Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Week 10 omslagpunt economie ook een omslagpunt voor USG?

1.027 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 52 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 nr36 28 februari 2015 13:37
    Telegraaf 28 februari

    Uitzenders zien vraag naar personeel flink toenemen
    Arbeidsmarkt kantelt

    De kanteling op de arbeidsmarkt is ingezet. De werkloosheid zal dit jaar dalen vanwege een flinke toename van het aantal vacatures.

    „Er is sprake van een omslagpunt”, zegt topman Rob Zandbergen van uitzender USG People in een gesprek met deze krant. „De werkloosheid zit op een enorm hoog niveau na vijf jaar crisis. Maar afgelopen jaar hebben we al een stabilisering gezien en wij verwachten dat het aantal werklozen dit jaar zal dalen. Dat zien we aan onze indicatoren. De vacatures nemen namelijk over de gehele linie toe.”

    Volgens Zandbergen zet ook het economisch herstel goed door. De Nederlandse overheid gaat ervan uit dat onze economie dit jaar met 1,5% zal groeien, maar de USG-topman is veel positiever en verwacht zelfs een hogere groei.

    De uitzendsector is meestal de eerste branche die profiteert van het herstel, omdat veel bedrijven eerst tijdelijk personeel aannemen als de economie aantrekt. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek bevestigen dat. Zo is de werkgelegenheid voor uitzendkrachten in het laatste kwartaal van vorig jaar gegroeid in het hoogste tempo in meer dan vier jaar. Het aantal door uitzendkrachten gewerkte uren nam vorig kwartaal met 2,4% toe ten opzichte van de laatste drie maanden van 2013. Net als in het derde kwartaal namen de uren zowel bij korte als bij langlopende contracten toe. In heel 2014 steeg het aantal uitzenduren met 6,6%. De omzet van uitzendbedrijven groeide vorig jaar met 5,5%.

    Ook Zandbergen constateert dat het economisch herstel zich in de tweede helft van vorig jaar heeft verbreed. „We zien een flinke toename in de vraag naar personeel. Aan het begin zijn het vooral de grote exportbedrijven die steeds meer mensen nodig hebben. Diezelfde ontwikkeling zien we nu ook bij het midden- en kleinbedrijf”, aldus Zandbergen.

    USG People zal zich de komende jaren dan ook vooral richten op het mkb. „Deze ondernemingen hebben flinke klappen gehad tijdens de economische crisis, maar krabbelen langzaam op. Daar zitten onze groeikansen”, aldus Zandbergen.

    De topman gaf gisteren een toelichting op de jaarcijfers van USG People. Het uitzendbedrijf behaalde vorig jaar een omzet van €2,36 miljard, een stijging van 4,5% ten opzichte van 2013. De winst kwam uit op €25,9 miljoen. USG People stelt een dividend voor van €0,16 per aandeel in contanten. Zandbergen zegt dat USG door een hogere omzet en lagere kosten het rendement heeft verbeterd. Ook werd de schuldpositie omlaag gebracht. De bestuurder heeft hoge verwachtingen voor de rest van het jaar. „De omzet in de maand januari nam toe met 5% en in de eerste weken van februari zagen we dit verder oplopen.”

    Detacheerder Brunel is voorzichtiger over de resultaten voor dit jaar. Bestuursvoorzitter Jan Arie van Barneveld waarschuwde dat 2015 een uitdagend jaar lijkt te worden.

    De dalende olieprijs zorgt voor veel onzekerheid, waardoor de ontwikkelingen in de komende tijd lastig zijn in te schatten, aldus de specialist in personeel voor de internationale olie- en gasindustrie.

    Brunel behaalde vorig jaar een omzet van €1,4 miljard, een stijging van 8% ten opzichte van 2013. Het operationele resultaat kwam vorig jaar met €74,7 miljoen 3% hoger uit dan in 2013.
  2. forum rang 5 nr36 28 februari 2015 13:39
    Ook uit de Telegraaf

    Centrale bankiers zijn verantwoordelijk, angst voor zeepbel neemt toe
    Bonanza terug op beurs

    Het is feest op de beurzen, met de centrale bankiers als gastheren. En ze schenken volle glazen. Maar zoals bij elke fuif loert de kater.

    De eerste twee maanden van dit jaar waren de beste start voor de AEX-index sinds 1998. De Amsterdamse graadmeter staat op het hoogste punt in zeven jaar. En ook elders in Europa bereiken indices hoogtepunten. De Duitse DAX en de Britse FTSE stonden zelfs nooit eerder op dit niveau.

    Hetzelfde beeld is in de VS te zien. De Dow Jones, Nasdaq en S&P 500 breken al een tijdje record na record. En in Japan staat de beurs op het hoogste niveau in vijftien jaar.

    Met dank aan het beleid van de centrale banken. Om de crisis, die in 2008 uitbrak, te bestrijden, hebben ze stuk voor stuk de rente naar nul gebracht. In de VS en Japan werden ook op ongekende schaal allerlei obligaties opgekocht. De Europese Centrale Bank begint in maart met deze zogeheten quantitative easing (kwantitatieve verruiming, ook wel QE genoemd).

    Hierdoor wordt de rente op (staats)obligaties gedrukt. Beleggers worden zo min of meer gedwongen om in andere categorieën te beleggen en komen dan veelal bij aandelen uit. ’Tina’ heet dat in beleggerskringen; there is no alternative (er is geen alternatief). Met stijgende koersen als gevolg.

    Europese aandelen zijn momenteel dan ook favoriet. Volgens BNP Paribas is er sinds begin dit jaar een slordige €18,5 miljard richting Europese aandelenbeurzen gevloeid. Vorige week stroomde er ruim €5 miljard onze kant op, zo becijferde onderzoeksbureau EPFR. Ook een nieuw record.

    Het is dan ook niet verwonderlijk dat macro-economen van grote en kleine vermogensbeheerders en nationale en internationale banken vorig jaar al pleitten voor QE. Dat is goed voor de beurs en daarmee ook goed voor de partijen die zelf beleggen of klanten adviseren om dat te doen.

    Uit een maandelijkse enquête van Bank of America Merrill Lynch onder 200 fondsbeheerders (die samen $559 miljard beheren) blijkt dat meer dan de helft de eurozone noemt als dé plek om je geld te beleggen. De laatste keer dat de fondsbeheerders zo positief waren over Europa was in mei 2007.

    Bij beleggers met historische kennis gaan dan de alarmbellen rinkelen. Vanaf eind juni 2007 kelderde de AEX-index immers met 60% in een jaar en negen maanden tijd. In no time spatte de zeepbel uiteen en verdampte er een onvoorstelbare hoeveelheid geld. En Amsterdam stond niet alleen in zijn verlies, over de hele wereld was het een bloedbad op de beurzen.

    De centrale bank van de centrale banken (BIS) vreest dat er een nieuwe zeepbel wordt opgeblazen. Als gevolg van het ruime monetaire beleid van de ECB. Het was namelijk het goedkope geld (door de lage rente) dat tot de kredietcrisis leidde.

    De president van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot, vindt dat de financiële markten zijn losgezongen van de reële economie. Dat kan serieuze risico’s met zich meebrengen. Ook andere tegenstanders van QE wijzen op de gevaren van zeepbellen die op de markten ontstaan.

    Want het is op zijn minst vreemd te noemen dat de Europese beurzen met zo’n indrukwekkende opmars bezig zijn, terwijl de eurozone wordt geteisterd door een hoge werkloosheid, een lage groei en deflatie. Niet echt een cocktail om enthousiast over te worden.

    Maar het is het beleid van ECB-president Mario Draghi cum suis dat het beleggersklimaat tot een feest maakt. En volgens Ben Steinebach, beleggingsstrateeg bij ABN Amro, moet het echte feest nog beginnen. „Er is nog geen staatsobligatie gekocht door de ECB.”

    Volgens Steinebach rechtvaardigen de huidige koers-winstverhoudingen de stijgende aandelenkoersen niet. „De koersen worden gedreven door de ECB. Als het beleid van de centrale bank succesvol blijkt te zijn dan zal zich dat vertalen in een sterkere economie en hogere winsten bij bedrijven.” Het grootste risico in de markt is volgens de ABN-strateeg dan ook dat het ECB-beleid niet werkt.

    „Ik kan daarom geen eenduidig antwoord geven op de vraag of er een bubbel is ontstaan. Het ligt eraan of het beleid gaat werken.”

    Volgens beleggingsstrateeg Simon Wiersma (ING) ligt de koers-winstverhouding momenteel net iets boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar. „Dus aandelen zijn in die zin niet meer goedkoop te noemen. Maar als je kijkt naar de alternatieven voor beleggers, bijvoorbeeld staatsleningen of bedrijfsobligaties, dan ligt het winstrendement bij aandelen hoger.”

    De sterk opgelopen koersen hebben Wiersma wel iets terughoudender gemaakt. Beleggers zijn volgens de strateeg heel enthousiast. „Dat is voor ons een beetje een contra-indicator. Iets om voor op te passen. Maar ik kan onmogelijk zeggen wanneer het feestje voorbij is.”

    Want dat blijft het euvel van bubbels op financiële markten. Een zeepbel is pas een zeepbel als-ie barst.
  3. forum rang 4 moneypocket 28 februari 2015 16:14
    quote:

    tatje schreef op 28 februari 2015 15:59:

    Een dikke vinger mag niet.

    Maar iets minder dikke vingers en de koers in dik 20 minuten van 12,32 naar 11,98 zetten, dat mag van de AFM wel :-)

    Haha, Tatje; " De Autoriteit Financiële Markten (AFM) liet weten de beweging te hebben gezien en de situatie te volgen."

    Nou ja...men zegt niets verkeerd...."volgen"; ofwel, men volgt de verdere gang van zaken. Maar "volgen" zegt niets over het ondernemen van actie.

    Ach, men hoeft ook niets meer te doen. Immers een zeepfabrikant heeft men aangepakt. Daar kan men weer een jaar op teren.

    Tatje; de USG cijfers Q4, maar bovenal de outlook voor 2015 doet mij zeer goed. Daar kan geen AFM tegenop. De overcapaciteit zal men snel inlopen. Zandbergen gaf tijdens de webcast dit ook aan, op een vraag van een analist. De winst zal dan snel toenemen, want de personeelslasten zullen niet navenant stijgen met de omzet, maar hier op achterblijven.

    Wat een BR doet; het zal mij een zorg zijn. Zoals Andre al aangaf, en waar ik het roerend mee eens ben. Deze shortende partij zit er niet in vanwege een verwachte dalende koers op basis van de marktontwikkelingen. Nee...zij handelen dusdanig dat een derde partij middels een flinke fee hun kosten dekt. En ja...wat die derde partij dan eigenlijk wel niet wil is tot op heden gissen.

    Groeten vanuit het Noorden des Lands,

    Moneypocket
  4. [verwijderd] 28 februari 2015 16:25
    Helemaal met jullie eens... Komt ook autonoom goed in 2015 !!
    USG heeft zich de laatste jaren perfect geherpositioneerd en kosten onder controle gekregen..

    Wat mij bezig houdt... Het beëindigen van de start-ups im Italië en Zwitserland in een groeiende markt.. Nog relatief lage aanloopkosten en dan toch al beëindigen ..... Verband met een mogelijk overnemende partij die daar al groot marktaandeel heeft? Eerder werd hier gesteld dat overnemen logischer was op €8,=... Ik denk dat een overnemende partij liever een bedrijf overneemt met gezonde balans en in een stijgende markt.. Dan draagt deze eerder bij aan eigen winst per aandeel.

    Weten wij op welk niveau de meeste aandelen van Alex Mulder verkregen zijn? M.a.w. Wanneer gaat ook hij winst maken.. Gezien zijn belang kan geen overnemende partij om hem heen toch...
  5. [verwijderd] 28 februari 2015 17:21
    quote:

    SAHR-0310 schreef op 28 februari 2015 17:15:

    Als je de webcast beluisterd dan kun je opmaken dat men nog niet gerust is op de cijfers van de thuismarkt Nederland.
    Dat zou kunnen ik heb nog geen tijd gehad maar ga zeker luisteren. Wel de outlook gelezen en januari 5% groei em februari loopt de groei verder op.
    Ik hou mijn positie dus lekker vast en ga het eens rustig bekijken. Q1 goede cijfers en dan kan het zo maar los gaan.

    Succes en fijn weekend
  6. [verwijderd] 28 februari 2015 18:40
    Uit de outlook kan je nu al opmaken, dat de 1e kwartaalcijfers uitstekend zullen zijn. 5% in Nederland in januari vind ik inderdaad ook wel magertjes, maar dat kan in februari al weer 6% of meer zijn. Zeker als het MKB verder aantrekt, waar USG zijn winst uit haalt.

    Blijf daarom rustig en vol vertrouwen zitten. Een koers van zo'n €12,25 past hier niet bij en zal bij de 1e kwartaalcijfers toch echt tussen €14 en €17 liggen.
    Ben er nog nooit zo overtuigd van geweest, dat €20 in december echt op het bord staat of misschien wel gepasseerd is.
    Zeker als Blackrock eindelijk klaar is met het blokken van de koers.

    Fijn weekeind allemaal.
  7. forum rang 6 tatje 28 februari 2015 19:12
    quote:

    SAHR-0310 schreef op 28 februari 2015 17:18:

    En met 'men' doel ik op de analisten.
    hallo Sahr -0310,

    Misschien kun je specifiek aangeven welke analist twijfelt.

    26.10 minuten out look.
    28.30 minuten analist KBC
    31.40 minuten Rabo analist
    37.04 minuten ING analist.
    41.15 minuten SNS analist
    44.00 minuten ABN analist
    50.02 minuten ik dacht dat ie van HSBC is , maar dat zei hij niet.
    56.00 minuten SNS analist.

    Geef even aan, welke analist twijfelde over Nederland en we kunnen ff brainstormen.

    Worden we allemaal beter van !
  8. forum rang 4 Dicall69 28 februari 2015 19:42
    Ik zit nu echt long, dus ik ga mijn posities niet meer verlaten de verbeteringen in de uitzendbranche zijn wederom duidelijker geworden voor het eerste kwartaal van 2015 en dat kan, zomaar een overname inluiden.
    Uitstappen, omdat de koers licht kan dalen de komende 2 maanden, zie ik als een korte termijn visie die nergens op is gebaseerd, want de koers kan net zo goed ruim boven de € 14,- gaan noteren bij een dalende index en vice versa !!!
  9. TheBateman 28 februari 2015 19:46
    Ik verwacht volgende week dat we de 13 euro gaan passeren. Waarom? Vrijdag was iemand aan het shorten, waardoor alle angsthazen er maar ook uit gingen. Echter, de markt zal na dit weekend wat helderheid hebben terug gekregen en beseffen dat USG er erg goed voor staat. Het artikeltje uit de Telegraaf draagt daar aan bij, ook het rapport van de CBS, en hopelijk volgende week vele positieve koersverhogingen.
  10. forum rang 6 tatje 28 februari 2015 19:58
    Hallo Sahr -0310,

    Ik maak van alle webcasts aantekeningen.

    Je moet je voorstellen, dat die analisten meestal vragen stellen, waarvan ze zelf denken, nou heb ik je.

    Dat de reactie van de analisten dan niet euforisch is, als Rob of Leen toch een afdoende antwoord kunnen geven lijkt me logisch.

    Wat werd er gezegd door analisten.

    KBC
    - hebben ook in Frankrijk een pilot
    - in Frankrijk zitten we in bepaalde regionen en sectoren.
    - gaat beter in frankrijk
    - Frankrijk groeit in februari nog sneller
    - groeilijn van week 1 naar week 7 is stijgend
    - solvus concept in kw 2 of 3 helemaal klaar in nederland.

    RABO
    - operational leverage bij secretary plus en professionals, als die groeien met hogere marges kan snel gaan
    - In Frankrijk en Belgie staffing hebben we geen overcapaciteit
    - start people Nederland in februari plus 7%

    ING
    - SME in Nederland groeit en de managers zien dit en zeggen dat de bedrijven positief zijn
    - groei in Nederland bij start People Q3 - 3% Q4 0 en in begin januari tot half februari van 0 naar plus 7%
    - eind maart in lijn met de markt, dus niet Q1 maar in maart.
    - leen, mark ik ben het met je eens de professionals moeten nu komen.

    SNS
    - de kleine ondersteunende overnames, daar is een markt voor met goede ebitas.
    - wij gaan niet voor de wereldspelen , maar voor de landelijk competitie en daar hebben we een absolute waarde voor onze klanten

    ABN
    - Duitsland begint te komen.
    - een mijn gerelateerd bedrijf maakt zijn 2e mijn weer open.
    - geen verlies SME aan Randstad
    - geen online grote overname gaat er komen.
    - 2,9% ebita bij professionals en gelooft U nog in 10% ebita YES
    - secretary plus en de professionals moeten gaan komen met de hudge potential leverage

    HSBC
    - Kosten lager als in Q2 gedacht. We blijven gefocust op kostenreducties
    -SME en professionals groeien en de marges dan ook.
    - met lagere kosten geeft dat meer winstgevendheid
    - niets wijst erop,dat we niet de zelfde cyclus kunnen verwachten als de laatste 15 jaar.

    SNS
    - een keuze, eerst focus op groei dan op perm fee.

    Sahr zo heb ik alles zo n beetje hier door gegeven wat ik heb opgeschreven.

    Nu is het weekend voor mij en ga tot maandagmorgen leuke dingen doen.

    Mijn vertrouwen in USG People is door de cijfers en outlook en communicatie in de pers geweldig gegroeid.

    Daar kan de koersdaling door mensen met een bepaalde bedoeling echt niets aan veranderen.

    leuk weekend gewenst.

    Doei.

1.027 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 52 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0618 -0,07%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.760,40 -1,48%
Gold spot 2.382,45 -0,03%
NY-Nasdaq Composite 15.865,25 -0,12%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links