat de komende week gaat brengen.
hillemie
0
[Modbreak IEX: Gelieve op uw taalgebruik te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
beurszeur
0
De olieprijs lijkt weer verder te zakken. Ben benieuwd of dit de komende week in de koers is te zien. Bij €8,- durf ik wel weer een gokje te wagen met dit aandeel.
gpjf
0
ffrelativeren en Kopermans , zeer bedankt voor jullie bijdragen. Buitengewoon interessant deze te lezen en een gevoel te krijgen bij de ontwikkelingen van het aandeel. Jullie en nog een aantal anderen zorgen voor een hoogwaardige kwaliteit van de draadjes bij SBM, die zeer de moeite van het lezen waard zijn. Mijn complimenten!
pro-zen
0
[quote alias ff relativeren)


Dan een hele boeiende aanname in de posting van Kopermans, die er zonder meer van uit gaat dat alle short-aandelen geleend zijn. Ik ga daar niet vanuit. Short-traden is een actieve handel, waarbij geregeld wordt short gegaan en weer wordt terug gekocht.

Bij iedere trade waarin er op die manier winst wordt gemaakt, kan een deel van die winst worden omgezet in echte aandelen SBM Offshore. Waardoor het percentage dat gecovered moet worden, aanzienlijk kleiner wordt.

Alleen AQR Capital Management zit bij volledige eigen covering 3 tienden boven de meldingsgrens. Alle andere shortpartijen kunnen 100% gecovered hebben zonder zelfs maar in de buurt te komen van enige meldingsgrens.

Ergo, ik verwacht bij goed nieuws hooguit 0,30% covering. That's all folks.

shortsell.nl/short/SBMOffshore .


Greetzzz


[/quote]

Beste ff,

Short gaan is niets anders dan ongedekte posities te verkopen, door middel van Een call - of een put optie te schrijven. Bij een verkochte put optie neemt men de verplichting op zich om bij een lagere koers op een bepaalde datum te kopen. Eigenlijk is dit een bullische strategie. In het geval van sbm zullen het voornamelijk verkochte callopties zijn. Dit kunnen lang- of kortlopende opties zijn, vaak ivm risico zijn dit kortlopende tot middellange contracten. Verkochte callopties Hebben meestal een hogere uitoefenprijs dan de huidige koers. De opgestreken premie is de winst, die maximaal is, als de optie waardeloos op een bepaalde datum af loopt onder de uitoefenkoers. De contracten hebben een onderliggende waarde van 100 en deze aandelen zijn op deze manier uitgeleend en dus wel degelijk niet zomaar voorhanden. Zodra de koper de gekochte opties wil verzilveren moeten de shorters leveren door zelf de opties terug te kopen of de aandelen te leveren tegen de huidige prijs want zij zijn door de verkochte opties ook een verplichting aangegaan. Hierdoor komt een prijsopdrijvende situatie tot stand, ook wel bekend als shortsqueeze en dat kan flinke koersbewegingen tot stand brengen. Shortpartijen hebben dus baat bij en lagere koersen of de tijd is in hun voordeel. Als een aandeel binnen een bepaalde bandbreedte beweegt lopen de optiecontracten met een hogere koers waardeloos af en is de premie binnen. Dus die 14% is wel degelijk uitgeleend en als er ook maar iets gebeurt in positieve zin lopen de verkochte opties in de waarde en dat gaat de shorters flink knaken kosten.

Groet
Dutchtenor
0
Marshall Wace is alaan et coeen en maakt handig gebruik van de dalende koersen;
2 maart 1,69
4 maart 1,59
5 maart 1,43
9 maart 1,39
11 maart 1,13
12 maart 0,99

13 maart...nog niet gepubliceerd, maar gezien het volume heeft MW weer verder afgebouwd
Helaas, geen short squeeze maar een (handige) afbouw. Jammer, maar wel een duidelijk teken wat mij betreft dat er niet veel neerwaarts meer te halen is. En das weer positief. Al met al alle vertrouwen en als het ff kan weer bijkopen komende week.
Jeeves
0
@proficent

Je hebt het hier alleen over opties maar je kunt natuurlijk ook short gaan door aandelen te lenen en door te verkopen in de hoop om ze later voor een lagere prijs terug te kopen. Dus zonder gebruik te maken van derivaten.
Het AFM register maakt geen ondscheid tussen shortposities door de lenen en door te verkopen en shortposities met behulp van derivaten. Het gaat alleen maar om het belang wat een bepaalde partij heeft. Dit is wat op hun site staat:

"Om te bepalen of een natuurlijke persoon of rechtspersoon een netto shortpositie heeft, moet worden gekeken naar zijn short- en longposities. Hierbij moet rekening worden gehouden met alle vormen van economische belangen die hij heeft in het geplaatste aandelenkapitaal van een onderneming of de overheidsschuld van een lidstaat of van de Europese Unie. Hierbij kan gedacht worden aan het economische belang dat is verkregen via derivaten zoals opties, futures, contracts for difference en spread bets maar ook via indices, effectenmanden of indexfondsen.

www.afm.nl/nl-nl/professionals/doelgr...

Kortom. Niemand weet hoeveel aandelen er teruggekocht moeten worden.
gpjf
0
Het is mijn ding niet die optie business maar ik ben wel benieuwd naar aanleiding van het verhaal van profizent of bij een onverwachte positieve gebeurtenis voor SBM , dit de koers van het aandeel zal opjagen zoals bij Fugro ?
pro-zen
0
Het verkopen van aandelen die men niet heeft om ze later terug te kopen is hetzelfde als het ongedekt schrijven (verkopen) van een put optie. De verkoper ontvangt hier premie voor echter als de optie de uitoefenprijs raakt moet er gekocht/ gecovered worden. De premie winst dekt dan gedeeltelijk het verlies op de optie. Naar mijn weten is dit hetzelfde, futurecontracten heb je alleen op grondstoffen en indices naar mijn weten. Ik weet dat er ook middels leenheren aandelen worden geleend om te verkopen, hier betaald men enkele procenten rente voor en is de afspraak gemaakt dat men de aandelen binnen een bepaalde tijd moet leveren als de leenheer daar om vraagt. Maar ook daar zijn weer optiecontracten aan gekoppeld, tijd en premie zijn hier ook wederom de basis, broekzak vestzak toch?? hoe het bij turbo's short etc zit weet ik niet overigens, maar ook daar kunnen optie- en of termijncontracten de basis zijn. Het is een wirwar van financiële producten, maar wat belangrijk is om te weten, is dat short gaan zeer veel risico met zich mee brengt en dat de shortposities bij positief nieuws binnen een mum van tijd gesloten moeten worden om verder verlies te voorkomen.

Succes
gpjf
0

Beleaguered Brazilian oil major Petrobras has no plans on letting anybody know what assets its selling as it spends 2015 shedding some weight. A company spokesperson told FORBES that they were not going to make public their list of assets up for grabs until they have been sold.

Petrobras’ new CEO Aldemir Bendine announced $3 billion in asset sales this year. The move is part of an ongoing effort to raise capital without acquiring more debt. A massive corruption scandal has nearly wiped out the company’s market cap, taking it down to around $33 billion from close to $70 billion four years ago. Bendine was hired to help Petrobras navigate the selling of assets, including stakes in oil fields, following his success of taking similar measures at state-run Banco do Brasil , where he worked before being hired to run Petrobras last month.

Reuters reported that JPMorgan was chosen by Petrobras to solicit companies to bid for the assets and structure the deals. Properties and drilling licenses are among the assets up for sale. Petrobras declined to comment about possible Gulf of Mexico assets being added to the chopping block. Petrobras sold a 20% stake in the Gulf of Mexico’s Gila well to ConocoPhillips in 2013. It raised $110 million in the transaction.

According to Reuters, meetings are being scheduled in the coming weeks to further look at deal opportunities.

Petrobras is known for its world class assets off Brazil’s Atlantic coast. When the first oil well was discovered in 2007, Petrobras helped Brazil move from speculative grade status into coveted investment grade status. But flash forward five years and add a 10 years long corruption scandal involving its construction partners and members of congress and the company is known more today for scandal.

The company is no stranger to asset sales. It’s been dumping billions of dollars worth of stakes in oil fields and its foreign subsidiaries for the last two years.

Here are just some of the oil company’s most recent divestitures.A Petrobras oil platform gets towed in the Bay of Guanabara, Rio de Janeiro. The company will shed $3 billion in assets in order to raise capital without having to go to debt markets. The company’s share price is down over 80% in the last five years. Moody’s downgraded Petrobras bonds to junk status in February. AFP PHOTO / Christophe Simon (Photo by Christophe Simon/AFP/Getty Images)April 2013: Petrobras sells its rights to prospect for oil and gas in the Gila block in the Gulf of Mexico to ConocoPhillips COP +0.46% for $110 million.
May 2013: Sells 12% stake in Tanzania oil block to Statoil . Dollar value not revealed.

August 2013*: Petrobras sells 100% of its stake in Innova to Videolar for $372 million + $23 million in debt.

100% stake in farm-out contracts in Cottonwood and Coulomb blocks in Gulf of Mexico worth $185 million. Buyers not named.

Sells 20% of its preferred shares in Potiguar and Potiguar III diesel fired power stations for $16 million.

September 2013: Petrobras sells out to Perenco in Colombia for $380 million.

December 2013: Sells 35% stake in Parque de Conchas oil well to China’s Sinochem Group for $1.5 billion.

November 2014: Petrobras Peru sells 100% of its Peruvian assets to China National Petroleum Corp for $2.6 billion.

*These sales were announced in August by the Board of Directors. Transaction did not necessarily close in this month.Misschien een stomme vraag maar als die Chinezen van alles van Petrobas kopen, zouden ze dan ook geen belangstelling kunnen hebben voor SBM of zit ik nou te dagdromen of sterker, zie ik ze " vliegen". haha. ?
Jeeves
0
quote:

provi-zent schreef op 15 mrt 2015 om 21:17:


Het verkopen van aandelen die men niet heeft om ze later terug te kopen is hetzelfde als het ongedekt schrijven (verkopen) van een put optie. De verkoper ontvangt hier premie voor echter als de optie de uitoefenprijs raakt moet er gekocht/ gecovered worden. De premie winst dekt dan gedeeltelijk het verlies op de optie. Naar mijn weten is dit hetzelfde, futurecontracten heb je alleen op grondstoffen en indices naar mijn weten. Ik weet dat er ook middels leenheren aandelen worden geleend om te verkopen, hier betaald men enkele procenten rente voor en is de afspraak gemaakt dat men de aandelen binnen een bepaalde tijd moet leveren als de leenheer daar om vraagt. Maar ook daar zijn weer optiecontracten aan gekoppeld, tijd en premie zijn hier ook wederom de basis, broekzak vestzak toch?? hoe het bij turbo's short etc zit weet ik niet overigens, maar ook daar kunnen optie- en of termijncontracten de basis zijn. Het is een wirwar van financiële producten, maar wat belangrijk is om te weten, is dat short gaan zeer veel risico met zich mee brengt en dat de shortposities bij positief nieuws binnen een mum van tijd gesloten moeten worden om verder verlies te voorkomen.

Succes


Het verkopen van aandelen die men niet heeft om ze later terug te kopen is volgens mij iets anders dan het schrijven van een ongedekte put optie.
in de eerste plaats is het schrijven van een put optie niet short maar long gaan. Dus ik denk dat je hier het schrijven van een call optie bedoeld. Het verschil is alleen dat je bij het schrijven van een call optie maximaal de premie kunt verdienen (als het aandeel onder de uitoefenprijs zakt) terwijl je met het verkopen van aandelen die men niet heeft om ze later terug te kopen in principe de verkoopprijs van het aandeel aan winst kunt maken per aandeel short als het aandeel naar nul daalt.
1.025 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 48 49 50 51 52 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

SBM Offshore Meer »

Koers 15,040   Verschil +0,20 (+1,35%)
Laag 14,825   Volume 690.255
Hoog 15,225   Gem. Volume 772.190
11-okt-19 17:35
label premium

SBM: corruptie-affaire afgesloten

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 

Trending

Bitcoin