Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

SBM Offshore - on topic - februari 2015

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.697 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 81 82 83 84 85 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Chela
0
quote:

Kopermans schreef op 3 feb 2015 om 22:13:


[...]
@Chela: bedankt, duidelijk.
Een toevoeging: Petrobras verdient vandaag gigantisch veel geld met de verkoop op de eigen markt van afgewerkte derivaten die het goedkoop importeert, import waarop het nog steeds een de facto monopolie heeft.

Bedoelde ik :-)
bramdenbosch
0
En als die olie toch de 200$ per vat gaat raken wat de OPEC beweerd liggen de investeringen overal op straat.
beterwisdanonwis
0
Wat een draak van een Telegraaf bericht, ik lees enkel niet onderbouwde , onderbuikgevoelende zinnen. Eigenlijk is er niet een zin bij die de journalistieke toets kan doorstaan. Ik kan niet inzien welke dubbele pet hierachter zit. Ik vertrouw meer op de berichtgeving na beurs morgenmiddag. Feit is dat er geen boetes zijn uitgedeeld anders dan vanuit Nederland, er stijging van de olieprijs is, er geen nieuwe orders zijn, US geen boetes aan Sbmo oplegt, er nog steeds een onderzoek loopt tegen corruptie loopt bij Petrobras (waarbij Sbmo Een van de vele tientallen partijen is, en dus zeker niet de enige), er desinvesteringen plaatsvinden in de branche, er een steeds kasstroom is,etc. Etc. Dus veel plussen en veel minnen. Ik denk dat een koers van 11- 12 euro dus helemaal geen gekke koers is voor de berichtgeving van morgen, en daarna zien we wel weer. Wellicht is de schrijver op zoek naar een ontslagreden, nou hierbij gefeliciteerd, dat is gelukt.
gpjf
0
quote:

klaar schreef op 3 feb 2015 om 20:37:


[...]

Dit soort pulp kan je gerust overslaan. De man schrijft namelijk doorgaans artikelen over de André Hazes-kerk in Brazilië en zo. Zelfs mijn goudvis die vanuit zijn kom over mijn schouder meekijkt op de monitor heeft meer verstand van SBM dan deze freelancer.
Hahaha , lachen .ik hou wel van een beetje humor zo er tussen door
Chela
0
quote:

knife catcher schreef op 26 jan 2015 om 20:24:


[...]
Opslagcapaciteit fpso Marlim Sul 1,9M barrels; is dat 300.000 ton?
Verhuur als opslagtanker?
brengt toch ook een aardige duit op, waarschijnlijk tegen lagere kosten...
Ze ligt nog steeds op dezelfde plek @kc...
www.marinetraffic.com/nl/ais/home/old...
Kopermans
0
quote:

Chela schreef op 3 feb 2015 om 22:16:


[...]
Bedoelde ik :-)

Ja, maar ik wilde dan ook enkel toevoegen dat het om enorme inkomsten gaat, en dat quasi monopolie :-)
[verwijderd]
1
woorden schieten mij te kort bij het lezen van een stuk gespeend van elke vorm van journalistieke zelfkritiek zoals vanavond in de telegraaf geschreven en op dit forum geplaatst.

hulde aan allen die niet terug gevallen zijn in fulminerende teksten, hoewel dit m.i. zeer begrijpelijk zou zijn geweest.

het zal niet gebeuren, maar de telegraaf deed er goed aan het artikel terug te trekken, dan wel te rectificeren op een groot aantal punten.

verder zoals eerder al op dit forum gesuggereerd doet de telegraaf er goed aan de openbare ontslagaanvraag van de schrijver van dit stuk per direct te honoreren.

ik slaap er verder goed om;-))

kc

lees hoe er in de journalistieke wereld gedacht/ geschreven wordt over de schrijver van het hierboven vermelde KIERAN KAAL

mediakritiek.nl/?p=129
Rue1
0
quote:

WA1985 schreef op 3 feb 2015 om 21:39:


SÃO PAULO - Voor platformbouwer SBM Offshore is de tegenwind in Brazilië nog lang niet gaan liggen. Oliereus en klant Petrobras zet het mes in zijn investeringen en voor de Schiedammers dreigt een gigantische schadeclaim.
Door Kieran Kaal
Morgen publiceert het geplaagde SBM Offshore zijn jaarcijfers.
Onlangs kwam Petrobras met een bericht dat slecht is voor het Schiedamse bedrijf. De Braziliaanse staatsonderneming stelt de verdubbeling van de productie (nu 2,1 miljoen vaten per dag) uit tot na 2020. Het mes gaat in de investeringen (30% in 2015) en exploratie wordt op een heel laag pitje gezet.
Petrobras wordt, naast natuurlijk de lage olieprijs, geplaagd door een corruptieschandaal dat zich als een olievlek over de Braziliaanse economie verspreidt.
Een olieboorschip van SBM Offshore.
Een olieboorschip van SBM Offshore. Foto: SBM Offshore
Rechter Sergio Moro bewijst met zijn ’Operatie Wasstraat’ dat de smeergeldbetalingen van SBM Offshore aan Petrobras geen uitzondering maar regel waren in de periode tussen 2004 en 2012. Tientallen bedrijven betaalden 3% tolgeld over contracten, waaronder grote Braziliaanse bouwconcerns. Enkele topmannen moesten hun villa’s onlangs voor een cel verruilen. Het maakt Moro tot cultheld in een land waar klassejustitie gewoonlijk hoogtij viert.
SBM is even uit de schijnwerpers door Operatie Wasstraat, maar allesbehalve uit de zorgen. Om kosten te sparen zegde Petrobras onlangs de huur op van het SBM-olieplatform (fpso) in het Marlim Sul-veld. Het blok wordt aangesloten op twee andere oliepatformen. De Brazilianen moeten zuinig zijn op de kas. Door het schandaal is nieuw kapitaal ophalen voorlopig geen optie.
Verder zit er voor SBM een boete van de Braziliaanse rekenkamer (CGU) in de pijplijn. Deze dreigt hoger uit te vallen dan de schikking van €210 miljoen met de Nederlandse justitie. De onlangs opgestapte CGU-voorzitter Hage noemde dit bedrag „lachwekkend” laag.
Een olieboorschip van SBM Offshore in Brazilië.
Een olieboorschip van SBM Offshore in Brazilië. Foto: SBM Offshore
Ook Petrobras zelf dreigt SBM met een schadeclaim, zo viel afgelopen week op te maken uit de presentatie van de derdekwartaalcijfers. Een interne onderzoekscommissie buigt zich over de hoogte van de claim wegens geleden materiële en reputatieschade. Bovendien is het Schiedamse bedrijf uitgesloten van Braziliaanse tenders door het schandaal dat zich nog jaren voort kan slepen.
Terwijl SBM zich in de luwte houdt, hebben de gedetineerde bouwmagnaten de tegenaanval geopend. De slachtofferrol van Petrobras is de wereld op zijn kop, vinden ze. Bedrijven werden in hun ogen afgeperst, want wie geen smeergeld betaalde, deed geen zaken met het staatsoliebedrijf.
Petrobras-directeuren biechten in ruil voor strafvermindering op dat ze de poet verdeelden met politieke partijen van de toenmalige regeringscoalitie. „Dacht je dat ik uit mezelf geld aan politici zou geven?”, aldus directeur Jose Pinheiro van WK-stadionbouwer OAS.
Het olieboorplatform Thunder Hawk van SBM Offshore, in de Golf van Mexico.
Het olieboorplatform Thunder Hawk van SBM Offshore, in de Golf van Mexico. Foto: SBM Offshore
Ook de Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft Petrobras in het vizier. Onderzocht wordt wat er via de Amerikaanse anticorruptiewet valt terug te halen voor gedupeerde aandeelhouders. Het Petrobras-aandeel halveerde ruimschoots sinds oktober en noteert momenteel lager dan €3.
Ondanks de zware averij is de kans op zinken klein voor het vlaggenschip van de Braziliaanse industrie. Tegenover de verdampte beurswaarde (€35 miljard, driekwart minder dan in 2011) staat een solide €165 miljard aan activa. Zijn oliereserves behoren tot de grootste ter wereld. Bovendien is volgens Petrobras-topvrouw Graças Foster schoon schip gemaakt sinds 2012, het jaar van haar aantreden.
De bekende Braziliaanse ondernemer Ricardo Semler noemt Operatie Wasstraat een „historische stap”.
Verkopen aan Petrobras is volgens de baas van Semco al sinds de jaren zeventig „onmogelijk zonder omkoping. Het verschil is dat de percentages zijn gedaald. En dat de politie nu de autonomie heeft om corrupte directeuren op te pakken.”


Met dank aan pieterbell die het artikel op Fugro forum heeft gepost.


Helder artikel. Meeste niet nieuw maar wel waar!
Aotearoa day trader
0
Gekocht op 10.50 1000 stukjes, bij gekocht op 9.10 500 stukjes,bijgekocht op 8.41 500 stukjes.
Dik verlies, nu aardige winst.
Een leuke hobby en pocket money.
Here we go SBM naar de 12-13 euro!!!
Kopermans
2
Snel nog een paar aanvullende rechtzettingen bij het A4-tje tekst in DFT:

- de smeergeldbetalingen “van SBM” zijn in feite betalingen op initiatief van de zelfstandige Braziliaanse handelsagent Faerman waarmee deze confidentiële informatie verkregen zou hebben
- de zaak van SBM heeft niets maar dan ook niets te maken met Lava Jato (‘Operatie Wasstraat’), noch qua feiten of personen (o.m. dat dit grote omkopingssysteem al sinds 2004 in werking is), noch qua vervolging en mogelijke sanctionering
- de huur van het olieplatform werd niet opgezegd, maar niet verlengd; daarin speelt onderhandelingsdynamiek die verder gaat dan dit geïsoleerde geval
- nieuw kapitaal ophalen is misschien vandaag een probleem, maar het geld uit de distributie stroomt binnen en de Braziliaanse overheid blijft achter Petrobras staan
- SBM heeft geen financiële zorgen in Brazilië gezien de waarde van de (vaste) leasecontracten, die bovendien in dollar zijn (en dus sterk opgewaardeerd werden door de stijging van deze munt)
- er zit geen boete van de CGU in de pijplijn, vermits deze juridisch niet opgelegd kan worden aan SBM (wet is niet van toepassing op feiten uit 2007-2011). Integendeel, vanuit CGU wordt een regeling heel snel verwacht. Dat Hage van het CGU is opgestapt na zijn uitval naar SBM (november 2014), zou dan ook eigenlijk genoeg moeten zeggen.
- het idee van schadeclaims werd enkel uitgesproken i.v.m. de tientallen bedrijven betrokken in de Lava Jato zaak
- SBM heeft zich bij enkele tenders uit kiesheid terzijde gehouden, maar werd nooit formeel door Petrobras op de lijst van geweerde bedrijven gezet. Dat geldt wel voor alle bedrijven betrokken in Lava Jato.
- gezien de vele acties van SBM om haar corporate governance op orde te krijgen, haar volledige samenwerking met de Braziliaanse autoriteiten en haar zeer goede relatie met Petrobras, is een oplossing van de Braziliaanse kwestie nakend (zie CGU hierboven)
- de laagste koers van het Petrobras-aandeel in het afgelopen jaar was 5,79$ (enkele weken geleden): gisteren nabeurs stond het op 7,30$, en dus niet op 3€.
Bokie
0
quote:

papanaki schreef op 4 feb 2015 om 06:53:


OPEC leader: Oil could shoot back to $200

money.cnn.com/2015/02/03/investing/oi...


Bericht is gisteren al geplaatst.
[verwijderd]
0
quote:

moneymaker schreef op 4 feb 2015 om 07:56:


komen de cijfers nabeurs vandaag?
wat verwachten jullie ervan?
@SBM, Q4 en 2014 cijfers zoals vermeld op de SBM investor site;

www.sbmoffshore.com/investor-relation...

Cijfers op, Wednesday, February 4 at 18.00 CET.
en de presentatie begint op Wednesday, February 4 at 19.30 CET.

En wil je de webcast volgen, player.companywebcast.com/sbmoffshore...


Succes.......Peter
Bokie
0
Brazil's president sets plan to replace Petrobras management: source(Reuters)
Brazil's President Dilma Rousseff accepted an offer by Petrobras Chief Executive Officer Maria das Graças Foster to step down this month, setting in motion a plan to replace senior management at the embattled state-run oil company, a government source said on Tuesday.

www.reuters.com/article/2015/02/03/us...
moneymaker_BX
0
spannende dag
als dat getouwtrek in Brazilie nou eens klaar is zonder claim of boete dan kun je echt met euro's omhoog op 1 dag
hillemie
1
Ben short gegaan: dus we gaan omhoog. Aan stemmingmakerij doe ik niet, zoals ff. Deze Kabouter Pielemuis verkneukelt zich om alle ophef, en trekt ieder positief bericht in twijfel. Ik zag hem ook regelmatig bij het Imtech forum toen daar het bloed door de straten liep. Hij doet me denken aan die gepensioneerde man met een ontvangertje afgestemd op de politie-frequentie en als er weer wat aan de hand was op zijn scootertje de plek des onheils opzocht...
Bokie
0
Staking olie-industrie VS gaat door

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor werknemers in de Amerikaanse olie-industrie hebben vooralsnog niks opgeleverd. De grootschalige staking bij verschillende Amerikaanse olieraffinaderijen en andere faciliteiten gaat daarom door.

De vakbond United Steelworkers riep zondag de staking uit, nadat eerdere onderhandelingsrondes geen resultaat hadden opgeleverd. De partijen steggelen vooral over de betalingen voor de zorgverzekering. De bond onderhandelt met Shell, dat optreedt namens de oliebedrijven. Woensdag wordt er weer verder gepraat.
Lees verder: www.rtlnieuws.nl/economie/home/stakin...
marcel13
0
Schadeclaim dreigt voor SBM
De ellende in Brazilië is nog lang niet voorbij voor SBM Offshore. Petrobras schrapt investeringen en dreigt de platformbouwer met een gigantische schadeclaim. Petrobras zet het mes in de investeringen en verlaagt deze met 30%. Naast de lage olieprijs zucht het oliebedrijf onder een enorm corruptieschandaal. Voor SBM zit er een boete aan te komen van de Braziliaanse rekenkamer. Petrobras dreigt ook zelf met een schadeclaim wegens geleden materiele en reputatieschade. Bovendien is het bedrijf uitgesloten van Braziliaanse tenders. (Tel, p.22)
marcel13
0
Smeergeldaffaire SBM Offshore breidt zich uit als olievlek
Bron: Telegraaf | DFT Telegraaf | DFT
4 februari 2015, 08:47

Kieran Kaal
SÃO PAULO -

Voor platformbouwer SBM Offshore is de tegenwind in Brazilië nog lang niet gaan liggen. Oliereus en klant Petrobras zet het mes in zijn investeringen en voor de Schiedammers dreigt een gigantische schadeclaim.
Naar SBM Offshore detailpagina >

Onlangs kwam Petrobras met een bericht dat slecht is voor het Schiedamse bedrijf. De Braziliaanse staatsonderneming stelt de verdubbeling van de productie (nu 2,1 miljoen vaten per dag) uit tot na 2020. Het mes gaat in de investeringen (30% in 2015) en exploratie wordt op een heel laag pitje gezet.

Petrobras wordt, naast natuurlijk de lage olieprijs, geplaagd door een corruptieschandaal dat zich als een olievlek over de Braziliaanse economie verspreidt.

Rechter Sergio Moro bewijst met zijn ’Operatie Wasstraat’ dat de smeergeldbetalingen van SBM Offshore aan Petrobras geen uitzondering maar regel waren in de periode tussen 2004 en 2012. Tientallen bedrijven betaalden 3% tolgeld over contracten, waaronder grote Braziliaanse bouwconcerns.

www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/sbm_of...
1.697 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 81 82 83 84 85 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

SBM Offshore Meer »

Koers 15,125   Verschil +0,03 (+0,17%)
Laag 15,055   Volume 56.888
Hoog 15,160   Gem. Volume 1.328.092
21-aug-19 09:45
label premium

Bij SBM schijnt de zon weer

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium