Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Esperite: een vergeten parel

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.374 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 165 166 167 168 169 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
ch@rter
0
quote:

Jolly Jumper schreef op 19 feb 2015 om 03:33:


Tja, zoals altijd zijn er veel meningen, en dat is ook het mooie aan beleggen. Ik doe veel wat anderen ook doen (volg de kudde), maar soms ook iets op gevoel/intuitie, in combunatie met vertrouwen in de sector waarin men opereert. Esperite is zo'n geval en ik zie wel wat het wordt, ik neem het dus voor lief als het niets wordt, maar hoop stiekem op een klapper(tje).


Dat houdt het in ieder geval spannend in beleggersland.

Verder heb je een prima uitgangspunt.
[verwijderd]
0
Gaat prima...
beleggers nemen allemaal even een plukje nu..
Aandeel staat helemaal in het begin dus wonderen kan men nog niet verwachten..
Daar is de prijs ook naar...
Crucell was in die tijd ook niet echt florissant maar na verloop van tijd we kennen het verhaal wel..
Het is en blijft een gok...
cijfers zijn nog niet florissant.
Maar zodra het bedrijf de cijfers gaat verbeteren en de vooruitzichten goed gaat uitleggen...
En de kansen aan de beleggers duidelijk maakt..
Dan kan het wel eens een leuk gokje worden...

koersen nu nog dik onder de 2 euro.....


Nel
0
Lees dat erbij de notering in Frankrijk geen extra aandelen zijn uitgegeven dus als daar bekenheid komt dan is er bij de huidige free float een flinke opmars te verwachten
Amar aan u de taak:-)
[verwijderd]
0
De bied valt een beetje weg nu . Overal in biotech zijn wat winstnemingen aan de gang nu .

Voorlopig hier ( nog ) in de plus
Nel
0
de rest was al een tijdje in beeld biosciece hier komt er langzamerhand belangstelling dus deel de mening van Tatan
ch@rter
0
quote:

Vitavita schreef op 18 feb 2015 om 23:28:


[...]

Waarom zouden de cijfers niet geweldig zijn? Ik heb geen winstwaarschuwing gezien. Weet jij meer dan ik?

Als je zegt, dat je de aandelen niet voor de LT moet aanschaffen, dan leid ik uit je zinsnede dat je geen vertrouwen hebt in de strategie, die Amar heeft uitgezet.


Omdat ze steeds een wat kleiner verlies maken, door te snijden in de operationele kosten wil niet zeggen dat de omzet beter is, deze daalt namenlijk ook al jaren.

Winstwaarschuwing(en) zijn ook niet te verwachten bij dit "vergeten" fonds.

Net als wat @tatan zegt, speel jezelf in de kijker bij de beleggers, laat ze meekijken in de keuken, en zet een strategie uit die minder onduidelijkheden met zich meebrengt.

Als Amar dit reeds gedaan had, dan had je dit ook al lang terug gezien aan de notering in parijs. De fransen zijn namenlijk helemaal Bio geil, maar daar merkt esperite bar weinig van.

Ook zie ik dat de oud LT-ers wakker aan het worden zijn.
Nel
0
zoals onze kenner aextracker al aangaf is Amar eerst bezig met de turnaround alvorens de PR aangaat.
dus als bij de update duidelijkheid komt van de voortgang kan hij van start gaan.
maar aan de huidige volume te zien begint er toch enige vooruitgang te komen ch@rter.
Nel
0
zit trouwens vandaag eens dat Franse forum door te spitten maar tjonge wat een doolhof om naar de juiste linken te komen
wat ik tot nu toe zie is wel dat er fors meer klikken richting Esperite zijn geweest dit alles zal met de stijging van gister en vandaag te maken hebben dus als dit word omgezet in orders moet het herstel langzamerhand een extra impuls krijgen

gelukkig dat het hier op de iex forum een stuk duidelijker is.

maar ga lekker door met zoeken en goed om het frans weer aan te scherpen

1,699 60k toch weer pittig
ch@rter
0
quote:

Nel schreef op 19 feb 2015 om 10:40:


zoals onze kenner aextracker al aangaf is Amar eerst bezig met de turnaround alvorens de PR aangaat.
dus als bij de update duidelijkheid komt van de voortgang kan hij van start gaan.
maar aan de huidige volume te zien begint er toch enige vooruitgang te komen ch@rter.yep, klopt
de huidige topicstarter heeft de gang er goed ingezet.
ps; ik heb mij ook de krampen zitten zoeken, op z'n frans, en is idd zeer lastig uberhaupt iets te vinden.
[verwijderd]
0
Raadselachtige koerssprong Esperite

Door: Carel Grol FD

Forse omzetten, stevige koerswinst: het gaat deze week goed op de beurs met Esperite. Maar de gestegen koers is omgeven met vraagtekens, want er is verder geen nieuws rond het voormalige Cryo-Save.

Het aandeel Esperite staat woensdag aan het begin van de middag op een winst van 6,3%: eerder in de ochtend was dat +9%. Dat gebeurt met een voor Esperite kolossale omzet van meer bijna 100.000 stukken, die worden verhandeld op Euronext. Daarmee is dit de drukste dag sinds 14 mei vorig jaar: destijds werd de omzet aangejaagd doordat de pas aangetreden topman Frederic Amar een nieuwe strategie aankondigde.

Autisme

Nu is het onduidelijk wat de reden is voor de forse omzet. Dinsdag was het ook al druk. De koerswinst was toen bescheiden (+1,9%), maar de omzet kwam uit op ruim 38.000 aandelen. De gemiddelde dagomzet van Esperite ligt op 8852 aandelen. Dinsdag was de omzet dus het viervoudige van normaal, woensdag zit Esperite al op het elfvoudige.

Wat is er aan de hand? Er zijn geen analisten die het bedrijf volgen. Nieuws is er niet. Het laatste bericht dat het bedrijf naar buiten bracht, dateert van 5 februari. Toen meldde Esperite dat het de rechten had verworven voor een test waarmee vroegtijdig autisme kan worden geconstateerd, maar daarop volgde geen noemenswaardige koersreactie.

Machtsstrijd

Voor beleggers is Esperite vooral bekend van de lange machtsstrijd die er plaatsvond. In mei 2013 dook de van origine Franse ondernemer Frédéric Amar plots op bij het bedrijf dat toen nog Cryo-Save heette. Amar had zelf een stamcellenopslagbedrijf in Zwitserland (Salveo Biotechnology) en kocht een groot pakket aandelen van de oprichters van Cryo-Save. Zo werd hij grootaandeelhouder. Vorig jaar maart werd Amar benoemd tot ceo: na een machtsstrijd van bijna een jaar was de ‘coup d’état’ geslaagd.

Cryo-Save werd omgedoopt tot Esperite, een fluorescerend mineraal. Het bedrijf heeft drie divisies: The Cell Factory waar op klinisch niveau stamcellen kunnen worden geproduceerd, Genoma dat zich richt zich op zogeheten voorspellende geneeskunde en de opslag van bloed zoals dat gebeurde bij het oude Cryo-Save .

De koers heeft nauwelijks geprofiteerd van de machtswisseling en de uitbreiding van de activiteiten. Al anderhalf jaar cirkelt de waarde van het aandeel Esperite tussen de €1,40 en €1,60. De beurswaarde bedraagt €15,5 mln, wat het bedrijf dat statutair is gevestigd in Zutphen, een van de kleinste beursfondsen maakt.

Kelder

En ook een bedrijf met een van de uitzonderlijkste activiteiten van alle Nederlandse beursfondsen. In Niel, een plaats met 9000 inwoners net ten zuiden van Antwerpen, wordt in een grote kelder het bloed uit navelstrengen gekoeld tot -196 graden. Dat gebeurt in grote vrieskasten, waar het bloed met stamcellen wordt bewaard voor eventueel toekomstig gebruik. Tussen meer dan tweehonderdduizend diepgevroren bloedzakjes ligt ook bloed van een Spaanse prinses.

Maar een gelukkige belegging is Esperite niet. In 2009 ging het fonds naar het Damrak, waar het eerst een notering had in Londen. Kort na de introductie in Amsterdam, piekte de koers op €7,49. Sindsdien is de koers fors weggezakt, en de laatste anderhalf jaar beweegt het aandeel zijwaarts. Het bedrijf dat toen nog Cryo-Save heette, was herhaaldelijk verlieslatend en kampte met tegenvallers in Spanje en Italië. Bloed opslaan is duur, en die landen werden hard getroffen door de crisis.

Groei

Ook in het derde kwartaal van 2014 was Cryo-Save nog verlieslatend. Maar topman Amar voorspelde toen dat de 'synergieën tussen verschillende onderdelen' zullen bijdragen aan de verdere groei. Ondertussen waren twee onderdelen - The Cell Factory en Genoma - een negatief operationeel resultaat (edbitda) in het derde kwartaal, terwijl Cryo-Save een ebitda had van nul.

Over het resultaat van de synerguie, zal volgende maand meer duidelijkheid moeten zijn. Want op 17 maart komt het bedrijf met zijn jaarverslag.
Nel
0
vooruit kijken is nu de strategie en met de nieuwe ontwikkelingen zijn nieuwe partnerships ook aan de orde.
eens word een aandeel her ontdekt en de huidige turnaround bied voldoende kansen.

volume stijging komt langzamerhand ook vanuit Frankrijk en ja ch@rter het is een lastig forum om het juiste te vinden

150k free float droogt op als het zo doorgaat
mickjagger2
0
Zou er wat voorkennis in zitten???Dan kunnen we helemaal een leuke tijd te gemoed zien...
RW1984
0
Ik heb geen positie maar kwam onderstaande tegen

BEURS
Esperite CEO: 'Het lijkt er op dat iemand een belang opbouwt'

Carel Grol
Vandaag, 13:45
Update: vandaag, 14:14
Hij heeft niets gezien, zegt bestuursvoorzitter Frédéric Amar van Esperite. Maar voor de tweede dag op rij schiet de koers omhoog, wederom bij forse omzetten. Om kwart voor twee staat de koers op +7,1%. De omzet is 150.000 aandelen. Daarmee is dit de drukste dag in jaren.

Woensdag steeg de koers al met meer dan 10%, terwijl er toen 147.000 stukken werden verhandeld op Euronext. Op een gewone dag worden er nog geen 9000 aandelen Esperite verhandeld. Koerswinst deze week: +22%.

Autisme

'Ons laatste persbericht dateert van 5 februari', zegt Amar in een telefonische toelichting. Toen werd bekend dat het bedrijf de rechten had voor een test waarmee vroegtijdig autisme kan worden geconstateerd. 'Daarna hebben we niets gecommuniceerd.'

Esperite heette tot vorig jaar Cryo-Save. Het bedrijf heeft drie divisies: The Cell Factory waar op klinisch niveau stamcellen kunnen worden geproduceerd, Genoma dat zich richt op zogeheten voorspellende geneeskunde en Cryo-Save dat bloed uit navelstrengen opslaat en zijn naam heeft behouden.

Ondergewaardeerd

'Het lijkt er op dat iemand een belang opbouwt', aldus de Franse bestuursvoorzitter, die vorig jaar na een machtsstrijd van een jaar aantrad. Hij zegt 'positief verrast' te zijn door de koerswinst. 'Ik zou dit iedere dag wel willen zien.' Want, zo zegt Amar, 'ik vind dat we ondergewaardeerd zijn. Maar kennelijk heeft ons harde werk nu toch de interesse gewekt van beleggers.'

Esperite staat aan de smallcap en behoort tot een van de kleinste fondsen aan de beurs. Het bedrijf dat statutair is gevestigd in Zutphen, heeft een beurswaarde van net geen € 17 mln. Maandag sloot het aandeel op € 1,44. Donderdagmiddag is dat € 1,74. Dat is het hoogste punt sinds juli vorig jaar.
Bunder
0
quote:

mickjagger2 schreef op 19 feb 2015 om 14:25:


Zou er wat voorkennis in zitten???Dan kunnen we helemaal een leuke tijd te gemoed zien...

kan zijn, komt dan binnen nu en paar dagen ook wel nieuws naar buiten denk ik
ch@rter
0
Esperite CEO: 'Het lijkt er op dat iemand een belang opbouwt'

is het niet gewoon een handige sjuffle .....
3.374 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 165 166 167 168 169 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Esperite Meer »

Koers 0,087   Verschil +0,01 (+9,75%)
Laag 0,080   Volume 513.140
Hoog 0,087   Gem. Volume 2.600.616
20-jun-19 13:32
label premium

Twijfels rond Esperite

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium