Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Waarom AND kopen ????

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
572 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0

AMSTERDAM (Dow Jones)--AND International Publishers nv (AND.AE) gaf het in april bij de publicatie van het persbericht nog niet zo expliciet aan, maar het contract met ALK Technologies Inc geeft uitzicht op de kans om een serieuze bedreiging te vormen voor de al bestaande duopolisten TomTom nv (TM2AE) en Nokia Corp (NOK, omdat ALK zelfgemaakte en hoogwaardige kaarten van Noord-Amerika aan AND ter beschikking stelt. En die had AND nog niet.

Met deze karakteristiek kan AND zich wat dat betreft straks meten met de kaartenpoot van TomTom en Nokia. "We zijn echt heel erg blij met het ALK-contract. Met Noord-Amerika erbij kunnen we nu echt een verschil maken. Het vergroot onze coverage fors, want het is een verdubbeling van onze navigatiecontent, terwijl er geen noodzaak bestaat dat we onze flexibiliteit, die we als relatief kleine onderneming hebben, prijsgeven", zegt chief executive officer (CEO) Hugo van der Linde in een gesprek met Dow Jones Nieuwsdienst.

AND krijgt met dit contract dus de beschikking over de navigatiekaarten van ALK die AND investeert in de verrijking van die kaarten met data. AND gaat deze kaarten ook licenseren. Het voordeel voor AND is dat het straks naast navigatiedata van Europa, ook de VS en Canada heeft en daarmee zijn bibliotheek vergroot, waarmee het verwacht wereldwijd meer klanten binnen te halen, zo zei van der Linde al in mei.

Als dat lukt, kan AND een speler worden waar in het navigatiespeelveld rekening mee moet worden gehouden. De bouw van de datalagen in de ALK-kaarten ligt op schema en is naar verwachting halverwege 2015 klaar, een deel al in het derde kwartaal van dit jaar.

Het bedrijf heeft een lange geschiedenis in de routenavigatie, maar is, anders dan Tele Atlas (TomTom nv) en Navteq, het huidige HERE (Nokia), nog steeds de enige speler die onafhankelijk is. Vergeleken met voornoemde twee commodity-partijen is AND juist de andere kant op gegaan: maatwerk leveren aan klanten die nadenken over de vraag 'Wat wil ik waarover weten als ik navigeer?' Het antwoord op die vraag is er een met legio voorbeelden: stoplichten, kruisingen, parkeerplaatsen, pompstations, oplaadpunten voor elektrische auto's, files uiteraard, restaurants, bedrijven, de verblijfplaats van collega's (AND werkt alleen in het business-to-business segment), vacatures bij bedrijven die gepasseerd worden tijdens het rijden, informatie met betrekking tot voorsorteermogelijkheden, de zogeheten 'lane guidance', noem het maar.

Niet dat AND voor alle behoeftes een antwoord heeft, maar het bedrijf komt inmiddels een heel eind. Wat AND feitelijk doet is verdieping aanbrengen in een kaart, helemaal afgestemd op de wens van een opdrachtgever. Die verdieping is feitelijk oneindig. Dit biedt AND op zijn beurt, ook omdat de onderneming de enige mondiale speler is die dit doet, de gelegenheid dichter op de klant te komen te zitten. Van der Linde spreekt in dit verband van het zogeheten 'inlocken' van de klant en dat brengt bij voorkeur langdurige relaties met een opdrachtgever met zich mee. Deze koers heeft als doel voor meer stabiliteit in de ontwikkeling van de resultaten te zorgen.

AND moet in deze dynamiek investeren in vernieuwingen, maar die ook heel goed monitoren. Om de ontwikkelingen bij te houden heeft AND momenteel 18 zogeheten developpers in dienst, en die pool groeit. Die mensen kijken naar de laatste ontwikkelingen op de mobiliteitsmarkt. "Zo'n bestuurderloze auto van Google bijvoorbeeld zit tjokvol sensoren. Als je mij nu vraagt of AND op dit soort innovaties kan inspelen, moet ik het antwoord even schuldig blijven. Dat is nog erg prematuur. Maar sensoren, die ook al in gewone auto's zijn ingebouwd, zijn heel interessant, omdat ze ontstellend veel waardevolle data verzamelen, waarmee je in principe een kaart real time kan actualiseren", aldus Van der Linde.

AND is in het navigatieveld mettertijd opgeschoven van een uitgever van routekaarten naar een pure leverancier van maatwerk, waarin data een zeer belangrijke rol spelen. Hoe meer data, hoe liever het AND is. Daartoe heeft het ook meegewerkt aan Open Street Map (OSM), een soort wikipedia van de routekaarten wereldwijd. Het platform is al in 2004 opgericht en werkt op basis van vrijwilligers. Die voegen informatie toe aan het bestaande navigatiebestand die grote partijen ten enen male niet bieden.

"En dat wordt goed begrepen door klanten, overigens geen professionele partijen, omdat we nu eenmaal met vrijwilligers als basis geen consistentie kunnen bieden. Een probleem is bijvoorbeeld de adressering, en wij voegen als externe partij die extra laag toe, omdat AND die data kan inkopen", aldus Van der Linde.

Het gaat bij OSM om informatie voor bijvoorbeeld cyclers, skiers en hikers, maar ook voor watersporters met circa 20.000 updates per maand. Een kleine demonstratie leert dat de gegevens van AND gecombineerd met de data van OSM, veel meer details opleveren over fietspaden, zebrapaden, straatmeubilair en beplanting, dan de gebruikelijke routekaarten. De aldus ontstane verdieping verschaft AND de gelegenheid maatwerk te leveren aan zijn opdrachtgevers.

Een big spender zal AND voorlopig niet worden, ook al zijn data en innovaties erg essentieel voor het bedrijf. "Elke euro draaien we hier drie keer om en als de conclusie luidt 'kans op te weinig rendement', dan gaat de investering niet door. We zijn voorzichtig met geld, ook omdat we in omvang niet groot en daarmee relatief kwetsbaar zijn. Creatieve oplossingen genieten bij ons een grote voorkeur", aldus Van der Linde.

AND heeft weinig keus: al jaren is de markt voor aanbieders van navigatiedata onzeker en de verdienmodellen staan onder druk, maar daar staat dan weer een gezonde kaspositie tegenover. Over 2013 kwam de omzet van het bedrijf, die voor een groot deel uit licenties voortvloeit, uit op EUR4,3 miljoen, het nettoresultaat op EUR1,2 miljoen en de kaspositie op EUR5,5 miljoen. En met een vaste kostenbasis vertaalt een oplopende omzet zich bijna 1 op 1 in winstgevendheid.

Een dividendvoorstel over 2013 ontbrak vooralsnog, maar AND had dividend al wel enige tijd als discussiepunt op de agenda staan. In zijn hele bestaan heeft AND zijn aandeelhouders nog nooit getrakteerd, maar in mei 2014 verraste AND de markt, niet alleen met de ALK-deal, maar ook met een bruto-uitkering van EUR0,10 per aandeel AND, gestoeld op dat contract en een positief verlopen 2012 en 2013. In totaal ging er EUR372.714 de deur uit. "Het is een signaal richting aandeelhouders en het is de intentie dat we dit dividendbeleid op jaarbasis in stand houden, waarbij we per jaar de situatie die dan geldt beoordelen", aldus Van der Linde.

AND is een outdoor speler, omdat binnen navigeren technische beperkingen heeft en privacygevoelig kan zijn, bijvoorbeeld bij grote ziekenhuizen. Vorig jaar gaf Van der Linde nog aan dat indoor niet tot het werkterrein behoort, maar het bedrijf overweegt wel de mogelijkheden voor indoornavigatie te onderzoeken. Een ander domein waar serieus naar wordt omgezien betreft sociale media, omdat voor adverteerders lokatiegegevens zeer interessant kunnen zijn, maar ook hier is privacy een thema.
emilio!.!
0
quote:

Rwinorlose schreef op 18 feb 2015 om 13:50:


maar waarom nou and kopen ?????waarom heb jij gekocht?
je heb al genoeg antwoord gehad lijkt me maar zelf nog niets op het forum gezet wat van enige waardevolle info, ben ik toch benieuwd waarom je ingestapt bent?
[verwijderd]
0
ik stapte vorig jaar in voor uitkering dividend. toen leek het goed te gaan met and en de koers bewoog goed. op fora hier werd toen al gesproken dat het kon gaan knallen. echter viel het dividend tegen met slechts een duppie bruto en daalde de koers een euro. wat overigens dit jaar weer kan gebeuren.
dat is waarom ik kocht. inmiddels maak ik mijn keuzes beter overwogen en brand me niet meer op deze manier haha maar and was wel de miskoop van 2014.
gelukkig had ik nog wat over van mijn pharming ritjes dus ik kan het verlies wel hebben.
[verwijderd]
0
dat ik inhoudelijk niks post ben ik met je eens. er is namelijk ook niks dan oude berichten over and te melden en die staan volop in herhaling op fora alhier. vele berichten over waarom and het zo goed doet maar vraag jezelf maar eens af waarom er geen interesse is in dit fonds. de bied is nagenoeg leeg dus niemand wil ze hebben. waarom zou dat dan toch zijn?

emilio!.!
0
Mede door de lange stilte is de bied vaak leeg en worden oude berichten herhaald waaruit op te maken valt dat het echt wel goed komt met de cijfers volgende maand
[verwijderd]
0
er zal vast iets positiefs qua nieuws komen maar of de koers daarmee opleeft en dat vasthoud moeten we nog maar zien gebeuren. bij vorige goednieuwsberichten daalde de koers zelfs.
dat oude berichten herhaald worden laat echter niet zien dat het goed komt met and. dat is een misvatting.
dat de bied leeg is komt echt niet alleen door de lange stilte maar vooral omdat er maar weinig in durven stappen. als je met veel aandeeltjes instapt ben je ze dus nog lang niet kwijt als je er van af wilt. dat maakt dit fonds wat oninteressant.
bij goede cijfers en berichten zal de interesse iets toenemen tijdelijk maar het zal niet gestaag gaan. na winstnemers zal de koers weer hard kunnen dalen.
Onderbouwer
0
Het aandeel staat binnen 2 jaar op €8. Vraag Voda maar. Van de 100 dingen die ik gezegt heb dit jaar zijn er 100 uitgekomen.

2015, en vooral 2016 wordt het jaar van AND.

Uiteraard eigen risico.
jeff_cassius
0
quote:

Beginner1987 schreef op 18 feb 2015 om 18:26:


Het aandeel staat binnen 2 jaar op €8. Vraag Voda maar. Van de 100 dingen die ik gezegt heb dit jaar zijn er 100 uitgekomen.

2015, en vooral 2016 wordt het jaar van AND.

Uiteraard eigen risico.


Je hebt de laatste weken zeker veel zinnige dingen gezegd, maar niet te erg in jezelf gaan geloven hoor :)


voda
0
quote:

Beginner1987 schreef op 18 feb 2015 om 18:26:


Het aandeel staat binnen 2 jaar op €8. Vraag Voda maar. Van de 100 dingen die ik gezegt heb dit jaar zijn er 100 uitgekomen.

2015, en vooral 2016 wordt het jaar van AND.

Uiteraard eigen risico.

Ja, dat klopt voor 99%!
[verwijderd]
0
quote:

Beginner1987 schreef op 18 feb 2015 om 18:26:


Het aandeel staat binnen 2 jaar op €8. Vraag Voda maar. Van de 100 dingen die ik gezegt heb dit jaar zijn er 100 uitgekomen.

2015, en vooral 2016 wordt het jaar van AND.

Uiteraard eigen risico.
Minimaal op 8 - 10 euro, mits Indolfin de grootaandeelhouder zich niet laat verleiden tot een overname rond de 6-7 euro.
Met het gegeven dat de winst nagenoeg evenredig toeneemt met de omzet, denk ik dat ze ook inzien dat die 7 euro maar een fractie is van de koers die op de borden komt te staan als AND enkele grote nieuwe klanten weet aan te trekken als kaarten Noord Amerika gereed zijn.
[verwijderd]
0
quote:

Rwinorlose schreef op 18 feb 2015 om 17:55:


er zal vast iets positiefs qua nieuws komen maar of de koers daarmee opleeft en dat vasthoud moeten we nog maar zien gebeuren. bij vorige goednieuwsberichten daalde de koers zelfs.
dat oude berichten herhaald worden laat echter niet zien dat het goed komt met and. dat is een misvatting.
dat de bied leeg is komt echt niet alleen door de lange stilte maar vooral omdat er maar weinig in durven stappen. als je met veel aandeeltjes instapt ben je ze dus nog lang niet kwijt als je er van af wilt. dat maakt dit fonds wat oninteressant.
bij goede cijfers en berichten zal de interesse iets toenemen tijdelijk maar het zal niet gestaag gaan. na winstnemers zal de koers weer hard kunnen dalen.
Je vergeet dat het kleine AND straks wel eens hot kan worden op de lokale beurs, als ze bv een mooie samenwerking weten aan te gaan of erg winstgevend gaan worden.dan vliegt de dagelijkse omzet flink omhoog.
Nu is het aandeel nog niet echt aantrekkelijk als je bv dag ritjes wilt maken.
Maar dat is de kunst van het beleggen, kansen zien voordat de grote meute zich op het aandeel stort.
Het aandeel kan gezien de kansen die er liggen denk daarbij ook aan de Mapcode waar we in 2015 meer van gaan horen wel eens uitgroeien tot een pareltje van de beurs.
Onderbouwer
0
[quote alias=geld als water id=8270013 date=201502182041]
[...] Je vergeet dat het kleine AND straks wel eens hot kan worden op de lokale beurs, als ze bv een mooie samenwerking weten aan te gaan of erg winstgevend gaan worden.dan vliegt de dagelijkse omzet flink omhoog.
Nu is het aandeel nog niet echt aantrekkelijk als je bv dag ritjes wilt maken.
Maar dat is de kunst van het beleggen, kansen zien voordat de grote meute zich op het aandeel stort.
Het aandeel kan gezien de kansen die er liggen denk daarbij ook aan de Mapcode waar we in 2015 meer van gaan horen wel eens uitgroeien tot een pareltje van de beurs.

[/quote

Amen.
Nel
0
als ik langzamerhand alles weer eens aan het doorlezen ben neigt me hand steeds meer richting de koop knop
zijn weinig weerstanden richting de 4 euro

bekendheid is idd het probleem
RW1984
0
Ik heb eens gekeken naar AND en ga het ook proberen met een beperkte positie. De financiën zien er gezond uit en op basis van het 9 maanden bericht concludeer ik dat de krimp in de omzet en de winst tot stilstand is gekomen. De k/w verhouding ligt niet heel hoog, dus veel speculatie zit er niet in de koers.
Nel
0
AND komt voor mij weer in beeld door de perikelen rond TT en dat deze tegenhanger dan juist ook in beeld komt bij andere partijen
Diegy
0
Ik moet zeggen dat ik het aandeel ook al een paar weken in de gaten hou. En ook twijfel om in te stappen. Me gevoel zegt al een paar dagen dat er veel geld te verdienen is met And.
stormvogel
0
Het probleem is het lage volume zit je erin dan kom je er niet meer uit.

Of met verlies dan wel.
RW1984
0
quote:

stormvogel schreef op 26 feb 2015 om 17:00:


Het probleem is het lage volume zit je erin dan kom je er niet meer uit.

Of met verlies dan wel.

Zoveel vermogen heb ik niet, dus daar heb ik geen last van.
572 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 25 26 27 28 29 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

AND International Publishers Meer »

Koers 2,600   Verschil -0,04 (-1,52%)
Laag 2,540   Volume 17.200
Hoog 2,680   Gem. Volume 148.844
24-mei-19 16:27
label premium

AND: Nieuwe fantasie

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium